sauna, stoombad, jaccuzi, ....

nerveusje

sauna, stoombad, jaccuzi, ....

Berichtdoor nerveusje » 12 jan 2007, 19:33

Zelf ben ik een 25 - jarige mama van 3 kleine kindjes, 7 jaar getrouwd en 7 jaar zelfstandig ... Werken, investeren, zorgen hier, boekhouding daar , constant telefoon, bestellingen, klanten, ... Het is altijd maar hollen van het één naar het ander, én toch vriendelijk blijven voor de klant (wat voor mij eigenlijk geen probleem is hoor, mijn werk = hobby) ... Ik ben een nerveus type, het is soms zo erg dat ik in hele drukke periodes er soms moet van braken, ik voel mijn binneste samen trekken tot in mijn keel; hardkloppingen, snauwen naar mijn kinderen en man, ik ben echt geen mens , het gekke is dat ik dat niet - nooit doe waar klanten bij zijn ... waar kan ik al die stress kwijt?

Gisteren hadden we een nieuwjaarsreceptie in een pasgeopende zaak, daar kun je per 2 personen de 'relaxruimte huren', daar heb je dan een jacuzzi, stoombad , sauna met eventueel in combinatie met massages ... Ik kan me al voorstellen dat ik daar -in plaats van genieten - zit te wachten tot die 2 uren voorbij zijn en dat ik met mijn gedachten bij mijn werk zit ... Ik bén zo!
Heeft iemand ervaring met zoiets? Zijn er nog zo'n nerveuse mensen, naar het schijnt is dit wel heel erg bij mij ... Zelfs snacht ben ik in mijn slaap bezig met mijn werk, zo erg zelfs dat ik ervoor opsta en aan de slag ga, en vanbinnen voel ik me 'opgebruikt' , mijn batterijen zijn of zo goed als plat ... Mijn man word er soms gek van ... we zijn een weekend weggeweest naar de Ardennen, iemand in onze zaak gezet en daar was ik zelfs niet op mijn gemak ...
Zou die jaccuzi, sauna, stoombad, ... dan iets zijn voor mij? Of wat moet ik dan eens doen om niet constant mijn binneste te voelen "beven" ...?

Gast

RE: sauna, stoombad, jaccuzi, ....

Berichtdoor Gast » 13 jan 2007, 11:55

niemand?

Gast

RE: sauna, stoombad, jaccuzi, ....

Berichtdoor Gast » 16 jan 2007, 20:16

Doen zou ik zeggen!
Ik heb het ook al eens gedaan, en niet voor 2 uurtjes.
Met een flairbon met mijn zus naar een dagje je laten 'verwennen' even alles van je afzetten en geloof me het doe goed!! Het lijkt mij dat je jezelf voorbij loopt! Zelfstandige, moeder, partner.... chapeau! Dus ... doen hé al zijn het maar 2 uurtjes!

goeroe

RE: sauna, stoombad, jaccuzi, ....

Berichtdoor goeroe » 19 jan 2007, 08:14

Zeker s proberen dan weet je pas of het bij jou past of niet.

Maar wat jij vooral moet doen is afkicken. Je werk mag dan je hobby zijn maar zoals jij het beschrijft riskeer je op een kruispunt te komen waar je een keuze zal moeten maken : hobby - gezondheid - relatie - familie

Tijd voor bezinning ! En het zou echt niet slecht zijn om dit samen met je man te doen en te bespreken. Laat hem wat meer toe in jou hobby en neem jij doelbewust wat gas terug. Ja natuurlijk is dat heel moeilijk maar dat zegt elke verslaafde, geloof me.
Eender welke job/hobby die "te" veeleisend wordt, vreet alles rondom zich op. En het stomme is dat jij dat monster creëert.

succes

nerveusje

RE: sauna, stoombad, jaccuzi, ....

Berichtdoor nerveusje » 19 jan 2007, 10:24

We gaan dit toch een proberen ... Nu enkel nog de afspraak !

Nel

RE: sauna, stoombad, jaccuzi, ....

Berichtdoor Nel » 25 jan 2007, 14:46

hallo,

ik zou een sport beoefenen waarbij je je lichaam kan afreageren,..fitness ofzo en aanvullend een saunaatje

in de sauna gaan, dat moet je leren. je moet je leren onthaasten, en dat zal niet evident zijn voor jou als ik je verhaal zowat lees.
ik denk dus echt dat je je lichaam onder sportieve druk moet zetten en dat je dan achteraf moet bezinnen en zenn worden in jaccuzi
de combinatie lijkt me goed!


Terug naar “Tijd voor jezelf!”