Dr Gijselaers( ZOL Genk)zich bij geslacht vergist?

A

Dr Gijselaers( ZOL Genk)zich bij geslacht vergist?

Berichtdoor A » 07 jan 2008, 13:20

Hallo allemaal,

Ik had hier laatst een topic geopend over echo op 20w bij Dr Gijselaers in het ZOL Genk. Ik kan het nergens meer terugvinden.

@Maaike als je dit leest, hoe is het met je?

Wie weet er verder of Dr Gijselaers het bij het meestal bij het juiste einde heeft bij het kijken naar het geslacht. Ik vond dat het wel erg snel ging en vermits ik toch stillekesaan iets voor de baby wil gaan aanschaffen , zou ik graag zeker zijn.

Graag enkele reacties.

Grtjs,
A

Gast

RE: Dr Gijselaers( ZOL Genk)zich bij geslacht vergist?

Berichtdoor Gast » 07 jan 2008, 13:33

bij mij keek hij er ook supersnel naar. hij zei toen letterlijk:
het is een meisje. En toen hij het toestel ondertussen van me verwijderde zei hij, ialle; ik heb een sterk vermloeden dat het een meisje is;
Moet de 15 februari mijn laatste echo en ga toch vragen of het nog steeds een meisje is wat hij ziet. En dan zal ik pas de kaartjes beginnen drukken en de naamkaartjes. Maar ik heb dus wel al meisjes kleren gekregen en gekocht. Heb al een zoontje dus dan ist eens zo leuk die nieuwe spulletjes.
Had ook vanaf het begin echt het gevoel een dochter te krijgen. Bij mijn zoon had ik ook zo een sterk voorgevoel en dat is toen ook bevestigd.
iemand zei me ooit dat gyselaers niets zegt als hij niet zeker is van zijn zaak.

Nu vind ik hem wel weinig uitleg geven en ben blij dat ik terug voor de gewone onderzoeken bij dr de Jonge ben. Die heeft dan nog eens die uitslagen van de 20weken echo besproken.

A

RE: Dr Gijselaers( ZOL Genk)zich bij geslacht vergist?

Berichtdoor A » 07 jan 2008, 13:43

Bij ons net hetzelfde. Hij zei het lijkt een meisje. Waarop ik vroeg of hij zeker was en toen zei hij dat 99% geen 100% is. Hij is ook niet mijn gewone gyn, maar qua echo's heb ik heel veel vertrouwen in hem, dus ik hoop dat hij het juist had.

Ik ga op 26 w nog een pretecho laten maken ( 3D) en hoop dan dat het nog een meisje is. ( had nl ook wel voorkeur).

Fijn dat je even reageerde, jij bent wel al een beetje verder dan ik. Voor wanneer ben je uitgerekend?

Grtjs,
A

Heidi

RE: Dr Gijselaers( ZOL Genk)zich bij geslacht vergist?

Berichtdoor Heidi » 07 jan 2008, 18:59

Ik heb 2 bevallingen achter de rug en hij had het telkens bij het rechte eind qua geslacht.
Nu ben ik zwanger van een 3e en hij is nog steeds mijn vaste dokter. Ik ben er zeer tevreden van ook al is hij een man van weinig woorden.
Na mijn 2e heb ik een miskraam gehad en ook daarover heb ik over hem geen klagen maar ik ben wel iemand die houd van recht toe rechtaan hoewel op het dat moment zeer moeilijk was.
Nu dus opnieuw zwanger en blijf hem vertrouwen. Hij doet zeker wat nodig is en als je vragen hebt, kan je ze zeker stellen en geeft hij ook correcte informatie.

Nog veel succes verder!

Gast

RE: Dr Gijselaers( ZOL Genk)zich bij geslacht vergist?

Berichtdoor Gast » 07 jan 2008, 19:16

Hier ook heel tevreden.
Hij is omwille van mijn vruchtbaarheidsbehandelingen niet meer mijn vaste gyn, maar de echo van 20 weken heeft hij ook bij mij gedaan.
Als hij niet zeker is van het geslacht zal hij het niet zeggen hoor!
En idd, hij zegt misschien niet zo veel uit zichzelf, maar hij is wel een krak in z'n vak.
En zo heb ik het graag, geen poespas, maar als er iets is wat ik moet weten zal hij het zeker goed uitleggen.
PS ik ben ook bij een miskraam in het verleden heel goed opgevangen door hem.

