Hoe verloopt het bij jullie?

An

Hoe verloopt het bij jullie?

Berichtdoor An » 12 sep 2007, 21:06

Ik zal me even voorstellen:
Ik ben An , mama van Zoë (3Jaar) en ben morgen juist 26weken zwanger.
Ik woon in de kempen en ga bevallen in Herentals.

Ik ben in begin 14weken aan een stuk misselijk geweest, geen pretje, een hele dag door.
En nu heb ik momenteel niet veel klagen, alleen mijn rug doet veel zeer, de pijn straalt voort naar mijn benen.
Hebben jullie er ook last van?
Ik ben dus ook al gestopt met werken ondanks rugklachten.

Wij hebben al druk bezig geweest aan de "doopsuiker" (we geven geen suikerbonen, maar een alternatief).
De kaartjes gaan we zelf maken, eerst en vooral dachten we dat het goedkoper ging uitkomen, maar dat is dus niet waar. Ik heb het werk toch ook een beetje onderschat en na een half uurtje zitten begint mijn rug dan alweer zeer te doen. Dus algoed dat ik daar al aan ben begonnen.

Wat uitzet betreft hebben we alles van onze dochter.
Behalve dat het nu een jongentje gaat worden, dus kleertjes moeten we nog wat kopen, heb er al een deel.

Hopelijk komen er snel nog december mama's mee babbelen.
Toch leuk om te weten hoe het met een ander is, of we dezelfde kwaaltjes hebben.

Nog één dingetje, ik voel de baby niet veel. Voelen jullie die de hele dag door of ook alleen maar op bepaalde tijdstippen?


vicky

RE: Hoe verloopt het bij jullie?

Berichtdoor vicky » 12 sep 2007, 21:36

Dag an,

ik ben Vicky, mama van Rune (2j9m) en ben morgen 25 weken. Ik ben uitgerekend voor 24 december.
ik ben ook de eerste drie maanden verschrikkelijk misselijk geweest maar nu blijft enkel de vermoeidheid over.
Ik heb ook af en toe rugklachten maar kan momenteel nog blijven werken. Ik heb wel gevraagd om meer bureauwerk te doen want als ik veel rond moet lopen, dan heb ik enorm last in mijn benen en rug.

wij zijn ook al druk bezig geweest met het zoeken naar een naam (hebben er ondertussen ééntje gevonden).
Momenteel zijn we bezig met het kaartje. We hebben ook beslist om het zelf te ontwerpen en idd, het komt zeker niet goedkoper uit.
Over de "doopsuiker" zijn we er nog niet aan uit. Gelukkig hebben we nog een beetje tijd hiervoor.

Wat uitzet betreft hebben we ook al alles van onze zoon en daar we terug een zoontje verwachten, kunnen we ook de meeste kleren opnieuw gebruiken. We zullen wel nog een geboortelijst leggen maar het zal zeker geen uitgebreiden zijn.

Ik voel de baby enorm veel. Veel meer dan tijdens mijn eerste zwangerschap. Mijn gyne zegt dat dit komt door de ligging van de moederkoek, die ligt nu achteraan terwijl dit van mijn eerste zwangerschap vooraan was. Ik voel hem het meest savonds op de perioden wanneer ik rustiger ben.

Ik ben blij dat er hier terug wat geschreven wordt op dit forum. ik vond het de laatste tijd nogal stilletjes.

groetjes,
vicky

cindy

RE: Hoe verloopt het bij jullie?

