26 weken

anneke

RE: 26 weken

Berichtdoor anneke » 28 sep 2006, 21:28

@kim:Nutromygen, is dat nie als ze koemelkallergie hebben? Dure melk, maar als het helpt graag uitgegeven hé!
Ik ben echt content dat er een oplossing gevonden is!
Voor de rest zal ik volgende week zeker en veel aan jou en je lieve engeltjes denken. Wat een mooie namen hebben ze.
En dan jarne zijn eerste spuitje bah! hopelijk valt het wat mee.
lieve warme groet en dikee knuffel
anneke

kim @ anneke

RE: 26 weken

Berichtdoor kim @ anneke » 29 sep 2006, 16:24

Ja, dat is pap voor koemelkallergie. Jarne slaapt weer als een rozeke. vele groetjes terug en tot een van de...

Gast

RE: 26 weken

Berichtdoor Gast » 05 okt 2006, 22:26

hallo iedereen,
tis hier zo stillekes?
Hier alles ok hoor. Flore is een supergriet van 6,9kg!
Zitten begint te komen, in rollen heeft ze helemaal geen zin, maar in vertellen en eten, op de chauffage kloppen en in mijne neus 'pitsen' daarentegen ;)

Ikzelf zit weer volledig vast in schouders, nek en rug. Dat heeft als gevolg veel pijn, kan armen bijna ni heffen, hoofdpijn en slaapproblemen. Dit laatste lukt me wel me myolastan ma neem da ni graag...
Ook zitten en typen is een ramp. En dan te bedenken dat ik, na dat 5specialisten hebben gezegd dat ik werkonbekwaam ben, volgens de dokter van de cm geen zwaar werk aankan maar wel bureuwerk. Ze zouden mijn spierspanning es moeten kunnen meten na 10min achter de compu! zucht
Enfin, sorry voor tklein zaagske ma tmoest ook even van mijn hart.

Hopelijk gaat met jullie, je kindjes en/of buiken alles goed?! Ik begon jullie al te missen!

@nena: Seg, laat nog es iets horen hé want het heeft geen zin da ik mail naar u oud adres hé ;)

groetjes
anneke

Liefdevolle mama

RE: 26 weken

Berichtdoor Liefdevolle mama » 10 okt 2006, 17:06

Hey Anneke

Moet ons pruts is alles ok sinds vorige week 6 maanden en 6kilo700. Niet slecht vindt ik. Eten als de beste maar fruitpap ziet ze niet zitten al de rest van groentjes dus wel (blijven proberen he) Hier ook geen rollen bollen alleen voorzichtig grijpen kressen en lachen en veeeeel knuffelen natuurlijk ben nu 3 weken aan het werk en valt reuze mee. Nu een kleine verkuodheid bij Lina maar is al verbetering. Stuur je nog eens een foto van Flore?

Groetjes

stephanie en Lina

Charlotte

RE: 26 weken

Berichtdoor Charlotte » 13 okt 2006, 14:04

Ik heb deze wek een cerclage gehad en moet nu zoveel mogelijk (platte) rust nemen. Ik begin al regelmatig pijn in mijn rug, zij en bovenbenen te krijgen. Hebben meer mensen hier last van gehad en hoe hebben jullie dit opgelost? Ik ben op dit topic gaan kijken omdat ik ook een verkleinde baarmoeder heb en dus zeer waarschijnlijk (veel) te vroeg zal gaan bevalllen. Ik ben nu 21 weken zwanger.

Gast

RE: 26 weken

Berichtdoor Gast » 16 okt 2006, 21:58

Hallo iedereen...
Flore moet een trotse griet zijn want de dag nadat ik hier geschreven heb dat ze niet wil rollen is madam 'in gang geschoten' ;)
En nu rollebolt ze veel en snel hoor!
Hoe trots we zijn moeten we hier ni vertellen zeker?!

Dit weekend gaan we met vrienden naar de ardennen en ik kijk er enorm naar uit. Hopelijk slaapt ze daar evengoed als thuis!

