zelfstandige worden maar..

ann

zelfstandige worden maar..

Berichtdoor ann » 31 jan 2007, 15:54

binnen enkele dagen beval ik van ons 2de kindje, met het oog op de toekomst lijkt het mij beter om een zelfstandige activiteit uit te oefenen daar je nog een zekere flexibiliteit kan inbouwen naar de kinderen toe. Maar WAT voor activiteit is nu het beste om te starten? met wat kan je nog goed verdienen?alle zelfstandigen onder jullie alle tips zijn welkom!!!!!!!!+- hoe doen jullie het en hoe ben je ermee begonnen (startkapitaal, eenmanszaak....)

de groetjes!!!!

Ilse

RE: zelfstandige worden maar..

Berichtdoor Ilse » 31 jan 2007, 20:03

Wees er maar gerust in ... het lijkt simpel om zelfstandig te zijn, maar het is echt niet zo makkelijk ... Dat vind ik nu spijtig, zelf ben ik een jonge moeder van 3 kids, 25 jaar en al 7 jaar zelfstandig ... Als er iets zou zijn die echt supergoed verdient, dan zou er iedereen aan beginnen en op den duur zou het dan ook weer niet zo goed meer zijn ...

Ik heb een groente en fruitwinkel , ben van 8.30 tot 19.30 open, op woensdagnamiddag en op zondag ben ik gesloten, de woensdagnammiddag heb ik bezonder weinig tijd voor de kinderen, dan moet ik winkelen, paperassen doen, ...

Makkelijk te combineren en goed verdienen? Dat gaat niet samen denk ik ...

Startkapitaal: ¿ 200 000

Gast

RE: zelfstandige worden maar..

Berichtdoor Gast » 31 jan 2007, 20:23

Sorry ann, maar ik ga u moeten melden dat wanneer u een zelfstandige activiteit gaat uitoefenen ik u weinige kans op slagen geef.
De grootste rede waarom ik dit denk is, OMDAT U BEGOT NIET WEET IN WAT EN U HET ENKEL VOOR HET FINANCIELE DOET!!!

Zelfstandige wordt je omdat je interesse hebt in iets of begaan bent met iets, en je van dit iets een voltijdse job wil maken. Je begint dus zomaar niet iets! Al de mensen die ik ken, die zelfstandige zijn en ontzettend goed hun boterham verdienen, zij wisten al enkele jaren voor het starten van hun zaak dat ze ooit wat ze juist wouden als zelfstandig beroep en de jaren voordien hebben zij hier voldoende informatie en behendigheid over gewonnen.

Mijn moeder heeft een winkel, maar is eerst jaren gewoon verkoopster geweest. Omdat ze dit ontzettend graag deed, en door die jaren ervaring ook goed genoeg wist waaraan ze begon, is ze na 12 jaar als werknemer begonnen als zelfstandige. Nu heeft zij 4 winkels, maar dit is niet van dag 1 gekomen. Dat ze er nu ontzettend veel mee verdient is goed meegenomen, maar hier heeft zij nooit van durven dromen en was ook niet haar eerste doel. Zij wou gewoon het werk doen dat ze graag deed.

Mijn man is schrijnwerker, heeft een bvba met 11 personeelsleden. Is pas 8 jaar geleden gestart, eerst 2 jaar in bijberoep, dan pas hoofdberoep. Als opleiding heeft hij schrijnwerkerij gedaan. Na het beëindigen van zijn opleiding, als schrijnwerker in loondienst begonnen een 7 tal jaren. Hij wist dus ook goed genoeg waaraan hij begon.

Je kan dus inderdaad mooi geld verdienen, bij de personen die ik ken is dit enkel gekomen door hard te werken. Dus combineren met u kinderen: zéér moeilijk. Wij hebben 3 kinderen en ik blijf volledig thuis voor hen. Mijn echtgenoot is op dit moment enkel even thuis geweest om te eten en te douchen. Ik verwacht hem binnen een dik uurtje terug thuis. Is nu nog ergens gaan opmeten bij mensen die stormschade hadden. Ok, ons inkomen ligt véél hoger dan de meeste onder ons, maar hier moet je hard en veel voor werken hoor. Ja wij hebben 11 personeelsleden, maar zij kloppen hun 8u en daarmee basta, bij mijn man is 8u per dag al maanden geleden.

Startkapitaal, zeer verschillend. Bij mijn moeder was dit zéér hoog. Gebouw had zij onmiddellijk gekocht, stock aankopen, kassa, inrichting, enz....

