Hallo allemaal !!!

Annabel

Hallo allemaal !!!

Berichtdoor Annabel » 29 jan 2007, 14:11

Heey!

Pff, wat een rotte week gehad! Ik was al van zaterdagnacht niet al te best (heel veel krampen) en we zijn uiteindelijk zondagnamiddag vertrokken richting spoed. Ik kon het amper nog uithouden van de pijn. Eens daar aangekomen bleek dat mijn baarmoederhals van 28mm naar 20mm was gedaald op 3 dagen tijd (had woensdag nog echo gehad). Meteen aan een infuus gelegd en 2 pijnlijke spuitjes voor longrijping gekregen. Elke dag was eentje gewonnen en op donderdagnamiddag mocht ik naar huis.

De gynaecoloog kwam me nog even bezoeken: we mogen niet meer intiem zijn (maar mijn hoofd staat er eerlijk gezegd ook niet naar), ik mag max. een half uurtje per keer rechtop zitten, moet vooral plat blijven liggen, moet worden gemasseerd aan mijn benen en steunkousen dragen.
Ik ben vandaag net 30 weken en heb mezelf voorgenomen om te beginnen aftellen vanaf 42. Dan ben ik net 36 weken ver als ik op 0 kom. Ik hoop dat echt wel te halen.

Het is verschrikkelijk deprimerend om de godganse dag in bed door te moeten brengen maar ik doe het voor ons kindje. Daar heb ik alles voor over.
Ik kom geregeld nog eens (snel dan) kijken naar het topic maar het deed me enorm veel plezier te weten dat jullie bezorgd waren. Ook al ken ik jullie niet persoonlijk, het doet me deugd.

Ga nu verder 'rusten'.
Tot één van de dagen!

Gast

RE: Hallo allemaal !!!

Berichtdoor Gast » 29 jan 2007, 17:03

hey meiske ik weet wat het is hoor , ik heb vanaf mijn 24 ste week moeten rusten , en uiteindlijk is mijn water gebroken op 33 weken , ze hebben het dan nog 4 dagen kunnen rekken , dan wou onze meid eruit , en een geluk , alles is prima met haar , alé rust maar veel uit , kijk veel filmkes , en denk voorwat je het doet , uw klein wondertje in uw buik , die paar weekjes zijn niks moet je denken , als hij of zij maar gezond is , sterkte hé

Gast

RE: Hallo allemaal !!!

Berichtdoor Gast » 30 jan 2007, 18:04

Hoi Annabel,

Ik had in het andere topic al gereageerd dat ik graag wilde weten hoe het met je ging. Had hier nog niet gelezen.
Veel moed meid en weet inderdaad dat je het voor je kindje doet.

Ik ken dat ook die platte rust, maar dan wel niet zo lang, maar ik weet hoe de tijd dan kruipt als je echt niets mag doen...
Ik kende alle tv-series en keek naar eender wat, bracht uren aan te telefoon door (mijn man lacht nu wel over de rekeningen, maar toen niet), ....
Rust je goed en ik duim heel hard voor je...

Dikke knuffel
Cathérine

Annabel

RE: Hallo allemaal !!!

Berichtdoor Annabel » 01 feb 2007, 11:22

Tja... onze telefoonrekening was inderdaad al niet van het minste.. Maar ik denk dan maar dat ik voor de rest geen geld op kan doen eh.

Nog altijd goed aan het rusten hoor!
Groetjes

Cath

RE: Hallo allemaal !!!

Berichtdoor Cath » 08 feb 2007, 19:19

Hoi Annabel,

Hoe gaat het intussen met je? Ben nog een aantal keren komen lezen hier, maar is al een weekje geleden dat we nog nieuws van je hadden.
Lukt het rusten je al wat beter. Ik moet zeggen dat ik de eerste week, tien dagen erg moeilijk vond, maar nadien vind je je draai er wat in....
Laat nog eens wat van je horen als je kan.

Veel moed nog en weet dat we hier aan jou denken....

Annabel

RE: Hallo allemaal !!!