Voor de rest eigenlijk weinig nieuws. Ik voel me weer (gelijk het weer) beter. En met de leuke vooruitzichten,kan mijn week niet meer stuk hé
tot gauw en groetjes

anneke&flore

@kim: Hoe is het bij jou geweest? Hopelijk ben je de moeilijke dagen goed doorgekomen en heb je veel steun gekregen van je familie en vrienden. Ik heb allessinds aan jou en jarne en je 2engeltjes gedacht hoor.
warme groet

@liefdevolle mama: amaai, lina doet dat goe hé. Je ziet echt niet meer dat da zo'n muisje geweest is hé? Wat worden ze snel groot!
Heb er ook een foto van ons lachebekkie aangeplakt...

kim @ anneke

RE: 26 weken

Berichtdoor kim @ anneke » 17 okt 2006, 11:46

Ik heb nog meer verdriet te verduren gekregen. Mijn beste vriend is op 7oktober verongelukt door een motorongeval. Defect aan motor. Verschrikkelijk gewoon. Kben al bang voor volgend jaar oktober. Plus dat mijn man vrijdag ook een ongeval heeft gehad. Auto volledig bijeen, maar wat een geluk dat hij zelf niets had.

anneke

RE: 26 weken

Berichtdoor anneke » 18 okt 2006, 21:53

maar kim toch, wat erg. Ik kan je alleen maar veel sterkte wensen. Hopelijk haal je wat moed en levenslust uit je kleine jongen!
En als het evn moeilijk gaat...je kent de weg naar hier hé!

dikke knuffel anneke

An

RE: 26 weken

Berichtdoor An » 19 okt 2006, 17:45

Hallo,
Ik ben 25 jaar en zelf een prematuurke geweest, 29weken.
Toen ik dit forum met prematuren-onderwerp zag was ik benieuwd, blijft me interesseren.

En voor wie het een steun kan zijn:
Ik ben op 29 weken geboren, wat 25 j geleden zeker niet evident was, 30cm, 900gr, 4 maanden couveuse. En met mij alles in orde!

Groetjes,
Anpeter

RE: 26 weken

Berichtdoor peter » 22 okt 2006, 09:40

@kim: veel sterkte toegewenst.

Heeft er hier ook iemand in de krant gelezen van een prematuur van 24 weken, ik geloof in engenland.Ik kon dat bijna niet geloven: 450 gram en 13 cm "groot".
Het meisje moet wel volop medicatie nemen en ligt voortdurend aan de zuurstof.Ze is blind en doof en heeft ernstige gebreken.
Dat is me nogal een verhaal,Ik vraag me dan af of het dan allemaal nog zin heeft? Dat kindje zo laten afzien.

Maar enfin,ik ben blij te horen dat het met jullie kapoentjes allemaal goed gaat.Met Nika gaat het ook uitstekend, alleen heeft ze nu een verkoudheid ( waarmee het iets beter gaat )
Groetjes aan iedereen,

anneke

RE: 26 weken

Berichtdoor anneke » 22 okt 2006, 22:08

hoera! flore is vandaag 9 maand!!

Nath

RE: 26 weken

Berichtdoor Nath » 28 okt 2006, 10:55

Hallo,
ik kom er ook bij. Op 6sept moest ik op controle voor mijn 20w-echo (was 21w ver), had 2cm opening en een uitpuilende vruchtwaterzak. In brugge gingen ze mij een miskraam laten hebben omdat ik maar 1 kans op 10000 had om de zwangerschap tot een goed einde te brengen. Hebben dan een transfert naar Leuven gevraagd om toch noch een cerclage te laten uitvoeren. We wilden die ene kans wagen. De cerclage is gelukt. Ik moest in het ziekenhuis blijven met platte rust. Na 4 weken is de vruchtwaterzak van één van mijn 2 meisjes gescheurd. Ze was ook helemaal ingedaald. Ik heb toen mijn spuiten voor de longrijping gekregen. Ook de weeën zijn toen opgekomen. Ik heb het nog een kleine 2 weken kunnen uithouden met tractocile. Op 19 okt zijn ze met een keizersnede ter wereld gekomen. Adélaïde woog 980gram, ze stelt het niet zo goed. Er is bloed in de hersenkamertjes aanwezig, de verbinding tussen de aorta en de longslagader is nog steeds niet gesloten na de medicatie, haar longetjes zijn zeer onrijp en de vertering komt maar niet op gang. Zénaïde daarentegen zit aan de CPAP, soms een uurtje zonder zelfs, de vertering is nu goed op gang gekomen en heeft momenteel geen andere problemen.