Berichtdoor cindy » 13 sep 2007, 11:14

Beste An en Vicky,

ik ben dus Cindy en wil maar al te graag mee ervaringen uit wisselen. Ik schrijf ook al mee op het forum over zwangerschap en bevallen, topic jouw zwangerschap. Daar schrijven ook al wat decembermama 's onder de titel: waar zijn de uitgetelde mama's voor 2007? Ik ben daar wel erg laat ingevallen dus het lijkt me wel leuk om nu eens van het begin ergens bij te zijn, ben ik beter op de hoogte hé :). Heb onlangs ook op het meerlingenforum een topic gestart (wie moet er nog bevallen in december 2007), maar het is daar stillekes.
Zal me dus even voorstellen. Ben 28 jr en zwanger van m'n eerste 2. Verwacht een 2-ling, 2meisjes, 2eiïg. (via ivf) Ben nu 26wkn4dgn, uitgeteld voor 17 december. Ben ook van de kempen, ga bevallen in St. Antonius -Zoersel. (werk daar zelf ook) Ben ook al even gestopt met werken, op 20 wkn. Werk als VK en heb geen zittend gat, gevolg weke baarmoederhals. Had ook véél last van m'n lies, blijkt een dijbreuk te zijn (is zoals een liesbreuk maar dan lager). Moet het nu erg rustig aan doen van de gyneaco, want de baarmoeder is de beste couveuse! Bij m'n laatste cô op 25wkn was alles prima! 'K voel m'n baby's beiden goed bewegen. Eéntje ligt in stuit en haar voel ik wel minder, zij bezorgt me soms wel pijnlijke ribben. Heb wat kleine ongemakjes zoals spataders en soms dikkere voeten. MAAR ik vind dat allemaal niet erg! Ik geniet volop van onze kleine wondertjes. Heb ook nog géén kindjes dus kan nog véél rusten.

Onze boontjes heb ik besteld. We hebben er iets héél meisjesachtig van gemaakt. Een combinatie van boontjes, chocola, snoepjes en likeur. Ons kaartje heb ik ook uit de boeken gekozen. Dat was niet gemakkelijk, er is erg weinig keuze voor 2-lingen.

Onze uitzet begint stilletjes aan ook uit te breiden. We hebben al héél wat kleertjes, 1 pak mini -pampertjes (geweldig), onze buggy is er al en ook de kinderkamer staat net in elkaar. Die ga ik volgende week beginnen installeren.

Vandaag gaan we voor onze geboortelijst, heb al een lijstje gemaakt van wat ik nog echt nodig heb. Anders wordt je daar overrompeld met al die leuke spulletjes en kies je volgens mij véél te véél. (zal nu ook nog niet gemakkelijk zijn denk ik) Kijk er wel naar uit.

Volgen jullie kiné? Ik niet, het was al te laat en niet haalbaar voor m'n man.

Heb al een enorme buik, ben al 10 kg bijgekomen. De meesten vinden dat niet veel voor een 2-ling. Hoe is het met jullie buikjes?

Alé, ben ermee weg, 'k hou jullie op de hoogte.
Groetjes.

An

RE: Hoe verloopt het bij jullie?

Berichtdoor An » 13 sep 2007, 11:55

Leuk dat jullie komen meebabbelen.

Ik ben ongeveer 9kilo bijgekomen, heb ook al een serieuze buik.

Kiné volg ik niet, ik heb vorige keer een aantal lessen gevolgd, maar ik ben er mee gestopt. Het was in groep en voelde me er niet zo goed bij.
En als ik dan aan mijn eerste bevalling terug denk, dan heb ik het toch helemaal anders gedaan, dan mijn oefeningen bij de kiné.
Mijn eerste bevalling, was een natuurlijke stuit bevalling.

Momenteel ligt ons kindje al goed met zijn hoofdje naar beneden. En hopelijk blijft het ook zo liggen.

Als ik een baby winkel binnenkom, moet ik me toch al serieus inhouden om niet te veel te kopen. Hebben jullie dat ook?

Ik ben al wel eens gaan zien bij 'zwangerschap' maar dat zijn altijd dezelfde die terug komen. Dus heb me er eigenlijk nog niet bij aangesloten. Ik lees wel mee.

Groetjes An

tina

RE: Hoe verloopt het bij jullie?

Berichtdoor tina » 13 sep 2007, 13:59

hallo,

Ik ben sinds gisteren 26 weken zwanger van ons derde kindje. De bevalling is voorzien voor 19 december.
Buiten misselijkheid in de eerste maanden en vermoeidheid, loopt alles hier vlot. De zwaardere maanden komen er wel aan vrees ik met 2 kleine kindjes in huis (4 en 2).

Zien jullie dat zitten om met de feestdagen in het kliniek te liggen? MIjn zoontje was 7 dagen te laat en zie het echt niet zitten om te bevallen op kerstmis.
OOk niet voor het kleintje zelf voor de verjaardagen en zo, maar ja de natuur heb je niet in hand hé!
Zou mijn andere kindjes heel hard missen denk ik als ik op kerstmis in het zh zou zijn!!!

Bij mijn laatste echo woog het kindje al 800g, dat is toch al niet slecht hé.
Mijn vorige waren ook wel niet klein : nr.1 3kg 540 en 50 cm
nr.2 3kg 940 en 53.5cm

Benieuwd wat het nu wordt!
Ben zelf wel nooit heel veel bijgekomen, nu zo'n 5 kg.

