HELLP/zwangerschapsvergiftiging

E

RE: HELLP/zwangerschapsvergiftiging

Berichtdoor E » 20 aug 2007, 12:07

Dag meisje en follieke.
Ik ben nog maar 10 weken, maar ik ben toch content dat ik hier het verhaal van E. heb kunnen volgen en ondertussen van jullie.

Het kan dus ook goed gaan.
Veel succes hoor.

tessie

RE: HELLP/zwangerschapsvergiftiging

Berichtdoor tessie » 20 aug 2007, 22:40

Hallo dames,

kan ik hier mijn verhaal ook even kwijt...? Heb het zo zwaar en moet het aan iemand kunnen vertellen en aangezien jullie ervaringsdeskundigen zijn...

Vorige week zondag op 33 weken binnengegaan in ziekenhuis. Ik dacht dat het voorweeën waren... Na bloedonderzoek bleek het het HELLP-syndroom te zijn (zouden het beter het HELL-syndroom noemen vinden jullie niet?)
Vervoerd naar het ziekenhuis van Leuven, want bij ons wisten ze daar geen weg mee. En dan was het wachten...
Longrijping gekregen en dan was het wachten tot de volgende crisis waarbij mijn bloedplaatjes zo laag zouden zijn dat bevallen echt noodzakelijk was. Ondertussen ongelofelijke pijnen (kunnen jullie over meespreken waarschijnlijk)
Op woensdag was er dan weer een nieuwe crisis. Pilletjes om weeën op te wekken leidden tot niks en 17u later (donderdag ondertussen) toch halsoverkop beslist om spoedkeizersnede te doen. Bloedplaatjes waren toen zo laag dat er echt gevreesd werd voor mijn leven. Eenmaal in de operatiezaal bleek de epidurale niet te werken: ik voelde elke snee en dat deed verschrikkelijk pijn! Narcose dus en 2u op recovery. Zaterdag heb ik onze prachtige dochter Eryn dan eindelijk mogen zien. Daarvoor lag ik nog op intensieve zorgen en leek het toch nog fout te gaan met mij...
Maar Eryn doet het goed: 2kg en 44cm; geen beademing en geen infuusjes meer vanaf morgen!
Ook met mij begint het nu stilaan beter te gaan (het einde leek echt niet in zicht te komen) Kan hier nu zelfs zitten internetten op mijn ziekenhuiskamer!
Psychisch is het toch ook heel zwaar hé: het lijkt zo een diep dal! Weet iemand hoe lang een kindje van 34 weken zo in de couveuse moet blijven ongeveer? En in het ziekenhuis?

Voila, ben blij dat ik alles eens van mij heb kunnen schrijven...Ganse boterham om te lezen ik weet het...
groetjes, Tessie

ds

RE: HELLP/zwangerschapsvergiftiging

Berichtdoor ds » 21 aug 2007, 14:21

sterkte!
degenen die hier komen weten echt wel wat je voelt.
En telkens je hier iets leest komt het allemaal weer terug.
Ik kan je maar een gouden raad geven : vraag hulp aan het verplegend personeel, voel je nergens schuldig over ook al vind je dat je misschien veel van iemand vraagt (ik deed dat en heb het mezelf daardoor nog veel moeilijker gemaakt dan nodig), zij bekijken het allemaal toch dat ietsje anders. Je kind de eerste dagen niet mogen/kunnen zien is verschrikkelijk als moeder. Lucht je hart hierover, al is het 100 keer tegen dezelfde.
Vraag psychologische begeleiding, je zal er achteraf misschien meer aan hebben dan je nu denkt of voelt, maar je hebt er recht op, laat het dus niet liggen, al is het maar om er samen een koffie mee te drinken en weer je verhaal te vertellen!
normaal gezien zeggen ze dat ze rond de voorziene geboortedatum naar huis mogen. Als ze het heel goed doen laten ze ze gaan op 37 weken, maar als je van de geboortedatum uitgaat kan het dan enkel positief meevallen!
sterkte en welkom in ons hoekje.

aan de anderen op dit item : ons hoekje, zo voelt het inderdaad al heb ik hier nog niet vaak iets geschreven, wel gelezen, mijn dochtertje is nu 21 mnd en ik ben nu nog bezig met het verwerkingsproces.

