maart-mama's (ex-zwangerschap)

Rosine

maart-mama's (ex-zwangerschap)

Berichtdoor Rosine » 06 mar 2007, 21:25

Hallo Dames,

Hier een mama die uitgerekend was voor maart maar dus wat vroeger is bevallen.
Ik zou hier graag de maart-mama's willen betrekken die nu nog posten bij zwangerschap... Dames, praten we hier rustig verder?
Kwestie van de nog zwangere maart-mama's niet nog meer lastig te maken want we weten allemaal hoe zwaar het uitzien naar je kindje is en als wij dan nog gezellig gaan liggen keuvelen over hoe goed onze kleintjes het wel doen...
Soit, ik denk dat jullie het plaatje wel snappen hé ;)

Hou ons op de hoogte!

Groetjes,
Rosine

Rebekka (=*R*)

RE: maart-mama's (ex-zwangerschap)

Berichtdoor Rebekka (=*R*) » 07 mar 2007, 12:14

Een zeer goed idee. als ik nog moest wachten zou ik het ook eigenlijk wel vervelend vinden om te horen dat de ene na de andere bevalt en zo een mooie kindjes te zien...

Gisteren is verpleegster van kind en gezin geweest de 1ste keer. En ons meisje woog 2,780kg. en ik zei: oei dan is ze afgevallen maar je moest uitgaan van het laagste gewicht in het ziekenhuis (en dat was 2,690kg) dus was ze bijgekomen... 90gr op een week... is dat niet weinig?? maar ze is gezond dus zal me maar geen zorgen maken zeker? de papa was als baby ook zo, die kwam maar 10gr op een dag bij. en hij is nu nog heel mager en ik zelf ben ook maar een smalle...

Het is tijd voor haar eten dus ben ermee weg

Groetjes

Rosine

RE: maart-mama's (ex-zwangerschap)

Berichtdoor Rosine » 07 mar 2007, 18:30

Hey Rebekka,

Blij dat je mijn mening deelt. Hopelijk komen de andere maart mama's ook snel naar hier.

Bij ons komt K&G pas vrijdag langs dus moet nog even wachten om te weten of ons ukje bijgekomen is. Maar maak me wat zorgen over haar want ze verslikt zich heel vaak in haar flesje (is nogthans van Avent en heb bij mijn jongens daar nooit problemen mee gehad) en krijg ook een paar keer per dag de hik... heel raar. Ze had ook wat last van krampjes maar na het overschakelen op ander water is dat zich precies wel aan het oplossen.

90gr op een week... nee, valt wel mee denk ik. Je moet rekenen dat ze die eerste weken ook veel doormaken hé, die bevalling, het moederhuis, al dat bezoek dat langs komt, wennen aan de nieuwe omgeving thuis... Komt wel slim, zolang ze maar bijkomt, da's het belangrijkste. Komt daarbij dat jij het beste aanvoelt of alles in orde is, mama's hebben zo'n 6e zintuig ;)

Rebekka

RE: maart-mama's (ex-zwangerschap)

Berichtdoor Rebekka » 07 mar 2007, 18:46

Hier hetzelfde ze verslikte zich ook vaak in haar flesje. Heb ook flesjes van avent maar wel een tutje van 1 erop. je hebt ook zo van die tutjes met 2 of 3 en dan ook nog tutjes waar 1,2 en 3streepjes op staan. Als ik haar zo een 2 of 3geef dan is ze veel te gulzig en verslikt ze zich. en ook paar keer per dag de hik maar dat had ze in mijn buik al dus ik het zal wel normaal zijn.
De krampjes zijn hier precies ook al iets minder. Maar ze heeft wel elke avond een huiluurtje (of 2) en dan is ze niet stil te krijgen. niks helpt dan. erg frustrerend. dan heeft ze wel nog krampjes precies.

Hopelijk komen de andere mama's hier ook meepraten en kunnen we nog wat tips uitwisselen!!!


