BV 's nachts - wil niet meer in eigen bedje slapen

Febe

BV 's nachts - wil niet meer in eigen bedje slapen

Berichtdoor Febe » 07 jan 2008, 12:35

Hallo,

Dochter is 8 maand en drinkt nog steeds borstvoeding. Ze wil namelijk niet uit een fles drinken. Sedert ik ga gaan werken drinkt ze enkel 's morgens - 's avonds en 's nachts borstvoeding. Overdag bij onthaalmoeder eet ze 's middags al warm mee en rond 16h fruitpap of iets anders. Ook 's morgens en 's avonds bij thuiskomst eet je een boterham.
Nu is onze dochter wel echt een moederskindje. Vanaf ze mij in de buurt ziet wil ze altijd gepakt worden. Bij mij kan ze heel moeilijk eventjes alleen spelen in park. Dit heeft tot gevolg dat ze nu ook 's nachts soms niet mee alleen wil slapen.
Wanneer ik haar in bed steek, wanneer ze in mijn armen in slaap is gevallen tijdens de bv dan blijft ze meestal wel enkele uren in haar bedje slapen, maar eens wakker begint ze te huilen en moet ze door mama geknuffeld worden.
Wanneer ze bij ons in bed ligt valt ze soms zonder drinken direct terug in slaap.
Ook wanneer ze 's avonds direct bij ons ligt in bed, komt ze zo goed als nooit wakker 's nachts. Het is precies of ze 's nachts soms controlleerd of mama in de buurt is.

Moet ik haar nu bij ons laten slapen, want hiermee hebben we een iets betere nachtrust of moet ik haar na het troosten iedere keer terug in haar bed leggen.
Deze vraag stel ik omdat ik bang ben dat we zo voor enkele jaren constant met onze baby in bed gaan liggen.
Zijn er hier nog mama's die 's nachts met de baby in bed slapen?

Nu heeft ze ondertussen al 6 tandjes en soms bijt ze per ongelijk eens in de tepel, wat natuurlijk veel pijn doet voor de mama.
Ik heb nu een klein wondje, moet ik wachten tot het genezen is om haar terug aan te leggen? Wat met de melk? Welke zalf gebruiken voor wondjes sneller te genezen?

En nu nog een ander vraagske, na 8 maanden BV ben ik nog steeds niet mijn maandstonden gehad? Hoe lang kan dit zo blijven?

Hopelijk kunnen jullie wat helpen!!


Alexandra

RE: BV 's nachts - wil niet meer in eigen bedje slapen

Berichtdoor Alexandra » 07 jan 2008, 13:02

Voor je tepel sneller te laten genezen kan je er wat Lanoline-zalf van Lansinoh op smeren. Deze moet er niet af als je gaat voeden. Je vindt deze bij de apotheek.
Niet stoppen met voeden als je een kloof hebt, enkel letten dat je dochter goed aanhapt.

Ik geef intussen 9,5m BV en heb wel al mijn maandstonden enkele keren gehad sinds ik niet meer fulltime voed (3 weken nadat ik met de groentenpap begonnen ben kwamen ze door).

Als je liever niet hebt dat je dochter bij jullie in bed slaapt, zou ik zoals ik doe haar de laatste voeding in haar kamertje geven. Haar nog even ronddragen en laten boeren en dan in haar bedje leggen en zeggen "lekker slapen". Als ze zelf in haar bed in slaap valt en dan 's nachts wakker wordt, is het voor haar niet vreemd zo van "hoe kom ik hier? ik lag toch bij mama in bed?" en dan zal ze waarschijnlijk ook zelf terug in slaap vallen. Zoniet kan je haar nog een voeding geven en haar terug in haar eigen bed leggen. Ik weet niet of dit van de eerste keer gaat lukken, ze zal het moeten leren en jij zal consequent moeten zijn.

Misschien kan je in de bib het boek "lekker slapen zonder huilen" van Elisabeth Pantley halen, ik heb daaruit tips gehaald die bij ons werken om onze meid te laten inslapen zonder hulp.

