ex-prematuurtje nog steeds klein en fijn

Nancy

ex-prematuurtje nog steeds klein en fijn

Berichtdoor Nancy » 19 dec 2007, 22:12

Ons zoontje werd geboren op 30 wkn. 1280 gr en 41 cm.
Nu is hij 5.5 jaar en nog steeds klein en fijn, vind ik.

Hij weegt juist 15 kg. en meet 105cm.

Is dit echt niet te weinig.

Ik maak me hier soms toch zorgen over.

Er werd ons ook al een vraaggesteld of we hem niet zouden laten testen en eventueel (indien nodig) starten met groeihormonen.

Als de mensen zo'n opmerkingen maken, word ik toch ongerust. Maar dan denk ik weer. Ik ben zelf ook maar 156cm en mijn man 168cm. Dus hij zal wel gene grote worden zeker.

Groetjes
Nancy


Gast

RE: ex-prematuurtje nog steeds klein en fijn

Berichtdoor Gast » 20 dec 2007, 09:43

hé nancy,
zorgen maken als moeder da begint vanaf de bevruchting hé! Blijkbaar wil de natuur het zo! ;)
En als ze dan nog es veel te vroeg die navelstreng doorknippen zijn we net noodgedwongen mama's die zich zorgen maken in het kwadraad!

Ik heb gelezen dat prematurenjongens er veel langer over doen om hun groei en gewichtsachterstand in te halen dan meisjes die aan het zelfde aantal weken zijn geboren. En dat die jongens vaak idd niet zo groot worden.
En zoals je schrijft is er genetisch ook al geen factor die van hem 1,90m gaat maken hé?!

Ikzelf ben helemaal geen voorstander van groeihormoon. Moest hij nu maar 1,50m worden dan mss wel...maar mijn vader was maar 1,64 en uwe man 1,68 en ze zijn toch ook van't straat geraakt hé?! :)
Ik zeg het nu al lachend maar ik meen het wel serieus! Groeihormonen dat is gene kak hoor! Ze hebben zeker dun nut al bewezen maar ik heb als opvoedster ooit eens een jongen gezien die enorm groot en struis was als gevolg van groeihormonen en dat is minstens even erg dan een kop kleiner te zijn dan de rest! Ikzelf ben ook maar 1,54m en natuurlijk had ik graag wat groter geweest maar ik heb daar nooit van wakker gelegen.
Maar als moeder snap ik het wel dat je je zorgen maakt, zeker omdat het een jongen is. Je kan je zorgen es bespreken met de ka. dat kan nooit geen kwaad ;) maar volgens mij gaat die (iets serieuzer) hetzelfde zeggen.

Geniet maar van je kleine, gezonde jongen en heel waarschijnlijk krijgt die in zijn tienerjaren door zijn eigen hormonen wel de scheut die hij verdiend...of anders een tof lief van 1m54! ;)
anneke


Terug naar “Prematuurtjes”