Serieuse vragen aan mensen met borstvergroting

@ roodkapje

RE: Serieuse vragen aan mensen met borstvergroting

Berichtdoor @ roodkapje » 03 jul 2007, 15:00

Ook ik heb een litteken net op de rand van het tepelhof.. borstvoeding is geen probleem..
Heb er 3 kindjes mee gevoed nadien.. en allemaal groot geworden..
Wel duidelijk melden aan de pc.. Heb ik ook gedaan..

carlien

RE: Serieuse vragen aan mensen met borstvergroting

Berichtdoor carlien » 03 jul 2007, 22:52

sorry maar heb geen zin en tijd om alle vorige pagina's te lezen. er wordt hier geschreven dat een bv véél geld kost..kunnen jullie mij zeggen hoeveel aub?ik las dat de welness kliniek tot september een korting gaf maar dat vind ik precies wel raar..is het dan wel door een echte goede ervaren dokter gedaan?
carlien

nanne

RE: Serieuse vragen aan mensen met borstvergroting

Berichtdoor nanne » 04 jul 2007, 20:26

Hoi,

Bij mij zou dat 3200¿ zijn.
Een sneetje rond de tepel van 1.5cm en de prothesen zijn zoutwateroplossing met levenslange garantie. Dat bewijs krijg je mee naar huis.
Groetjes

mamavan3

RE: Serieuse vragen aan mensen met borstvergroting

Berichtdoor mamavan3 » 05 jul 2007, 02:26

@irish & sproet

Een hart onder de riem dat het herstel bij jullie (toch redelijk hé) vlot verloopt. En dat de littekens bij jou meevallen irish, ik kan maar t zelfde hopen.
Nog een vraagje: nu t nog maar een weekje is ben ik eens naar sportbh's gaan kijken, hebben jullie iets wat je aanraadt? kHeb er bij de Inno eentje van Fila gekocht met sluiting vooraan (wel handig bij spierpijn leek me. ik heb een en ander zitten passen om de bandbreedte te testen... en was voor de spiegel ineens weer helemaal overtuigd van dit waanzinnige projectje!). Maar hebben jullie nog tips? Mn pc doet een sportbh aan meteen na de operatie zodat ik geen verband hoef, hadden jullie dat ook? Welk merk gekozen en ervaringen?

@iedereen
Voor degenen die geen tijd/geen zin hebben om vanalles te lezen, wil ik wel wat info kwijt. Allereerst: ik zag t ook niet zitten om me door een warboel van gegevens op allerlei forums (cfr borstenforum.nl) te worstelen en bij verschillende dokters op consultatie te gaan. Maar het gaat wel om een operatie die erg veel invloed heeft op je lichaam, op al je gevoel, je gezondheid en je hele leven. Er zijn zeker ook risico's aan verbonden. Een vrees bijvoorbeeld bij mij, is dat ik ooit zou terugverlangen naar mijn borsten zoals ze nu zijn, ook al vind ik ze nu supertriestig. Als de implantaten er ooit door een of andere complicatie - kapselvorming, dit is verharding van het weefsel rond het implantaat - weer uit moeten en mijn boezem helemaal vervormd zou zijn, zeg maar... Afin, om maar te zeggen dat het geen kwaad kan om een beetje tijd in te steken in de beslissing.

Wat ik onthouden heb:

* HET MATERIAAL Je kan (voornamelijk) kiezen tussen zoutwaterprothesen of siliconenprothesen.
Zoutwater heeft het voordeel dat de inhoud (fysiologisch water) door het lichaam wordt opgenomen en uitgescheiden als de prothese breekt. Tegenargumenten zijn een iets minder natuurlijk uitzicht en aanvoelen ('waterballonnetje', alleen in érg slecht geval), het feit dat er een zwakke plek voor lekken in zit omdat ze pas na het inbrengen gevuld worden via een ventieltje en het feit dat ze mogelijk wat meer gaan doorhangen.
Voordeel van siliconen is het natuurlijker aanvoelen, maar als zo'n prothese zou stukgaan, moet je maar hopen dat de gelei zich niet verspreidt en op tijd weg te halen valt. Er was ook veel te doen om de 'uitstraling' van siliconen in je lichaam, wat verhoogde kans op kanker en allerlei andere klachten zou geven. Maar het omhulsel van zoutwaterprothesen bestaat ook uit siliconen, in alle andere protheses zitten prothesen etc... Ik geloof niet in dat laatste. Wel in de ergere problemen in geval van stukgaan.
Bij siliconen kan je ook meer vormen kiezen, maar als je een anatomische ('peer') zou kiezen, moet je er wel rekening mee houden dat die niet symmetrisch is als ze zou draaien in je borst.
* DE PRIJS Zoutwaterprothesen zijn goedkoper. De prijzen voor de operatie bij de chirurgen waar ik op consult ging, varieerden van 2.500 tot 3.000 voor zoutwaterprothesen en van 3.200 tot 3.950 voor siliconen.
* DE HOUDBAARHEID Als je geluk hebt, zo zeggen de dokters, gaan de prothesen levenslang mee. Er staat ook levenslange garantie op siliconen én op zoutwaterprothesen, maar die geldt niet als je prothese bv. door een auto-ongeluk stukgaat en ook de operatiekosten zijn niet inbegrepen. Het verwijderen van een kapotte prothese wordt wel vergoed door het ziekenfonds. Studies in de VS wijzen uit dat van de 'oude' protheses er erg veel kapot gaan. Tot ruim 80 procent van de vrouwen die meer dan 20 jaar geleden een borstvergroting lieten doen, heeft te maken gehad met een kapotte prothese volgens studies. De protheses van tegenwoordig zijn hopelijk een pak verbeterd. De meeste dokters raden aan om na 10 à 15 jaar je siliconen prothese te laten controleren dmv MRI scan, om de paar jaar. Bij zoutwater is dat niet nodig, want je merkt snel als ze stukgaan: het volume loopt weg.
* Insnede: via tepel of in borstplooi. Via tepel gebeurt meestal bij zoutwater, want die zijn kleiner bij het inbrengen omdat ze pas nadien gevuld worden. Maar kan blijkbaar ook bij siliconen (cfr Sproet en website Wellnesskliniek). Een van de pc's waar ik ging, zei dat het niet kon omdat het gevaar op scheuren groter was als ze ze zo moest samenknijpen, maar met andere techniek kan het vast wel. Ik denk dat ze in zo'n kliniek met naam wel van wanten weten. Incisie in de tepel geeft klein risico op verminderd gevoel in de tepel, op geraakte melkkanaaltjes en gaat recht door de borstklier, want niet bevorderlijk zou zijn in geval van aanleg voor borstkanker. Incisie in de borstplooi is beter zichtbaar als je ligt (zeker als je jong bent en héél mager) en geeft weer risico op het beschadigen van andere dingen.
* Herstel van operatie: volgens de meesten kan je de eerste twee à drie dagen best helemaal rusten en dan nog een week of twee-drie rustig aan doen. Daarna zou het beter moeten gaan. Je lichaam zegt zelf wel wat je kan en wat niet. Ik hoop dat ik na zes dagen weer wat uit de voeten kan...
* Privékliniek of pc die werkt in gewoon ziekenhuis: de prijs hangt niet alleen daarvan af. Privéklinieken hebben 't voordeel dat ze niets anders doen, maar als er iets misgaat moet je naar een ander ziekenhuis. Nadeel vind ik dat privéziekenhuizen in België niet aan veel normen gebonden zijn. In sommige klinieken werken ook geen plastisch chirurgen maar 'gewone' dokters. Maar in andere is de kwaliteit wellicht wél heel goed. Ik voel meer voor een gewoon ziekenhuis, maar ik denk dat dat persoonlijk is.

Mijn conclusie: ik denk dat zoutwaterprothesen eigenlijk veiliger zijn, maar omdat ik bang was van 'waterballonnetjes' en omdat ik n pc heb gevonden die me vertrouwen geeft, kies ik voor siliconen. Het zijn er ronde, hele zachte, helaas ook dure en ze gaan er volgende week in... Ik ben niet bang van de operatie, ik hoop op een vlot herstel en op weinig 'collateral damage'. Op hoop van zegen.

@23.24

RE: Serieuse vragen aan mensen met borstvergroting

Berichtdoor @23.24 » 05 jul 2007, 20:22

Bedankt voor je reactie.

Ik heb mijn eerste de borst gegeven maar dat was voor mij zo een nare ervaring (ja echt ...) dat ik alleen nog maar de eerste week borstvoeding zou geven aan een tweede kindje... Of mss helemaal niet. Er komt ook zekr nog een tweede kindje bij, mss nog een derde. Maar heeft 1 zwangerschap dan zoveel invloed op je nieuwe boobies?

Ik ben echt nog aan het twijfelen. Ik heb al bijna voldoende spaarcentjes, maar we zouden ook een huisje willen kopen (hoewel we er wel nog niet echt een op het oog hebben). Ik heb dan ook die promotie gezien van de welness, 2000 euro. Ik ben ook niet type om tientallen dokters af te schuimen, want dan ga ik nog harder twijfelen wss (en dan nog mss alles moeten laten zien elke keer!)

k heb ook zoiets van, ik moet het niet meer doen als ik ouder ben. Ik vind persoonlijk dat je zoiets beter doet als je nog iets jonger bent. DAn heb je er ook langer plezier van...

Pff soms denk ik echt, ga er gewoon voor, maar op ander momenten (zoals deze?) :(

morgen mijn eerste consult!!