Berichtdoor Annabel » 12 feb 2007, 12:34

Hoi,

Mijn draai erin vinden zal niet lukken vrees ik, want het is ECHT niks voor mij om godganse dagen te moeten liggen en alles te laten doen door andere mensen. Mijn vriend heeft geen minuut rust, moet naar de winkel, maakt eten, poetst... en ik lig daar maar.
Ik ben niet meer op de site geweest omdat het ook moeilijk begint te worden om lang recht te zitten (buik weegt zo zwaar), maar mijn hals is stabiel. Woensdag moeten we terug naar de gynaecoloog en dan weten we meer. Hij gaat een lange echo doen. Vorige keer zei hij ons om op 37 weken te stoppen met Berotec - dus nog 5 weken te gaan.
Het zou zo een mooie periode moeten zijn, maar ik durf eerlijk toegeven dat het dat voor mij niet meer is. Ik had nog zoveel willen doen (kamertje inrichten, alles in de kasten leggen..) en dat gaat niet terwijl ik tijd te over heb. Voor mij absoluut de komende jaren nog geen 2de kindje hoor, ook al zeggen ze dat je het snel vergeet. Dit wil ik niet gauw meer overdoen!
Ik begin ook vreselijk ongerust te worden: hoop dat ons kindje echt wel in orde is, want moest er daar ook iets mis mee zijn dan besterf ik het.

Tot één van de dagen (zal donderdag nog even kijken)

e

RE: Hallo allemaal !!!

Berichtdoor e » 12 feb 2007, 17:21

volhouden zou ik zo zeggen, mijn vliezen zijn gebroken op 34 weken. tegenhouden hebben ze niet gedaan, gevolg 24 dagen in de couveuse gelegen.
ik zou zo zeggen dat het waard is om te blijven liggen.

ps: nu doet hij het heel goed.


Linda

RE: Hallo allemaal !!!

Berichtdoor Linda » 12 feb 2007, 21:42

Volhouden meid,
Ik ken er alles van en heb dit 2keer moeten doen.
Toch zijn ze allebei op 33weken gekomen en zijn nu kerngezonde vlotte kleuters die niet moet onderdoen voor hun leeftijdsgenootjes.
Op tijd bevallen is natuurlijk mooi maar toch dit kan je niet voorspellen.
Probeer nu te genieten van het niets doen die kamer en suikerbonen en al de rest is echt bijzaak hoor!
Nu moet je genieten van even niks te doen tv en boekjes lezen en jezelf verwennen met wat lekkers. Zeker geen schuldgevoelens hebben jij hebt dit ook niet gewild. Je moet dit doen voor dat wonderke in je buik
Toi toi en kop omhoog en geniet van de stampjes in je buik binnen 9weken is dit fijn gevoel ook weg.

Door veel te rusten gaat het gewicht van je baby ook omhoog ik weet niet of je dit al wist.

Gast

RE: Hallo allemaal !!!

Berichtdoor Gast » 13 feb 2007, 09:06

Hallo Annabel,
ik ben het volledig eens met Linda! En bedenk dat als je baby er nu zou zijn je ook helemaal geen tijd voor de kamer en de suikerbonen zou hebben hoor!

Pas op, ik besef wel dat het heel lastig moet zijn maar dan kom je hier maar even je hart uitstorten ok?! ;)

Probeer gewoon nog zoveel mogelijk te genieten van dat groeiend wonder in je buik. Voel je zeker niet schuldig tegenover je baby en je man. Het mooiste en het beste dat jij nu kan doen voor jullie allemaal is in de zetel liggen en wees maar gerust dat weet je ventje ook hoor!

Hou de moed erin!
groetjes
anneke (moeke van Flore geboren op 22/01/06 na 30w5d)nena

RE: Hallo allemaal !!!