Groetjes


mama Lies

RE: Hoe verloopt het bij jullie?

Berichtdoor mama Lies » 13 sep 2007, 15:08

Eindelijk weer wat leven, het was hier idd heel stil geworden.

Ik ben Lies mama van een zoontje Thibo van 4 en morgen 28 weken ver. Kben uitgeekend voor 7 december.

hier loopt het niet echt van een leien dakje. Veel moeten doen om zwanger te geraken en 2 miskramen achter de rug. nu ben ik al sinds maart thuis. 1ste trimester (tot 14weken) veel bloedingen had en moest dus rusten, dan begon pijn in m'n rug op te steken en moest ik ook thuisblijven. Dit was wat beter en hopla aan 22 weken weerbloedingen en voorweeën en een veel te hoge bloeddruk. Thuisblijven en rusten!! was het verdict. Voor die bloeddruk heb ik medicatie had omdat het veel te gevaarlijk is voor de baby. De voorweeën kan ik wel wat tegenhouden door te rusten. Volgende week terug op controle en ik hoop dat ik nog geen opening heb anders wordt het plaat rust en dt zi eik niet zitten.

Kaartjes zijn besteld bij de fotograaf, eind oktober gaan we foto's trekken van mijn buikje en m'n oudste zoontje. Morgen gaan we doopsuikertjes uitkiezen. Ik koop ze wel in de doopsuikerwinkel maar maak ze zelf. Scheelt 0.50 euro per stuk. Is dus wel de moeite en kben toch thuis.
Hier wordt het terug een zoontje dus kheb al veel uitzet. Kheb een kleine geboortelijst gelegd bij FUN maar er staat ook speelgoed op voor Thibo.
Kwa kleerjtes zitten we in het verkeerde seizoen, Thibo is van de zomer dus ik heb bijna niets met lange mouwen of lange broek. Dat ben ik wel gaan bijkopen maar veel 2de hands hoor. Via kapaza en 2de hands heb ik al veel gevonden, zeer mooi en in prfecte staat.

Kheb ook al een serieuze buik, er zijn nu al mensen die vragen of het voor ieder moment is. grrr en ik moet nog bijna 3 maand :)

groetjes


vicky

RE: Hoe verloopt het bij jullie?

Berichtdoor vicky » 14 sep 2007, 20:56

hallo an, cindy, tina en mama lies

ik volg ook geen kine. ik ben wel bij mijn eerste zwangerschap naar de kine geweest voor ademhalingsoefeningen maar dat was op het einde van de zwangerschap. Ik ben nu aan het twijfelen of ik het opnieuw zal doen! De vroedvrouwen hebben mij ook enorm geholpen met die oefeningen.
Ik ben momenteel 8kg bijgekomen maar ik ben echt in mijn snoepperiode. Chocolade kan ik zeker niet laten liggen.
Van mijn zoontje was ik +/- 20kg aangekomen.

tina, als het een troost mag zijn; mijn zoontje is geboren op 24/12. Volle kerstperiode dus. Nu wordt mijn tweede ook de 24ste verwacht. De sfeer in het ziekenhuis was echt super in deze periode. De verpleegsters liepen rond met vleugeltjes en kerstmutsen.
ik zal nu ook meer moeite hebben om met deze dagen in het ziekenhuis te liggen. Bij mijn zoontje hadden we nog andere kinderen om rekening mee te houden, dus bleef mijn man gewoon bij ons in het ziekenhuis slapen. Nu zal hij met mijn zoontje naar huis moeten en zal ik daar alleen zitten. Dat zie ik ook niet echt zitten.
ivm kado's is het idd niet zo leuk voor hen. mijn zoontje krijgt altijd kerst en verjaardag samen in één kado. nu beseft hij het nog niet maar later zal dat wel anders zijn.

mama lies, ik heb ook bloedingen gehad in die eerste 3 maanden met extra kontroles als gevolg maar alles was in orde (we hebben beiden een vechtertje in ons zeker?). ik heb wel al last van harde buiken (had ik niet met de eerste).
Voor doopsuikers zijn we ook nog aan het twijfelen of we zelf zullen knutselen of via een winkel zullen werken.
Wij zullen onze lijst bij baby 2000 leggen. ik had het ook graag bij de Fun gelegd omwille van speelgoed voor onze oudsten. Zijn geboortelijst lag ook bij baby 2000 en eerlijk gezegd waren we daar echt niet kontent van. Maar ze hebben ons toen vanalles aangesmeerd waardoor we nu half verplicht zijn om de lijst daar terug te leggen.

allé, ik zie dat ik alweer een hele epistel geschreven heb.

geniet van jullie weekend!!

groetjes,
Vicky

mama Lies

RE: Hoe verloopt het bij jullie?

