voelen na borstvergroting

..

voelen na borstvergroting

Berichtdoor .. » 10 apr 2007, 16:53

hoi,

spijtig genoeg heb ik een borstvergroting (in een rare periode van mijn leven laten doen)
nu voel ik dus weinig van mijn borsten
heb reeds twee maal een soort scanneronderzoek gehad omdat er met de mammo niets kon gezien worden (door de implantaten)
is er nog iemand met hetzelfde probleem ?


groetjes

Fleur

RE: voelen na borstvergroting

Berichtdoor Fleur » 11 apr 2007, 16:35

Ik heb een bv laten uitvoeren, ongeveer 4 jaar geleden. Mijn moeder had op jonge leeftijd borstkanker dus ik heb ook een hoger risico. Ik heb de implantaten achter de borstspier laten steken, zodat ze het zicht op de mammo niet belemmeren. Ik doe regelmatig zelfonderzoek, en voel de prothese wel wat zitten aan de zijkanten, maar ik kan nog duidelijk al de rest voelen. Ik onderga twee keer per jaar een echo van mijn borsten, en heb ook al een mammo gehad, die goed bleek te zijn.

Ik heb vooraf gesprekken gehad met senologen (borstspecialisten en gynecologen) en die raadden me de implantaten niet af. Ze verzekerden me dat ze er nog altijd even vroeg bij konden zijn, en ik controleer mezelf goed. Ik weet dat ik een verhoogde kans heb op borstkanker, ik zal dan toch tenminste een aantal jaren genoten hebben van mijn mooie borsten, want de bv is echt schitterend gelukt. Ik heb er dus geen spijt van, en weloverwogen gedaan. Hoe oud ben je? Waarom ben je bang voor borstkanker? En bedoel je met scanner een mri, want die is heel goed in het opsporen van tumoren in borstweefsel, ook als je protheses hebt.


Terug naar “Borstkankerforum”