Wat vinden jullie hiervan?

Tienermama

Wat vinden jullie hiervan?

Berichtdoor Tienermama » 26 dec 2007, 14:14

Hey,

Wat vinden jullie van het feit dat Stephanie Planckaert nu twee kindjes heeft en nog maar net 18 is? Zouden jullie hetzelfde doen? Of eerder wachten tot dat je een eigen huisje, werk,... hebt alvorens voor meer kindjes te kiezen?

Groetjes,

Een (tiener)mama

Gast

RE: Wat vinden jullie hiervan?

Berichtdoor Gast » 26 dec 2007, 14:27

Doet dat er iets toe wat wij van Stefanie Planckaert vinden? Denk je dat dat de situatie verandert? En trouwens: niet alles in het leven gaat volgens menselijk plan...

Gast

RE: Wat vinden jullie hiervan?

Berichtdoor Gast » 26 dec 2007, 14:38

als je je ogen eens zou opentrekken en wat verder zou lezen dan je neus lang is dan zou je weten, uit de verschillende berichten die er voor de familie klepkens verschijnen, dat 90% van zappy het er niet mee eens is.

Wachten op een eigen huis? Hebben ze toch leven op de kap van mama en papa nog een goedkope babysit ook, ah neen nu niet meer want papa gaat doppen om bij zijn kind te zijn pff

Zelf heb je blijkbaar ook niet gewacht op een eigen huisje ... (ieder doet uiteraard! mijn zijn leven wat die wil!)

Sienna

RE: Wat vinden jullie hiervan?

Berichtdoor Sienna » 26 dec 2007, 20:53

Wat een onvriendelijke reacties hier allemaal op zappybaby..

En te zeggen dat we allemaal intelligente en verantwoordelijke mama's zouden moeten zijn:-)

Dat Stephanie al 2 kindjes op deze heel jeugdige leeftijd heeft stoort me niet, dat is haar zaak. Ik heb het moeilijker met het feit dat ze inderdaad mama en papa nodig heeft om ze te kunnen opvoeden.

Als je groot genoeg bent om aan kindjes te beginnen, moet je ook groot genoeg zijn om er voor te zorgen. Maar kunnen we dit Stephanie kwalijk nemen, haar ouders staan er blijkbaar achter. Of je geeft het beste van jezelf voor je kind en zorgt er ZELF voor, of je wacht gewoon nog eventjes. Waarmee ik niet wil zeggen dat je nooit eens hulp van anderen mag aanvaarden.

Natuurlijk begrijp ik dat een zwangerschap onverwacht kan komen. Tienermama's en het kindje zelf hebben er dikwijls baat bij als ze nog in het ouderlijk huis kunnen blijven. Maar niet om te profiteren. Wel om hun diploma te halen, werk te zoeken, huis te huren,... En niet om nog een kindje te krijgen zoals zij doet. Zorgt een mama niet zelf voor haar kind, hoe kan je voor je kind zorgen als je nog niet voor jezelf kan zorgen, of tenminste ervoor zorgen dat je dit in de toekomst wel zelfstandig kan.

Groetjes,

Sienna

Gast

RE: Wat vinden jullie hiervan?

Berichtdoor Gast » 26 dec 2007, 21:25

Wie zegt dat Stephanie niet voor haar kindjes zorgt?! Op dat half uurtje dat ze op zondag uitzenden, denken toch vele dat ze de mensen kennen. Als Krista elke dag slechts 5min op de kindjes zou letten en ze zenden dat alleen uit op zondag. Tjah, dan zie je natuurlijk 35min. Krista voor de kinderen zorgen.
Ze wonen bij haar ouders, dus is het toch normaal dat Krista en Eddy veel langsgaan. Zo zijn oma's en opa's nu eenmaal en dat is niet alleen bij Stephanie.

Leer toch eens allemaal tv en realiteit te onderscheiden.

Gast

RE: Wat vinden jullie hiervan?

