wijzigen allimentatie

Bieke

wijzigen allimentatie

Berichtdoor Bieke » 14 jan 2008, 10:44

Even een vraagje...

Wij zijn 3 jaar geleden gescheiden, met eot. Afgesproken was dat mijn man me maandelijks 200 euro allimentatie zou betalen voor onze twee kinderen.
We hadden toen nog co-ouderschap.

Nu, ondertussen is er veel veranderd. Ik ben terug getrouwd en ik ben verhuisd, zo'n klein uurtje rijden van de papa. Bijgevolg, kindjes zijn tijdens de week hier, en elk weekend bij papa. Die heeft ook terug een relatie.

Kindjes zijn beiden bij mij ingeschreven en ten laste. Ze lopen ook school hier.

Alles verloopt prima, ik breng hen op vrijdag naar papa, en die brengt ze op zondagavond terug naar ons. Elk weekend.

Nu, onze oudste zit in het eerste leerjaar, en wil activiteiten doen als, zwemmen, ballet ed. Deze zijn vooral op zaterdag. Probleem dus, want dan heeft mijn ex hen een dag minder.
Ik probeer hier zoveel mogelijk rekening mee te houden, maar de frequentie dat ze iets te doen heeft neemt toe.

Op papier hebben we nog steeds co-ouderschap, wat in de praktijk niet haalbaar is natuurlijk.
Ik hoor steeds dat 200 euro allimentatie bitter weinig is (dit bedrag is natuurlijk nog gebasseerd op ons co-ouderschap) En mijn ex heeft gedurende die drie jaar ook nog geen indexering toegepast.

Ik heb even met hem gesproken over het legaliseren van onze huidige regeling, nl. dat ze in het weekend bij hem verblijven en tijdens de week bij mij. Niet meer het co-ouderschap dus.
Maar hij deed daar nogal moeilijk over, en alles is nog steeds zoals het was.

Onze "relatie" is vrij goed. Ik heb hem aangesproken over de indexering vorige week en hij zou het aanpassen. (had er ook al vaak aan gedacht, maar zo is hij, zolang ik niks zeg, gaat hij ook niet open, voordelig voor hem dus)

Toch begint het bij mij te broeden om alles eens netjes op papier te laten zetten zoals het in werkelijkheid eraan toegaat. Mijn advocate destijds wees me erop dat ik veel te mild was, en dat ik moest gaan voor 1 weekend op 2, en toch minstens de minimumallimetatie moest eisen.
Ik vond toen, het zijn zijn kids ook en ik wil dat ze met hem ook een goede band hebben.

Zou ik toch verder gaan? Eén weekend op twee, zodat ze de kans krijgen hier ook een sociaal leven op te bouwen (oudste is 7). In principe mogen ze bij hun papa wanneer ze willen, maar op die manier kunnen ze, als ze willen, ook eens een weekend bij ons zijn. Want draai of keer het, wij hebben hen zelden in ontspannen sfeer, enkel rush rush tijdens de week, terwijl ze vragen om vaker hier te blijven, vooral de jongste.

Wat de allimentatie betreft, is het dan mss beter dat ik laat berekenen waar ik recht op heb? Want nu ze groter worden, is die 200 euro toch wel weinig.

Gast

RE: wijzigen allimentatie

Berichtdoor Gast » 14 jan 2008, 10:50

co-ouderschap ? En je krijgt kindergeld,allimentatie en belastingsvoordeel ???
Dan zou ik niet klagen denk ik !!!!

Gast

RE: wijzigen allimentatie

Berichtdoor Gast » 14 jan 2008, 11:03

Hoe durft gij nog te komen klagen zeg!!!!

Er zijn mama's die het met veel minder moeten stellen hoor.

Bieke

RE: wijzigen allimentatie

Berichtdoor Bieke » 14 jan 2008, 12:00

Ik had het moeten weten dat ze op zappy niet kunnen lezen.

Al sinds 2 jaar géén co-ouderschap meer, zou normaal MINIMUM 450 euro allimentatie moeten krijgen, volgens zijn loon en de tijd dat ze hier en ginder spenderen, hij MOET ze normaal halen èn brengen, en heeft hen normaal maar 1 weekend op 2, hij koopt ook NIKS voor hen, nog geen paar sokken, de kosten die normaal gedeeld moeten worden door 2, neem ik ook zelf voor mijn rekening. Denk dat ik nog vrij schappelijk ben dan. Volgens mijn en zijn advocaten ben ik alles behalve moeilijk, integendeel, heb recht op veel meer maar nam het niet.

water bij de wijn

RE: wijzigen allimentatie

Berichtdoor water bij de wijn » 14 jan 2008, 12:36

Wij hebben ook co-ouderschap.Ik krijg 100 euro ali voor de 2.Van die co-ouderschap is hier ook geen sprake meer.Want de papa is 100 km verderop gaan wonen en kan ze niet naar school brengen.1 weekend op 2 moet hij werken dus ook dan kunnen ze niet gaan.Dus ze zijn daar nu 1 weekend op 2 en dan soms nog niet volledig...Ik heb er ook al veel aan gedacht om terug naar de rechter te gaan maar doe het voorlopig niet.We komen overeen en financieel kom ik toe mits dat ik veel overuren doe.Ik heb geen zin meer in heel dat gedoe met de rechtbank en voor het geld moet ik het niet doen.Hij staat er financieel niet goed voor en de kans hij meer ali moet betalen zit er waarschijnlijk niet in.Ik zou er moest ik van jou zijn geen geld aanhangen.De kans dat de rechter het positief vind dat jij de kinderen minder wil brengen naar hun vader betwijfel ik...