Berichtdoor mama Lies » 14 sep 2007, 21:47

Hey Vicky

Waarom zou je verplicht zijn terug te gaan naar baby2000. HEt is daar zo duur! Wat hebben ze je aangesmeerd dat je nu zou terug moeten? Wij zijn voor de eerste ook naar een babyspciaalzaak geweest maar nu niet meer ze. Das toch je eigen keuze, zij gaan er niet wakker van liggen ze of je nu wel of niet komt.
Ik ben vandaag m'n doopsuiker gaan halen. In een doopsuikerwinkeltje en gewoon zelf maken, ik krijg alles mee. Echt heel tof, mag zelf gratis een kastje lenen voor m'n doopsuiker. Tis van de nieuwe collectie, een tof mannetje met bolle kaakjes met een kroontje op. Een fotclip er van, een sleutelhanger en een glazen flesje. Alles wat ik wou. Mijn man wou wel iets anders maar was zo citsh é grrrr ik gruwelde er van :)

Groetjes

vicky

RE: Hoe verloopt het bij jullie?

Berichtdoor vicky » 14 sep 2007, 22:17

hoi lies,

ze hebben ons toen een luieremmer aangesmeerd die je natuurlijk enkel daar kan krijgen. bij de Fun verkopen ze die vullingen niet.
Dan hebben we ook nog de tripptrapp gekocht en willen nu natuurlijk dezelfde. we hebben navraag gedaan bij Fun en jammergenoeg wil Stokke niet met hen samenwerken omdat ze "te groot" zijn. We hebben voor die tripptrapp nl ook de beugel gekocht en bijhorende kussentjes dus het zou jammer zijn als we dit niet meer zouden kunnen gebruiken.
Dan zijn er nog enkele dingen (toebehoren voor babybedje) die blijkbaar enkel bij 2000 te krijgen zijn. Geloof mij, ik heb zowel bij fun als bij dreamland nagevraagd en zij verkopen het niet.

Het is gewoon een feit dat we zeker geen uitgebreide lijst zullen hebben en ik wil er toch het maximum uithalen (10%). Maar ze zullen ons zeker niet meer liggen hebben.... we hebben al een lijst gemaakt met alles wat we willen, dus ze moeten met niets anders meer aankomen.
Ze kennen er gewoon niets van, als je iets vraagt, proberen ze zo'n verkoperspraatje te verzinnen waardoor je er al genoeg van hebt. Ik haal nu alle info van internet dus geen bull, gewoon die lijst en das al..

ivm die doopsuikers; ik zoek iets in de aard van vliegtuigjes, we hebben nl een tof ontwerpje van een kaartje gezien met een vliegtuigje en het zou natuurlijk leuk zijn als we iets in die aard zouden vinden.
Van ons zoontje hebben we bij een stockverkoop zo'n houten fotoclips gekocht. we hebben al geïnformeerd bij die winkel maar momenteel komt er geen zo'n houten speelgoed meer binnen. Ik zal ook eens nazien waar er in de regio winkels zijn die in doopsuiker doen.

groetjes,
Vicky

mama Lies

RE: Hoe verloopt het bij jullie?

Berichtdoor mama Lies » 15 sep 2007, 10:05

Amai vicky wat jammer zeg, kwist niet dat je speciale luieremmers had. Ja als ze maar kunnen verkopen hé. Niet te doen. Ik denk idd dat je de trip trap alleen in gespecialiseerde kinderwinkels kunt kopen. Jammer hé.
Laat je idd niet meer doen, kheb ook al gemerkt dat ze er niets van kunnen en hier in brugge zijn ze absoluut niet vriendelijk maar ja, dat heb je overal wel ene beetje :)
kga nu vlug mijn zontje van de turnles halen, benieuwd hoe het was, vorige week heeft hij een uur geweend, ocharme.

groetjes

cindy

RE: Hoe verloopt het bij jullie?