Berichtdoor Gast » 26 dec 2007, 21:34

Voor je kind zorgen is ook ZELF het eten maken, ZELF de kleertjes kopen, ZELF zorgen voor een huisje, ZELF alles betalen, enz enz

Dat zie ik haar niet doen hoor onder het dak van mama en papa.

Ik zeg niet dat ze een slechte mama is, maar verantwoordelijk???

Gast

RE: Wat vinden jullie hiervan?

Berichtdoor Gast » 27 dec 2007, 07:47

Ik was ook tienermama. Op mijn 19 ons eerste zoontje gekregen.
En snel daarna (deze wel gepland) op mijn 21 ons tweede zoontje.
Ze zijn ook snel op elkaar, en we zijn ook nog heel jong. Maar hebben in totaal maar vier maand bij de schoonfamilie gewoond. En hadden dan genoeg om op onszelf te gaan wonen.

Ik zorg dus zelf voor mijn kids (eten, drinken, kleren, pampers, noem maar op). En ja, af en toe babysitten de grootouders natuurlijk (ze zouden me van kant maken als ze het niet mochten!)

Maar sorry, hoe Stephanie het doet, daar kan ik me ook niet echt in vinden. Zoals hierboven al gezegd: als je jezelf oud genoeg vind om een kind op te voeden (zeker als je er zo jong dan nog bewust voor kiest), dan moet je maar zien dat je het ook helemaal zelf kan.
Geen haar op mijn hoofd dat eraan zou denken aan een tweede te beginnen als ik nog niet zelf kan instaan voor de financiele zorg van het eerste.

opstartster

RE: Wat vinden jullie hiervan?

Berichtdoor opstartster » 27 dec 2007, 08:52

Snel oordelen is wel jullie sterkste punt. Ik ben ondertussen al 21 en heb inderdaad een zoontje van 2 jaar. Ik studeer nog steeds (master in toegepaste economische wetenschappen) en zit momenteel in mijn laatste jaar. Ik ben nog samen met de papa van mijn zoontje (ondertussen al ongeveer 3,5 jaar). Aangezien ik dit jaar af studeer en de kans heb gekregen om te gaan doctoreren (aan het niveau van sommige antwoorden te zien wil dit zeggen dat ik onderzoeker mag worden aan de universiteit) heb ik dus (als ik wil) in september al een vast inkomen. Mijn voorkeur gaat uit om te gaan werken als belastingscontroleur. Dit impliceert dat ik eerste een opleiding van 1,5 jaar moet gaan en vervolgens pas vast werk heb. Dit zou willen zeggen dat mijn zoontje ondertussen waarschijnljk 6jaar is alvorens er misschien een tweede kindje zou kunnen komen. Ikzelf verschil 6 jaar met mijn broer en vind het leeftijdsverschil veel te groot. Als ik zou bevallen in september moet ik inderdaad nog een tweetal maand op 'kosten' van mijn ouders leven maar nadien zal ik gezien mijn diploma en de grote vraag snel werk moeten vinden en heb ik slechts een leeftijdsverschil van 3 jaar tussen mijn twee kindjes. Dit is mijn situatie en alvorens je die veroordeelt (zoals de persoon die als tweede reageerde) hoop ik uit de grond van mijn hart dat jij over evenveel verantwoordelijkheidsgevoel beschikt als de meeste tienermoeders.

Dezelfde van 22:25 Katty

RE: Wat vinden jullie hiervan?

Berichtdoor Dezelfde van 22:25 Katty » 27 dec 2007, 09:58

Ik vraag me af waar jullie die zever halen dat ze niet voor haar kindje zorgt?! Wonen jullie dan ook ergens op de berg?
Ze eten allemaal samen, moet Stephanie dan zeggen dat ze dat niet wilt. Als het haar beurt is, kookt ze toch ook. Hoe weten jullie wie alles betaald? Staan jullie toevallig altijd achter haar in de winkel dan?! Foei foei, ze kijken een half uurtje tv per week en weten hoe gans de situatie in mekaar steekt. Dit half uur is in werkelijkheid een ganse week. Als jullie daar al alles aan kunnen afleiden, amai dan!!! Wat hebben we toch altijd een vooroordeel klaar als iets anders loopt dan het 'normale'. Keer maar eerst voor eigen deur voor hier commentaar te geven op een ander terwijl je niets van hun afweet.