Alexandra

RE: BV 's nachts - wil niet meer in eigen bedje slapen

Berichtdoor Alexandra » 07 jan 2008, 13:08

O ja over dat bijten: die van ons heeft 10 tandjes en probeert me soms te bijten voor te spelen, meestal op het einde van een voeding als ze in een zotte bui is. Ik zie dat aan haar blik, dan gaat ze zo'n beetje grijnzen en komt ze langzaam korterbij met een halfopen mond. Ik heb haar geleerd dat ze dat niet mag en zeg dan ook heel serieus en streng "NEEN! Mama NIET bijten!" en dan kijkt ze mij zo aan en gaat ze met iets zitten frullen of hapt ze normaal aan. Ze weet dat heel goed intussen dat ik er niet mee gediend ben. Ik heb haar dit aangeleerd als haar bovenste tanden doorkwamen en ik enkele keren ferm gebeten ben, ik heb haar na de beet onmiddelijk van de borst genomen, bh dicht en gedaan met drinken. Telkens herhaalt van "neen, niet bijten" en na een keer of 3 had ze het door en ging ze erna heel zachtjes aanhappen.

Als ze op mijn schoot zit probeert ze soms in mijn vinger te bijten, als ik dan zeg dat dit niet mag, bijt ze heel zachtjes, daaruit maak ik op dat ze me begrijpt!

christine

RE: BV 's nachts - wil niet meer in eigen bedje slapen

Berichtdoor christine » 07 jan 2008, 13:59

Tips tegen het bijten:

Het enige wat je kunt doen wanneer je baby bijt, dat is hem duidelijk maken, dat hij met bijten aan de borst niet verder geraakt. Wanneer een baby tandjes krijgt, dan is het maar logisch, dat hij die nieuwe dingetjes ook aan de borst wil proberen. Ook wanneer er nog geen tandjes zijn kan het zijn, dat hij wil uitproberen wat bijten geeft. Wie weet, misschien komt de melk dan vlugger. Aan jou hem duidelijk te maken, dat dit niet zo is. Dit doe je best door de voeding direct af te breken. Je mag je baby dan nog eens weer aanleggen, maar wanneer hij weer bijt, dan breek je de voeding definitief af. Denk je, dat hij nog niet voldoende heeft gedronken, dan kan je hem een tijdje later weer aanleggen, maar je wacht toch best 15 tot 20 minuten.

Soms bijten baby¿s ook gewoon voor de grap. Ze hebben eigenlijk al voldoende gegeten en zijn nu nog een beetje aan het spelen. Wanneer je de indruk krijgt, dat je baby al voldaan is en wanneer je het al ziet aankomen, dan neem je hem best van de borst VOOR hij begint te bijten.

Is je baby een herhalingsdader en krijg je het maar niet opgelost, dan mag je gerust niet alleen de voeding afbreken, maar hem zelfs weg van jou op de grond of op een andere veilige plaats zetten. Het moet hem duidelijk worden, dat hij met bijten niets bereikt, dat hij dan geen melk meer krijgt en dat hij misschien zelfs voor een tijdje niet in je armen mag zijn. Uiteraard hebben we het hierbij over enkele minuten en een wenende baby laat je natuurlijk niet langer dan een klein minuutje alleen zitten.

Christine
LLL
[url]www.lalecheleague.be[/url]
[email]christine.vdbroecke@pandora.be[/email]

christine

RE: BV 's nachts - wil niet meer in eigen bedje slapen

Berichtdoor christine » 07 jan 2008, 14:09

Eigenlijk is het heel normaal en natuurlijk dat een baby graag bij zijn mama wil zijn. Zeker als je dochtertje je overdag moet missen, dan is het toch heel leuk dat ze dit wil inhalen als jullie weer samen zijn.

Inderdaad een goede leestip het boek van Elizabeth Pantley.

Op zich is er niets mis mee samen slapen. Sinds de mensheid bestaat slapen baby's bij hun moeders. Aparte kamers en babybedjes bestonden vroeger niet en alleen de super rijke mensen legden in sommige culturen hun baby's apart.

Als je het samen slapen wilt afbouwen dan kan je het over enkele maanden misschien op de volgende manier proberen: Je kunt je baby het eerste deel van de nacht in haar eigen bedje of kamer leggen en pas nadat ze de eerste keer wakker werd bij jou nemen. Daarbij kan je overigens best letten dat ze wel nog minstens 1 nachtvoeding krijgt. Omdat ze overdag geen melk drinkt zou ze namelijk zonder nachtvoedingen te weinig melk kunnen drinken.

Christine
LLL
[url]www.lalecheleague.be[/url]
[email]christine.vdbroecke@pandora.be[/email]


Terug naar “Eten”