Berichtdoor nena » 13 feb 2007, 12:43

Beste Annabel,
Elke dag is er eentje gewonnen ! Ik ben na 3 dagen MOETEN bevallen wegens een zware infectie na het breken van mijn vliezen. Ik had geen vruchtwater meer. Ik wou dat ik het langer had kunnen doen. Gelukkig is ons meisje kerngezond. Bereid je goed voor op wat komen gaat. Lees over couveusetijd en babyverzorging, maar blijf vooral liggen.
Ik denk aan je en wens je nog veel moed !
Nena (supertrotse mama van de kerngezonde Olivia, geboren op 12/03/2006 op 25 weken en 5 dagen zwangerschap, 800gr, sinds dit weekend met 1 tandje !!)

li

RE: Hallo allemaal !!!

Berichtdoor li » 13 feb 2007, 14:21

Annabel,
kop op, nog even. Je bent al ver. En misschien kan op 37w op een paar dagen tijd nog wel t een en ander doen.
Ik mocht op 36w stoppen met Berotec. Een paar dagen later moesten ze inleiden wegens zwschpsvergifting. En je raad het nooit. Mevrouwtje wou er NIET uit. Het heeft 2dagen geduurd.
Je hoort heel vaak dat je na weeënremmers nog overtijd gaat.

Wat ik al deed vanuit de zetel:
adressen schrijven;
suikerbonen zakjes maken (had alle materiaal laten leveren aan huis)

Ik mocht wel rechtzitten, ik ben ook 1x naar Ikea gegaan. Daar hebben ze rolstoelen en mijn mama heeft met mij heel de winkel rondgereden. Lekker gebakje eten met koffie en ik noteerde alles wat ik nodig had.

Ik ben nu voor de 2de keer op rust. Deze keer echter al van 20w en het ziet ernaar uit dat het weer tot het einde is. Het valt me deze keer wel harder om te rusten... Gelukkig had ik 2w geleden nog 4cm baarmoederhals, wat enorm is.
Hopefully overmorgen nog steeds!

Succes;
Li (25w)

Annabel

RE: Hallo allemaal !!!

Berichtdoor Annabel » 17 feb 2007, 13:27

Hallo, hier ben ik nog eventjes!

Net een vreselijke nacht achter de rug... mijn vriend moest naar een feestje en daar zat ik weer: godgans alleen. Terwijl ik vroeger uitkeek naar het weekeinde en de 2 vrije dagen heb ik nu niets om naar uit te kijken... Niets buiten ons kindje bedoel ik eh. Ben mijn bed beu, de zetel beu en hetzelfde uitzicht ook beu. Ik kijk er tekens naar uit nog eens op bezoek te mogen gaan bij de dokter omdat ik dan nog eens een andere omgeving zie. Begin ook ontzettend bang te worden dat ik binnenkort geen fut meer zal hebben om voor ons boelieke te zorgen, want dan moet alles terug gedaan worden: nu kookt mijn vriend, wassen en strijken mijn ouders en ook poetsen wordt gedaan.
Maandag ben ik (al) 33 weken... ik kijk vooral uit naar maart nu. Dat zal ik wel halen hopelijk!

PS: ik heb dit nog haast aan niemand verteld omdat ik geen verkeerde indruk wil wekken, maar ondertussen mogen we al van begin januari niet meer vrijen met elkaar. Weet niet goed hoe te omschrijven, maar zou het kwaad kunnen nog te 'genieten' op een andere manier (of kan het kwaad omdat je baarmoeder daar van samentrekt)? Weet iemand dit? Op die manier zouden mijn vriend en ikzelf toch nog iets aan elkaar hebben want in het begin waren we zo ontzettend bang ook maar iets in die richting te proberen.

Gast

RE: Hallo allemaal !!!

Berichtdoor Gast » 18 feb 2007, 08:07

anabel, zou "het" niet doen, je krijgt er gegarandeerd harde buiken van die kunnen omslaan in weeen!ikzelf tussen 12de en 13de week één baby van een tweeling verloren, 14 dagen ziekenhuis en daarna tot zwangerschap in ziekenhuisbed moeten liggen bij mijn ouders, ik was dadelijk zwanger na huwelijk, leuk was anders, en mijn man sliep in een houten bedje langs mij.De eerste zes maanden (zwangerschap) mocht ik alleen opstaan om naar toilet te gaan, zelfs eten moest ik in bed.Na 3 weken verveelde ik mij steendood en een pc hadden wij niet eens toen.Maar van de 8ste maand mocht ik mijn hormonen voor vroeggeboorte achterwege laten en opstaan om te eten, laatste 2 weken mocht ik buiten en na 4 dagen hiervan was het prijs, water gebroken en ingeleidde bevalling.Voor controle eerst om de 14 dagen later om de 3 weken,moest naar gyne bellen wanneer ik vertrok en als ik er aan kwam loodste zijn vrouw me voor de hele rij wachtenden binnen.

