procedure verandering school ?

Rebel

procedure verandering school ?

Berichtdoor Rebel » 10 jan 2008, 09:20

Situatie is als volgt : dochter woont bij mama en komt elke 14d van woensdag tot zondag bij mij. Mijn dochter gaat naar school waar mama 2d per week les geeft. Ze wordt niet opgevolgd en de school is voor mij geen goeie school want mijn dochter geraakt achterop en er is geen communicatie naar mij toe. Communicatie met mama = 0,0.....

Mijn vraag : bestaat er een gerechterlijke procedure waarbij mijn dochter snel van school kan veranderen ?

Gast

RE: procedure verandering school ?

Berichtdoor Gast » 10 jan 2008, 12:30

ja, maar raadpleeg een advocaat voor zulke zaken (één gespecialiseerd in familierecht). Je zal een kort geding moeten inspannen om de hoogdringendheid van de situatie te benadrukken. Je hebt wel schriftelijke bewijzen nodig dat je geen communicatie hebt met school en moeder.

Gast

RE: procedure verandering school ?

Berichtdoor Gast » 10 jan 2008, 13:58

in princiepe kan dit wel, maar in de praktijk wordt dit niet gedaan en via het gerecht is het nooit snel, krijg je nooit rond voor het einde van dit schooljaar.

Toen mijn man zijn ex de kinderen van school veranderde zonder mijn man zijn toestemming kon zij dit wettelijk gezien ook niet maar het is toch gebeurt, en het school houd daar geen rekening mee, ook al moeten ze

Gast

RE: procedure verandering school ?

Berichtdoor Gast » 10 jan 2008, 14:23

de school gaat er vanuit dat de beide ouders akkoord zijn met de inschrijving op school. Er is normaal geen twijfel. Maar als je kan aantonen dat de school weet heeft van het niet-akkoord van de andere ouder kan je dit gebruiken (als de moeder daar werkt zal de school wel geweten hebben dat er iets niet pluis was). Dien officieel klacht in bij de school ook, op die manier heb je al een bewijs dat je niet akkoord bent met de ganag van zaken.

In ons geval is het nog niet zo ver gekomen dat we het voor de rechtbank hebben getrokken, maar we bereiden dit wel voor. Moeder heeft kind eenzijdig van school veranderd. Omdat we momenteel in een rechtzaak zitten ivm omgangsregeling hebben we dit aangekaard bij de rechtbank. Zij hebben vermeld in hun definitieve besluiten dat de moeder dit gedaan heeft. De volgende keer dat ze opnieuw zonder overleg het kind van school doet veranderen (zit eraan te komen want kind kan niet volgen op school), stappen we naar rechtbank en kunnen we aantonen dat dit niet de eerste maal is.

Rebel

RE: procedure verandering school ?

Berichtdoor Rebel » 11 jan 2008, 06:35

Dank je voor deze reactie's. Eigenlijk kunnen we schriftelijk niet veel aantonen. We zijn nu van plan een aangetekend schrijven te sturen naar de school. Omwille van het feit dat ze me in het verleden gestalkt heeft, kan ik dus aan niemand op school mijn nummer geven. Naar een oudercontact kan ik ook nooit gaan want dan is moeder er ook en maakt ze steeds amok. Maw communicatie is nihil en ik kan alleen maar toezien hoezeer mijn dochter achterstand heeft....

@rebel

RE: procedure verandering school ?

Berichtdoor @rebel » 11 jan 2008, 11:30

Je kan de opvolging op de school wel doen hoor. Ik heb ook niet de beste communicatie met mijn ex, maar ik weet wel dat als er oudercontacten ed zijn, zowel hij als ik een afspraak hebben, weliswaar op verschillende tijden/dagen. En de schoolresultaten en afspraken ed, worden naar de papa opgestuurd door de school. Dat is hun plicht en dat kan jij vragen hoor. Daarvoor moet je ze geen persoonlijke gegevens geven, enkel je adres, en dat weet toch iedereen al.
Je kan ook altijd het CLB inschakelen om een opvolging van je kind te vragen, en op die manier heb je ook iets hard in handen.

dezelfde van 10/01 14.58

RE: procedure verandering school ?