A (=MR)

RE: Dr Gijselaers( ZOL Genk)zich bij geslacht vergist?

Berichtdoor A (=MR) » 08 jan 2008, 09:14

Bedankt voor jullie reacties. Ik krijg terug heel veel vertrouwen dat het een meisje is !!! Ook ik ben na een mk ook heel goed door hem opgevangen en heb toen ook heel veel uitleg gekregen. Meer dan bij Dr Mestdagh ( mijn gyn). Ik denk ook wel dat Gijselaers een type is van: niet zagen als alles ok is en op zich is dat ook wel goed, dan kan hij zijn tijd beter gebruiken voor waar het wel nodig is.

Nog reacties ivm geslacht zijn welkom.

Grtjs,
A

PS: Maaike of Ee, als je hier komt lezen, hoe is het met jou?

M-ke

RE: Dr Gijselaers( ZOL Genk)zich bij geslacht vergist?

Berichtdoor M-ke » 08 jan 2008, 14:30

Hoi

bij mijn eerste kindje zei hij ook dadelijk dat het een meisje zou zijn, ook voor 99%, 100% zeggen ze nooit. We hadden het zelf al duidelijk gezien op de echo voor hij het zei en het is ook een meisje geworden. Volgende week heb ik mijn 20wk echo voor ons tweede kindje en ben zeer benieuwd. Maar ik vertrouw er zeker op dat als hij zegt wat het wordt, dat dat het ook zal zijn. Hij is inderdaad top in zijn vak.

Groetjes

n(U)

RE: Dr Gijselaers( ZOL Genk)zich bij geslacht vergist?

Berichtdoor n(U) » 08 jan 2008, 19:24

ook voor mij werden vandaag de echo-afspraken vastgelegd bij dr gijselaers. Blij zoveel goeds van hem te lezen :) ik heb dr dejonghe als gynae, maar had vandaag wegens drukte zijn assisitente. Ook van haar was ik zeer tevreden. Vanwaar zijn jullie? van genk zelf?

groetjes


M-ke

RE: Dr Gijselaers( ZOL Genk)zich bij geslacht vergist?

Berichtdoor M-ke » 09 jan 2008, 14:56

@ n(U)
mijn gyn is ook Dr Dejonge in Genk. Het is echt een héél goede dokter hé...
Het is ons tweede kindje en zelfs mijn vriend zou absoluut geen andere dokter willen, hij betrekt de papa er altijd enorm veel bij en dat vind ik natuurlijk ook heel goed. Ik ben zelf afkomstig van Genk, maar woon er nu niet meer, toch blijf ik in Genk gaan, ook al is het wat verder rijden...

Groetjes.

Elsken

RE: Dr Gijselaers( ZOL Genk)zich bij geslacht vergist?

Berichtdoor Elsken » 09 jan 2008, 15:45

Of hij meestal juist is weet ik niet...

Maar sinds mijn meisje en deze zwangerschap verloopt alles héél anders...

Vroeger deed mijn gyn alles zelf.. nu moet ik gewone controles bij gyn zijn "vandeputte" en voor termijn-echo's bij gyselaers, en ik vond hem wel beetje grof en weinig zeggend...

nu vroeg ik me dus ook af of je bij je gewone gyn controles ook nog echo krijgt???

Elsken

RE: Dr Gijselaers( ZOL Genk)zich bij geslacht vergist?

Berichtdoor Elsken » 09 jan 2008, 15:52

oh ja.. ik vond hem grof omdat hij niet antwoorde op mijn vragen... terwijl ik er véél had en nog steeds heb... we hebben 4 jaar op dit wonder moeten wachten en ook een miskraam intussen meegemaakt.. dus de schrik zit er ook in...en dus de vragen ook... Het enigste wat hij mij vertelde was na de echo dat alles goed was en dat Van de Putte alles wel zou zeggen als ik vragen had... mag pas de 22ste van deze maand naar mijn gyn... dus zit nog ff met al die vragen... Ik ben ook in behandeling bij Mestdagh geweest, maar na de mislukte behandelingen ben ik dus gewoon terug naar mijn gyn overgestapt... En na 4 jaar bleken we dus onverwachts toch spontaan zwanger te zijn geraakt... ben nu 15 weken...

