BV: wanneer productie flexibel?

laly

BV: wanneer productie flexibel?

Berichtdoor laly » 14 jan 2008, 12:50

Hallo,

even de situatie schetsen: mijn dochtertje is 14 weken en krijgt nog steeds fulltime BV op vraag. Ik kom aan zo'n 6 à 8 voedingen per dag, zonder het clusteren 's avonds mee te rekenen - dan drinkt ze nog zo'n 2 tot 5 maal. Sinds vandaag ben ik terug aan het werk.
's ochtends kolf ik haar 1e voeding voor de creche af (ze drinkt wel eerst nog live bij mij) en op het werk zou ik dan zo'n 2 x moeten afkolven om nog 2 voedingen voor de creche te voorzien (voor 'sanderdaags dan). Thuis kolven lukte prima, hier op 't werk is het al veel minder, krijg maar moeilijk een toeschietreflex, dus met 2 x haal ik dat zelfs niet, ik zal meer moeten kolven om de juiste hoeveelheden te behalen. Ik weet het, kwestie van oefenen... maar de stress hier van is moeilijk...

Ik werk van maandag tot donderdag, dus vrijdag, zaterdag en zondag kan ze gewoon live bij mij drinken. Nu drinkt mijn meisje niet veel van de fles, we hadden nochthans geoefend en dat lukte prima, maar sinds kort weigert ze dus. Ze drinkt eigenlijk maar het 'hoofdnoodzakelijke', vandaag om 10u 50 ml; om 12h30 zo'n 40 ml. Ik weet dat ze vanavond als ze bij mij is haar schade wel zal inhalen, dus dat is op zich nog niet echt een probleem. Maar wat met mijn productie? Ik kan me voorstellen dat zij deze nacht wel weer vaker om een voeding gaat vragen om haar schade in te halen, maar hoe moet mijn productie dan verder? Ik hoop natuurlijk dat ze met de tijd vlotter en meer van de fles zal drinken in de creche en terug op haar oude schema zal komen (dwz 's nachts slapen van 23h tot 6u), maar kan mijn productie deze flexibiliteit nu al aan? Ik moet zeggen dat ik nu door de dag eigenlijk maar weinig last van stuwing heb, ik heb wel gekolfd, maar heb op die 2 x maar 1 keer een tsr gehad, dus echt veel heb ik niet afgekolfd, maar zo'n 140 ml, sinds vanochtend 7u ... betekent dat dat mijn productie al in een dip zit? Of dat deze al wel wat flexibeler is?
Als zij de komende dagen maar zo weinig drinkt op de creche en dus vanaf vanavond haar schade zal inhalen 's avonds en 's nachts, gaat mijn productie dit dan ook op vrijdag/zaterdag/zondag aankunnen als ze weer live door de dag bij mij kan drinken?
Kolf ik best door de dag vaker af om mijn productie in stand te houden? Ik dacht eerst maar 2 x af te kolven. Vandaag zal ik sowieso door de dag wel aan 4 x kolven komen omdat ik niet genoeg kan afkolven, maar hoopte wel op termijn genoeg geoefend te zijn om het in twee maal te doen ;) of best gewoon vaker en minder?
Ik wil namelijk echt tot haar 6 maanden bv geven, dus ik wil dit juist aanpakken... alle tips welkom!

christine

RE: BV: wanneer productie flexibel?

Berichtdoor christine » 14 jan 2008, 15:05

Ik denk dat je een beetje moet afwachten hoe het zal lopen. Uiteraard is het goed als je vaker kunt afkolven en wie weet, misschien gaat het straks wel beter. 140 met 2 keer kolven is niet slecht hoor. Dat is al meer dan een behoorlijk begin en je baby zal waarschijnlijk ook langzaam maar zeker haar ritme vinden en iets meer in de crèche drinken. Als ze weinig blijft drinken, dan hoef jij ook niet zo veel af te kolven. Ze gaat zich heus niet uithongeren, maar de melk dus vragen wanneer ze weer met je samen is en ja, dan gaan je borsten dus op dit tijdstip de melk geven. Kolven wat kan, maar niet al te veel zorgen maken en het bekijken.

Christine
LLL
[url]www.lalecheleague.be[/url]
[email]christine.vdbroecke@pandora.be[/email]


Terug naar “Eten”