anneke

RE: 26 weken

Berichtdoor anneke » 09 nov 2006, 09:50

hallo hier ben ik nog es. Flore zit weer in een groeispurt en krijstte de afgelopen nachten de hele buurt bij elkaar. Deze nacht hadden we het eindelijk door en heeft ze in een teug 180ml naar binnen gespeeld en is nadien als een blok in mijn armen in slaap gevallen. Nu ze geen alarmen meer doet durf ik het eindelijk aan om haar es bij ons te laten slapen. Verwennerij ten top (op haar leeftijd) maar dit hoort ook bij het moeder worden en ik heb deze momenten door haar prematuur zijn moeten 9maand uitstellen...
Voor de rest doet ze het uitstekend! Nog steeds elke dag nieuwe dingen..
Maandag bij de kinderarts woog ze 7,160kg niet zoveel als gehoopt maar ze blijft op dezelfde curve. Wel heeft ze een grote sprong voorwaarts gemaakt met haar lengte! 70cm! Als ze zo voort doet zal ze vlug groter zijn dan ik ;)

@kim en Peter: hoe gaat het nu met jarne en nika?hoeveel wegen ze al en wat kunnen ze al?

@Nath:hoe gaat het nu met je 2meisjes? Flore heeft ook in Leuven gelegen. Ik hoop echt dat alles in orde komt! Laat gauw nog es iets weten.

@liefdevolle mama: hoe gaat het nog met jullie? Vind je nergens meer...

groetjes
anneke en flore


Liefdevolle mama

RE: 26 weken

Berichtdoor Liefdevolle mama » 11 nov 2006, 14:31

Hey Anneke

Met ons gaat alles zeer goed. Lina heeft wel een verkoudheid maar zal niet de laatste zijn gewicht van 2 weken gelden was 7kilo200 dus zeker de moeite vind ik. Eten gaat goed en spelen en knuffelen voldoende hier ook groeispurten maar is een goed teken he. Kressen en kirren en lachen. Ben zo blij dat Flore het goed doet.Hier nog een fot van ons prutsie samen met de hond

nena

RE: 26 weken

Berichtdoor nena » 12 nov 2006, 09:31

@liefdevolle mama: amaai dat ziet er een leuk speeltje uit ! Wat is dat en van welk merk. Moet ze daarvoor al zelfstandig kunnen zitten ?
Je hebt een mooie meid trouwens !
@anneke: ik heb je een mail gestuurd !!

Blij te lezen dat het met jullie kindjes zo goed gaat !
Hier is het aftellen naar de 6 kilo, nog 40gr !!!

Liefdevolle mama

RE: 26 weken

Berichtdoor Liefdevolle mama » 12 nov 2006, 11:14

Hey Nena

Stoeltje komt van de fun.
Nee Lina kan ook niet zelfstandig zitten soms enkele seconden dus.
Amai je pruts 6 kilo das goede he.
Post is een foto als je wilt

groetjes

kim @ anneke

RE: 26 weken

Berichtdoor kim @ anneke » 13 nov 2006, 11:26

Jarne doet het prima. Hij eet intussen al patatjes. Worteltjes lust hij graag, maar spinazie vindt hij echt niet lekker. Kben donderdag naar K&G geweest en weegt 7kg130n is 65cm groot. Groetjes

peter

RE: 26 weken

Berichtdoor peter » 20 nov 2006, 12:29

nika is 6 kg 500 en 63 cm. Ze zit al goed recht en wil altijd maar rechtstaan en stappen. Eten is zeker geen probleem, amaai.
Ze begint nu ook te rollen, leuk om ze zo bezig te zien.