Cynthia

RE: maart-mama's (ex-zwangerschap)

Berichtdoor Cynthia » 12 mar 2007, 18:14

Hey Rosine en Rebekka

Hier nog een maart-mama..
Was uitgerekend voor 14 maart maar door een scheurtje bovenaan mijn vruchtzak heeft het lot beslist dat ons hummeltje op 4 maart het levenslicht zag..
Door dat scheurtje hebben ze me ingeleid..
Amai da is pijnlijk..
Ik geef borstvoeding en mijn meisje is ook gulzig hoor!
Ze heeft heel vaak de hik net als in de buik en ze heeft precies wel wa last om te boeren (ofwel is ze tegen dan volledig uitgeteld..)

Gast

RE: maart-mama's (ex-zwangerschap)

Berichtdoor Gast » 12 mar 2007, 18:41

ik dacht dat als je borstvoeding gaf een boertje laten niet moest?

Cynthia

RE: maart-mama's (ex-zwangerschap)

Berichtdoor Cynthia » 16 mar 2007, 18:26

Geen idee maar ze stopt toch zelf met drinken om te boeren als ze er zin in heeft

kristel

RE: maart-mama's (ex-zwangerschap)

Berichtdoor kristel » 18 mar 2007, 10:55

hier bevallen op 5 maart van derde spruit (jongen-meisje en nu jongen)

Geef ook borstvoeding en inderdaad boeren is lastiger bij BV. Ik leg hem meestal in zijn bed na eten en na enkele tellen begint hij dan te kreunen, dan weet ik dat ik hem ereventjes terug moet uithalen om te boeren en dan slaapt hij normaal verder.
Iswel gulzige drinker. Valt ook steeds in slaap maar als ik hem te vroeg in zijn bedje terug leg dan is hij er na half uur alweer. Dus meneertje heeft steeds volledig menu nodig....voorgerecht dan verversen dan hoofdgerecht en daarna dessert. ;-)

Hoe gaat het bij jullie met de papa? Hier nog niet te veel hulp. Hij denkt dat ik het na drie wel alleen aan kan denk ik. Natuurlijk bij BV kan hij niet zoveel doen, maarmoest hij nu eens zelf spontaan aanbieden om hem wat meer te verversen dan zou ik al heel gelukkig zijn. Moet het nog steeds vragen.

Ook onze spruit heeft dagelijkszijn huiluurtje (of twee) maar er staat nog geen regelmaat op...soms in VM soms savonds en soms snachts.
Vooral de nachten vallen heel zwaar....iedereen zegt wel dat ik overdag moet meeslapen maar met nog twee kinderen (waarvan één nog niet naar school gaat) is dit zeer moeilijk zoniet onmogelijk.
Oh ja denk altijd dat het binnen paar weken wel beter zal gaan. Nog beetje op tanden bijten.

Anderzijds is hij wel rustige baby hoor. En ook de zusen broer hebben hem heel goed opgenomen in ons gezin. Al bij al ben ik wel gelukkig maar is toch zwaar en vermoeiend hoor

Rosine

RE: maart-mama's (ex-zwangerschap)

Berichtdoor Rosine » 18 mar 2007, 14:05

Hier ook zwaar en vermoeiend. Ons meisje heeft een heel onregelmatig eetpatroon. Ze is nu aan zo'n 120ml bezig maar drinkt dat uiteraard nog niet volledig leeg. Meestal laat ze zo'n 20ml over, maar de laatste nacht en dag laat ze meer dan 30ml over, soms zelfs meer dan 40ml met als gevolg dat ze 3u later er al weer is... heeeeel vermoeiend en vooral enerverend. Je weet echt niet meer op den duur of ze nu weent omdat ze honger heeft, of krampjes, of een vieze luier (ze heeft ook maar 1 kaka-pamper per dag!) of wat dan ook... Ze wil trouwens ook overdag niet meer in haar wiegje slapen, raar hé. 's Nachts wel, geen probleem, maar overdag dus niet. Dan wil ze bij ons liggen in haar schommelstoeltje. Gek hé?

Qua slaap is het hier ook een ramp hé. Ik heb ondertussen ook nog eens sinusitis vast dus koorts, slap, enfin, griep symptonen... En dat met 2 andere bengels die nu hun nieuwe plaats in het huishouden aan het zoeken zijn, heeeeel moeilijk!!!

En de papa? Ook hier heel weinig hulp... blijkbaar denken die vaders vanaf de derde kleine dat je alles wel zelf kan...

