Dringend advies nodig - iui maar teveel eitjes

Mar

Dringend advies nodig - iui maar teveel eitjes

Berichtdoor Mar » 10 dec 2007, 13:08

Lieve dames, we zijn al 2 jaar en 3 maanden bezig en ik ben een regelmatige bezoeker van dit forum. Ik hoop dat jullie me kunnen helpen/adviseren met het onderstaande:

We zijn bezig met iui poging 3. Vandaag heb ik te horen gekregen dat de poging deze maand gestaakt wordt omdat er 5 eitjes zijn (2 x 18 mm, 2 x 17 mm en 1 x 16 mm) en dat ze het niet verantwoord vinden om door te gaan met de iui. Ik baal enorm en heb de neiging om wel gemeenschap te hebben met mijn man ondanks dat het ziekenhuis het afraadt. Ik weet dat er risico¿s aan verbonden zijn, maar ik hoor graag verhalen van vrouwen of iemand die jullie kennen die toch zelf gemeenschap heeft gehad en bij wie het wel/niet goed is gegaan .. En wat zouden jullie doen?

Het duurt me gewoon allemaal te lang en dit is dus een totaal verloren maand als er niets gebeurt.

Alvast bedankt!

Liefs, Mar


viekemieke

RE: Dringend advies nodig - iui maar teveel eitjes

Berichtdoor viekemieke » 10 dec 2007, 13:57

Hey Mar, waarom kunnen ze de follikels die teveel zijn niet wegprikken? Ik heb dit vorig jaar ook moeten laten doen : ik had er 4 en 1 ervan was toen ik terugkwam voor de punctie verdwenen. Uiteindelijk hebben ze nog 1 follikel weggeprikt, want twee follikels is het maximum voor het ziekenhuis.

Ik ben nu ook in een gestimuleerde cyclus en vandaag op CD10 heb ik 4 follikels (1 van 13, 1 van 14 en 2 van 15 mm). De kans zit er wel nog in dat er een aantal niet doorgroeien, maar als ze allemaal doorgroeien, dan worden de follikels die teveel zijn weggeprikt. Ik heb ook de keuze om een cyclus over te slaan, maar dat wil ik liever niet.

Mar

RE: Dringend advies nodig - iui maar teveel eitjes

Berichtdoor Mar » 10 dec 2007, 13:59

Hai Viekemieke,

Dat zei ik ook al en dat doen ze daar niet. Er is dus een oplossing, maar wordt niet geboden.

Liefs, Mar

Gast

RE: Dringend advies nodig - iui maar teveel eitjes

Berichtdoor Gast » 10 dec 2007, 14:47

Hay Mar

Ik heb tijdens het stimuleren voor iui twee keer teveel eitjes gehad, een keer waren er dat ruim 9, andere keer ruim 6
De gynaecoloog heeft er toen een aantal weg geprikt, en een stuk of drie laten zitten... de iui kon dus toen wel door gaan.
misschien kan je overleggen met je gynaecoloog of die er een aantal wil weg halen.
Ik kan me hun kant ook wel voorstellen..wat als he.

Groeten Kato

Gast

RE: Dringend advies nodig - iui maar teveel eitjes

Berichtdoor Gast » 10 dec 2007, 14:52

Yep, hier nog iemand.
De 1ste en de 2de keer telkens 5 eitjes.
Ze hebben er telkens 2 weg geprikt, en zo kon de iui toch nog doorgaan.
In Jette maken ze er geen probleem van.
In welk ziekenhuis zit je ?