mei mama

RE: HELLP/zwangerschapsvergiftiging

Berichtdoor mei mama » 22 aug 2007, 10:05

Tessie, blij dat je kindje het zo goed doet. En wat een mooie naam.
Psychisch duurt het inderdaad een hele tijd om het te verwerken. Het te vroeg bevallen, je eigen medische problemen, je kindje dat zo klein is, de eerste dagen je kindje niet kunnen zien, alleen naar huis moeten. Praat er zoveel mogelijk over, dat lucht op en helpt je alles te verwerken.
Mijn dochtertje is op 35 weken geboren (maar woog nog 200 gr minder als die van jou) en is 3 weken later naar huis gegaan.

fl.

RE: HELLP/zwangerschapsvergiftiging

Berichtdoor fl. » 23 aug 2007, 09:40

Hallo,

Hier ook even m,n verhaal.
Ben op bijna 30 weken naar materniteit gegaan omdat ik geen beweging meer voelde. Daar werd mijn bang vermoeden werkelijkheid. Ons babytje haar hartje klopte niet meer. De dokters en gyne kwamen samen om te beslissen wanneer ons dochtertje zou geboren worden. dit zou 's nachts ingeleid worden. Bij controle van bloeddruk, bloedwarden enz. bleek ik een heel klein beetje zwangerschapsvergiftiging te hebben maar zeker niet in die mate om het overlijden van ons dochtertje toe te schrijven.Ik had buiten het emotionele ook helemaal geen lichamelijke klachten. De dokters waren nog niet uit de kamer en ben direct in stuipen gevallen, zomaar zonder voorgaande tekens. Gelukkig was mijn echtgenoot in de kamer, voor hem een heel traumatische ervaring. Ik weet er zelf niks van. Ik heb toen op intensieve gelegen.
De bevalling is de dag nadien ingeleid. Daarbij bleek dat de navelstreng 2x rond haar halsje lag en dat ze zich verstikt heeft.
Dit was mijn 4e zwangerschap. Bij mijn 2e zwangerschap bleek ik een klein beetje zwangerschapsvergiftiging te hebben op 37 weken en hebben ze toen ingeleid.
Bij m,n 3e zwangerschap bleken achteraf mijn bloedplaatjes ook al niet goed, dit ben ik nu pas te weten gekomen. Deze bevalling is spontaan in gang gegaan.

Momenteel neem ik medicatie om de bloeddruk te verlagen.Later zullen nog verdere onderzoeken gebeuren voor nieren enz.

Ik heb 3 gezonde kinderen maar wou zo graag een 4e kindje, maar ben zo bang dat ik en ons babytje het niet gaan overleven, dit is toch wat m,n gynecoloog ons te kennen geeft als ik over een eventuele volgende zwangerschap begin, want de kans op een nieuwe zwangerschapsvergiftiging is heel reeël.

Alvast veel succes.

fl.

meisje

RE: HELLP/zwangerschapsvergiftiging

Berichtdoor meisje » 24 aug 2007, 13:52

Tessie, gefeliciteerd met de geboorte van je gelukkig gezonde kindje, hopelijk blijft alles goed gaan, ik zal duimen!!! Ik weet precies hoe je je voelt, probeer je op te trekken aan de gedachte dat al dat lijden niet voor niets is geweest! Sommigen, waaronder ik, hebben zoveel geluk niet gehad en hebben uiteindelijk voor niets afgezien...

Waarmee ik geen afbreuk wil doen aan de gevoelens die je nu hebt, zeker niet. Ik wens je zeker veel sterkte toe en hoop dat je steun vindt bij familie, vrienden, maar ook bij "professionele helpers".