A'tje

RE: maart-mama's (ex-zwangerschap)

Berichtdoor A'tje » 18 mar 2007, 18:43

Hier een ongewilde maart-mama want ik was uitgerekend voor februari ;-)) en heb zes dagen moeten wachten op ons meisje Nona, uiteindelijk geboren op 5 maart! Een schat van een gouden varkentje ;-)

Vind het wel leuk om hier wat mee te kletsen over onze kleintjes, vooral goed om te lezen dat het voor jullie ook zwaar is, en dat die voedingen blijkbaar ook zo snel na elkaar komen! Ik geef de borst, en geef die haar als ze erom vraagt, maar bij mij betekent dit dat ze zelden meer dan drie uur tussen laat. Ook 's nachts. Daarmee zijn het wel erg korte nachtjes, en ook overdag laat dit weinig ruimte voor iets anders. Maar dat is dan ook het enige waar ik wil over klagen, want voor de rest is het een superlief kindje, huilt amper voor iets anders dan honger of vastgepakt willen worden, groeit goed, komt goed bij...

Ook de papa helpt goed mee, hij is nu wel terug gaan werken sinds vandaag, keek daar wel wat tegenop maar zal eraan moeten wennen hé. Die twee weken samen thuis waren zalig, nu is het aan mij alleen...

Jullie met de ervaring van andere kindjes (voor mij is het mn eerste), vanaf wanneer komt er een ritme in de voeding? En hoe oud waren ze toen ze wat langer doorsliepen 's nachts? Ik weet wel dat elk kindje anders is, maar toch es benieuwd.

Succes voor jullie allemaal!

Rebekka

RE: maart-mama's (ex-zwangerschap)

Berichtdoor Rebekka » 18 mar 2007, 19:38

Hier nog eens een berichtje!!

Ons meisje zit aan flesjes van 100ml en ze laat soms 10ml staan, soms 30ml... en soms drinkt ze het ook helemaal leeg. Echt heel verschillend. Ze woog vorige week ook nog geen 3kg dus ze moet eig maar 60ml leegdrinken dus ze drinkt meer als ze moet dat is toch goed. Maar ook hier... soms weet je niet als ze weent van de honger, krampjes, luier... En bij ons is het ons eerste kindje dus het is sowieso nog allemaal nieuw.

de laatste paar nachten heeft ze wel maar 1keer gegeten. Ze heeft na haar laatste fles savonds telkens geslapen tot een uur of 3 'snachts en dan slaapt ze tot een uur of 7. Dus dat is wel al goed. maar vandaag overdag is ze echt bijna de hele dag wakker geweest... is dat normaal bij zo kleine kindjes? ze is echt klaarwakker en ze verveelt zich precies. Ze kijkt al echt rond en ze wil soms dat je tegen haar blijft praten en dan kijkt ze je zo aan... maar o wee als je stopt met praten dan...

Het zal wel beteren zeker? Verder heb ik zelf nog een probleem... pff. Men knip is gehecht met draadjes die zelf zouden moeten weggaan... maar er zitten er nog steeds een paar... en begin er last van te krijgen... dus morgen naar de dokter... eruit laten halen... maar ik zie er zo tegen op... weeral die pijn...

Het is nu 20u40 en het lijkt al alsof het ik weet nie hoe laat is.. zo moe ben ik! Dus sffs bedje in.

Succes aan jullie allemaal met jullie kindje(s)

Rosine

RE: maart-mama's (ex-zwangerschap)

Berichtdoor Rosine » 21 mar 2007, 19:26

Ik zit hier ondertussen al zwaar onderweg naar een post-natale depressie. Niets lijkt te gaan zoals ik het zou willen, mijn huishouden is 1 grote puinhoop en mijn 2 grote jongens... een ramp! Ze doen niet anders dan zagen, dingen vragen die ze toch niet krijgen, ze zijn niet content met wat ze wel krijgen, ze maken voortdurend ruzie en komen dan bij mij uithuilen,... En de papa die krijgt ook niet gedaan wat ie wil (werkt thuis maar ook daar loopt alles in het 100) en ik ben zoooo moe! Ons meisje is heel onregelmatig met alles (eten, huilen, slapen) en ik weet met momenten echt niet meer wat te doen. Soms slaapt ze uren door, dat ik ongerust word en ga kijken of ze nog wel ademt en andere momenten is het alsof er echt geen tijd tussen die flesjes zit. Ze zit precies ook nog met een valling (niet moeilijk, hebben er hier allemaal van) en dan ademt ze zo moeilijk...
Ze is nu 3 weken en ik weet dat er nu een groeispurt onderweg is...
Sorry hoor, ik weet dat ik blij en fier zou moeten zijn maar op de moment zou ik willen dat ik nooit voor kids had gekozen... 't leven is effe heel erg zwaar voor mij....

