Flesjes geven bij BV

Kari

Flesjes geven bij BV

Berichtdoor Kari » 14 jan 2008, 19:05

Ik heb eigenlijk 2 vraagjes.

Ons kindje heeft geen voeding meer 's nachts maar wordt wel nog wakker. Nu hebben we van mensen gehoord dat ze na de laatste voeding een beetje flesvoeding bijgeven zodat het kind beter doorslaapt.
En ten tweede mag je tijdens groeispurt ook een beetje flesvoeding bijgeven bij de borstvoeding en zo ja hoeveel ? Volgens mijn vroedvrouw mag het eerste niet want dat zou de borstvoeding ondermijnen, volgend die van een vriendin mag het wel.

Wat weten jullie hierover ?

Groetjes

Gast

RE: Flesjes geven bij BV

Berichtdoor Gast » 14 jan 2008, 20:40

Mijn dochtertje van 4,5 m slaapt nu van 22u tot 04u, krijgt een voeding (15-20 min) en slaapt dan weer 3u door.
Normaal bij BV, maar ook normaal voor FV. BV aanvullen met FV is zeker geen garantie op doorslapen...

En tijdens een groeispurt is het beter je kindje vaker aan te leggen, dan aan te vullen met FV. Je lichaam zal meer melk produceren om aan de noden van je kindje te voldoen, en zal weer afbouwen als je kindje weer aan z'n normale tempo eet/groeit.

christine

RE: Flesjes geven bij BV

Berichtdoor christine » 15 jan 2008, 07:22

Als je baby 's nachts geen voeding nodig heeft, dan heeft die ook geen kunstvoeding nodig om langer te slapen. Maar waarschijnlijk heeft je baby wel een voeding nodig en kan je die beter geven. Als je kunstvoeding geeft, dan bouw je je borstvoeding af. Als het dat is wat je van plan bent, dan is dat geen probleem. Als je echter nog langer borstvoeding wilt geven, dan kan je beter geen fles met kunstvoeding bij geven.

Baby's kunnen nog heel lang een nachtvoeding nodig hebben en ook baby's die een tijdje 's nachts lang hebben geslapen tijdelijk weer nachtvoedingen vragen. Hun melkbehoefte stijgt immers constant. Pas rond 5 of 6 maand stijgt de melkbehoefte meestal niet meer en verminderen zal ze vanaf 6 maand maar heel traagjes.

Tijdens een groeispurt probeert je baby de melkproductie te verhogen. Als je in plaats van vaker aan te leggen kunstvoeding geeft zal hem dit niet lukken. De melkproductie zal gelijk blijven of verminderen, dus eigenlijk ben je ook daarmee met het afbouwen van de borstvoeding bezig. En weer, als het dat is wat je wilt dan kan je uiteraard kunstvoeding bijgeven. Als je echter nog langer borstvoeding wilt geven, dan kan je beter vaker aanleggen.

Christine
LLL
[url]www.lalecheleague.be[/url]
[email]christine.vdbroecke@pandora.be[/email]


Terug naar “Eten”