Berichtdoor dezelfde van 10/01 14.58 » 11 jan 2008, 13:57

Wij zijn van begin juni brieven beginnen sturen naar de school waar mijn man zijn ex ze wou laten inschrijven en naar hun school waar ze gingen, vonnisen en brieven van de advokaat dus het school was er degelijk van op de hoogte dat we gedeeld ouderschap hebben, en dat wij niet wilde dat de kinderen van school veranderde,
maar ... er is een wet die zegt dat het school geen enkel kind onderwijs mag weigeren dit is eigenlijk en wet anti racisme maar dit kon mijn man zijn ex dus goed gebruiken ze heeft de directeur van de school gewoon onder druk gezet en is op de 1ste schooldag met de kinderen compleet met hun schooltas en een papier van haar advokaat met die wettekst op naar daar gegaan en ja dan kon de directeur niet anders dan de kinderen toelaten.

Toen wij 3 maand later op de rechtbank waren en dit ook aankaarte bracht zijn ex natuurlijk ter verdediging dat ze het er nu gewoon zijn dat hun resultaten goed zijn en dat het school jaar ondertussen weer al half was, dus de rechter vond het zelf niet goed om de kinderen weer te veranderen en daar moesten wij hem dan ook wel gelijk in geven de kinderen zijn tenslotte geen speelbal.
Wij wilden de kinderen niet van school laten veranderen omdat ze in hun eerste school samen zaten met mijn kinderen en dus werden wij op de hoogte gehouden van wat er gebeurde dat was dan ook de reden waarom zijn ex ze veranderd heeft wij wisten teveel van wat er op school gebeurde, nu krijgen wij elke keer een copie van het rapport en dat is het en als je eens naar het school belt om te vragen hoe het daar gaat is natuurlijk altijd alles inorde.

Gast

RE: procedure verandering school ?

Berichtdoor Gast » 11 jan 2008, 21:18

op dat amok maken tijdens oudercontact zou ik toch even willen reageren.
Waarom zou jij inshemelsnaam niet naar het oudercontact van je eigen kind gaan???? Ze zouden me met velen moeten tegenhouden hoor. School is zo belangrijk. ook al gaat ze niet naar de school van je wensen of eender wat. Dan wil je toch weten hoe het er echt aan toe gaat???

Gaan jong! Echt! En als jij gaat en ze is daar ook. Negeer haar gewoon en doe je ding als ouder van je kind bij de juf!? Maakt ze toch amok. Ach laat ze doen en negeer haar. Dan is zij toch een domme vrouw !?

n

RE: procedure verandering school ?

Berichtdoor n » 12 jan 2008, 20:54

zeker en vast contact met de school opnemen ivm de resultaten en er zeker bij vermelden dat het opgestuurd moet worden en NIET meegegeven aan de klein.bij ons word een dubbel rapport gemaakt en ik geef dat dan mee naar haar papa.maar bij mijn man zen zoontje word alles opgestuurd.en wat de ouderavonden betreft..apart een afspraak maken dat moeten ze doen!!!en laat u ex haar eigen maar belachelijk maken ........die leerkrachten zijn ook niet achterlijk hoor zogauw ze zien dat je echt begaan bent met je dochtertje draaien die vlug bij.en ook inderdaad een geprek vragen met het clb die hebben tot op een bepaalde hoogte zelfs "zwijgplicht"wij waren ook op de school van men stiefzoontje compleet door de mangel gehaald door zen ex,die verhalen waren ongelooflijk,dus wij komen op school aan voor een gesprek met de directie en werden al bekeken van aja das degene die dit en dat gedaan heeft............maar na 5minuten draaide ze toch al heel sterk bij zenne en wij hebben ons daarvoor niet eens moeten verlagen naar de ex haar niveau van "sterke verhalen".........uiteindelijk als ik hem ga afzetten aan school als hij bij ons is hou ik de eer aan mezelf en sta daar niet gelijk een viswijf te kelen hahahahaha nee hoor de meeste scholen kennen deze problemen wel en zijn zeker in voor communicatie dus ga ervoor!!!!


Terug naar “Nieuw samengestelde gezinnen”