RE: Serieuse vragen aan mensen met borstvergroting

Berichtdoor morgen mijn eerste consult!! » 05 jul 2007, 21:09

Hey,
Ik had ook het goede idee om naar wellness te bellen voor een afspraak...kreeg een afspraak in december pas!! Wegens het grote succes van de actie. Ik ben het type van: als ik iets wil wil ik het direct gelijk hoe. Dus maandag belde ik ook naar beaucare in machelen en daar kan ik morgen terecht voor een consult bij dokter vrombaut. Ik ken mezelf...ik zal direct tekenen voor de operatie. Heb al veel opgezocht op internet en heb al goede commentaar gezien op beaucare. Oke, het zal wel duurder zijn dan de wellnesskliniek (ong. 1000euro) maar wil niet langer wachten!

Zijn er hier personen die ervaring hebben met beaucare? Voor degenen met bv achter de rug: hoe reageert de omgeving? Heb je het op voorhand gezegd en merken ze het eigenlijk wel op? Hebben jullie dan schrik dat de man (of de mannen) afknapt op valse borsten?

Heb nog zoveel vragen...toch alvast bedankt!

isabelle

RE: Serieuse vragen aan mensen met borstvergroting

Berichtdoor isabelle » 06 jul 2007, 00:13

lieve dames,

informeer goed op voorhand en ga de kunde van de pc na, want het is nodig!!!
ik heb een lange lijdensweg achter de rug en ben 4 keer geopereerd...
de eerste operatie is 10 jaar geleden gebeurd en helaas voor mij door een pc die er niks van bakte.
mijn ene borst stond 5cm hoger dan de andere!
achteraf op controle is deze fout zelfs erkend door een andere pc van dezelfde praktijk en hebben ze mij gratis opnieuw geopereerd, moest wel de kosten voor anesthesie betalen.
de 1ste 2 keren siliconen en achter de borstspier.
de 2de keer ook mislukt, ik heb zo'n sterke spieren blijkbaar dat je heel goed kon zien waar de prothese zat, en als ik mijn spieren opspande zag je zo'n bobbel naar boven floepen, en dan had ik 4 borsten: vreselijk.
terug geweest, en ze stelden voor om mijn spier in te knippen, zodat ze niet meer zou aftekenen, maar vertrouwde het niet meer.
ben dan naar een andere pc geweest, en die had een andere aanpak en werkt enkel met zoutwater.
hij heeft de prothese dan boven de borstspier geplaatst.
op het eerste zicht was de operatie deze keer mooi gelukt en ik was dan ook zeer tevreden, maar jammer genoeg heb ik erge kapselvorming gekregen.
ik moest mijn borsten ook elke dag "masseren" en dat deed ik ook, maar het is toch gebeurd. de keren dat ik op tussencontrole ging was er soms al een licht kapsel, en dat "kneep" hij dan los.
dus, op naar operatie nummer 4....
opnieuw bij dezelfde pc, omdat ik het resultaat op zich wel mooi vond en omdat hij gespecialiseerd is in borstvergrotingen, en kende nog een tevreden patiënte van hem.
operatie nummer 4 is de beste geweest van allemaal, opnieuw zoutwater, vóór de spier.
de eerste 2 jaren was het resultaat vrij mooi en zag je er bijna niks van.
(in het begin zie je dat zowieso niet, want het duurde bij mij toch altijd vrij lang voor de zwelling van de operatie zelf weg is, en pas veel later zie het uiteindelijke resultaat)
maar nu is mijn complex groter dan ooit ervoor.
ik heb wel geen kapselvorming gekregen, maar heb toch de indruk dat de protheses verschoven zijn, want nu zie je ze weer heel duidelijk zitten, in sommige houdingen al meer dan in de andere.
het oppervlak van de prothese is geribbeld en omdat ik weinig vetweefsel heb en daarbij ook nog eens een dunne huid, zie je die ribbels megahard zitten, vooral als ik me buk.
mijn ervaring is ook dat zoutwater veel zwaarder en onnatuurlijker aanvoelt dan siliconen, en dat is toch wel iets om rekening mee te houden.
en ik denk dat, na een paar jaren, als de zwaartekracht wat meer een rol gaat spelen, en de borst zich wat meer gaat zetten, dat je er toch altijd iets van gaat zien, zeker als je slank bent.
toch heb ik geen abnormaal formaat gekozen, maar ben van grote a naar grote b gegaan, dus passend bij mijn lichaamsbouw.
en dan nog iets: zoutwater geeft een apart gevoel, het 'klotst' soms een beetje als ik mij bv in bed omdraai, en dat voel je ook.
ik heb ongelofelijk spijt, niet van mijn borstvergroting, maar dat ik niet beter geïnformeerd was, en dat het de 1ste keer zo ongelofelijk verprutst is.
en toch wil ik mij opnieuw laten opereren!
ik weet nu zeker dat ik voor siliconen ga, en áchter de borstspier (omdat ik zo weinig vet heb op mijn bovenlichaam) en ik moet een pc vinden van wie ik echt 100% zeker kan zijn.
als ik hem vind, doe ik het meteen opnieuw, dat weet ik nu al!
ik ben nu meer gecomplexeerd dan voorheen, moet altijd opletten om niet voorover te bukken, letten op wat ik draag, zomerkledij is dus niet simpel.
ik zoek dus met jullie mee en ga hier ook eens proberen om wat bij te lezen en zo meer aan de weet te komen.
wil niemand bang maken, als jullie van de 1ste keer bij een goede pc terechtkomen zal het resultaat in 99,9% van de gevallen mooi zijn, maar bevraag vooraf goed, en ga zeker op 1ste consultatie bij meerdere chirurgen.
voor mij wordt het binnenkort een 5de en laatste poging.