Ik ben afkomstig van Genk zelf...

Gast

RE: Dr Gijselaers( ZOL Genk)zich bij geslacht vergist?

Berichtdoor Gast » 09 jan 2008, 18:42

Het is normaal dat dr Gyselaers zich niet uitspreekt over je echo, dat doet je eigen gyn bij de volgende controle. En als je vragen hebt mag je altijd bellen naar de vroedvrouwen.

A

RE: Dr Gijselaers( ZOL Genk)zich bij geslacht vergist?

Berichtdoor A » 10 jan 2008, 09:50

Ja, de meningen betreffende Gijselaers zijn erg uitéénlopend. We zullen moeten afwachten tot de volgende echo en dan hopen dat we nog een glimp kunnen opvangen van ons brusje zijn/ haar geheim.

Wat betreft de controle van de organen en de hersentjes, nekplooi en dergelijke, denk ik dat we echt van geluk mogen spreken dat Gijselaers zo gespecialiseerd is hierin. Ook als je iets ergs aan de hand hebt, is hij er zeker met de nodige uitleg.

Grtjs,
A

Elsken

RE: Dr Gijselaers( ZOL Genk)zich bij geslacht vergist?

Berichtdoor Elsken » 10 jan 2008, 11:14

Maar is het niet normaal als je echo krijgt dat je dan ook graag weet hoe en wat... als je dan nog maand moet wachten om te horen hoe het zit met het beebje.. vind ik toch niet leuk.. het enigste dat we wisten toen we buiten kwamen was dat het "goed" was....

n(U)

RE: Dr Gijselaers( ZOL Genk)zich bij geslacht vergist?

Berichtdoor n(U) » 10 jan 2008, 11:52

@ M-ke
Dr Dejonghe is écht een hele goede dokter. M'n huisarts had me eens doorverwezen naar hem en ben er niet meer weggegaan :) Vind het vooral positief dat hij zooo kalmerend kan praten... dat kan ik soms wel gebruiken (ook een mk achter de rug).

Ik ben afkomstig van Genk, maar woon nu in Leopoldsburg, klein afstandje, maar dat heb ik er graag voor over!

Ben trouwens benieuwd aan't worden naar die Dr Gijselaers... :)

groetjes

A

RE: Dr Gijselaers( ZOL Genk)zich bij geslacht vergist?

Berichtdoor A » 10 jan 2008, 14:39

@Elsken: Het is ook wel zo dat je met tal van vragen zit en hij echt kortaf is, maar ik denk wel dat als hij zegt dat het goed is, je er mag vanuit gaan dat het alles er volgens hem gezond en wel uitzag. Het is omdat hij gespecialiseerd is in echo's dat we met z'n allen termijnecho's bij hem moeten doen. Onze eigen gyn's zouden misschien iets over het hoofd zien wat voor hem heel duidelijk is.

Ik heb de ervaring gehad dat mijn 12w echo dus heel slecht was. Ons babietje had toen een nekplooi van 8mm, geen hartslag meer en ook uit mijn bloedwaarden had hij al gezien dat het er niet goed uitzag. Hij heeft toen wel heel veel uitleg gegeven.
Heeft hij nu bij jullie niet gezegd wat hij ging bekijken? Heeft hij de hersentjes uitgebreid opgemeten en het hartje bekeken. De blaasvulling, maagvulling, de niertjes? Bij ons was hij daar erg duidelijk over. Alleen het geslacht vond hij blijkbaar niet belangrijke genoeg om naar te kijken en al bij al genomen is dat in principe ook banaal als je al eens brute pech gehad hebt.
Probeer anders je afspraak bij je eigen gyn een beetje te vervroegen als dat je kan geruststellen.
Laatst werd mij nog gezegd dat als ik echt te veel angst had, ik altijd mocht binnenspringen om mij even het hartje te laten horen en me gerust te stellen.

