Eerste schoentjes

Nath

Eerste schoentjes

Berichtdoor Nath » 03 jan 2008, 16:45

Hallo,
Adélaïde & Zénaïde worden "groot". Ze zijn nu bijna 15md en staan heel stevig op de beentjes. Als we ze een handje geven stappen ze ook goed. Aan de andere kant zijn ze nog heel klein. Ze wegen een kleine 7kg en dragen kleedjes voor kindjes van 6md. Nu wil ik op zoek gaan naar "kleine" maar "echte en stevige" schoentjes om te leren stappen.

Weet iemand waar ik kleine schoentjes kan vinden? Momenteel dragen ze de bobuxjes maatje S

Bedankt.

Sam

RE: Eerste schoentjes

Berichtdoor Sam » 03 jan 2008, 16:48

Ik denk dat het kleinste kindermaatje voor echte schoentjes 17 is. Je moet maar eens rondkijken in de betere schoenwinkel. Ik weet niet of de S van bobux al 17 is.

Vinke (June en Gitte 06-07-04)

RE: Eerste schoentjes

Berichtdoor Vinke (June en Gitte 06-07-04) » 03 jan 2008, 17:02

Ons Gitteke was ook zo op die leeftijd, zij stapte toen wel al alleen maar die kleine schoentjes waren wel moeilijk te vinden.

Je laat ze best eens opmeten in een schoenwinkel, Gitte had een maatje 15, maar dat bestaat niet echt in stapschoentjes, dus droeg ze maat 17 van 'falcotto' (kleine maatjes van naturino).
June startte met maat 19, dat is al een meer normale maat.

Die schoentjes van Gitte waren dus wel wat te groot maar het lukte wel om ermee te stappen.

groetjes!

Attachment : IMG00025.JPG

Vinke (nog eens)

RE: Eerste schoentjes

Berichtdoor Vinke (nog eens) » 03 jan 2008, 17:10

Ik vergat nog te zeggen dat het belangrijk is dat je stevig kan dichtmaken, Gitet had smalle voetjes en de meeste eerste schoentjes zijn gemaakt voor dikke voetjes met een hoge wreef.
Het is dus belangrijk dat de schoentjes ook smal dichtgemaakt kunnen worden zodat ze niet te ruim zitten.

Nu zijn onze meisjes 3.5 jaar en heeft June een maat 26, Gitte maat 23.

D

RE: Eerste schoentjes

Berichtdoor D » 03 jan 2008, 21:08

Hoi Nath, de mama van T hier, je kent me nog wel. Thijn heeft sinds twee weken stevige schoentjes aan op aanraden van de kiné. Hij stapt ook overal vrolijk aan rond en begint nu met één handje mee te stappen.

We zijn er speciaal enkele tientallen kilometers voor moeten rijden. In kleine maatjes (hij was juist uit bobux s gestapt, m is veel te groot) zoals hij nu draagt (17) hebben ze in de gewone schoenwinkels nog geen enkel stevig stapschoentje.

Misschien kan je wel eens een kiné raadplegen, die weten gespecialiseerde zaken waar ze kleine en smalle schoentjes verkopen. Helaas heb je dan wel niet zo veel keuze, wij hebben een gewoon blauw simpel schoentje gekocht.

De kiné gaf me wel de opdracht om er op te letten dat de hiel niet kan plooien, maar het voorste heel soepel is. Misschien een tip voor jullie?

Groetjes

D

RE: Eerste schoentjes

Berichtdoor D » 03 jan 2008, 21:09

Ok, hier nog eens D, ondertussen heb ik in alle hevigheid zijn naam verklapt... Hihi!

Gast

RE: Eerste schoentjes

Berichtdoor Gast » 04 jan 2008, 08:37

@D: en tis een hele mooie naam! ;)

Ik moet zeggen dat wij geen problemen hebben gehad om maat 17 in goeie schoenen te vinden. Veel keuze heb je natuurlijk niet dus toch ook 3winkel afgeschuimd eer ik iets 'treffelijks' had. ;)
Maar is het al echt nodig om schoenen te dragen. Meestal raden ze aan om maar echte schoenen te dragen als ze effectief stappen. Ma natuurlijk is het handig als je naar buiten gaat.
Flore moest al heel vroeg schoenen dragen (alé vanals ze begon rond de tafel te wandelen dus op 17m) omdat ze hypermobiel is en teveel kans heeft om serieuze x-benen te kweken

Waar je op moet letten volgens kiné en neuroloog:
stevige hiel
hoog genoeg zodat de enkel goed gesteund is.
plooibaar middenstuk
tliefst veters (da was in de zomer nog tmoeilijkste te vinden)
en bobbeltje in de zool zodat de wreef goed gesteund is.

onze eerste schoentjes waren van romagnoli. Goeie schoentjes alleen het bobbeltje in de zool kon beter (daarvoor zijn oa rondinella's heel goed)
veel shopgenot!
anneke

Attachment : DSC01870.JPG

Anouk_Deleermacker
Berichten: 26
Lid geworden op: 08 jul 2020, 16:58

Re: Eerste schoentjes

Berichtdoor Anouk_Deleermacker » 23 jul 2020, 11:29

Hey hey,
Libelle Mama heeft hier een artikel voor geschreven waar ze je ook doorsturen naar een online webwinkel :) hopenlijk heb je er iets aan ;)
https://mama.libelle.be/baby/schoentjes ... e-stapjes/


Terug naar “De geboorte”