Gast

RE: 26 weken

Berichtdoor Gast » 20 nov 2006, 18:27

peter wat een protje! en zo goed motorisch vooruitgaan!

vandaag met flore naar Leuven geweest met de monitor. Ik dacht van dienen bak verlost te zijn ma we hebben hem toch nog even meegekregen. Nog 2serieuze alarmen in 3maand tijd. Niet te vergelijken met het begin maar toch nog niet goed genoeg om het zonder te doen.
Langs de ene kant steekt het tegen want ze wordt vaak wakker als we ze slapend in bed leggen en dan nog aan die bedrading moeten prutsen :(
langs de andere kant een geruststelling dat, nu het winter wordt en ze heeft een verkoudheid of wordt ziek, ze toch veilig ligt.
15januari gaan we terug en dan is ze ook bijna 1jaar hé;...
WAT VLIEGT DE TIJD!!

Voor de rest alles in orde met ons pruts. Hopelijk bij jullie ook?!
Anneke&Flore

Bianca

RE: 26 weken

Berichtdoor Bianca » 23 nov 2006, 09:45

Hoi Nath,
hoe gaat het met je kindjes ?
Ik wens je heel veel sterkte toe meis !!!

Bianca

Bianca

RE: 26 weken

Berichtdoor Bianca » 23 nov 2006, 10:07

Nog even vragen,

merk dat er hier veel zijn die een placenta praevia hadden. Bij mij kwam dat hoofdzakelijk doordat het een IVF baby is. Is dat van jullie ook zo ?

Ik stop er even één van de eerste fotootjes bij van Yori, ze was toen enkele dagen oud (geboren op 35 weken, ze woog 2210 gram)


peter

RE: 26 weken

Berichtdoor peter » 12 dec 2006, 05:47

hallo iedereen, het is weer lang geleden.Allereerst : met nika gaat het uitstekend.Ze groeit ZEER goed.
En hoe staat het bij jullie? De eerste Sinterklaas, en binnenkort kerstmis en nieuwjaar.Toch plezant he om al die cadeaukes te kopen.


Groetjes

Liefdevolle mama

RE: 26 weken

Berichtdoor Liefdevolle mama » 13 dec 2006, 20:02

Hey Peter

Met ons Lina gaat alles uitstekend 7kilo 600 en 66 cm rollen en rollen soms een paar seconden rechtzitten en superveel lachen.
Heb Sinterklaas niet echt kunnen vieren onze schat heeft 2 nachtjes in het ziekenhuis gelegen met rsv maar is er al helemaal bovenop.
Met kerstmis maken we dit zeker goed.

Aan Anneke hoe ist met Flore?

Aan alle fiere mama's en papa's Gelukkige Feestdagen

Van Stephanie en Lina

anneke

RE: 26 weken

Berichtdoor anneke » 14 dec 2006, 20:05

hé hallo,

wat een leuke foto's weer!
Flore doet het nog steeds uitstekend. Ze weegt 7,430kg en meet 72cm.
Maar meer nog...haar eerste tandje staat er door!! Zien doe je het nog niet maar je voelt hem duidelijk zitten! Leuk hé!?

En inderdaad de feestdagen komen eraan! Gezelligheid troef hier met de nieuwe kachel en ons klein pruts! Bart gaf nooit veel om een kerstboom maar nu kon hij er niet vlug genoeg staan voor zijn kleine meid! ;)
Hij wou een echt kakafoniekerstboom met kleurijke slingers en alle soorten kleuren. Die vond hij als kind zelf het leukste. En ik had altijd gezegd: als we een kindje hebben...en belofte maakt schuld hé!

Geniet van de dagen en van elkaar!

@stephanie: amaai Lina is echt al zo groot hé! en mooi gewicht ook al!

Anneke en kusje van Flore
kim

RE: 26 weken

Berichtdoor kim » 18 dec 2006, 14:13

Hallo iedereen,

Onze Jarne groeit als kolen! Tis nen echte beer aant worden. 7kg900 en 68cm. Hij draagt soms al ne 9maand. Zeker van petit filou, want da is wel klein vindt ik persoonlijk. Ik had graag ook nog eens een foto geplaatst van onze Jarne, maar het lukt me niet meer.

Prettige feestdagen voor iedereen! Jarne, Kim en Jörgen


Terug naar “De geboorte”