Ben zelf ondertussen 23 weken en 5 dagen zwanger, de gevaarlijke preeclampsie-periode is begonnen... Ik neem net zoals Follieke kinderaspirine en krijg elke dag een clexanespuit (sinds kort nog maar, brrrr); het is hopen dat dit alles helpt! Ik durf nog niet echt genieten van deze zwangerschap, ik klaag ook niet hoor, zolang het duurt ben ik al eeuwig dankbaar en "genieten" hoeft voor mij echt niet! Ik denk dat ik ook pas na 33 of 34 weken zwangerschap echt zal kunnen "genieten"! (precies in de periode dat de meeste zwangere vrouwen vollen bak beginnen zagen, haha)

Ik heb mijn crèche al vastgelegd, omdat dat echt niet anders kon en omdat ik al heel laat aan was, maar al de rest (geboortekaartjes, doopsuiker, geboortereceptie, enz) daar kan ik nog niet aan beginnen! Hetzelfde wat een geboortelijst aanleggen betreft: ik heb het nog altijd moeilijk om de babyafdelingen van winkels te bezoeken en denk alleen maar: wat als ik dan wéér moet bellen om mijn lijst te "annuleren"... Ik schuif het dus maar zover mogelijk vooruit en dan is het maar hopen dat ik niet TE laat ben hé...

Ik leef van dag tot dag en van week tot week, verder denken zou me echt wel gek maken... elke dag is een stap vooruit!

Mijn deelneming ook aan de mama die haar kindje verloor nadat het hartje gestopt was met kloppen...het is niet omdat je al drie gezonde kindjes hebt dat het verlies van een vierde minder pijn doet! Als je echt nog een vierde kindje wil, ga dan eens naar een andere gynaecoloog, want ik vind het wel bizar dat je niet beter werd opgevolgd na je eerdere zwangerschapsvergiftiging(en)! Misschien best eens aankloppen bij een universitair ziekenhuis? Baat het niet, dan schaadt het niet... Veel sterkte.

fl.

RE: HELLP/zwangerschapsvergiftiging

Berichtdoor fl. » 24 aug 2007, 15:39

Meisje,

Bedankt voor je berichtje! Voor jullie breekt zoals je zegt nu een moeilijke periode aan. Maar zoals je zegt elke dag is er één gewonnen. Ik volg elk berichtje hoe je met jullie gaat.

Gisteren ben ik terug op controle geweest bij gynecoloog en alles was ok, bloedruk ook goed maar neem nog wel altijd zware medicatie. 3/9 moet ik op Nefrologie op controle voor nieren en bloedvaten. Hopelijk mag ik stoppen met medicatie.
Ik denk dat ik je raad maar eens ga opvolgen en bij een andere gynecoloog ten rade gaan.( iemand die meer op de hoogte is van zwangerschapsvergiftingen) ik weet alleen niet hoe ik die moet vinden. Gewoon bellen naar UZ?

Meisje, probeer toch meer een beetje te genieten van je zwangerschap, ik wens je het allerbeste.

fl.
meisje

RE: HELLP/zwangerschapsvergiftiging

Berichtdoor meisje » 25 aug 2007, 10:15

fl, ja, bel maar gewoon naar het uz, zeg dat je al zwangerschapsvergiftiging(en) hebt gehad en vraag of je een afspraak kan maken met een prof / gyn die gespecialiseerd is in risicozwangerschappen. Ze gaan je meteen een afspraak geven.

Je kan trouwens blijven gaan naar je gewone gyn en afwisselen met de gyn in het uz, zo doe ik het.

Nee, echt genieten van mijn zwangerschap kan ik niet, maar dat vind ik op zich niet erg. Ik ben al blij als alles gewoon goed loopt, als alles goed is met de baby en dat genieten hoeft dan helemaal niet! Ik heb al drie keer "het beste" gehoopt en het is al drie keer verkeerd afgelopen, deze zwangerschap ga ik meestal uit van het slechtste en nu loopt het wel goed, ik blijf dus "negatief denken"... ik heb het heel zwaar, maar kan me daar wel overzetten, zo lang de baby maar gezond blijft, dat is alles wat ik wil! Ik wens jou in elk geval ook het beste toe...

mei mama

RE: HELLP/zwangerschapsvergiftiging

Berichtdoor mei mama » 25 aug 2007, 16:34

Meisje, ik duim nog steeds met je mee hoor. Kan me goed voorstellen dat je niet durft te genieten van je zwangerschap. Dat zou ik ook niet kunnen in jouw geval. Ik wens je echt een gezond kindje toe.

Verder is er hier nog niets te melden. Na ongeveer 6 maanden oefenen is er nog geen tweede kindje op komst. Maar we gaan bijna op vakantie, dus wie weet lukt het daar wel?

meisje

RE: HELLP/zwangerschapsvergiftiging

Berichtdoor meisje » 03 sep 2007, 13:40

mei-mama, laat ons hopen dat de rust van de vakantie zijn werk doet! Ik wens het je zeker toe.