Echtgenoot begonnen als eenmanszaak, camionette, werkmateriaal, reclame, t-shirten en truien e.d. om en bij de 20 000 euro. Nu een bvba en kantoor met magazijn gezet, 5 camionetten, 5 keer meer werkmaterialen om de camionetten te vullen enz...

R

RE: zelfstandige worden maar..

Berichtdoor R » 01 feb 2007, 07:48

hallo Ann,

een beetje afhankelijk allemaal van je situatie momenteel. Werk je nog? Of word je werkloos?
11 jaar geleden ben ik bevallen van mijn 3de kindje, en ik zag het ook niet meer zitten om terug te gaan werken. Toen heb ik beslist om zelfstandige in bijverdienste te worden. Ik was overdag thuis, en 's avonds ging ik werken, max 2 keer per week, als demonstratrice in kleding. Je kiest je uren zelf, je bepaalt zelf hoeveel je werkt... Dit is een bijverdienste welke echt loont. Van het zelfstandige statuut (als bijverdienste) moet je zeker geen schrik hebben.
Als startkapitaal kom je met 1000 euro zeker toe, daar wij geen stock hebben! En dat heb je zelfs direct terugverdiend, met je eerste presentaties.
Je moet er eens over denken. Je mag ook contact opnemen met mij via email:
reinhilde@hotmail.com. Ik kan je nog vrijblijvend info geven.
Groetjes

c

RE: zelfstandige worden maar..

Berichtdoor c » 01 feb 2007, 10:50

Ik vind je vraag heel naief. Zoals iemand het al schreef iemand wordt zelfstandig in iets dat je kan en graag doet, volgens eventuele diploma's en niet enkel voor het geld.

Ik heb een eigen bedrijf samen met mijn zus en moeder en kan je zeggen dat je als zelfstandige veel meer moet werken dan iemand die gaat werken. Ik moet niet zeuren als ik of een kind ziek is. Ik verdien geen euro die dagen. Vakanties zijn een zeldzaamheid en ik draag voor alles de volle verantwoorderlijkheid. Minder kinderbijslag, meer belastingen, later minder pensioen geen zwangerschapsverlof, geen sociaal verlof etc...

Er is misschien wel wat meer flexibiliteit naar kinderen toe maar als je gaat werken heb je elke dag gedaan, als zelfstandige is er altijd wel. Denk maar aan alle inspecties die je krijgt, alle kennis die je moet hebben etc...

Ilse

RE: zelfstandige worden maar..

Berichtdoor Ilse » 01 feb 2007, 11:44

Meer flexibiliteit? Ik vind het net andersom! Als je om 18.00 thuiskomt van je werk dan heof je ENKEL nog bezig te zijn met je huishouden en kinderen, daartegen ben ik om 20.00 nooit klaar met mijn werk en mag ik dan nog beginnen aan het eten, was en de plas, eten met mijn kids aan tafel? Dat is iets wat hier enkel op zondag gebeurt! Tof, hé! Zelfstandige zijn!

Kaat

RE: zelfstandige worden maar..

Berichtdoor Kaat » 01 feb 2007, 14:51

Zelfstandig, kindjes en goed verdienen, dat gaat inderdaad niet samen. Is het de bedoeling dat je werkt en op je kindje past tegelijkertijd? Dan zeker niet! De ideale job bestaat niet.

Gast

RE: zelfstandige worden maar..

Berichtdoor Gast » 01 feb 2007, 16:47

Ann,
Awel, ik ben nu ook eens benieuwd of hier het warm water zal gevonden worden, want dat zou mij nu ook interesseren.
Zelfstandig, combineren met kinderen, veel geld verdienen en niet veel werken.... droom maar verder.

Ben zelf zelfstandig en enige voordeel is dat het makkeljker te combineren valt met de kindjes, maar toch... zaken en klanten gaan voor, dus het lukt niet altijd.

Als ik jou was, zoekt u een veilig parttime jobke, te combineren met de kindjes, maar zonder veel stress en overuren en elke maand jouw loon op jouw rekening. meer-moet-dat-niet-zijn!

jij weet het wel

RE: zelfstandige worden maar..

Berichtdoor jij weet het wel » 08 feb 2007, 21:59

Ewel ann ... al wat wijzer geworden? Eerst schuim je al de topics af wat met zelfstandige te maken heeft en breek je die af en dan plaats jij er zo eentje, net of je zit te lachen met de hard werkende zelfstandige mama ... Ik denk dat er hier een niet tevreden is! Zoek maar gerust verder naar die droomjob van je, laat eens iets weten als je wat vind!

PS. Ik zou toch wat meer opletten, als je commentaar geeft op een ander!


Terug naar “Praktisch”