Berichtdoor cindy » 15 sep 2007, 10:49

Beste an,
ik herken dat inderdaad! Ik heb ook al véél spulletjes gekocht, heb gisteren nog een inventaris gemaakt van m'n kleertjes en ik heb al meer dan ik dacht. (heb ook heel wat overgekocht van vriendinnen ze)
Sommigen zijn héél content van die kiné, maar ik heb ook al heel wat mensen horen vertellen dat ze ze maar weinig aan gehad hebben zoals bij jou.

@Vicky
Onze lijst ligt er, moet er nog een paar prulletjes bij doen. Heb ook met een lijstje naar de winkel gegaan. De winkelierster heeft zich daar mooi aan gehouden, ze probeerde ons ook wel een luieremmer aan te smeren. Heb vlakaf gezegd (wel vriendelijk natuurlijk) dat ik dat niet moet hebben, daarna heeft ze mooi m'n lijstje verder afgegaan. Er staat toch héél wat op. Volgens de winkelierster valt het goed mee, sommigen zetten daar blijkbaar gans hun lijst op. Amai, dan zijn wij arm als we dat voor 2 moeten doen!

@mama lies
Goed rusten hé! Valt waarschijnlijk niet mee met een kleutertje in huis. Hoop dat je toch nog wat kan genieten van je zwangerschap. Bij mij denken de mensen ook dat ik alle momenten ga bevallen, heb dan ook al een serieuze ton.

Gisteren hebben we de kinderkamer opgekuist. Ben nu de kleertjes al aan't uitwassen. 'T is allemaal wat vlug maar ik wil tijdig klaar zijn. En ik moet véél rusten, dan gaat het al wat trager hé. 'T begint toch ook al wat dichterbij te komen begin ik zo stilaan te beseffen. Alé, 'k ga verder doen.

Groetjes

tina

RE: Hoe verloopt het bij jullie?

Berichtdoor tina » 15 sep 2007, 19:11

hallo allemaal,

wij hebben ook lang getwijfeld of we een lijst gingen leggen voor een derde maar gaan het toch doen.
Er zijn altijd wel spulletjes die je kan gebruiken. Als je geen lijst hebt, krijg je soms dingen die je echt niet kan gebruiken en dat is zo jammer vind ik! Of dingen die je echt niet mooi vind!

De eerste keer lag onzelijst bij dreamland en daar waren we heel tevreden over maar ze hebben idd geen trip trap en zo!
Nu zal onze lijst in een speciaalzaak in de buurt liggen, net als de vorige keer. Hebben heel veel keuze en mooie spulletjes maar wel iets duurder dan dreamland of fun.

We hebben vandaag een heel mooi winterjasje gekocht in de h&m. Zo'n pak waar ze volledig inzitten met handjes en voetjes, lijkt met wel praktisch voor in de winter.

Dacht dat er hier wel iemand was van brugge, daar is ook een mooie kinderwinkel in de Katelijnestraat (bert). Wij hebben er nog onze babykamer gekocht.

Groetjes,

Tina (nog 13w4d hopelijk!)

vicky

RE: Hoe verloopt het bij jullie?

Berichtdoor vicky » 16 sep 2007, 08:51

hallo lies en tina,

wat een toeval, ik ben eigenlijk ook van regio brugge.
Bert in de katelijnestraat ken ik ook maar ik ben er nog niet binnengeweest. Ik had zo idd wel het gevoel dat dat een dure winkel is.
tina, heb jij er ervaring mee, zijn ze vriendelijk en heel belangrijk; weten ze waarover ze het hebben?

zowiezo leggen we onze lijst maar in oktober, dus we kunnen eventueel ook nog ergens anders gaan he!

allé, geniet nog van jullie zondag. ik ga straks met de zoon naar buiten. Hij is nu op een leeftijd waarop het hem goed doet om buiten rond te lopen. Het wordt nu wel wat moeilijker voor mij om hem achterna te lopen... ;)

Nog iets, als jullie ook van deze regio zijn, waar gaan jullie bevallen?

groetjes,
vicky

Mama Lies

RE: Hoe verloopt het bij jullie?