Valerie

RE: maart-mama's (ex-zwangerschap)

Berichtdoor Valerie » 21 mar 2007, 20:08

Hallo,

Ik ben Valerie en als jullie het niet erg vinden zou ik graag wat mee kletsen op dit forum. Ik ben op 6 Maart de fiere mama geworden van een derde dochter ! Een schat van een baby'tje ! Ik las hier dat er nog mama's van 3 kindjes zijn, en inderdaad niet altijd simpel he ! Enfin, ik mag van geluk spreken want ons meisje is echt super-rustig en braaf ! ze slaapt de ganse dag en ik ben blij dat ze 's avonds eens weent, zodat ik zeker ben van een "rustige" nacht. Ze drinkt natuurlijk wel om de 4 uur maar valt meestal gauw weer in slaap. De 2 grote zussen reageren ook echt super en het zijn echte mama-tjes ! Ik heb alleen soms zo wat schuldgevoel tegenover hen, omdat ik nu niet zoveel aandacht meer aan hen kan besteden ! Vind het soms zo zielig als ze iets nodig hebben terwijl ik een flesje aan het geven ben en "vast" zit in de zetel ! Maar ze doen het heel flink en tot hier toe nog geen jaloesie ! maar het is natuurlijk vermoeiend he, het ganse huis lijkt alsof er een bom ontploft is en inderdaad overdag eens bij rusten is er niet bij ! Hey Rosine, het is inderdaad niet altijd makkelijk en we zullen allemaal wel al eens een dipje hebben, maar als je dan naar dat kleine wonder in je armen kijkt, maakt dat toch weeral veel goed vind ik. Binnen een paar weken zijn we alles weeral wat meer gewoon en zullen onze kindjes ons hopelijk wat meer nachtrust gunnen !

Allez, ik ga ons prinsesje eens in haar badje stoppen voor haar laatste papje !

Geniet ervan mama's en tot gauw !!!

A'tje

RE: maart-mama's (ex-zwangerschap)

Berichtdoor A'tje » 22 mar 2007, 16:07

Hey meiden,

Ook hier toch nog allemaal rozegeur en maneschijn ;-) Ook ik vind de borstvoeding erg zwaar en vermoeiend, hoewel ik het echt wil doorzetten. Ons meisje drinkt nog altijd zeker om de twee uur, en de tijd ertussen wil ze de laatste dagen alleen in mn armen doorbrengen. Zodra ik haar in haar wiegje leg, begint ze tegen te sputteren, neem ik haar op dan is dat direct gedaan. Vind het dus ook allemaal redelijk vermoeiend, zie mn meisje natuurlijk ook echt graag, maar het vergt toch wel wat energie hé die eerste weken! Je hebt er geen besef van als je geen mama bent denk ik... Nu ja, ik hou me vast aan t geloof dat dit over n paar weken allemaal beter zou moeten gaan. Zou al érg blij zijn als ik eens vier uur zou knn doorslapen!

Kop op dames, we komen er wel!

kristel

RE: maart-mama's (ex-zwangerschap)

Berichtdoor kristel » 23 mar 2007, 09:05

Hier ook nog geen betering....zeer onregelmatige baby. Overdag kan hij soms drie a vier uur aan één stuk slapen maar s nachts mag ik blij zijn als ik mijn bed twee uur aan één stuk zie. Daarom maak ik hem nu overdag om de drie uur wakker in de hoop dat hij wat meer gevuld zal zijn en s nachts wat langer doorslaapt. Lukt dus (voorlopig) niet. Die baby's van tegenwoordig luisteren niet meer hoor......

Ben ook doodmoe....van een relatie met de papa kan je niet meer spreken. Probeer steeds als hij thuis is (en baby slaapt)beetje slaap in te halen dus tijd om te praten (laat staan iets anders) is er praktisch niet.

