Stuit ?

Wanda

Stuit ?

Berichtdoor Wanda » 14 jan 2008, 15:51

Hoi,

Ik wou graag even jullie ervaring/mening over het volgende: ik ben nu 23 weken en de baby zat op de laatste echo in stuit, zijn poep diep in mijn bekken en de beentjes in kleermakerszit. Op de vorige echo (17 weken) zat hij dus nog met zijn hoofd in het bekken.

Wie heeft dit nog gehad en zal hij zo blijven zitten ? Ik weet wel dat een keizersnede helemaal niet erg is, maar ik wou toch liever een gewone bevalling ... Bij de gyn heb ik er niet over nagedacht, maar nu begin ik een klein beetje te piekeren ...

Dus, bij wie zat de baby rond deze periode in stuit en is dat zo gebleven ? Of hoe hebben jullie hem/haar gedraaid gekregen of gaat dit nog spontaan ?

Thanks voor de reacties !

Gast

RE: Stuit ?

Berichtdoor Gast » 14 jan 2008, 16:02

Hallo,

Op 20 weken zat ons meisje mooi met haar hoofdje naar beneden, maar daarna heeft ze haar gedraaid, in stuit. Op de laatste controle,begin januari was dit nog steeds zo, haar poepje begon al licht in te dalen. Naar mijn gevoel (afgaande op de schopjes), ligt ze nog steeds zo. Volgens de gynaecoloog heeft ze tot 34 weken gemiddeld om te draaien, dus het wordt nipt. Als ze niet draait, wordt het een keizersnede.
Ergens vind ik het ook jammer dat ik dan niet natuurlijk kan bevallen, anderzijds is het mij veel meer waard dat ze volledig gezond ter wereld komt, dus heb ik er mij bij neer gelegd. Heb me voorgenomen er niet teveel over te piekeren, daar gaat ze toch niet van draaien ;-) 't is gewoon afwachten en hopen.

Ik duim dat je kindje zich draait, maar het heeft gelukkig nog een beetje tijd!

Gast

RE: Stuit ?

Berichtdoor Gast » 14 jan 2008, 16:05

hallo wanda,

ik ben 27 weken zwanger en mijn kindje ligt momenteel ook in stuit. bij mij ook de poep in mijn bekken en dan de beentjes gestrekt omhoog (naast het hoofdje dus). volgens mijn gyn geen enkele reden tot paniek: tot 34 à 36 weken kan de baby nog draaien. anders wordt het inderdaad een keizersnede (maar ik wil ook liever een gewone bevalling!). je kan er zelf absoluut niets aan doen of veranderen volgens mijn gyn. dus afwachten, je babytje heeft echt nog ruim de tijd! succes!

Gast

RE: Stuit ?

Berichtdoor Gast » 14 jan 2008, 16:08

van mij heeft ons kindje steeds in hoofdlig gelegen tot op 24 weken, dan lag het in stuit...
ik was al helemaal aan het panikeren, maar baby heeft zich 'herpakt' en nu op 33 weken ligt het terug in hoofdlig en zal het hoogstwaarschijnlijk niet meer draaien heeft de gyn gezegd.

maar zoals reeds hierboven gezegd : je hebt nog tijd hoor, dus geen reden tot paniek. Al snap ik je best en heb ik net zo gereageerd :-)

succes

June

RE: Stuit ?

Berichtdoor June » 14 jan 2008, 16:11

Ik ben meer dan 32 weken zwanger en het babytje ligt nog steeds in stuit. Iedereen zegt mij altijd dat er nog tijd genoeg is, dus ik zou me zeker ergens in de 20 weken nog geen zorgen maken?!

Iemand ervaring met laten draaien door osteopaat. Ben er vandaag geweest en vraag me af of het zal helpen.

Gast

RE: Stuit ?

Berichtdoor Gast » 14 jan 2008, 18:03

Hier ligt hij elke controle weer anders! Vorige keer was het stuit (28w), morgen mag ik weer gaan. Ben 'ns benieuwd... Maar ik vrees ervoor, volgens mij voel ik hem dwars liggen, kan dat? Hebben jullie dat ook?

34w3d

RE: Stuit ?

Berichtdoor 34w3d » 14 jan 2008, 18:19

Bij mij lag hij al bij elke controle stuit (op eentje na rond de 25 weken, dacht ik). Volgens de gyn is dat echt zijn voorkeursligging en voelt hij zich zo het comfortabelst. Morgen moet ik op controle en zou hij stilaan goed moeten liggen. Maar ik heb het gevoel dat hij nu dwars ligt. Morgen ging de gyn dan ook de opties bespreken: volgens mij zal het dan gaan tussen manueel draaien of keizersnede. Dat eerste zie ik eerlijk gezegd niet goed zitten.

37 w

RE: Stuit ?

Berichtdoor 37 w » 14 jan 2008, 18:33

Ons kindje heeft de hele zwangerschap in stuit gelegen en dat is nu nog zo het geval. Ik heb gisteren een draaipoging gehad, jammer genoeg zonder positief resultaat. Toch wil ik je graag gerust stellen wat de draaipoging betreft: het viel héél goed mee en ik zou het meteen terug proberen als het ooit nodig moest zijn.
Meer dan waarschijnlijk zal ons kindje nu niet meer keren en wordt het hier een keizersnede...

Gast

RE: Stuit ?

Berichtdoor Gast » 14 jan 2008, 18:34

Hier een tip voor als je al meer dan dertig weken bent en ook eentje in stuit zitten hebt:
Ga per dag een of meerdere keren per dag op je knieën ellebogen zitten. Zorg ervoor dat je hoofd zo laag mogelijk zit en je bekken zo hoog mogelijk zit. Je bovenbeven in een hoek van 90° met de grond.
Zo maak je voor de baby in je bovenste deel van je baarmoeder het meeste plaats en het minste druk, waardoor hij/zij zich met stuit naar daar verplaatst.
Het kan zeker helpen en zeker de moeite waard om te proberen. Toch beter dan dat manueel draaien ... of keizersnee.
Succes met de 'turnoefening'!


Terug naar “Je bent zwanger!”