lieve groetjes en veel succes aan alle dames en geniet ervan


Nog een die van 23u24..;)

RE: Serieuse vragen aan mensen met borstvergroting

Berichtdoor Nog een die van 23u24..;) » 06 jul 2007, 10:33

Mijn pc heeft me gezegd dat het niet persé van mijn zwangerschappen is maar daar kwam het op neer..aangezien ik nogal tenger gebouwd ben en ik telkens nogal wat kilo's ben bijgekomen en ze ook weer kwijt op een paar weken tijd hebben ze er wel degelijk onder geleden..
Zijn woorden waren dat iemand die een bv overweegt beste zorgt van ongeveer op gewicht te zijn en er niet teveel meer bij te komen of te verliezen..
Let op.. is niet bij iedereen een probleem maar bij mij hebben ze er dus wel onder geleden..
Hoe jammer het ook is..Nu ja.. gewoon uithalen en laten is geen oplossing..
Het cupverschil tussen de 2 zou nog steeds even groot zijn en dat is iets dat ik dus echt niet zie zitten..
Dus ik ben aan t sparen en ja.. heb soms ook van die momenten da k mij afvraag of ik het niet beter zo laat maar als ik dan eens de spiegel langskom op weg naar de douche weet ik het wel weer.. dit wil ik ook niet!
Vooral niet omdat je ze goed voelt zitten en mijn lieve ventje mag dan nog 100 keer zeggen da k nog steeds mooi ben ik antwoord al dat hij dringend een bril nodig heeft ;)

e

RE: Serieuse vragen aan mensen met borstvergroting

Berichtdoor e » 06 jul 2007, 11:08

Hallo allemaal,

Ik lees hier nog steeds mee, maar heb m'n eigen project even op non-actief gezet. Ondanks het feit dat ik die bv echt heel graag wil, zie ik het praktisch niet haalbaar.
Blijkbaar laten de mensen met compicaties zich nu ook meer horen en dat schrikt me toch wel af. Net zoals Isabelle heb ik een mager bovenlichaam, m'n ribben tekenen zich ook heel duidelijk af onder mijn huid (ik heb wel een goei poep en stevige armen en benen,sportief peermodel dus).
De vastberadenheid van twee weken geleden heeft plaats geruimd voor twijfel en terug wat meer argumenten om die bv niet te doen. Uitstel en een moment afwachten tot de de praktische organisatie meer haalbaar is, is afstel vrees ik.
Zoals iemand hierboven al schreef, zoiets moet je doen als je jong bent (ben er nu 34). Van job ga ik nooit veranderen en minder actief en volgeladen zal m'n leven er ook niet op worden.Zijn dit genoeg argumenten om me onzeker en "ongelukkig" te moeten voelen over het ontbreken van die twee vrouwelijke atributen? Zo gaat dat al drie jaar bij mij hè, dan wel dan weer niet...

In ieder geval @mama van drie :
Hééééél veel succes volgende week!
Hou ons op de hoogte hè...ook over hoe je het praktisch voor elkaar krijgt met je kinderen en je job.

Sproet

RE: Serieuse vragen aan mensen met borstvergroting

Berichtdoor Sproet » 06 jul 2007, 13:36

Hoikes allemaal,

't Is hier een gezellig groepje ;)

Spijtig dat de verhalen niet allemaal rooskleurig zijn. Wel heel goed voor de mensen die nog moeten beslissen dat ze op de hoogte zijn.

Ik had ook verhalen van vrouwen gelezen die heel ontevreden waren maar voor mij persoonlijk heb ik eerst alles afgewogen...risico dat er iets mislukte, terug borsten hebben...
MY GOD ben blij dat ik 't gedaan heb. Moest ik nu kapselvorming ofzo krijgen, dan was ik vooraf op de hoogte dat de kans erin zat hé! Ik zal toch altijd een beetje achterdochtig en alert blijven vrees ik. Ik houd alle veranderingen goed in het oog ; )

Ik ben ondertussen 3 weken PO en alles verloopt goed denk ik.
Ze zien er in ieder geval perfect uit. Ik heb al een nieuwe resem BH's en bikini's! Echt tof om zo te gaan shoppen. Ook kleedjes en bloesjes het staat allemaal!!!
Ik kan bijna alles terug alleen zwaar heffen daar pas ik nog voor. Ik voel wel dat de linkerborst meer tijd nodig heeft. Ze zijn ook nog niet echt zacht... Ik denk dat ik gewoon nog wat geduld met hebben.