Hier ondertussen 25weken en 1 dag zwanger, voorlopig gaat alles goed, behalve dat ze nu zwangerschapsdiabetes vastgesteld hebben... waarschijnlijk wel in beperkte mate, die met een diabetes-dieet onder controle zou moeten kunnen worden gebracht (en anders worden dat ook nog eens insulinespuiten bovenop de clexane, nice)

Ik wil niet zagen over dat diabetesgedoe, al is het weeral een beetje extra slecht nieuws, en daarvan heb ik mijn buik al vol! Maar goed, ik leg me er bij neer. Ik maak me gewoon vooral zorgen omdat diabetes een bijkomende risicofactor vormt om pre-eclampsie te ontwikkelen... We zien wel, ik mag me niet opjagen, dus probeer ik er niet te veel aan te denken.

Ik hou jullie wel op de hoogte.

meisje

RE: HELLP/zwangerschapsvergiftiging

Berichtdoor meisje » 10 sep 2007, 15:23

ondertussen 26 weken en 1 dag en ik moet vier keer per dag insuline spuiten, bah... ik was er echt niet goed van, dat er nu ook nog eens bij! Maar ondertussen probeer ik te relativeren en bedenk ik: zolang de baby maar gezond is...! Ik hou jullie op de hoogte.

mei mama

RE: HELLP/zwangerschapsvergiftiging

Berichtdoor mei mama » 11 sep 2007, 08:47

Maar meisje toch, het zit je echt niet mee hé.
Dan moet de diabetes toch al vrij erg zijn want meestal krijgen ze dat toch onder controle met dieet?
Hopelijk gaat voor de rest alles goed hé.
Groetjes

meisje

RE: HELLP/zwangerschapsvergiftiging

Berichtdoor meisje » 11 sep 2007, 15:27

nee, het zit ons echt niet mee... gisteren naar de gyn geweest en plots zag ze iets in de hersenen van ons baby'tje dat "afwijkend" was. (een afstand tussen twee punten die maar 1,1mm mag zijn en bij mij 1,3 mm is) Volgens haar moest ik me geen zorgen maken, ze ging het laten checken in Gent, bij mijn echo van volgende week.

Ja... wat denk je...? Ik werd bijna gek natuurlijk! Naast de kans op zwangerschapsvergiftiging én de zwangerschapsdiabetes nu ook nog eens een kindje met een afwijking in de hersenen???!!!

Ik heb een mailtje gestuurd naar prof. Temmerman, dat ik geen week meer kon wachten op meer nieuws, dat ik aan het einde van mijn Latijn was en ik kreeg dezelfde avond nog nieuws: ik mocht vandaag bellen. Zo gezegd, zo gedaan en deze morgen (wel een paar uur moeten wachten, maar soit natuurlijk!) mochten we bij prof. Defoort voor een speciale echo. Deze heeft ons gelukkig (voorlopig) kunnen geruststellen. Het is geen afwijking waar we ons zorgen over moeten maken, ze gaan het over drie weken nog eens controleren, maar in principe zal alles oké zijn...

Ik hoop het echt!

Ik ben nu natuurlijk toch al iets meer gerustgesteld, maar gisterenavond en deze morgen zijn echt een hel geweest. Precies alsof een gezond kindje ons niet gegund is... ik hoop zo dat ik ongelijk heb!

Tot later,
een eventjes uitgeput meisje

Ine

RE: HELLP/zwangerschapsvergiftiging

Berichtdoor Ine » 11 sep 2007, 15:51

Hier ondertussen 13 weken. Voel me niet goed , maar ook niet bepaald HELLP-gerelateerd slecht. Gewoon niet zo fijn zwanger en nogal misselijk.
Maar he, als het daar bij blijft ;) deze keer.

Follieke

RE: HELLP/zwangerschapsvergiftiging

Berichtdoor Follieke » 15 sep 2007, 13:45

Ik ben ondertussen al weer 29 weken zwanger en alles is nog steeds OK, behalve mijn bloeddruk. Die is regelmatig veel te hoog.