Annabel

RE: Hallo allemaal !!!

Berichtdoor Annabel » 18 feb 2007, 14:50

Ocharme!!! Echt erg. Ik zit mezelf hier al dagelijks te beklagen, maar wat jij hebt meegemaakt is niets in vergelijking met wat ik nu doormaak. Dat is goed om nooit meer aan kinderen te willen beginnen. Ik heb ook al beslist dat ik zeker de komende eerste 2 jaartjes niet meer zwanger wil zijn. Zoveel mensen vinden het een geweldige periode en zeggen dat je het allemaal vergeet zodra het kindje er is, maar dat zijn degene die niets van complicaties hebben gehad. Ik heb ook vrienden die maar al te graag in mijn plek zouden zijn: je laten bedienen en goed uitrusten, maar het is totaal niet in woorden uit te drukken hoe deprimerend het is eh. Ik had een collega op mijn werk die het een jaartje geleden had meegemaakt (vanaf 26 wkn plat en meteen ziekenhuis) en vond het toen wel erg maar nu pas snap ik hoe ze heeft afgezien. Ze begon meteen te huilen toen ik haar opbelde met mijn platlig-nieuws. Ik hoef echt NIEMAND meer die me zegt dat ik dit binnenkort ben vergeten. Ik durf ervoor uitkomen dat zwanger zijn NIET leuk is, niet geweldig zoals meestal wordt beweerd. De meeste mensen durven dat niet te zeggen omdat je dan vaak meteen vies wordt bekeken, maar ik zal blij zijn als ons kleine wondertje er eindelijk zal zijn!

Bedankt voor je reactie hoor!
PS: heb sinds vandaag draadloos internet, dus kan vanuit bed googelen. Wat een geweldige uitvinding, het internet!

Gast

RE: Hallo allemaal !!!

Berichtdoor Gast » 18 feb 2007, 22:26

Hoi Annabel,

Cathérine nog eens.
Hou je de moed er een beetje in? Ik denk vaak aan je en kom hier af en toe eens kijken of er nieuws is.

Ik lees net dat je zwanger zijn niet leuk vindt. Begrijp het volkomen.
Ik heb wel wat minder lang als jou zo plat gelegen zonder iets te mogen doen, maar vond het toen ook echt niet leuk. Logisch hè. Ik heb nooit echt fier met mijn dikke buik kunnen rondwandelen omdat ik toen thuis plat lag. Dat heb ik echt lang jammer gevonden.
Toch kan ik je zeggen dat je je 'moeilijke zwangerschap' vergeet eens het kindje er is. Niet de eerste weken natuurlijk, maar toch relatief snel hoor.

Wel tof dat je nu draadloos internet hebt. Wij hebben dat hier ook, maar in mijn platligperiode hadden we het niet, zelfs geen gewoon internet.

Wat je andere vraag betreft. Ik zou 'het' zeker niet doen en voor de rest is het toch opassen geblazen om niet te ver te gaan.
Is niet echt gemakkelijk voor de beide partijen. Veel sterkte over de hele lijn....

Cath

Annabel

RE: Hallo allemaal !!!

Berichtdoor Annabel » 19 feb 2007, 12:21

Hoi Catherine,

Ben jij ook zwanger? Uit je verhaaltjes kan ik wel al opmaken dat je al een kindje hebt...

Had jij tijdens je bevalling genoeg moed en kracht nadat je ook had plat gelegen? Ik ben zo bang dat ik te moe zal zijn om te persen en het vol te houden omdat mijn lichaam zo verzwakt zal zijn.