Gast

RE: wijzigen allimentatie

Berichtdoor Gast » 14 jan 2008, 12:39

je hebt gelijk dat je de situatie formeel op papier laat zetten! Maar je komt nogal strijdvaardig over, daarom misschien die harde reacties.
Naar wat ik opmaak uit jouw verhaal hebben jullie op dit moment wel een redelijk goede verstandhouding (buiten het feit dat hij geen extra's wil betalen).
Je zou allereerst al eens kunnen laten berekenen hoeveel de gangbare alimentatie is voor kinderen van die ouderdom en de achterstallige indexering.
Een goed geïnformeerd persoon is er 2 waard! Als je wat meer achtergrondinfo hebt zou ik eerst proberen onderling tot een overeenkomst te komen (en die laten bekrachtigen door een rechtbank). Op die manier kan je hoge gerechtskosten én veel stress vermijden. Erover praten als volwassen mensen is de beste oplossing voor de kinderen: en dat betekent geven en nemen langs twee kanten (misschien een tussenoplossing voor bi-locatie: van woensdag tot zondagavond bij hem en dan een week en een half bij jou?).

Bieke

RE: wijzigen allimentatie

Berichtdoor Bieke » 14 jan 2008, 14:29

Eindelijk enkele serieuse reacties. Dank daarvoor.
Ik bèn totaal niet strijdvaardig, integendeel. Het is omdat ik te horen krijg dat de regeling die momenteel van toepassing is, niet correct is, dat ik hier nog eens enkele bijkomende meningen wou horen. ALS ik op geld uit was, dan had ik meer allimentatie kunnen eisen + nog eens allimentatie voor mezelf op het ogenblik van de echtscheiding (ik was toen nl thuis gebleven voor de kinderen)
Geld interesseerde me niet, (ook al heb ik het niet gemakkelijk gehad die jaren, terwijl mijn ex echt wel een grootverdiener is), de verstandhouding tussen mijn ex en mij des te meer, vooral voor de kinderen. Tot nog toe is ons dat prima gelukt. Maar vermits er een groot aantal gangbare situaties van toepassing zijn die niet stroken met het co-ouderschap, was ik idd aan het overwegen om het formeel op papier te laten zetten. Ik heb anderhalf jaar geleden een advocaat onder de arm genomen om alles op papier te laten zetten, ze stelde voor om veel meer te eisen dan ik van plan was, ik had er immers recht op (was allemaal al nagegaan), zijn advocaat was zelfs inschikkelijk met het voorstel. Wegens mijn verhuis kon die advocaat niet meer pleiten in het arrondisement waar ik nu woon en is alles zo'n beetje blijven hangen.
Ik ben ook van plan om onderling met hem een overeenkomst te sluiten, zowieso, ik ga geen ruzie maken via de rechtbank, absoluut niet. Hij weet trouwens dat ik geen moeilijke ben op dat vlak, dat heb ik destijds al bewezen.
't Is maar, de kinderen worden groter, en kosten meer geld. Indexering van de allimentatie dient ook van zijn kant te komen, maar zolang ik er niks over zeg, laat hij alles z'n verdere gangetje lopen. Vandaar dat ik een aanpassing zou willen overwegen.
Bi-locatie is jammer genoeg geen optie, we wonen een uur van elkaar vandaan, dus hij kan hen niet naar school brengen.
En niet IK wil dat hij hen minder ziet, maar de kinderen zelf, willen hier meer activiteiten doen met vriendinnetjes.
Ach ja.... ik vis het zelf wel uit. Heb ook geen zin om hier eindeloze discussie te moeten voeren en mezelf steeds te moeten verdedigen.
Toch aan de laatse twee bedankt voor enige ernstige commentaar.

Gast

RE: wijzigen allimentatie

Berichtdoor Gast » 14 jan 2008, 17:31

Hey Bieke,
Ik zou zeker en vast geen zaak starten voor de rechtbank. Eerst en vooral is jou situatie veranderd en ben je nu gehuwd, dus 2verdieners. Jij bent degene die verhuisd bent! De indexering moet hij sowiezo aanpassen, maar als jullie nu goed overeenkomen hou het zo! Dat is nog altijd het belangrijkste want het kan vlug omdraaien en dan begint het gevecht! De 200 euro alimentatie daar zou ik toch niet over zagen, ik wou dat ik dit kreeg! En de rechters zijn van mening, ex 200 euro, jij 200 euro en dan nog het kindergeld, ik denk dat je ongeveer 600 euro per maand hebt voor jou 2kids dit is dan 300 euro per kind. Toch wel voldoende om ze deftig te kleden en op te voeden!? Of ben ik verkeerd??


Terug naar “Gescheiden ouders”