Cece

RE: Dringend advies nodig - iui maar teveel eitjes

Berichtdoor Cece » 10 dec 2007, 15:19

In Amerika loopt er een programma op Discovery Health Channel van een koppel die een tweeling en een zesling hebben, Jon & Kate + 8. Ook telkens door iui, bij de zesling had ze 3 of 4 eitjes klaar zitten en de eerste echo zagen ze 7! vruchtzakjes zitten, waarvan eentje zich niet verder heeft ontwikkeld. De dokter had voor de iui aangeraden om niet verder te doen omdat het koppel absoluut tegen embryoreductie was, maar de vrouw wou absoluut verder doen met het gekende resultaat. Gelukkig zijn de kindjes er allemaal goed uitgekomen met enkel de typische prematurenproblemen. Maar het had ook anders kunnen aflopen. Misschien eens interessant om het verhaal van de familie Gosselin eens te googlen.

viekemieke

RE: Dringend advies nodig - iui maar teveel eitjes

Berichtdoor viekemieke » 10 dec 2007, 16:25

Mar, ik zou wel het advies opvolgen van de gyn, maar ik zou dan toch uitzien naar een andere gyn (of beter fertiliteitskliniek), die wel puncties doet.

Ik heb daarnet mijn hormoonwaarden doorgekregen en vrijverbod gekregen (maar 't probleem is dat we wel al gevreeën hebben vandaag). Morgen word ik nog gecontroleerd en indien nodig volgt er een punctie. We zullen zien. Ik hoop maar dat mijn eisprong nog niet geweest is, want een vierling zie ik niet zitten.

@ viekemieke

RE: Dringend advies nodig - iui maar teveel eitjes

Berichtdoor @ viekemieke » 10 dec 2007, 16:53

hallo
het lijkt de omgekeerd wereld wel, je wil zwanger zijn en je hebt het geluk om gezegend te zijn met zoveeel eitjes en je mag niets doen !!!!!!!!!!
ze willen je ook nog eens niet helpen maar je hebt er wel hormonen moeten voor nemen
ik zou er wel voor gaan hoor, wie weet zit je volgende maand (bij wijze van spreken) in de menopause en mag je huilen achter een eitje
je doet deze iui toch omdat je normaal niet zwanger geraakte en het is trouwens al de eerste niet meer (las ik toch?) , ik zou er echt voor gaan, weinig kans dat je meerling hebt als je al zo lang probeert
en indien toch , kun je nog altijd aan embryoreductie als je ziet dat het er 3 zijn bijvoorbeeld (op die channel tonen ze alleen maar de meeste spectaculaire dingen) en na de vruchtwaterpunctie.
Ik zou toch vrijen hoor in jouw geval !

Gast

RE: Dringend advies nodig - iui maar teveel eitjes

Berichtdoor Gast » 10 dec 2007, 16:56

.. en hou ons op de hoogte, hé
als je niet vrijt, zal je er nog spijt van krijgen, denk ik. je weet toch dat embryo reductie bestaat hé
heb je al een hysterosalpinografie laten doen om te zien of je eileiders doorgankelijk zijn?

sammeke

RE: Dringend advies nodig - iui maar teveel eitjes

Berichtdoor sammeke » 10 dec 2007, 17:10

ik zou ook gewoon vrijen hoor!
Natuurlijk wel rekening mee houden dat er dan een kans op een zesling is,maar hoe groot of beter gezegd,hoe klein is die kans,...

Wat je misschien ook kan doen is ergens anders naartoe gaan.
Ik weet dat je in het middelheim terecht kan als je gyn vb niet beschikbaar is;
Toen de mijne op verlof, was en ik een IUI moest laten doen,mocht ik langs het middelheim gaan (dokter Segal) en ze hebben me toen geholpen.
Ik had toen 2 eitjes.De poging is wel mislukt,maar ale,je kan het daar eens proberen en vragen om er eventueel 1 of 2 weg te prikken.
Ik begrijp je frustratie want ik wou ook geen beurt overlaan

Veel succes nog!

Mimi

RE: Dringend advies nodig - iui maar teveel eitjes

Berichtdoor Mimi » 10 dec 2007, 19:57

Ik zou het zeker niet doen, er is een reden waarom de dokter dit zegt.
Ik zou ook wel uitkijken naar een andere waar ze de 'overtollige' eitjes aanprikken zodat je poging toch niet verloren gaat.

