bv twijfels sinds gedeeltelijk afbouwen

Gast

bv twijfels sinds gedeeltelijk afbouwen

Berichtdoor Gast » 14 jan 2008, 15:13

Mijn dochter is 4,5 maand. Tot een maand geleden kreeg zij volledig bv en dronk ze ongeveer 8 tot 10 voedingen per dag. Dit ging altijd heel goed en ik heb me toen nooit zorgen gemaakt om mijn melkproductie. Omdat ik vorige week terug ben beginnen werken, heb ik de bv gedeeltelijk afgebouwd en de voorbije weken had ze ongeveer dit schema:
5.00 bv
8.00 bv
11.00 flesvoeding ongeveer 170 ml
14.30 flesvoeding ongeveer 170 ml
17.30 bv
19.30 bv
Ze slaapt ¿s nachts 8 à 9 uren door sinds ze 2 maand is, maar sinds een week vraagt ze terug een extra nachtvoeding rond middernacht. Omdat ze die extra nachtvoeding vraagt en omdat mijn borsten tegenwoordig vaak zo slap aanvoelen in vergelijking met de voorbije maanden, maak ik mij zorgen om mijn melkproductie. Haar gewicht was vorige week nog OK (ze volgt mooi de p75 curve) maar toch heb ik het gevoel dat ik steeds minder melk heb ¿ maar misschien zit dit enkel tussen mijn oren. Zou het kunnen dat het gedeeltelijk afbouwen en het reduceren van het aantal voeding mijn melkproductie te veel heeft doen dalen? Ik zou graag nog een tijdje borstvoeding geven (zonder te kolven) maar de stress over mijn melkproductie en de zware nachten gecombineerd met voltijds werken doen mij twijfelen. Herkent iemand dit? Is het jullie gelukt om borstvoeding te blijven geven zonder te kolven? Zijn jullie kindjes soms ook tijdelijk terug minder goed beginnen door te slapen? Gaat dit weer voorbij?

christine

RE: bv twijfels sinds gedeeltelijk afbouwen

Berichtdoor christine » 14 jan 2008, 16:14

Heel vel baby's vragen rond die leeftijd weer een extra nachtvoeding en daarnaast vragen ook heel veel baby's een extra nachtvoeding als mama weer gaat werken. Mamahonger en melkhonger samen gestild. Gewoon die voeding geven en van de extra minuten met je baby genieten.

Je kunt bij mij per e-mail een artikel over nachtvoedingen aanvragen. Geen gouden oplossing daarin te vinden, maar wel een paar verklaringen ervoor en tips hoe je de nachten voor jezelf aangenamer kunt maken. Daarnaast natuurlijk wel een paar tips hoe je de nachtrust een beetje kunt bevorderen.

Christine
LLL
[url]www.lalecheleague.be[/url]
[email]christine.vdbroecke@pandora.be[/email]
Terug naar “Eten”