Ik maak nu wel weer een moeilijke periode door omdat ik vorig jaar op 29 weken hellp kreeg en omdat mijn baby na enkele dagen in de couveuse stierf. De herinneringen blijven door mijn hoofd spoken. Maar omdat nu nog steeds alles OK is heb ik er alle vertrouwen in dat het deze keer goed zal aflopen.

Dat ik opnieuw hellp krijg of te vroeg zal bevallen, dat kan me allemaal niet schelen na wat ik al heb meegemaakt. Zolang mijn baby gezond is en blijft leven ben ik al lang gelukkig, ook al moet hij nog een tijdje in de couveuse blijven.

Aan al de andere zwangeren : Veel sterkte en een gezonde baby toegewenst !

meisje

RE: HELLP/zwangerschapsvergiftiging

Berichtdoor meisje » 18 sep 2007, 06:30

Follieke, veel succes met je zwangerschap hee... !

Ine, idem voor jou! In elk geval: voor de 20 weken kan je geen zwangerschapsvergiftiging krijgen, dus als dat je voorlopig nog geruststelt... ik zou me in elk geval goed laten begeleiden, al heeft dat niet alleen voordelen: hoe meer onderzoeken, hoe meer dingen om je op de duur zorgen in te maken, dat wel.

ondertussen hebben twee proffen op twee verschillende dagen de hersenen van ons kindje bekeken en ze zijn unaniem: geen reden tot paniek... van een echte afwijking is geen sprake, het valt gewoon binnen de toleranties en het is iets wat waarschijnlijk nooit ontdekt zou zijn geweest indien ik niet zo vaak op controle ging. Over een paar weken volgt een nieuwe echo om het op te volgen, ik probeer me dus niet te veel zorgen meer te maken.

Straks heb ik nog een cardio-echo, waarbij een kindercardioloog het hartje van de baby zal onderzoeken (in de buik dus). Ik mag me daar geen zorgen in maken, het is standaard voor mensen met lupus of in mijn geval: voor mensen van wie ze vermoeden dat ze misschien lupus hebben. Ik hoop dat alles nu goed gaat... Het is echt wel slopend nu, al ben ik al lang blij dat ik nog zwanger ben en alles er weer behoorlijk goed uit ziet voorlopig. (we zijn toch al 27 weken en twee dagen ver geraakt) Ik hou jullie op de hoogte!

Ine

RE: HELLP/zwangerschapsvergiftiging

Berichtdoor Ine » 24 sep 2007, 09:13

Als er twee proffen hetzelfde zeggen, denk ik dat je relatief gerust mag zijn !

Hier niet veel verandering in de zaak. 14 weken en ik voel me nu al de hele tijd constant niet goed, maar dat zal niet Hellp-gerelateerd zijn, hoop ik.

cattie

RE: HELLP/zwangerschapsvergiftiging

Berichtdoor cattie » 24 sep 2007, 20:52

Hallo iedereen

Dit forumplekje bestaat nu 5 jaar en twee dikke maanden.
Het is nog steeds goed om weten dat ik 5 jaar geleden niet alleen was die bevallen is met HELLP.
Met mij en mijn kindjes gaat het nog steeds goed, al denk ik rond hun verjaardagen wel steeds terug aan hoe het allemaal begon en hoe fameus Hellp mij te pakken had.
Door hier af en toe te komen lezen op het forum dat ik heb opgestart, lukt het mij om het allemaal een plaatsje te geven.
Aan iedereen die nu zwanger is en VOORAL aan de dames die het ook hebben meegemaakt en nu terug zwanger zijn....,veel moed en hopen op een gezonde zwangerschap.
groetjes
cattie

meisje

RE: HELLP/zwangerschapsvergiftiging

Berichtdoor meisje » 27 sep 2007, 06:19

bedankt Cattie, fijn dat je blijft meelezen!

Ondertussen kom ik even een update geven met eindelijk eens niets dan goed nieuws! Wat een opsteker...

Ik ben nu 28 weken en 5 dagen zwanger, bijna 29 weken dus, en dus volop in de "gevaarlijkste periode". Voorlopig echter geen symptomen, al heb ik soms het gevoel dat mijn voeten gezwollen zijn, maar daarna "ontzwellen" ze dan weer. Mijn bloeddruk en urine blijven goed in elk geval.