Wat mij wel opvalt is dat in Genk blijkbaar geen inwendige onderzoeken worden gedaan tijdens de zwangerschap. Ik ben nu 22w2d en ik heb mijn broek nog niet uit moeten doen. Alleen op 7w is een inwendige echo gemaakt, voor de rest heb ik mij nog niet moeten uitkleden. Weet dat dat bij mijn vorige 3 kids anders was. Misschien ander beleid?
Wil nu op 24w wel weten of mijn baarmoederhals wel goed gesloten is, daar ik enkele weken geleden precies een beetje bloedverlies had.

Zo, genoeg voor nu, alle reacties zijn welkom.

Byebye,
A

P

RE: Dr Gijselaers( ZOL Genk)zich bij geslacht vergist?

Berichtdoor P » 10 jan 2008, 15:37

Hoi,
ik ben alleen maar positief over Gyselaers,is mijn vaste gynaecoloog.Geeft de nodige uitleg als het moet.Bij mijn 3 miskramen had ik van hem zeker geen klagen.
Ik ben nu 30 weken zwanger en krijg bij iedere consultatie een inwendig onderzoek.Niet dat ik het prettig vind om daar zo te liggen maar het stelt je wel gerust.
Volgende week krijg ik mijn 30 weken echo en ben benieuwd of het geslacht nog hetzelfde zal zijn.
groetjes

M-ke

RE: Dr Gijselaers( ZOL Genk)zich bij geslacht vergist?

Berichtdoor M-ke » 10 jan 2008, 17:20

@ n(U)

nu moest ik toch even lachen... ik ben zoals je weet ook afkomstig van Genk en woon nu, jaja in Heppen (Leopoldsburg) :)

Blijkbaar zijn we dezelfde kant uitgetrokken. hihi

Inderdaad Dr Dejonge is iemand die heel kalmerend overkomt en dat spreekt me ook enorm aan, plus daarboven dat hij altijd tijd maakt voor je vragen of dergelijke, zowel van mij als van mijn partner. Hij zal je nooit buitenwerken, omdat hij het bijvoorbeeld héél druk heeft. Zo moet het ook zijn hé.

Over Gijserlaers: het is echt een héél goede gyn om de echo's te doen. Ik ben bij mijn eerste ook bij hem geweest voor de echo's en was toen niet zo content, gewoon omdat hij zo kort was, maar over zijn werk waren we wel enorm tevreden. Ik heb hem daarvoor nu ook gekozen. Toen we onlangs onze 12wk echo hadden, had ik me weer voorbereid op een 'koele' dokter, maar bij verrassing was hij héél anders deze keer. Ons dochtertje van 4 was ook mee en daar had hij zelfs na de echo een leuk babbeltje mee gedaan. Dat was echt superschattig... Dus misshien komt hij koel en afstandelijk over, hij is een goede gyn hoor en die menselijkheid zit er wel degelijk in, je moet hem nemen gelijk hij is.

Vele groetjes en veel succes met je zwangerschap.

M-ke

lientje

RE: Dr Gijselaers( ZOL Genk)zich bij geslacht vergist?

Berichtdoor lientje » 10 jan 2008, 18:41

ook ik reageerde hier reeds. Je zal me ook niet horen zeggend dat hij zijn werk niet goed doet. integendeel. Maarbij mijn vorige zwangerschap ging ik voor de echo's bij caroline Vanholsbeeke. Ze is een hele lieve, die veel uitleg geeft en een beetje meer tijd aan je als mens besteed. Ghyselaers vond dat geslacht idd niet zo belangrijk; hij vloog over mijn buik met die echo en had het al gezien. Vond ik wel jammer, had toch graag gezien hoe hij dat kon zien.
Dr dejonge geeft ook veel uitleg en vraag iedere keer of je vragen hebt als je binnen komt en net voor je weer door gaat; Dr Gyselaers geeft je niet eens een blik als je mag vertrekken. Bij hem voel ik me echt een nummerke.
Nu ik moet nog een keer gaan eg ga gewoon bij hem. geen probleem. De 15de februari moet ik ernaartoe en de 20ste al naar dejonghe, dus das vlug achter elkaar.
groetjes ik ga maar weer eens.

