verbetering spermakwaliteit?

ano

verbetering spermakwaliteit?

Berichtdoor ano » 01 jan 2007, 10:33

Hallo,

Ik zit met een vraagje waar ik hoop hier een antwoord op te vinden.

Wij zijn genoodzaakt tot icsi, omdat mijn man slechte spermakwaliteit heeft. Nu is onze vorige poging mislukt, drie maanden nadat hij een koortsaanval gehad heeft, en blijkbaar was de zaadkwaliteit nog steeds niet terug op (zijn) normale peil.
Normaalgezien mag ik morgen starten met een tweede poging, maar momenteel ligt hij dus weer in bed met griep, en weer koorts.
Deze icsi kan dus weer niet doorgaan, en normaal gezien kunnen we binnen een maand of vier nog eens proberen, op voorwaarde dat hij intussen geen koorts meer maakt.

Volgens de dokter zijn er geen bewezen middelen of truukjes om de zaadkwaliteit te verbeteren, maar ik hoor hier regelmatig van mensen die toch met vitaminesupplementen of natuurlijke middelen een aanzienlijke verbetering van spermakwaliteit hadden.

Heeft iemand daar ervaring mee? Welke middelen zijn dat en waar zijn ze te krijgen? Op welke termijn is er verbetering merkbaar? Ik maak me niet de illusie dat het hiermee op natuurlijke manier kan lukken, maar we zouden al heel tevreden zijn met een voldoende kwaliteit en hoeveelheid voor icsi.

Alvast bedankt voor de reacties en mijn beste wensen voor 2007.

Marik

RE: verbetering spermakwaliteit?

Berichtdoor Marik » 01 jan 2007, 13:34

Hey,
Wat jammer dat de ICSI niet kan doorgaan. Moet je daarna nog 4 maand wachten op een nieuwe poging? Das wel heel lang. Wij doen ook ICSI wegens slechte zaadkwaliteit. Daarvoor hebben we 5 IUI gehad. Om de zaadkwaliteit te verbeteren heeft mijn man toen Proxeed genomen. Dit heeft echter niet veel opgeleverd. Een heel kleine verbetering maar niet goed genoeg om via kunstmatige inseminatie zwanger te geraken. Naar het schijnt zou het bij sommige mannen wel een verbetering geven. Maar dat weet je niet op voorhand en het is vrij duur spul (45 euro voor 30 zakjes). Voor ICSI is het niet nodig dat de zaadkwaliteit beter is en nu neemt hij het dus niet meer.
Succes en groetjes

Gast

RE: verbetering spermakwaliteit?

Berichtdoor Gast » 01 jan 2007, 13:54

Een vriendin haar man moet Qualisperm nemen. Het is een kuur van 2 maanden, 4 pillen per dag. Is wel duur: 175EUR voor 2 maanden en niet terugbetaalbaar.

Succes!!

dirk

RE: verbetering spermakwaliteit?

Berichtdoor dirk » 01 jan 2007, 14:01

voor een betere zaadproductie kreeg ik destijds van de uriloog de volgende raad: vermijd koffie, cola en alcoholische dranken; veel bewegen en dagelijks moest ik enkele keren een poedertje in water oplossen, ik denk dat het "lytomycil" heet, een medicament dat je bij een zware hoest moet innemen om de ademhaling te verbeteren - vrij verkrijgbaar bij de apotheker, heeft geen nevenwerking en bevordert het aanmaken van slijmen - ondertussen zijn wij trotse ouders van twee schatten van dochters

dirk

RE: verbetering spermakwaliteit?

Berichtdoor dirk » 01 jan 2007, 14:03

en natuurlijk ook niet roken...

Gast

RE: verbetering spermakwaliteit?

Berichtdoor Gast » 01 jan 2007, 14:09

Zeker niet roken. Het is bewezen dat de slaagkansen aanzienlijk verminderen

Gast

RE: verbetering spermakwaliteit?

Berichtdoor Gast » 01 jan 2007, 15:31

Ik heb hier een artikel bij gevoegd. Daar staat er iets over in. Mijn man heeft ook een verminderde zaadkwaliteit en wij gingen bij ons eerst volgende bezoek aan de gyn hier eens meer uitleg over vragen. Hopelijk kunnen jullie het lezen.

Attachment : artikel Wat zink voor sperma doet_edited.jpg

Gast

RE: verbetering spermakwaliteit?

Berichtdoor Gast » 01 jan 2007, 15:40

Nog eens ik van hierboven. Je kan het blijkbaar niet goed lezen.
Ik zal het snel over typen.

Door het slikken van zink (in de vorm van zinksulfaat) en foliumzuur gaat de spermakwaliteit van zowel vruchtbare als minder vruchtbare mannen met sprongen vooruit. Dat blijkt uit een placebo-gecontroleerd onderzoek aan de universiteit van Nijmegen. Hoe dit komt, is niet bekend. Wel staat vast dat bij minder vruchtbare mannen die zink en dagelijks 5 mg foliumzuur slikten (aan het onderzoek deden 108 minder vruchtbare mannen en 103 vruchtbare mannen mee), het aantal zaadcellen na een half jaar met 74 (!) procent was gestegen. Bij de vruchtbare mannen steeg het aantal zaadcellen (gemiddeld tien maal zo hoog als bij de niet-vruchtbare) met een kleine 20 procent. "Hoopgevende resultaten," aldus de Nijmeegse onderzoekers, "want hieruit blijkt dat ook voeding een rol kan spelen in de behandeling van mannelijke onvruchtbaarheid."
(bron: De Volkskrant)


Terug naar “Vruchtbaarheid”