Berichtdoor Mama Lies » 16 sep 2007, 13:37

Ik ben van BLankenberge dus brugge is niet ver hé :-)
Mijn lijstje ligt in de fun in de manitobalaan in Brugge. Die winkel in de katelijnestraat ken ik niet. Ik ben oorspronkelijk van Oostende :)
Bij ons hadden ze wel gezegd 3 maand op voorhand te komen, kben eigenlijk blij dat dat achter de rug is, is best wel vermoeiend zo een hele morgen rondlopen. Vannacht verscchrikkelijk slecht geslapen. Overal pijn, mijn draai niet vinden. Eens ik in slaap lag dan wakker geworden met een enorme kuitkramp. Gelukkig moest m'n man niet werken vandaag en kon hij me helpen want alleen schreeuw ik het uit van de pijn. Het is zo moeilijk m'n been te ontspannen en m'n tenen naar me toe te trekken.
Eigenlijk zou ik het liefst van al in m'n zetel gaan liggen maar m'n zus zit een maand in Brazilië en normaal is ze rond 14u30 onze tijd daar juist wakker en ik verwacht haar dan op msn. Alé ik hoop er een beetje op want het is al van woensdag geleden dat we haar gehoort hebben. Best wel een spannende periode, ik maak me er te veel zorgen over, wat ik eigenlijk niet moet doen want ze is groot genoeg om voor zichtzelf te zorgen maar het blijft m'n kleine zusje hé :) ( ze is wel al 24 ze)

Ah ja ik beval in het serruys in Oostende, hopelijk terug onder water, is mij de vorige keer heel goed bevallen.

groetjes

tina

RE: Hoe verloopt het bij jullie?

Berichtdoor tina » 16 sep 2007, 20:44

hey,


vicky, wij wonen niet in brugge hoor maar regio gent. Mijn man is wel van die kanten dus daan we daar dikwijls nog eens shoppen.
In Bert hebben we ondertussen 4 jaar geleden onze babykamer gekocht en ze zijn daar zeer vriendelijk. Ze hebben zelfs de kamer (gratis dacht ik) aan huis geleverd en geÏnstalleerd.

Heb de indruk dat de kwaaltjes toch beginnen komen, we beginnen aan de laatste 3 maanden hé! Ben 's nachts ook al wakker geworden van een kuitkramp of van de stampjes van ons kleintje. Overdag voel ik niet zo heel veel maar als ik 's avonds in de zetel lig is het dikke ambiance!

Groetjes,

tina

mama Lies

RE: Hoe verloopt het bij jullie?

Berichtdoor mama Lies » 16 sep 2007, 22:17

Amai Tina dan heb jij geluk. Normaal zeggen ze dat je beebje 90% van de tijd slaapt wel ik denk dat mijn voetballertje 90% van de tijd wakker is. Amai, zo stampen dat die kan. Overdag, snachts maakt niet uit. Ik kan er soms verschrikkelijk misselijk van worden.

vicky

RE: Hoe verloopt het bij jullie?

Berichtdoor vicky » 16 sep 2007, 22:33

hallo,

Lies, als dat geen toeval is. Ik ben oorspronkelijk van Bl'ge maar woon sedert 6 jaar in brugge.
Zo'n groot forum en toch kom je mensen van de eigen regio tegen.
Raar maar waar maar ik zal ook in het Serruys bevallen. Mijn zoontje is daar drie jaar geleden ook geboren.
Het is wel niet gelukt om onder water te bevallen. De gyne had al gezien dat mijn zoontje een beetje gekneld zat dus moest het op de gewone tafel gebeuren. Ik hoop dat het dit keer wel zal lukken om onder water te bevallen.
Nog een vraagje: welke gyne heb je dan? ik zit bij Scheirlinckx!

ivm de kuitkrampen. Bij mij kwam het zo 3 à 4 per nacht voor. Was het niet de kuit, het was dan weer in mijn tenen. Ik heb nu magnetop gekocht en moet dit elke morgen nemen. Ik moet zeggen dat het al veel beter is.

allé, ik ga slapen. morgen is het weer een werkdag....

groetjes

mama Lies

RE: Hoe verloopt het bij jullie?

Berichtdoor mama Lies » 17 sep 2007, 10:14

Hey Vicky

mss liggen we dan nog samen op materniteit, jij een beetje vroeger en ik een beetje te laat :)
Ik ben 31/7/2003 bevallen van m'n eerste zoontje, ik ga bij dokter Depauw. k weet dat er heel wat negatief over haa rgezegd wordt maar je moet haar een beetje kennen en ik ben echt super tevreden over haar.
Morgen moet ik terug op controle, zal haar zeker spreken over de kuitkrampen en zo. We zien wel.
vanavond heb ik GVO cursus, das die cursus van 5 avonden dat je kan volgen bij de vroedvrouw, heb lang getweifeld omdat het toch al mijn 2de is hé maar ik vind het heel interessant. Is eens echt iets wat je samen met je partner kan doen en een goede voorbereiding op de bevalling.

cindy

RE: Hoe verloopt het bij jullie?