Elsken

RE: Dr Gijselaers( ZOL Genk)zich bij geslacht vergist?

Berichtdoor Elsken » 11 jan 2008, 10:47

Hier is het anders

Ik ben van Leopoldsburg en ben naar Genk verhuisd

Het enigste wat ik me door zijn gefluister kan herinneren is dat alles goed was voor de leeftijd van de baby...

Ik denk dat ik gewoon bij gynbezoek vraag om eens te kijken of alles nog goed is.. een kloppend hartje.. Met vragen doen we niks verkeerd hé.. en als ik zo dan weer gerustgesteld ben des te beter of niet???

Ik ben nu alleen aan het hopen dat we ons beebje vlug gaan voelen... Bij ons meisje voelde ik haar stampen iets voorbij de 18 weken... nu ben ik dus 15 weken... dus ik wacht geduldig af...

Ik kan spijtig genoeg niet vervroegen omdat ik spijtig genoeg tijd moet vrijmaken om naar gyn te gaan... heb al overwogen om zo'n angelsound te kopen, maar dan denk ik weer dat ik ga paniekeren als ik het hartje niet vind...

Mercikes voor jullie uitleg... maar op dit moment probeer ik positief te zijn.. de echo bij 13 weken was dus volgens gyselaers goed... dus zal het nu ook nog wel goed zitten...

groetjes els

Elsken

RE: Dr Gijselaers( ZOL Genk)zich bij geslacht vergist?

Berichtdoor Elsken » 11 jan 2008, 10:49

M-ke ik had mijn meisje van 4,8 maand toen ook meegenomen en had eigenlijk gehoopt dat hij dus wat meer had uitgelegd zodat mijn meisje ook gesnapt had wat ze zag.. want ze wou zou graag naar het beebje gaan kijken... heb het zelf daarna maar uitgelegd via de echo die ik meegekregen had...

n(U)

RE: Dr Gijselaers( ZOL Genk)zich bij geslacht vergist?

Berichtdoor n(U) » 11 jan 2008, 12:10

@M-ke

dat is wel heel toevallig dat we naar dezelfde kant zijn getrokken ja :-) hoe is dat voor jou meegevallen op't punt van bevallen? Want iedereen zit altijd maar te zeggen dat het zo ver is. Maar ik vind dat alle ziekenhuizen hier wel'n afstandje zijn, dus waarom dan niet, met een paar extra minuutjes, kiezen voor hetgeen waar je je het beste voelt?

hoe ver ben je nu eigenlijk?

ik moet pas voor de eerste keer nr dokter gijselaers begin maart, dus ik zal nog even moeten afwachten. Maar zou het kunnen dat dat ene is met redelijk lang grijs haar? want dan heb ik die al eens gezien. Op't eerste zicht een nogal vreemde persoon :)

grtjes


M-ke

RE: Dr Gijselaers( ZOL Genk)zich bij geslacht vergist?

Berichtdoor M-ke » 11 jan 2008, 13:12

@ n(U)

Hoi hoi

tja bij mijn eerste kan ik daar moeilijk over praten. Zij lag in stuit, dus is het een geplande keizersnede geworden. We wisten wanneer we binnen moesten. Maar de gyn zei toen wel, het minste dat ik aan weeën voelde of mijn water brak of ik verloor bloed, moest ik onmiddellijk op, maar dit enkel omdat ze absoluut niet mocht indalen, dat zou de ks heel erg bemoeilijken. Ik zou me daar niet te ongerust over maken. Je kan altijd beter een keertje teveel oprijden, als je bvb niet zeker bent, dan te laat. Er zullen nog mama's zijn die een stukje moeten rijden tot aan de kliniek waar ze bevallen, dus ik denk dat het al uitzondering moet zijn dat je het niet zou halen. En ja gelijk je zegt Heusden, Hasselt of Overpelt, ik denk niet dat dat veel scheelt in tijd hoor...

