even jullie mening graag..

niempje

even jullie mening graag..

Berichtdoor niempje » 13 mar 2007, 21:34

hey,

binnen enkele maanden moet er een vriendin van me bevallen. Ze heeft al 1 kindje, ze was toen zwanger van een tweeling maar één van de twee kindjes is tijdens de zwangerschap overleden.
Nu komt dus haar tweede (derde) kindje eraan.
Ik had gedacht om op het wenskaartje ook iets te schrijven waarin duidelijk wordt dat ik haar overleden baby'tje niet vergeten ben.
Zoiets in de aard van dat er een sterretje schittert die over kleine zus/broer zal waken.

Vinden jullie dat een goed idee of zou haar dat teveel pijn doen?

groetjes

Gast

RE: even jullie mening graag..

Berichtdoor Gast » 13 mar 2007, 21:58

Persoonlijk denk ik dat je vriendin wel zal weten dat je daar nog aan denkt je bent zoiets immers niet op 1 2 3 vergeten maar ik zou het niet op het kaartje vermelden zou een demper op de vreugde van de komst van het nieuwe kindje kunnen zetten . Veel kans natuurlijk dat je vriendin er na de bevalling zelf nog eens over spreekt en dan kan je haar mondeling meedelen dat je haar ander kindje nog niet vergeten bent groetjes

Gast

RE: even jullie mening graag..

Berichtdoor Gast » 14 mar 2007, 07:25

ik vind dat je dit wel kan doen. je mag dat kindje niet vergeten. volgens mij worden zulke dingen nog te vaak stilgezwegen, uit schrik mensen te zien wenen, maar ik denk dat je vriendin zeker op zulke momenten dit wel nodig heeft. hoe je dat het beste doet, kan ik je niet zeggen, want in het schrijven van teksten ben ik zeker geen held. misschien via google eens zoeken.

ann

RE: even jullie mening graag..

Berichtdoor ann » 14 mar 2007, 07:42

Ik zou het overleden kindje zeker vermelden op het kaartje. Denk dat het de mama ook wel goed zal doen. Ze denkt er sowiezo aan, en het doet goed denk ik te weten, hé andere mensen zijn hem of haar ook nog niet vergeten.

Goed idee!

L.

RE: even jullie mening graag..

Berichtdoor L. » 14 mar 2007, 08:32

Ik heb zelf mijn baby verloren en krijg persoonlijk jeuk van het woord sterretje/engeltje voor overleden baby's.Ik vind het wel fijn als mensen laten weten dat ze aan ons denken op dagen dat wij het moeilijk hebben (haar verjaardag ofzo). Dat ze over ons meisje niet veel kunnen zeggen is logisch aangezien ze meteen na haar geboorte is overleden. Mijn vriendinnen weten wel dat ze tegen mij niet over de hemel en wolkjes moeten beginnen, ook al is het maar symbolisch. Voor mij is ons kindje in onze gedachten en verder nergens, maar er zijn anderen die daar wel troost in vinden.

Iedereen is daar anders in. ik vermeld mijn meisje nooit op kaartjes of met een sterretje. Kweetnie, ik vind dat raar overkomen voor andere mensen. Onze baby is er altijd in onze gedachten maar ze is er wel niet echt meer en voor mij komt dat dan geforceerd over. Wij vermeldden ons meisje (geboren met 24 weken) dan ook niet op het kaartje van ons tweede kindje. Bij baby's die ouder waren toen ze stierven lijkt het me misschien wel meer gebruikelijk. Als ze haar overleden kindje vermeld op haar geboortekaartje lijkt me dit een duidelijke boodschap dat je er zeker wat van kan zeggen. Ik kreeg veel reacties van mensen in de aard van dat ze blij voor me waren dat ik na "onze tegenslag" nu toch babygeluk had. Het is wel fijn van te weten dat mensen het toch niet vergeten zijn en dat een gezond kindje hebben voor ons toch echt heel speciaal en niet vanzelfsprekend is. Helemaal doen of er nooit wat gebeurd is gaat ook weer niet vind ik.

Gast

RE: even jullie mening graag..