Berichtdoor cindy » 17 sep 2007, 10:19

hallo iedereen,

Mama Lies, ik voel m'n kleine wondertjes ook erg vaak. Vind het echt genieten. Bij jou stampt hij blijkbaar wel raak, tegen je maag dan omdat je er zoveel last van hebt. Soms kunnen onze meisjes zich ook zo in bochten wringen dat ik er last van heb, dan zie je grote dikke, harde bulten op m'n buik. (volgens mij zijn ze dan aan 't draaien of zo) Op die momenten krijg ik dan ook plots druk op m'n darmen of m'n blaas. Daar word ik 's nachts soms ook wakker van. Eigenlijk vind ik dat niet erg, vind het eerder geruststellend als ze vaak bewegen. Heb jij nog last van voorweeën? Is dat eigenlijk hetzelfde als harde buiken? Hoe voelt dat nu eigenlijk een harde buik? Van de week lag ik in de zetel (had in de NM met vanalles bezig geweest) en mijn buik stond ineens erg hard en gespannen. Heb dat wel meer, maar nu had ik ook buikpijn, precies lichte menstruatiepijn, op en afgaand, en lage rugpijn. Heeft een goed half uur geduurd, daarna buik terug minder gespannen en pijn voorbij. Zijn dat de harde buiken? Hoop dat je het niet erg vindt als ik dat aan jou vraag, maar ik was toen wel even ongerust.
Die kuitkrampen heb ik gelukkig nog maar een paar keer gehad, is vreselijk vind ik. Neem ook medicatie voor m'n spataders en dat helpt tegelijk voor kuitkrampen, heb ik geluk hé. :)

Hoe is het eigenlijk met An? Jij bent toch ook van de kempen hé, nog nieuws?

Ga vandaag al wat babykleertjes in de kast schikken denk ik, leuk hé. Moet ze wel eerst nog strijken, dat is ook nog een hele karwei.

Tot de volgende!
(vandaag 27 wkn)mama Lies

RE: Hoe verloopt het bij jullie?

Berichtdoor mama Lies » 17 sep 2007, 11:22

Hallo Cindy

Een harde buik voel ik zo opkomen, mijn buik wordt keihard en ik kan hem neit mer induwen. Op zich niet erg, normaal mag je er een 8 tal op een dag hebben maar het mag geen pijn doen. Harde buiken zijn idd een beetje voorweeën en kunnen opening geven maar niet noodzakelijk. Mijn vroegtijdige contracties zijn erge mentstruatiepijnen en daar was de gyn een beetje ongerust over. MAar dan echt wel heel pijnlijke menstruatiepijnen. Precies of de grote vloed ieder moment kon doorbreken. Dit had ik soms een hele dag aan een stuk. Het is nu wel minder sinds ik meer rust maar af entoe heb ik het nog ze. Is echt geen lachertje. Dit kan dus ook voor opening zorgen, daarmee dat ik nu zo veel op controle moet. Normaal is het bij haar eens naar de huisarts op controle en dan eens naar de gyn maar ik mag niet meer naar de huisarts tussenin, ze moet mij zeker iedere 4 weken zien. Morgen weten we meer :)

An

RE: Hoe verloopt het bij jullie?

Berichtdoor An » 17 sep 2007, 14:40

Wij zijn gisteren naar bobbejaanland geweest. En normaal voel ik mijn babytje heel weinig, maar gisteren een hele dag en ook nog een heel stuk van de nacht wel leuk, maar toch vermoeiend.
Ik heb een paar attractie meegedaan dat geen kwaad kon.

Wij wilden geen lijst leggen en ook niets vermelden qua envelopje ofzo op het geboortekaartje.
Maar begin toch te twijfelen. Ik wil ook niet dat ze met kleertjes en knuffels afkomen. Want we zijn nogal kieskeurig, ik koop zoiets toch liever zelf.
Dus dat weten we nog niet goed.
Ik ben volop de geboortekaartjes in een aant knutselen.