Het beste nieuws is wel dat bij mijn echo van deze week de gyn kon vaststellen dat van die verbreding in de hersentjes geen sprake meer is!!!! Blijkbaar was het dus iets tijdelijks, dat zonder gevolgen zou moeten blijven. Maandag aanstaande moet ik weer bij die prof die me de vorige keer onderzocht heeft, ik hoop dat hij dit ook bevestigt en dat zijn we weeral een grote stap vooruit!

De zwangerschap zelf wordt fysisch zwaarder, ik heb vooral veel last van rugpijn, maar eerlijk gezegd, nu begin ik pas een béétje te genieten! Eens we de 32 weken voorbij zijn zal ik nog meer last krijgen van kwaaltjes denk ik, maar toch zal ik me dan pas echt goed voelen. Al blijven 34 weken en 36 weken nog betere streefdoelen natuurlijk!

Veel succes ook aan de andere zwangeren, hou ons op de hoogte!

fl.

RE: HELLP/zwangerschapsvergiftiging

Berichtdoor fl. » 27 sep 2007, 10:02

Hey meisje,

Ben blij dat alles nu toch eindelijk de goede kant op gaat. En elke dag is er weer ééntje gewonnen!

Bij ons zijn de onderzoeken nog volop bezig, vandaag nog voor een Ct scan van de linkernier. Een aangeboren vernauwing zou misschien de reden van de zwangerschapsvergiftiging kunnen zijn.Nu gaan ze zien of ze deze met een eventuele operatie kunnen beter maken, daardoor zal waarschijnlijk ook m,n bloeddruk zakken, waardoor ik de medicatie zal kunnen afbouwen.

Eigenlijk ben ik wel blij dat ze iets gevonden hebben waar dan toch iets aan kan gedaan worden.

Geniet nog van je babytje in je buik en laat eens weten hoe het maandag afgelopen is bij de prof, maar dat zal waarschijnlijk niets dan goed nieuws zijn!!

OOk veel succes aan alle andere zwangeren!

bruno

RE: HELLP/zwangerschapsvergiftiging

Berichtdoor bruno » 27 sep 2007, 14:26

hallo

onze 2 oudste kinderen zijn ook te vroeg geboren omdat mijn vrouw ook het heelp syndroom had. jade is geboren op 31 weken en woog 1360 gram ze heeft 8 weken in de couveuse gelegen ze is nu 8 jaar oud en is een zeer sterk kind die bijna nooit ziek is het enigste wat je aan haar ziet is dat ze een beetje kleiner is dan de rest
ons 2de meisje is ook te vroeg geboren terug hetzelfde zwangerschapsvergifteging met heelip syndroom erbij zij is geboren op 34 weken en woog 1800 gram en ze heeft nog 4 weken in de couveuse gelegen zij is nu 6 jaar en is een wolk van een dochter
toen mijn vrouw voor de 3de maal zwanger was is zij constant in de gaten gehouden door de gynecoloog onze zoon is geboren op 38 weken voldragen maar zijn longen waren nog niet rijp genoeg en hij moest ook zoals zijn zussen in de couveuse
ik heb nu 3 prachtige kinderen ook al waren er 2 veel te vroeg geboren

mei mama

RE: HELLP/zwangerschapsvergiftiging

Berichtdoor mei mama » 27 sep 2007, 20:15

Goed zo meisje!!!! Dit is echt goed nieuws hé. Hopelijk gaat alles zo verder. Nog een paar weekjes doorbijten en dan ben je ook al de meest kritieke periode voor een vroeggeboorte door hé. Als hoop ik natuurlijk dat het zo ver niet moet komen en je je kleine schatje 40 weken bij je kan dragen.
Veel succes hé!!

ps, ik ben nog steeds niet zwanger

E

RE: HELLP/zwangerschapsvergiftiging

Berichtdoor E » 01 okt 2007, 18:32

Hey meisje,

Ik ben ontzettend blij te lezen dat alles nog prima gaat. En ja, het begint toch ook al te korten, hè!
Hier was het hetzelfde, hoe dichter bij de 30 weken, hoe vaker ik toch wel "durfde" te genieten. En inderdaad, volhouden tot 36 weken of langer!
We blijven duimen!!!

Succes!

E, mama van 2 engeltjes en 1 bengeltje!

meisje

RE: HELLP/zwangerschapsvergiftiging

Berichtdoor meisje » 04 okt 2007, 08:48

bedankt voor de steun, iedereen.