Wat als het er inderdaad 3 of meer zijn? De kans is niet onbestaande he!
Dit zijn probleemzwangerschappen die meestal niet goed aflopen.
Er zei hierboven nog iemand terloops dat je dan nog steeds embryoreductie kan doen. Precies of het niets is. Zou je dat aankunnen? Welke embryo's laat je weghalen?

Denk er toch nog maar eens over na. Het kan goed aflopen maar voor hetzelfde geld haal je je een hoop fysische en psychische problemen op de hals.

Mimi

viekemieke

RE: Dringend advies nodig - iui maar teveel eitjes

Berichtdoor viekemieke » 11 dec 2007, 10:03

Ik heb vandaag weer een follikelmeting gehad en nog geen eisprong gehad. De follikels waren goed gegroeid en ik geloof dat ik er nog een grote extra was. De grootste waren 21 en 19 mm. Deze namiddag krijg ik waarschijnlijk te horen wanneer de punctie plaatsvindt. Ik hoop dat ze de grootste laten staan.

viekemieke

RE: Dringend advies nodig - iui maar teveel eitjes

Berichtdoor viekemieke » 11 dec 2007, 10:06

Ik wou toch nog even verduidelijken dat ik vorig jaar ook Clomid heb gekregen en een punctie heb gehad, maar ik ben ook zwanger geworden. Ik heb ondertussen een dochter van 8 maand. Ik was zwanger in mijn derde cyclus met Clomid. Toen ik van mijn dochter zwanger werd, had ik slechts 1 follikel.

Mar

RE: Dringend advies nodig - iui maar teveel eitjes

Berichtdoor Mar » 13 dec 2007, 13:38

Lieve meiden,

Dank voor alle antwoorden.

Ik heb een belafspraak gehad met mijn ziekenhuis en volgens de arts kun je bij iui follikels wel aanprikken maar als de eicellen al te ver gerijpt zijn, dan krijg je de eitjes daarmee niet weg. En hij zei dat ze in mijn geval al te groot waren dus met die uitleg moet ik het nu maar even doen.

We hebben wel gevreeën, op dinsdag 11/12 en gisteravond 13/12. Ik kan gewoon niet een maand zo voorbij laten gaan en mijn man en ik hebben het samen besproken.

Ik vraag me ook af wat er gebeurd met je follikels als je stopt met puregon en je spuit geen pregnyl.

Want pregnyl heb ik niet gespoten ook al had ik deze wel thuis liggen. Dan zouden echte alle follikels springen en dat risico wilden we niet lopen.
Nu laten we de natuur toch nog een beetje zijn gang gaan.

We vonden het wel echt moeilijk hoor. Maar we zijn uitgegaan van 'hoe groot is de kans dat het lukt'. En we zijn al zo lang bezig.

En nogmaals, geen idee of de eicellen doorgroeien en de follikels springen als er verder geen stimulatie meer is.

Hebben jullie enig idee?

Liefs, Mar

L.

RE: Dringend advies nodig - iui maar teveel eitjes

Berichtdoor L. » 15 dec 2007, 14:15

hallo

Ik zit met hetzelfde probleem. IUI gaat niet door omdat er 3 follikels zitten en heb van de gyn het verbod gekregen om iets te doen. Ik moest wel nog mijn pregnyl krijgen en dat is gisteren dus gebeurd. Het uur deed er niet meer toe. Mocht die zelfs vandaag nog spuiten. Nu weet ik niet juist of die follikels al vondoende groot waren om nog iets uit voort te komen. Want ik heb dus ook de neiging om verder te doen ondanks het verbod. Wij zijn al meer dan 3 jaar bezig en heb het echt verschrikkelijk moeilijk nu.
Het sperma van mijn man is niet van zo'n goede kwaliteit, dus hoe groot zou de kans zijn dat er 3 eicellen bevrucht worden?


groetjes

L.


L.