@Rosine

Ook ik heb soms last van dipjes....inderdaad met nog twee kinderen die aandacht willen is het niet steeds even makkelijk. Heb ook al gevoel gehad dat we beter geen derde baby hadden. Zou nu makkelijker zijn....grootste gaat naar school en tweede bijna dus zou veel meer rust hebben....MAAR als je dan die kleine spruit ziet liggen dan weetje wel weer waar je het voor doet en gelukkig besef ik ook wel dat de grootste "last" maar enkele weken duurt.

Roep wel op tijd hulp in he. Beter eens teveel om hulp vragen dan dat je je baby iets aandoet. Had een depressie na mijn eerste en moest ik toen op een nacht de papa niet geroepen hebben ik had hem wat aangedaan. Stond echt met gebalde vuisten boven zijn bed (weende constant). Nu ben ik blij dat de papa er toen was want zou het mezelf nooit vergeven hebben. Ben toen met bv gestopt (op aanraden van dokter) en heb hem eens dagje bij mijn ma gedaan...heb toen gans de dag gerust en voor mezelf genomen en kon er weer tijdje tegenaan...(hab dat toen minstens één keer per week gedaan)....ook wij hebben nog recht op "verwen-tijd"

PS vraagje.....hebben jullie ook zo onregelmatig bloedverlies? Sommige dagen geen bloedverlies meer en dan na enkele dagen begint het opnieuw. Had dit bij mijn andere niet (geef BV)

Nena

RE: maart-mama's (ex-zwangerschap)

Berichtdoor Nena » 24 mar 2007, 12:11

Amai ben ik eingelijk blij om te lezen dat het hier niet alleen een ramp is 's nachts.. Ook hier een beetje dat liever in mijn armen ligt dan elders en graar om de 2uur drinkt... pppf gelukkig dat ze zo lief zijn en dat we ze zo graag zien he...:-) Ben echt een zombie, nu probeer ik overdag wat bij te slapen maar dat wil maar niet lukken... och, het zal wel beteren zeker.. gelukkig dat we hier een beetje kunnen komen klagen he..
Oja, voor wie het nog niet weet: ons zoontje is op 5 maart geboren via de keizerlijke weg...

Gast

RE: maart-mama's (ex-zwangerschap)

Berichtdoor Gast » 29 mar 2007, 10:20

up up

Rosine

RE: maart-mama's (ex-zwangerschap)

Berichtdoor Rosine » 29 mar 2007, 13:25

even een kleine update... ondertussen gaat het al ietsje beter. Ons meisje heeft besloten om 's nachts af en toe ne keer zo'n 6u te slapen dus na haar laatste fles rond 12u halen we soms wel 6u 's morgens en da's al wat beter. Onze jongens hangen het ondertussen echt wel heel erg uit. Zo erg dat de papa ze soms ook al niet meer aan kan, en dat wil al wat zeggen.
Maar goed, in school doen ze het goed en da's ook al belangrijk en hier thuis, ach, als het goed weer is "smijt" ik ze buiten en dan zijn ze toch een beetje energie kwijt.
Trouwens,is er hier nog iemand die met Avent flesjes werkt? Kan iemand me vertellen wanneer je precies moet overschakelen op speentjes nr 2? Ons meisje hoest/verslikt zich redelijk veel en ik vraag me af, als ik overschakel op een iets makkelijker speentje of dat probleem zich dan niet vanzelf zou oplossen.

Ps: ons meisje is al 1 maand... wat gaat de tijd toch snel en ze is al zo erg veranderd ook... man, 't is toch wat zenne, zo'n wondertje!