Gast

RE: Wat vinden jullie hiervan?

Berichtdoor Gast » 28 dec 2007, 10:20

Ik begrijp niet dat jullie je druk maken om het leven van mensen die betaald worden om sensatie op de televisie te brengen!

Hoeveel zou stefanie gekregen hebben voor dat tweede kindje! Mannekes! Reality- TV bestaat niet!

Gast

RE: Wat vinden jullie hiervan?

Berichtdoor Gast » 29 dec 2007, 08:22

@10:58 : ik ga helemaal met jou akkoord. We weten inderdaad haast niks van hoe hun ding doen, en uiteindelijk ALS ze geld krijgen van haar ouders, what's the big deal?
mja ik ben zo iemand die eigenlijk naar tienermama's kijkt gelijk naar 'oudere' mama's. Het enige jammere verschil : ze moeten zich zo hard bewijzen, terwijl van een vrouw van 35 maar meteen verwacht wordt dat ze het wel allemaal kan. Daar hebben tienermama's geluk dat ze vaak hulp kunnen en willen krijgen van hun familie.
In plaats van altijd commentaar te geven zouden we ze ze beter een trots gevoel laten geven, iets goed zeggen... Dat helpt véél meer dan altijd dat negatieve. En ge kunt de tijd toch niet meer terugdraaien.

Ik heb zoiets van: goed dat jij lekker doet wat je wil
ze schaad er niemand bij...


een vriendin van mij is 16 en heeft 2 kids en leeft ook van haar mama, maar daar ben ik eerder blij om! stel u voor dat ze géén hulp kreeg, dan had ze echt wel niks (behalve het kindergeld). Ik zeg niet dat het slim was zo jong 2 kids, maar het is nu zo, en ik hoop gewoon dat ze allemaal goed terechtkomen :)Sienna

RE: Wat vinden jullie hiervan?

Berichtdoor Sienna » 29 dec 2007, 11:33

Aan de opstartster:

ik vind zeker en vast dat je de goede keuze maakt om door te gaan met je studies. Ik ben zelf geen tienermama maar wel een jonge mama. Ik werk voltijds volcontinue in de sociale sector en zit momenteel in mijn vierde jaar van mijn bachelor opleiding orthopedagogie. Ik heb mij die keuze nooit betreurd, al is het wel zwaar.

Geef zeker de moed niet op. Ook al zijn het zware jaren, je garandeert jezelf en je kind op financieel vlak een zekere toekomst. En dat vind ik belangrijk. Ben je nu tienermama of heb je pas een kind op oudere leeftijd: zorg dat je voor je kind kan zorgen!! En studeren zodat je aan de toekomst voor jezelf en je kind werkt vind ik ook zelfstandig zijn.

Ga zo door en veel sterkte,

dikke knuffel,

Sienna

ook een jonge mama

RE: Wat vinden jullie hiervan?

Berichtdoor ook een jonge mama » 29 dec 2007, 13:24

Dag opstartster,

Veel succes!
Zelf ben ik ook een tienermama geweest, nu ben ik 23 en zit in mijn laatste jaar (bachelor). We denken hier ook aan een tweede, dus ik sta voor het zelfde dilemma.. Eerst werken of nu zwanger worden en bevallen in oktober, november.. We zien wel. In feite hoef ik nu nog niet alles te hebben, ik ben nog jong en een groot leeftijdsverschil is er nu toch al (minstens 5 jaar)

Groetjes!

Gast

RE: Wat vinden jullie hiervan?

Berichtdoor Gast » 30 dec 2007, 09:31

Hey jonge mama :-)

Ook voor jou veel succes hoor! Het is allemaal niet zo evident hé om zoiets te kiezen. Je wil het beste voor je kindjes, krijgt met ozoveel oordelen te kampen,...
Als mijn hart spreekt is mijn keuze duidelijk, haal ik mijn verstand erbij dan wordt alles veel onduidelijker! Hoe dan ook, we komen er wel!
Veel groetjes en veel succes,

D.

ook een jonge mama

RE: Wat vinden jullie hiervan?