Berichtdoor Gast » 14 mar 2007, 09:49

hoi ik ben in 2005 bevallen met 33 weeen ,mijn zoontje was overleden .ik ben nu zwanger van de 2de en wij zetten onze namen op het geboorte kaartje achter de naam van ons zoontje komt een klein steretje te staan ,hj hoort erbij en hoeft niet verzwegen te worden ..als hij geleefd had had zijn naam er ook op gestaan ,ikzelf zou het heel fijn vinden als menesn 0p een felicitatie kaartj eer bv zouden zetten ..uit de hemel straalt een sterretje zo fel en beschermd jullie kleine spruit ,,of zoiets .. dus ik denk wel dat het mag en goed is ,,verdriet zal ze toch wel hebben want het is en blijft dubbel ,je blijft t och denken aan hoe het had moeten zijn,je kunt ook een 2de kaartje sturen 1 voor de nieuwe baby en 1 waarop je iets schrijft voor /over het overledene kindje al is het maar een klein gedichtje...susces

Gast

RE: even jullie mening graag..

Berichtdoor Gast » 14 mar 2007, 11:58

beste vriendin van een lotgenoot,

Ik zou zeggen "doen"!!! Zelf heb ik vorig jaar ook een doodgeboorte gehad van een flinke dochter. Als er een tweede kindje gaat komen dan zal ik zeker willen dat ze ook aan ons eerste kleine meid denken. Zij is dan wel een grote zus ook al is ze er niet meer. Ik moet wel zeggen het is voor iedereen wel anders hoe ze het kind willen erkennen. Na 4 maand vind ik het zelf verschrikkelijk dat onze buitenwereld er bijna niet meer over spreekt. Als ze er had geweest zou er ook over gesproken worden, ook achter gevraagd zijn en ook worden bewonderd. Persoonlijk voor mij doet dat ontzettend goed als ons Meid vermeld wordt ook al is ze niet bij ons. Succes !!!

vriendin

RE: even jullie mening graag..

Berichtdoor vriendin » 14 mar 2007, 12:06

Laatst is een vriendin van me bevallen van haar 4de kindje. Het 3de kindje is dood geboren. Ik had voor de baby een kadootje en voor broer en zus elk een kleusboek en kleurtjes, over het overleden zusje had ik een klein bloempotje in de vorm van een vlinder , ik heb het afgegeven en gezegt dat we het samen een keertje op het grafje zouden zetten als ze dat wou.
Dat zijn we deze week gaan doen.
Een wandeling naar het kerkhof met dit mooie weer en daar heeft het plante een plaatsje op het grafje gekregen.
Blijkbaar was ik de enige die het overleden kindje bij deze geboorte betrok, en ze zei dat het haar heel goed gedaan heeft.
Traantjes zijn er gekomen, maar ze was zo opgelucht dat toch iemand er over sprak.

Nu weet ik niet of er in jou geval een gedenkplaatsje is ofzo.

Gast

RE: even jullie mening graag..

Berichtdoor Gast » 14 mar 2007, 13:26

Ik verjaar 2 dagen later dan mijn overleden dochtertje(doodgeboorte) en apprecieer het ook heel erg dat mensen die mij een verjaardagskaart sturen schrijven dat ze ook denken aan de verjaardag van ons dochtertje!

Gast

RE: even jullie mening graag..

Berichtdoor Gast » 15 mar 2007, 07:43

Beste vriendin, de tranen komen in mijn ogen te staan als ik dit lees wat je gedaan hebt. Ik zou me ook zo'n vriendin wensen die mijn kindje niet vergeet met een attentie.
Je bent een lieve, attenvolle vriendin!

vriendin

RE: even jullie mening graag..

Berichtdoor vriendin » 15 mar 2007, 08:29

Dank je @ 15 mrt 2007 08:43 .
Ik vind het heel normaal dat ik dat gedaan heb. Wij praten ook nog heel vaak over haar overleden kindje.

