jeukende tepels: spruw???

Gast

jeukende tepels: spruw???

Berichtdoor Gast » 12 jan 2008, 14:01

Hallo,

Wijze jeukende, rode tepels altijd op spruw? Enkele weken geleden had mijn zoontje een paar witte vlekjes in zijn mondje gepaard gaande met klikkende geluidjes als hij bij mij dronk. Ik heb ons toen behandeld voor spruw, na enkele dagen waren we er ook vanaf. (alleen reageerde ik precies heel erg op de zalf voor op mijn tepels...)

Nu heb ik terug jeukende, rode tepels, echt pijn hebben we (nog) niet. Ik laat nu 's nachts mijn voedingsbh uit en leg een handdoek onder me zodat ik niet steeds die compressen tegen mijn huid heb...
Zou dit weer op spruw wijzen of kan dit ook nog iets anders zijn?

Alvast bedankt!

An, LLL

RE: jeukende tepels: spruw???

Berichtdoor An, LLL » 12 jan 2008, 19:03

Hoi,

Dit doet mij inderdaad heel erg denken aan spruw. Hoe lang heb je behandeld? Heb je na het verdwijnen van de klachten nog lang genoeg doorbehandeld (dwz tot minstens 7 dagen na het verdwijnen van de klachten)?

Als je de behandeling niet grondig genoeg hebt gedaan, is de kans op hervallen helaas erg groot, spruw kan ontzettend hardnekkig zijn, dus het is best dat je zo snel mogelijk terug naar een arts gaat en laat vaststellen of het inderdaad weer om spruw gaat. Jezelf en baby zeer grondig en langdurig behandelen is noodzaak als het weer om spruw gaat.

Je gaat best naar een arts die voldoende kennis heeft over borstvoeding en spruw, niet elke arts weet hier even veel van af. Is Dr. Greet Stevens voor jou een optie? Zij is kinderarts én lactatiekundige en dus gespecialiseerd in dit soort zaken. Zij kan ook zoeken naar een ander medicijn voor jou, omdat je blijkbaar reageerde op de zalf. (eventueel kan je tabletten innemen, dus er zijn voldoende alternatieven mogelijk!). Hier zijn de gegevens van Dr. Greet Stevens:
015/330 120 (thuispraktijk te Mechelen)
02/477 60 61(VUB kinderziekenhuis, Jette)

Veel beterschap!
An
La leche league Vlaanderen
[URL]http://www.lalecheleague.be[/URL]Gast

RE: jeukende tepels: spruw???

Berichtdoor Gast » 14 jan 2008, 15:11

Zou ik eens mogen vragen hoe de zalf noemt die je toen op je borsten moest doen?

Gast

RE: jeukende tepels: spruw???

Berichtdoor Gast » 14 jan 2008, 15:57

Ik doe Daktarin op mijn borsten (krijg je zonder voorschrift); bij mijn zoontje doe ik Daktarin orale mondgel in zijn mondje (moet je wel voorschrift voor hebben...)

christine

RE: jeukende tepels: spruw???

Berichtdoor christine » 14 jan 2008, 16:00

Wat bedoel je ermee als je zegt dat je sterk op de zalf reageerde? Het zou inderdaad weer spruw kunnen zijn, maar als je een allergische reactie had op daktarin, dan kan je deze keer beter voor een ander middel kiezen.

Christine
LLL
[url]www.lalecheleague.be[/url]
[email]christine.vdbroecke@pandora.be[/email]

Gast

RE: jeukende tepels: spruw???

Berichtdoor Gast » 14 jan 2008, 17:38

Mijn borsten werden nog roder en mijn tepelhof werd "dikker"... Het was echt geen mooi zicht, lag het nu aan de zalf of aan de "spruw" dat weet ik niet... Nu doe ik er dezelfde zalf op en ook nu begint het weer een beetje meer rood te zien en te branden terwijl de vlekjes bij mijn kleintje ondertussen weg zijn... Maar ik blijf behandelen he...

An, LLL

RE: jeukende tepels: spruw???

Berichtdoor An, LLL » 14 jan 2008, 18:32

Hoi,

Dan ga je dus echt best eens naar een arts! Zalf tegen spruw (meestal wordt daktarin gebruikt) geeft zeer snel verbetering van de klachten. Als het dus integendeel erger wordt, is er hoogstwaarschijnlijk iets anders aan de hand. Zoals gezegd, je kan ook tabletten innemen tegen spruw en dan hoef je niets te smeren.

Veel geluk!
An
La leche league Vlaanderen
[URL]http://www.lalecheleague.be[/URL]

christine

RE: jeukende tepels: spruw???

Berichtdoor christine » 15 jan 2008, 07:40

Inderdaad naar je arts en een ander middel kiezen. Waarschijnlijk ben je allergisch tegen daktarin.

Christine
LLL
[url]www.lalecheleague.be[/url]
[email]christine.vdbroecke@pandora.be[/email]


Terug naar “Eten”