Voor de rest is het hier maar stilletjes, onze dochter is vandaag met school op schooluitstap. spijtig dat het regent.

Groetjes An

tina

RE: Hoe verloopt het bij jullie?

Berichtdoor tina » 18 sep 2007, 13:44

hey,

an,
wij hebben ook lang getwijfeld om een lijst te leggen omdat het ons derde kindje is maar gaan het toch doen.
Heb jij ook zo'n hekel aan al die knuffels? Ik vind een knuffel wel leuk maar hebben ondertussen al een hele zak knuffels op zolder staan! Zowel mijn dochtertje van 4 als mijn zoontje van 2 slapen momenteel al met heleboel knuffels. Vind het toch niet altijd zo proper hoor al die knuffels, vergaren heel veel stof.

Van die kleertjes kan ik ook meespreken, soms krijg je echt wel mooie dingen maar dikwijls is het niet echt onze smaak of krijg je dingen die niet passen volgens seizoen. Vind het dan echt zonde voor die mensen maar als het niet past past het niet hé.


Weet niet juist voor wanneer jullie juist uitgerekend zijn, maar maken jullie plannen voor de feestdagen of blijven jullie lekker thuis? Ik vermoed dat wij gewoon thuis blijven maar hangt af wanneer ik beval (19/12).

Groetjes,

TIna

An

RE: Hoe verloopt het bij jullie?

Berichtdoor An » 18 sep 2007, 19:27

Wij zijn vandaag toch een klein lijstje gaan leggen bij dreamland.
Het meeste is kledij, nog wat flesjes,...

Ik ben uitgerekend voor 20december. En ik heb er nog niet zo over nagedacht wat we gaan doen met de feestdagen. Als ik me nog goed voel misschien toch de feestdagen wat vieren met ouders en schoonouders.
Maar ik denk als ik daar tegen al bevallen ben, dat ik toch wel thuis blijf met ons kindje.

Ben ook eens benieuwd wat anderen gaan doen met de feestdagen.

Groetjes

mama Lies

RE: Hoe verloopt het bij jullie?

Berichtdoor mama Lies » 18 sep 2007, 20:39

Hallo

vandaag naar de gyn geweest. Alles in orde met ons klein schopperke. :)
Geschatte gewicht is rond de 1.300kg en dat voor 28 weken, dus valt goed mee.
ik ben uitgerekend voor 7 december en zie het absoluuut niet zitten om oudejaar bij m'n schoonfamilie te vieren. ik denk dat ik gewoon thuisblijf. Met nieuwjaar laat ik me wel zien op familiefeest langs mijn kant maar ook niet heel de dag. Ik denk tegen een uur of 4 te gaan tot het gedaan is. Dus een uur of 8. Ander lekeker thuisblijven en genieten. Voor 1 keer hoeft die feestdrukte voor mij niet.

grts

cindy

RE: Hoe verloopt het bij jullie?

Berichtdoor cindy » 18 sep 2007, 21:52

Bedankt hé mama Lies! Ben altijd wel ongerust als ik onbekende dingen voel. Dan ben ik al bang dat ik niet genoeg gerust heb. Blij om te horen dat je cô goed was, wat een baby seg! Die doet het erg goed! Wij hebben ook al zitten denken aan de feestdgn. Ik ben uitgeteld voor de 17de, maar 't zal wel wat vroeger zijn zekers. Als alles vlot verloopt met onze meisjes moeten m'n ouders en schoonouders maar naar hier komen zenne. Ze zijn dan nog zo klein om ze al mee op stap te moeten nemen. Voor mij zal het ook leuker en praktischer zijn om in m'n eigen huisje te kunnen blijven.

Ha An, je baby'tje vond de drukte in bobbejaanland blijkbaar wel leuk. Ik ben toch ook blij dat ik een lijstje gelegd heb. Wil liever ook niet duizenden knuffels krijgen, heb er al genoeg. Krijg je toch zeker spullen die je leuk vindt en echt nodig hebt. Wel geprobeerd om er zeker ook genoeg goedkopere spullen op te zetten. Kleertjes zijn wel duur hé? Maar ja, een paar duurdere setjes mag wel vind ik.

Hebben jullie al aan BV zitten denken? Ik wil dit absoluut geven, hoop dat het zal lukken. En jullie?

Tot schrijfs


Terug naar “De kindjes van 2007”