Voor de rest @ mama van 3 veel succes hou ons op de hoogte hé!

Liefs Sproet

mamavan3

RE: Serieuse vragen aan mensen met borstvergroting

Berichtdoor mamavan3 » 06 jul 2007, 22:36

@celinne en isabelle
hoe vaak zou kapselcontractie eigenlijk voorkomen? natuurlijk hoop je vóór je operatie, zoals ik, dat het niet zal gebeuren, maar de kans is dus reëel. hopelijk vinden jullie de moed, de middelen en de mogelijkheden om alles nog ten goede te laten keren!
@isabelle
net om de ellende die je hebt meegemaakt denk ik dat het heel belangrijk is voor iedereen om een consultatie bij verschillende pc's te doen. eerst dacht ik dat dat een slecht idee was: kruipt veel kostbare tijd in, nog wat extra geld geld, iedereen zegt wat anders dus je gaat twijfelen en je moet je telkens weer laten zien... maar ik ben toch bij 5 dokters geweest en je merkt dan wel dat je je bij de een zijn aanpak beter voelt dan bij de ander. natuurlijk weet ik nog niet of ik de juiste keuze heb gemaakt, maar ik denk wel dat jouw verhaal bij mijn pc niet waar zou zijn. bij magere mensen plaatst hij niet boven de spier. en hij gebruikt zachte siliconen (de zachtste die ik gevoeld heb). hopelijk zet hij ze nu nog netjes op gelijke hoogte naast elkaar... (dat mag ook wel voor zijn prijs, grrr). Als alles goed verloopt en je hebt interesse, dan stuur ik je zijn gegevens (antwerpen).
ik hoop alleszins dat je die miserie van de baan krijgt.
@iedereen die borstvoeding wil geven
Tijdens mijn consulten heb ik telkens te horen gekregen dat borstvoeding als nog perfect mogelijk zou moeten zijn na een borstvergroting. Maar over de invloed op de vorm van je borsten waren de doktersmeningen verdeeld. Wat opviel: de mannelijke dokters zien minder problemen.
De twee vrouwelijke chirurgen en ook een verpleegster benadrukten dat zwangerschap en borstvoeding betekent: uitrekken en hangen. Ze lieten verstaan dat je (vergrote) borsten er zeker niet mooier van gaan worden. De ene vrouwelijke dokter raadde borstvoeding na een operatie zelfs af vanwege het doorhangeffect. Volgens haar kan het zelfs gebeuren dat je prothesen hoog blijven zitten en je borst daaronder gaat hangen, waardoor er een 'verdiepje' ontstaat. De andere vrouwelijke chirurg zei dat, in geval van te grote 'schade', nog altijd een borstlift kan gebeuren. Dat zegt ook erg veel... Ik denk dat ze heel eerlijk zijn en dat kan ik erg appreciëren, als vrouw.
De dokter die mij gaat opereren, zegt dat de invloed verschilt van persoon te persoon. Dat je geluk kunt hebben, maar zeker ook pech. Zoals sommigen zwangerschapsstriemen krijgen en anderen niet, denk ik dan. Ik denk dat hij gelijk heeft.
(nb ik denk dat met 3 onze kinderwens vervuld is, maar... never say never)
@e
ik begrijp heel goed dat je twijfelt aan de praktische haalbaarheid. ik hoop dat het bij mij lukt, ik laat het zeker weten. hoe zit t eigenlijk met je ventje? die van mij ziet het nu toch ook zitten, begint het spannend te vinden en gaat me helpen. dat is ook heel belangrijk