RE: Dringend advies nodig - iui maar teveel eitjes

Berichtdoor L. » 16 dec 2007, 09:25

Wat zouden jullie doen met 3 follikels?

Gast

RE: Dringend advies nodig - iui maar teveel eitjes

Berichtdoor Gast » 16 dec 2007, 09:48

Vrijen natuurlijk, doe zo idioot niet, dat voel je toch intuitief aan !

aan mar

RE: Dringend advies nodig - iui maar teveel eitjes

Berichtdoor aan mar » 16 dec 2007, 09:51

natuurlijk gaan ze nog verder groeien zonder medicatie, normaal gebeurt dat nog ook
maar follikels springen normaal in de natuur vanaf 17 mm
en te grote follikels zijn meestal niet zo goed voor de bevruchting
de beste resultaten haal je bij die van ongeveer 17mm , dus ik zou de grootste niet laten zitten
ah ze zullen het zelf wel zien daar wat ze doen

Gast

RE: Dringend advies nodig - iui maar teveel eitjes

Berichtdoor Gast » 16 dec 2007, 15:29

goe zot allemaal :hoho

Waarom zou een gynaecoloog zoiets zeggen? Denk er misschien eens beter over na voor jullie zo een domme beslissingen nemen.

Gast

RE: Dringend advies nodig - iui maar teveel eitjes

Berichtdoor Gast » 16 dec 2007, 20:01

@hierboven: hoe bedoel je?


Mar

RE: Dringend advies nodig - iui maar teveel eitjes

Berichtdoor Mar » 23 dec 2007, 22:35

Hai dames, ben een weekje op vakantie geweest maar wilde jullie een update geven.

Ben afgelopen dinsdag (18/12) ongesteld geworden, een week na het stoppen met puregon en uiteindelijk een week te vroeg. De arts had gezegd dat ik 2 weken later ongesteld zou worden of zelfs nog iets later.

Weet niet wat er is gebeurd, maar het is dus niet geheel volgens plan gegaan.

Aangezien het veel te vroeg was en ik op vakantie was, kon ik geen echo doen op dag 3 en mogen we deze maand geen iui meer doen, zo ontzettend balen!! Ben ik uiteindlijk 2 x een cyclus kwijt zonder iui te kunnen doen.

Hopelijk brengt het nieuwe jaar beter njeuws op het babyfront en dat gun ik jullie natuurlijk ook van harte.

Veel liefs, Mar

Gast

RE: Dringend advies nodig - iui maar teveel eitjes

Berichtdoor Gast » 24 dec 2007, 00:04

Ik ben de andere persoon die met hetzelfde probleem zat. Wij hebben uiteindelijk toch maar het advies van de gynaecoloog opgevolgd, maar denk niet dat ik dat een volgende keer ook zal doen bij 3 follikels. kans dat ze alle 3 bevrucht raken, is uiteindelijk toch heel klein.

@ Mar: Ben je wel zeker dat het je regels waren en niet een innestelingsbloeding, want een week is wel veel te vroeg?

En waarom moet je een echo laten doen op dag 3? Bij mij is dat altijd veel later, dag 14 zelfs eerste echo. Of bedoel je dat je geen clomid had omdat je op vakantie was?

Gast

RE: Dringend advies nodig - iui maar teveel eitjes

Berichtdoor Gast » 24 dec 2007, 12:43

hallo,

ik had ook drie follikels, 2 x 19 mm en 1x17 mm
in jette hebben ze ons aangeraden gewoon verder te doen met IUI en dat is ook zo gebeurd; ik vind het eigenaardig dat gyn bij jullie aanraadt om niets te doen; tenzij je natuurlijk écht geen tweeling wil; zo hebben ze het ons verteld

kans op tweeling zou 20 à 40% zijn; kans op drieling 'maar' 3 à 4%
als je al zwanger bent natuurlijk... als...

maar alles hangt waarschijnlijk af van de grootte van de follikels

en nu zijn we heel hard aan het duimen :-)


Terug naar “Vruchtbaarheid”