Berichtdoor ook een jonge mama » 01 jan 2008, 15:36


Dag D.,
neen, evident is het zeker niet!
Maar ik ben blij dat ik al mama ben van een prachtzoontje, het doet plezier als ik welgemeende complementen krijg over hem, over ons gezinnetje,... Dan vergeet ik snel bepaalde opmerkingen hoor! Alhoewel ik die nu nog amper krijg, en dan trouwens van mensen die ik niet ken.
Ik laat wel iets weten als we beslissen voor een 2de kindje. Want mijn hart wil dit ook maar al te graag!
Groetjes!

M

RE: Wat vinden jullie hiervan?

Berichtdoor M » 02 jan 2008, 22:40

Ik las net in Humo van een meisje dat op 12 niet gepland zwanger werd en op 14 koos voor een 2de. En eigenlijk kon ik ze geen ongelijk geven. Ze leek op haar ouders te kunnen rekenen (en is dat zo verschrikkelijk, als die ouders dat zien zitten) en ik had zo iets, op die manier heeft ze haar gezin en tegen haar 30ste is kan ze verder gaan studeren of wat dan ook. Je leven is compleet anders met als zonder een kind dus zou ik het wel snappen als je kiest voor één periode van 18 jaar met kleine kinderen en dan de rest van je leven.
Uiteraard vind ik dat je als je kiest voor een 2de kind en je moet daarvoor op iemand anders rekenen (zoals je ouders) dat die mensen dan voor 100 % mee die beslissing moeten kunnen nemen. Je mag het nog zo zien zitten, als je je ouders ervoor nodig hebben en zij dien het niet zitten dan vind ik dat je het niet kan maken.
And for the record, ik was 33 jaar toen ik mijn eerste kreeg. Ik wou ze wel vroeger, maar het kwam nu zo uit, ik wou eerst de juiste papa vinden :)

beaner

RE: Wat vinden jullie hiervan?

Berichtdoor beaner » 09 jan 2008, 09:11

Ik was geen tienermoeder maar wel een jonge: 22 bij mijn eerste. Ik moet eerlijk zeggen dat ook ik blikken opgevangen heb van mensen die je zo zag denken "amaai, zo jong en al zwanger". Maar waar velen niet bij stil staan, is inderdaad het dillema van tienermoeders: gaan we voor een tweede of wachten we met een groot leeftijdsverschil als gevolg. Oudere mama's gaan vanzelfsprekend voor een tweede. Zolang het een bewuste keuze is, vind ik dat helemaal geen probleem! Trouwens, liever ouders die "teveel" helpen, dan ouders die hun zwangere dochter van 16 op straat stampen omdat ze niet met de schande kunnen leven...
Ik ben nu 30 en zwanger van mijn 3e (2e was er op 25). Ik zit nu in mijn 2e (van 4) jaar van een bachelor opleiding, heb 2 kindjes van 6 en 4 en werk voltijds dus ondanks mijn iets gevorderde leeftijd :) toch een vergelijkbare situatie met de nog studerende jonge moeders. Ik weet hoe zwaar die combinatie is maar met een goeie ondersteuning van partner en/of ouders komen jullie er wel! Veel succes met de examens trouwens!

Sabine

hahah

RE: Wat vinden jullie hiervan?

Berichtdoor hahah » 14 jan 2008, 14:32

wie zegt hier dat ze geen verantwoordelijkheid heeft en geen inkomsten? Vergeten jullie aub niet dat ze per persoon dus voor iluna, zijzelf, christoffer en nieuwe baby per seizoen 25.000 euro krijgen!!
Dat is dus 100.000 euro voor hun vier per seizoen + nog eens de miljoenen van de rest van de familie. Ik denk dat er weinigen op zappy zitten die dat op hun rekening hebben ;)


Terug naar “Tienermoeders”