Ik was een enorm bezige bij en heb nog nooit een dag in bed doorgebracht (ook al was ik erg ziek). Nu voel ik echt dat ik uitgeput ben.. Wanneer ik me 's avonds was ben ik zo moe dat ik meteen terug moet gaan liggen en pas een half uurtje later terug de moed vind om mijn haren te drogen.

Gast

RE: Hallo allemaal !!!

Berichtdoor Gast » 19 feb 2007, 20:21

Hoi Annabel,

Neen ik ben momenteel niet zwanger. Mijn dochtertje is net drie geworden.
Zou het soms wel willen zijn, maar ben er nog niet uit. Mijn man ziet het momenteel ook niet 100% zitten en voor die dingen moet je er met twee achter staan hè.
Ik ben eerder toevallig eens op dit forum van zappy terecht gekomen. (lees wel regelmatig op andere forums van zappy)

De bevalling is bij mij redelijk 'vlot' verlopen. Van één uur 's nachts (water gebroken) tot 9 uur 's morgens. Ik had genoeg moed en kracht, vond ik zelf.
Is wel soms pijnlijk geweest, maar dat vergeet je echt snel.

Maar vanaf 37 weken mocht ik terug rondlopen en dat kon ik dus echt niet meer. Als je zo weken hebt platgelegen en dan terug mag rondlopen, dat lukte me echt niet. Ik had pijn in mijn buik, deed enkele meters en was al moe. Misschien dat ik het hierdoor ook heb uitgehouden tot 41 weken hè, omdat ik niets meer kon doen. Ik was een kilo afgevallen en mijn dochtertje die geschat werd op een baby van 2,7 kilo als ik het einde al zou halen, woog uiteindelijk 3,5 kilo bij de geboorte. De gyn zei dat ik dat echt te danken had aan mijn rusten.
Ik deed overdag uit verveling wel meerdere korte dutjes, maar daardoor sliep ik 's nachts wel minder goed natuurlijk.

Ik was voorheen ook een bezige bij en zat echt geen minuut stil. Ik holde mezelf vaak voorbij zowel thuis als op het werk. Denk dat dat ook meegespeeld heeft met het feit dat ik al redelijk vroeg veranderingen had in de baarmoederhals en harde buiken etc.

Ik heb me dood geërgerd aan alles wat is blijven liggen hier in huis en alles wat mijne man heeft moeten doen, maar ja.
Mijn mama kwam poetsen, mijn man deed de boodschappen en het eten maken etc.

Probeer overdag enkele dutjes te doen en je zal zien als de grote dag is aangebroken, zal je de moed wel hebben om je baby'tje uit je buik te krijgen. Je zal zo ongeduldig zijn hem/haar eindelijk in je armen te kunnen houden, dat het wel zal lukken.

Vele groetjes Cath

Annabel

RE: Hallo allemaal !!!

Berichtdoor Annabel » 20 feb 2007, 14:24

Hallo,

Hier ben ik nog eens. Geweldig om ff met een laptop te kunnen chatten. Is iets wat ik vroeger nooit heb gedaan, kon me er niet toe brengen om voor een computer te gaan zitten en te typen. Ik bel veel liever met mensen, is veel directer. Maar nu helpt het me wel de dagen door, gelukkig maar!
Elke dag verder is een dagje gewonnen.

Ik erger me inderdaad ook aan alles wat blijft liggen: mijn vriend doet meer dan zijn best maar er zijn zoveel dingen die hij anders doet (en niet ziet) en ik moet het dan maar laten liggen. Erg hoor. Daarmee, nogmaals, zal superblij zijn als ik alles binnenkort terug kan doen zoals ik het ben gewend.

Gast

RE: Hallo allemaal !!!

Berichtdoor Gast » 20 feb 2007, 16:07

Hoe ver ben je nu Annabel?
Inderdaad elke dag is een gewonnen dag....

Annabel

RE: Hallo allemaal !!!

Berichtdoor Annabel » 22 feb 2007, 12:12

Vandaag 33 weken en 4 dagen.
Woensdag moeten we terug op controle en ben enorm benieuwd!