Zelf heb ik vorig jaar een 6de miskraam gehad. Toen een andere vriendin rond de uitgerekende datum met een klein beertje binnenkwam, heb ik gehuild, van verdriet om wat ik kwijt ben, maar ook van geluk, omdat er toch iemand aan dacht.
Het zijn vaak zo'n kleine dingen, die je toch weer wat gelukkig doen voelen.

Ik wil nog even alle ouders en familie veel sterkte wensen met deze moeilijke dagen die elk jaar weer terug komen, en door vele vergeten worden.

niempje

RE: even jullie mening graag..

Berichtdoor niempje » 15 mar 2007, 10:28

het kindje is overleden toen ze ongeveer 5 maanden ver was. Buiten een echo en foto's van de echo heeft ze eigenlijk niets.
Toen het andere kindje geboren werd heb ik de mama wel een mooi gedicht gegeven voor het overleden kindje. Ze apprecieerde dat wel.

Iemand een idee hoe ik het overleden meisje kan vermelden, zonder dat het teveel pijn doet?
Voor het oudste kindje doe ik ook een klein kadootje mee en ik dacht een klein beertje af te geven voor het overleden kindje, misschien met de naam op ofzo, tenzij dat te pijnlijk is.
Pff het is zo moeilijk, ook omdat ik ze weinig zie en ze spreekt er zelf ook niet over. Maar ik wil er haar toch doen aan denken dat ik dat allemaal niet vergeten ben.
Heb zelf een miskraam gehad en ik weet hoe snel mensen dat vergeten. Maar bij mij was het 'maar' op 7 weken, voor de buitenwereld was dat 'niks', voor mij was het een kindje! En ik denk daar nog heel vaak aan!

mama van een engeltje

RE: even jullie mening graag..

Berichtdoor mama van een engeltje » 16 mar 2007, 09:24

lieve niempje
op de site met lege handen staan enkele gedichtjes die je eventueel op het kaartje zou kunnen zetten. Ik ken je vriendin niet maar ik zou heel verdrietig zijn moest mijn overleden zzontje vergeten worden bij een volgende bevalling, ook al heb ik nog een dochtertje. Voor mij doet het geen pijn als iemand over mijn zoontje praat, integendeel, het doet goed te weten dat hij niet vergeten is. Ik ben je vriendin niet, maar van lotgenoten hoor ik vaak dat het ook hen kwetst als hun overleden kindje doodgezwegen wordt. Dus, een gedichtje, cadeautje, ook voor het dode kind kan deugd doen.
Aan de vriendin, keilief dat je ook aan dat kindje gedacht hebt, ook ik kreeg hier tranen van in mijn ogen.

anneke

RE: even jullie mening graag..

Berichtdoor anneke » 29 mar 2007, 19:53

Hey niempje
ben zelf mama van een tweeling waarvan eentje is gestorven.Als ons Meisjes jarig zijn brengen ze meestal een kadootje mee voor ons Kaat en een kaars, witte roos of een engeltje voor ons Laura. dat doet echt deugd, dat er mensen aan ons denken.
Wij gaan binnenkort beginnen aan een derde (na veel wikken en wegen) en het tekstje op de geboortekaart hebben we al. Ons Laura zal er zeker bijhoren.

het tekstje gaat als volgt:

In drie harten ben je nu al gesloten,
op drie paar handen zal je worden gedragen
In de stralen van één ster zal je schijnen,
die ene ster zal je volgen en beschermen
En alles zal je laten weten hoe welkom je bij ons bent.

Misschien dat dat je kan helpen

Vel groetjes
Anneke

Gast

RE: even jullie mening graag..

Berichtdoor Gast » 30 mar 2007, 08:52

Ons zoontje is 7j geleden gestorven.Hebben ondertussen 2 gezonde kindjes,maar nooit heeft er iemand de naam van ons kindje nog vernoemd.Laat staan een kleine attentie!Voor mij doet dit dan ook zeer.En wenste dat ik zo'n vriendin zou hebben die ons kindje niet vergeet.Heb 1 collega die er soms over praat en dat doet dan wel plezier.Maar het mens heeft een zwaar gehandicapt kindje en begrijpt ons dan ook meer.


Terug naar “Andere onderwerpen”