Bruno, gelukkig is alles goed gekomen voor jullie... en het toont ook aan dat het niet altijd mis hoeft te lopen, ook al krijg je zwangerschapsvergiftiging.

Ondertussen 29weken en 4 dagen zwanger en maandag alleen maar goed nieuws gekregen na de echo! Nu begin ik er toch echt wel een beetje in te geloven... nog niet te veel, maar toch. Voor het eerst sinds de dood van ons kindje heb ik het thuis nog eens gezellig gemaakt, kaarsjes aangestoken, een lekker warm sfeertje gecreëerd. 't Is misschien iets kleins, maar voor mezelf was het een grote stap: eindelijk weer eens echt durven genieten, zonder je schuldig te voelen of zonder bang te zijn dat je het lot tart.

Ondertussen hebben we onze geboortekaartjes, doopsuiker en zaaltje voor geboortereceptie zelfs al gekozen, ik verbaas mezelf! De tekst voor het geboortekaartje heb ik zelf geschreven, maar die kom ik pas later posten, want ik moet het lot nu natuurlijk niet helemaal uitdagen, nietwaar... Bovendien, stél dat er hier dan iemand meeleest die ik ken, dan zou ik het heel jammer vinden als hij of zij die tekst al gezien heeft voor de baby er is.

Vorige keer ben ik bevallen op 30 weken, we zitten er heel dicht bij hé... ik zal blij zijn als we minstens al die kaap voorbij zijn! En dan is het op naar 32, 34 en hopelijk 36 weken! Ik denk dat ik daarna de vrolijkste hoogzwangere vrouw zou zijn die er is, ongemakken en last of niet! Maar zover vooruit denken doe ik nog altijd niet hoor. Dag per dag, week per week, weet je wel... ik hou jullie zeker op de hoogte.

Mei-mama: ik hoop dat je snel zwanger mag worden!
fl: hoe was je nier-scan? heeft dat iets aan het licht gebracht?

Groetjes en hopelijk tot binnenkort,
meisje

fl.

RE: HELLP/zwangerschapsvergiftiging

Berichtdoor fl. » 05 okt 2007, 13:32

Hoi meisje,

Bijna de lang verwachtte 30 weken en nog alles tip top in orde.
Ik zie aan je berichtje dat je er meer en meer van begint te genieten, super!!

Vorige week dan de nier scan gehad. Ik heb een aangeboren vernauwing van de nier naar de blaas. Hierdoor was vroeger m,n nier zwaar ontstoken en heb ik +/- 2 jaar antibiotica moeten nemen. Nu hebben ze gezien dat door die ontsteking een deel van de nierschors afgestorven is. De nefroloog denkt dat daardoor ook die hoge bloeddruk komt, alhoewel ik voor m,n zwangerschapsvergiftiging nooit last had van hoge bloeddruk.
Tot vorige week nam ik 3x p/dag Adalat en 1x Selezoc 200 en 1x Selozoc 100 p/dag.

Toen ik 2 dagen voor ik naar de nefroloog geen Adalat meer had en alleen maar Selozoc nam vond hij het toch wel positief dat m,n bloeddruk nu stabiel bleef zonder die Adalat.

Volgende week dinsdag moet ik naar Uroloog om te zien of er door die vernauwing geen reflux is. ( urine die terugvloeit naar de nier).
Aan de hand daarvan gaat hij z,n eindverslag maken en dit overmaken aan de gynecoloog.

Ik he hem wel gezegd dat ik nu een andere gynecoloog wil, de gyne die gespecialiseerd is in risicozwangerschappen en mij ook begeleid heeft bij m,n laatste bevalling van ons Loreke* met hellp.

Dus nog maar even afwachten zeker?

Bruno, hebben ze bij je vrouw kunnen achterhalen wat de reden was van die zwangerschapsvergiftingen?
Want blijkbaar als je het bij een 2e of meerdere zwangerschappen hebt moet er toch een onderliggende reden zijn, hetgeen wel niet altijd kan gevonden worden.

Ine en Follieke, hoe gaat het met jullie?
En mei mama, ook ik hoop dat je snel zwanger mag wezen!

Groetjes,
Fl.


Terug naar “Prematuurtjes”