Begin maart voor je eerste echo bij Gijselaers, dan ben je nog maar pril zwanger denk ik hé? En dit is je eerste kindje, als ik het goed begijp? Ik ben vandaag net 20 wkjes zwanger, dus net in de helft. Ik ben uitgeteld voor 30 mei. Hoogstwaarschijnlijk wordt het terug een ks. Dr Dejonge had gezegd dat als alles goed gaat, dus kindje ligt goed en het litteken houdt het goed, zou ik mogen proberen natuurlijk te bevallen. Ik moest er wel rekening mee houden dat het eventueel wel een spoedks zou kunnen worden tijdens de arbeid of persweeën. Mijn vriend en ik hadden het er al over gehad en mits er zoveel risico's zijn, opteerden we toch liever voor een ks. Nu kreeg ik op mijn 17wk een serieuze bloeding, dat was erg schrikken. Na controle op de spoed, bleek met het kindje gelukkig alles in orde, maar de placenta ligt héél laag, toen zelfs een beetje voor de ingang. Die gyn zei toen dat we nu toch zeker rekening moesten houden met een KS, het risico was nog groter dat er bloedingen tijdens de arbeid of bevalling zouden kunnen voorkomen. Tja mijn keuze is snel gemaakt hoor.

Dr Gijselaers heeft geen lang haar. Het is een redelijke grote, magere man, ook wel wat grijzig, maar ik dacht niet dat hij lang haar had. Dus het zal waarschijnlijk iemand anders zijn die je voorhebt.

Vele groetjes
M-ke

M-ke

RE: Dr Gijselaers( ZOL Genk)zich bij geslacht vergist?

Berichtdoor M-ke » 11 jan 2008, 13:25

@ Elsken

tja die echo op 12wk is echt meegevallen met Gijselaers, maar ik was eerlijk gezegd naar daar gegaan met het gedacht van: die gaat toch weer niet veel zeggen, kort zijn en wegwezen. Maar dat viel nu zo goed mee. Niet dat hij echt meer zei dan de vorige keer, gewoon ietsje meer. Tijdens de echo ging hij ook snel over alles, de hersentjes, het hartje, de niertjes, de blaas... ik moest ook serieus volgen. Maar misschien omdat het mijn tweede is dat ik er gewoon geruster in ben, dat als hij iets abnormaals ziet hij dat ook wel zal zeggen. En ja toen op einde, hij had alles ingegeven op zijn pc, ivm downsyndroom en bepaalde andere metingen, toen gaf hij kort en bondig uitleg dat alles prima was en dat er geen afwijkingen te zien waren. Mijn vriend vroeg toen nog eens extra naar de nekplooimeting en hij zei dat het risico op down héél klein was, de berekening gaf boven de 1 kans op 2000, dus héél goed. Mijn dochtertje zat naast me op de tafel en hij begon ineens een gesprekje met haar. Of ze blij was dat ze een broertje of zusje zou krijgen en hij vroeg of ze graag ook een fotootje van het baby'tje wou om boven haar bedje te hangen. Ze zei dadelijk ja en hij heeft toen nog een extra fotootje voor haar afgedrukt. Mijn vriend en ik stonden er ook echt versteld van hoor, we hadden het niet verwacht van hem.

Mag ik je iets vragen. Je zegt dat je samen met je dochtertje dan naar de echo gekeken hebt, heb je die dan laten opnemen op videoband ofzo? Bij mijn eerste hebben we dat wel allemaal laten opnemen, maar nu was mij gezegd geweest dat ze dat niet meer deden in Genk. Ik vind dat héél jammer. Ik ga daarom nu in februari een afspraak maken in Lommel, om een 3D pretecho te laten doen, zodat we voor dit kindje ook een mooi aandenken hebben. Plus het zal waarschijnlijk mijn laatste zwangerschap zijn en ik zou heel graag eens zo een 3D echo meegemaakt hebben. Maar als jij het hebt mogen laten opnemen, neem ik volgende week donderdag wel een videoband mee hoor.

Vele groetjes
M-ke


Terug naar “Je bent zwanger!”