isabelle

RE: Serieuse vragen aan mensen met borstvergroting

Berichtdoor isabelle » 06 jul 2007, 23:44

hallo allemaal,

heb nu al wat meer zitten lezen, en heb echt spijt dat ik dit forum pas zo laat ontdekt heb ;-)
@ mama van drie: ik denk dat kapselvorming helemaal niet zo vaak voorkomt, maar percentages kan ik daar niet op plakken.
ik ken in mijn directe omgeving 3 vrouwen die ook een bv hebben gehad (ook 1 superslanke), en ze zijn alle 3 content.
belangrijk is gewoon: van zodra je iets voelt dat je denkt dat niet klopt op consultatie gaan, want dat gaat niet van vandaag op morgen, en als je er op tijd bij bent kunnen ze er misschien nog iets aan doen.
ik denk ook dat je met siliconen minder kans zal hebben op kapselvorming dan met zoutwater.
en achter de spier geeft ook minder kans dan ervoor, want dan masseert je spier de prothese bij elke beweging die je maakt en kan ze bijna niet inkapselen.
en ik volg echt met veel spanning met je mee, en ben zeker wel geïnteresseerd in de gegevens van je pc, maar neem nu eerst maar een beetje tijd voor jezelf hé, want wanneer was je operatie juist gepland?
moet wel zeggen dat ik vind dat je bijzonder goed geïnformeerd bent, en als ik lees wat je pc je adviseert denk ik ook wel dat je vertrouwen mag hebben in hem.
bijvoorbeeld protheses mogen voelen ofzo, heb ik nooit mogen doen.
ik lees hierook regelmatig benamingen of merknamen (?) van protheses, en daar ken ik ook niets van.
@ e: als je echt nog twijfels hebt, om wat voor reden dan ook, kun je best nog even wachten vind ik. maar als het echt maar het praktische alleen is, valt dat toch wel op te lossen denk ik.
ik was toch elke keer vrij snel hersteld, en ook weer snel aan het werk kunnen gaan, je moet alleen opletten met heffen enzo.
een bv moet je echt voor jezelf doen, en voor niemand anders, en pas als jij zelf 100% overtuigd bent moet je ervoor gaan, en er dan achteraf ook ten volle van genieten en je zeker niet schuldig voelen ;-)
en je moet je zeker niet laten afschrikken, en al helemaal niet door mijn verhaal, dat was de bedoeling niet.
in principe kan bij elke operatie iets mis gaan, en het is goed om stil te staan bij de risico's, maar als je het echt wilt, en je zoekt én vindt een goede pc kan er uiteindelijk niet zoveel mislopen.
een goede pc zal inderdaad gelijk mama van drie en sommige anderen hier zeggen, adviseren wat het beste bij je lichaam past, en je op je gemak stellen.
@ sproet: vind het echt heel fijn voor je dat alles zo goed verlopen is en dat je er gelukkig mee bent. en maak je maar geen zorgen, in het begin voelen je borsten inderdaad nog een beetje hard aan, maar over enkele weken komt dat volledig in orde.
en ja, het is inderdaad heerlijk om weer kledij te kunnen kopen die zoveel mooier past dan ervoor.
ik ga hier zeker regelmatig meelezen en proberen iets te schrijven, maar het zal even duren voor ik mij door die 85 pagina's geworsteld heb denk ik.
@ iedereen:
nog een vraagje: hoe hebben jullie je pc of kliniek gekozen?
ik vind het zo'n onbegonnen werk, het internet, en op website's en dergelijke wordt alles wel goed uitgelegd, maar dan moet het ook nog goed gedaan zijn.
ik vertrouw het -gezien mijn voorgeschiedenis- toch alleen maar door tevreden patiëntes te horen en dan zelf op consultatie gaan.
ik wil zooo graag dat het nu voor eens en altijd goed gedaan zou zijn, ik kan toch niet bezig blijven hé.
@ celinne: overweeg jij een nieuwe operatie?

voila, ga mij eens in de zetel zetten, aan iedereen een goed weekend en tot later, vele groetjes

celinne

RE: Serieuse vragen aan mensen met borstvergroting

Berichtdoor celinne » 07 jul 2007, 15:08

@roodkapje

er is ook meer kans dat het terug kom van mij .
belangerijk is volgens de dokter dat ik niet veel kracht meer geef op mijn rechter arm en best ook 6 maanden rusten na operatie.
maar als metaalarbeidster zal het moeilijk zijn om te rusten.
daarom weet ik echt niet wat te doen!!!
-laat ik me opnieuw opereren en zien hoe het afloop?
of ook veranderen van job?(maar da zie ik niet zitten)
-of haal ik die silicone er uit en dan loop ik met slappe borsten?
-????? ik weet het niet meer.
misschien moet ik me wel om de 5 jaar laten heroperen en het zal me altijd +- 1750 kosten.
ik had 112000 bfr betaald 4 jaar geleden.

volgens de dokter opereer hij 500 vrouwen per jaar en +- 5 a 6 komen terug met problemen en ik ben er bij...snik...

mamavan3

RE: Serieuse vragen aan mensen met borstvergroting

Berichtdoor mamavan3 » 07 jul 2007, 18:07

@celinne

weet je of je gladwandige of ruwwandige protheses hebt gekregen? Zowel in zoutwater als in siliconen bestaan er met glad oppervlak als met geruwd oppervlak. Die met geruwd oppervlak werden ontworpen om het risico op kapselvorming te beperken. Twee van de dokters die ik raadpleegde, zeiden dat ze eerst voor gladde (zoutwater) protheses kiezen, omdat ze dan in geval zich kapselvorming voor zou doen, nog een mogelijkheid hebben om te 'verbeteren'.

en als ze boven de spier zouden zitten, kan het zoals isabelle zegt misschien een oplossing zijn om ze eronder te steken.

als je het ziet zitten, is het denk ik ook geen slecht idee om bij meerdere chirurgen op consult te gaan over je probleem. het is de moeite waard want het gaat over belangrijke dingen: je gezondheid, je job en... mooie borsten!

ga voor bv op 24/07/07!!!