Li

RE: Hallo allemaal !!!

Berichtdoor Li » 22 feb 2007, 15:56

Goed annabel, t begint af te korten, nog 3w en 3d en je baby is volgroeid...
Ik snap je volledig dat je niet happy zwanger bent. Ik ben hier nu ook al 6w thuis en ondanks het feit dat ik een supertherapeute ben voor mezelf (jaja, ik bestoef mezelf), heb ik het echt héél lastig.

Daarnet ben ik 10 min naar de markt gegaan, auto uit, 20m stappen en verse groenten kiezen. Ik had zoveel last, en mijn vriend werd echt lastig. Dan kom je eens buiten en dan trek je zo'n gezicht...Pffff

Wat bij mij heel veel helpt is een goed dagritme aan te houden. De wekker zetten, je douchen en aankleden NIET IN PYAMA rondlopen. Als je slaapt overdag, doe dat dan kort en op vaste momenten...
Laat je eens naar de schoonheidsspecialiste brengen vr een gezichtsverzorging.
Laat je naar IKEA brengen en zorg dat er iemand is om de rolstoel te duwen... (als je mag zitten tenminste) Je kan daar ook iets eten...

Succes!!Annabel

RE: Hallo allemaal !!!

Berichtdoor Annabel » 23 feb 2007, 09:40

Heey Li!

Mercikes voor je reactie, maar ik geraak spijtig genoeg nergens meer: mag maar telkens max. half uurtje meer volledig recht zitten (op stoel).

Heb ook dagen dat ik mezelf beklaag, maar ook mijn goede momenten. Mijn vriend moet dan vaak erg lachen omdat ik dan soms grappig uit de hoek kom: 'goh, ik kan nog stappen, wat een luxe' zeg ik dan of 'opgepast, de olifant is in aantocht'...
Soms voel ik me met momenten half zot worden, maar zolang de lach nog op mijn gezicht verschijnt ist cava eh?!

Heb dinsdag nog eens iets om naar uit te kijken: kapster komt bij een vriendin aan huis. Kan ik ons huis nog eens verlaten en zie ik nog eens een andere omgeving.

Spijtig genoeg loop ik wel ganse dag in pyjama rond: zit lekker makkelijk. Maar het stimuleert me dan wel enorm wanneer er bezoek komt me nog eens extra uit te dossen. Dan voel ik me ff wat minder olifant en meer prinses.

Enfin, nog 2 dagjes hierna en ik haal de 34 weken: superblij!
Ik geef mezelf telkens 'deadlines': de vorige stond op 32 weken, deze op 34 weken. Vanaf maandag tel ik af naar de 36 weken.

Niet lang meer, maar toch iets té lang...

nena

RE: Hallo allemaal !!!

Berichtdoor nena » 23 feb 2007, 20:45

Brao Annabel ! Doe zo voort ! Ik wou dat ik langer had kunnen blijven liggen dan die 4 dagen ! 33 weken en 4 dagen is al super hoor ! Je ligt ook niet in het ziekenhuis, je bent thuis. Da's toch ook al een heel verschil, hè ? Ik begrijp je verveling hoor, ik lag 4 dagen "plat" in het ziekenhuis en kon ook niet meer slapen, bovendien niet in mijn eigen bed. Maar zoals iedereen zegt, dat vergeet je heel snel ! Courage !

Eef

RE: Hallo allemaal !!!

Berichtdoor Eef » 01 mar 2007, 19:00

Annabel, hoe is het nu met je en de baby? Hopelijk zit alles nog goed?
Het is al een tijdje geleden dat je hier nog iets schreef, dus ik hoop dat je nog niet bent bevallen.

Gast

RE: Hallo allemaal !!!

Berichtdoor Gast » 02 mar 2007, 21:10

Hoi Annabel,

Lukt het je nog....
We zitten gelukkig al in maart hè!!
Is inderdaad al even geleden dat je nog geschreven hebt en bijgevolg hoop ik dat alles ok is.

Vele lieve groetjes Cathérine


Terug naar “De geboorte”