RE: Serieuse vragen aan mensen met borstvergroting

Berichtdoor ga voor bv op 24/07/07!!! » 07 jul 2007, 18:23

Wie weet:
-wat het verschil is tussen op of onder de spier, bij mij gaan ze voor ronde silicone 400cc onder de spier

-na de bv ben ik 2,5 weken thuis, is dit genoeg? Op mijn werk moet ik normaal gezien niet heffen maar wat als het toevallig wel moet? ik ben niet van plan om het te zeggen op het werk

-hoe zou de omgeving reageren? moet ik het zeggen of niet? Sommige familieleden zijn nogal conservatief (grootouders en vader)

Thanks

celinne

RE: Serieuse vragen aan mensen met borstvergroting

Berichtdoor celinne » 07 jul 2007, 21:39

ik ben na mijn operatie 6 weken thuis geweest en volgens de dokter zou het nu beter 6 maanden zijn dus als 2.5 genoeg is ....ik denk van niet.

ik heb ruwe silicone onder de spier volgens de dokter de beste.
zoutwater is volgens hem niet zo veilig en heef meer kans op rimpelvorming.
ik heb al twee verschillende dokters gedaan en ze zeggen alle twee het zelfde.

groetjes

mamavan3

RE: Serieuse vragen aan mensen met borstvergroting

Berichtdoor mamavan3 » 07 jul 2007, 23:25

@celinne
dan kan je op die manier inderdaad al niet veel extra verbeteren... is echt vervelende situatie.
misschien is het een stom idee, maar zou het voor jou een mogelijkheid zijn om met tijdskrediet een tijd minder of niet te werken, zodat je meer kan rusten en toch wat minder loon verliest? ik weet niet eens of het kan voor je werkgever en of je het zou willen, het is maar een idee. Op www.rva.be vind je de uitleg daarover, in geval van parttime job mag je er ook rekening mee houden dat je eigen maandloon méér dan de helft bedraagt van fulltime omdat je minder belastingen betaalt, want je verdient minder.

ervaring PC

RE: Serieuse vragen aan mensen met borstvergroting

Berichtdoor ervaring PC » 08 jul 2007, 22:20

Hallo iedereen,

Overal lees ik opnieuw hoe belangrijk het is een goede PC te kiezen, iemand waarin je vertrouwen hebt. Maar ik vind dit een moeilijke keuze. Een goede indicator lijkt me de ervaring die andere mensen hebben bij die PC, maar hoe kom ik dat te weten? Waar vind ik patiënten van een bepaalde PC? Misschien hier??? Heeft iemand bijvoorbeeld ervaring met dokter Vaneeckhout uit het UZBrussel (vroeger AZ VUB te Jette)? Ik overweeg daar te gaan, maar ben ook bij anderen op consultatie geweest, en twijfel dus.

@ hierboven

RE: Serieuse vragen aan mensen met borstvergroting

Berichtdoor @ hierboven » 08 jul 2007, 23:03

Hoi,

Ik vind dit ook niet makkelijk, ik heb eveneens een aantal consultaties bij verschillende pc's achter de rug en heb een voorkeur voor één bepaalde. En toch... ik ken een aantal mensen die bij hem in behandeling zijn geweest waarvan het niet zo goed verlopen is. Ik vind die voortdurende twijfel enorm belastend. Pffffff.

De dokter uit het UZ in Brussel ken ik niet, dus 'k kan je niet helpen.

mamavan3

RE: Serieuse vragen aan mensen met borstvergroting

Berichtdoor mamavan3 » 09 jul 2007, 01:20

Het is inderdaad niet evident om n pc te vinden die je vertrouwt. De info op internet is zo warrig en overvloedig; het is precies vogelpik spelen, bij n paar mensen op consultatie gaan en op goed geluk en gevoelen kiezen. Op borstenforum.nl kan je via de zoekfunctie (tik de naam in van de arts) wel altijd ervaringen proberen vinden met de dokters die je overweegt, maar lang niet iedereen is terug te vinden en ik denk dat het meestal de privéklinieken zijn waar veel Nederlanders komen, waar je verhalen over leest.
Voor wat het waard is, ik heb het zo gedaan:

* in mijn woonplaats gekeken naar de websites van twee ziekenhuizen waar ik zelf redelijke ervaringen mee heb (het ziekenhuis van mijn kinderarts en dat van mijn gyneacoloog), de gegevens van de plastisch chirurgen die er werken opgezocht en bij hen op privéconsultatie geweest
* twee dokters uitgekozen van wie ik goeie commentaren had gelezen op internet
* een privékliniek bezocht die op de website tal van patiëntenverhalen te lezen heeft staan

Het eerste * is het beslissende geworden. Misschien probeer ik na mijn operatie (woensdag! zenuwen!) nog wel het verhaal van de consultaties neer te schrijven, maar ik vind dat moeilijk, omdat je op basis van 1 indruk toch moeilijk een dokter kunt beoordelen en af- of aanraden. Het zou erg fijn zijn als er een plek op internet was waar dat zo objectief mogelijk kon (zonder scheldpartijen!!!), ook voor andere zaken (zoals verbouwingen aan je huis waar het moeilijk aannemers voor vinden is!).

annelies

RE: Serieuse vragen aan mensen met borstvergroting

Berichtdoor annelies » 09 jul 2007, 15:54

Hallo,

Hier nog een patient die niet helemaal tevreden is hoor.

Ik heb silicone, ruwe protheses onder de spier.
Toch voel je die aan de onderkant duidelijk zitten, vooral als ik platlig.
(onder de tepel voel je ribbels, wel niet zichtbaar. Boven de tepel voelen ze supernatuurlijk)


Mijn borsten zien er rechtstaand heel natuurlijk uit, ze hangen ook een beetje natuurlijk door. Je ziet niet op zich dat er iets inzit zoals bvb in pornofilms met 2 meloenen voorop.
Maar als ik vooroverbuig zie je ze toch beetje zitten langs de achterkant en zie je een 2-tal ribbels langs de zijkant.

Volgens dr zou dat ook komen omdat ik slank gebouwd ben.

Ik was vroeger beschaamd tov mijn parner, maar ben dat nu nog steeds dus.
Hij vindt ze prachtig hoor, mijn borsten, maar ze zitten toch altijd in mijn hoofd als we vrijen.
Bvb op zijn hondjes doe ik mijn BH aan omdat je ze ziet als ik vooroverbuig...

Ooit laat ik mij dus wel weer opereren, bij andere dokter.
Maar er is 3de spruit op komst en onze tuin en huis moet nog worden opgedaan, dus voor ons gezin zijn er nu andere dingen veel belangrijker
dus ook mijn boodschap is : BEZINT HEEL GOED VOOR JE BEGINT!!!!!

Ik wens jullie wel allemaal veel succes!!


isabelle

RE: Serieuse vragen aan mensen met borstvergroting

Berichtdoor isabelle » 09 jul 2007, 23:00

hey Annelies,

Dat lijkt zo'n beetje mijn verhaal wel, alleen zijn bij mij die ribbels veel meer zichtbaar, ik moet al echt goed opletten wat ik aantrek.
Ik overweeg net als jij ook een nieuwe operatie, maar dan wil ik wel zeker weten dat ik dat probleem niet opnieuw ga hebben.

Ik lees dat jij ook slank gebouwd bent, zou dat dan betekenen dat alle slanke vrouwen dat automatisch gaan hebben? of veel meer kans?
En wat stelt jou pc voor als alternatief, of hoe zou hij dat kunnen voorkomen de volgende keer?

Proficiat trouwens met je derde kindje op komst!
En ik ken dat gevoel wel, dat er in huis nog andere dingen eerst moeten gebeuren, wij staan voor een verhuis binnenkort.

en mama van drie:
Heel veel succes voor je operatie woensdag!!
En wees maar niet te zenuwachtig, het zal wel allemaal heel goed meevallen, voor je het weet is het voorbij, ik duim alvast voor je.

Sproet

RE: Serieuse vragen aan mensen met borstvergroting

Berichtdoor Sproet » 10 jul 2007, 09:27

@ mamavan3
HEEL VEEL SUCC6 morgen! Ik zal voor je duimen ; )))
Vanaf morgen zal er een heel nieuwe wereld voor je opengaan en je zult heel snel gewoon zijn aan je nieuwe boezem!!!

Hier alles goed.

Groetjes Sproet

PS laat ons weten hoe het gegaan is hé!

nanne

RE: Serieuse vragen aan mensen met borstvergroting

Berichtdoor nanne » 10 jul 2007, 20:36

@ mamavan3

HEEL VEEL SUCCES VOOR MORGEN!!!
Alles zal wel prachtig zijn en hopelijk een heel goed en vlug herstel.
Tot Schrijfs.

isabelle

RE: Serieuse vragen aan mensen met borstvergroting

Berichtdoor isabelle » 10 jul 2007, 21:52

@ mama van drie:

van mij ook: SUPERVEEL SUCCES morgen!!!
ik zal morgenvroeg een kaarsje voor je branden!


Terug naar “Gewicht en afvallen”