Sophie, mama van Mette

RE: maart-mama's (ex-zwangerschap)

Berichtdoor Sophie, mama van Mette » 30 mar 2007, 12:33

Hallo allemaal, mag ik hier wat mee komen 'klagen' :-)
Even voorstellen: Mette was eigenlijk gepland voor 1 april en hoewel ik zelf sterk het gevoel had overtijd te gaan, heeft zij op 19 maart beslist al deel te komen uitmaken van ons gezinnetje. Ze is ons eerste dochtertje en de bevalling is super vlot gegaan. Heb ook weinig last van het gevreesde knipje. Allemaal rozegeur en maneschijn dus, ... of toch niet. Ons madammetje bleek een koppig vrouwtje te zijn die je niet zomaar aan de borst krijgt. Uren heb ik in het ziekenhuis (vooral 's nachts) allerlei trukjes uitgehaald om haar van mijn borst te laten drinken, zonder succes. Uiteindelijk zat ik er zelf bijna door. Had amper slaap 's nachts, overdag de medische verzorging en het bezoek, ... Zelf ben ik een flessenkindje dus die flesjes boezemen mij niet zoveel angst in (met mij is het ook goed gekomen :) ), maar uiteindelijk spendeer je zoveel energie aan die borsten dat ik helemaal het noorden kwijt was. Ik MOEST ze aan de borst krijgen. Gelukkig enkele goede gesprekken gevoerd met de verpleegsters en uiteindelijk beslist om 1 dagje langer in het ziekenhuis te blijven zodat we alles in orde konden maken om af te kolven en haar met de fles die melk te geven. Na het weekend zou er dan een vroedvrouw aan huis komen om nog verder te helpen met haar aan te leggen. Die maandag dus terug een nieuw trukje toegepast wat werkte zolang de vroedvrouw in de buurt was, maar eenmaal buiten... werd echt een gevecht tussen moeder en dochter! Dinsdag zat ik er terug door en wou ik naar die vroedvrouw bellen om haar vroeger dan afgesproken terug te laten komen en plots begon Mette zonder trukje aan 1 borst te drinken. Sindsdien maken we geregeld vorderingen. Eerst bleef het bij die ene borst, maar nu drinkt ze al gretig aan de twee borsten. Deze nacht heb ik zelfs enkel borstvoeding gegeven hoewel mijn partner en ik normaal in shiften flesjes geven (rond 1 uur geeft hij een flesje en ongeveer 3 uur later is het dan mijn beurt). Best grappig, want papa was al een flesje gaan maken en toen hij terug boven kwam lag ze al lekker aan mijn borst te drinken :) Nu moeten we vooral nog oefenen op vlotheid en op het wegwerken van de favoriete borst (ze wil steeds met dezelfde borst beginnen wat natuurlijk tegen de regels is, he). Merk nu wel dat ze moeilijk in slaapt. Verleden week hadden we een (te) rustig kind dat heel de dag door sliep, even haar flesje kreeg en meteen weer sliep. Nu wil ze na de borstvoeding nog wat zabbelen op mijn vinger. Vrees dus dat we binnenkort dus toch eens een tutje gaan moeten introduceren om haar wat vlotter terug te laten inslapen 's nachts ipv nog een uur bij mij in bed te liggen.

Aan al diegene die al oudere kinderen hebben rondlopen. Ik heb enorm veel respect voor jullie! Zelf hebben we hier reeds lange tijd vooraf beslist dat we slechts 1 kindje willen en voorlopig blijven we ook bij dit standpunt. Ik heb een heel lastig begin van de zwangerschap gehad (2x in het ziekenhuis gelegen voor vochttoediening omdat ik constant moest braken) en als er dan al een kind rondloopt... Ook nu ben ik blij dat ik slechts aandacht moet besteden aan haar.

Groetjes

Rebekka

RE: maart-mama's (ex-zwangerschap)

Berichtdoor Rebekka » 30 mar 2007, 19:21

Hoi

Allereerst @Rosine: ik gebruik ook de flesjes van avent. ons meisje is erg gulzig en verslikt zich ook veel. WIj hadden speen nr 2 geprobeerd maar dat maakte het probleem alleen maar erger. Ons meisje is 5weken.

Hier helemaal geen rozengeur en manenschijn. Ons meisje is echt een koppig ding. Ze houdt ons nachten wakker. Hebben ze zelfs al eens naar de oma gebracht een nacht en daar sliep ze wel goed... dus begin je te denken dat het aan onszelf ligt... Ze eet ook niet vlot.. allerlei problemen gehad met de pap. de kinderarts denkt dat ze allergisch is van de pap. Nutrilion HA1. Nu moest ik haar Pepti-junior geven... maar het gekke... ik moet op 90ml 3schepjes pepti doen... en dan nog 1 schepje van nutrilon... vinden jullie dat logisch? hij DENKT dat ze daar allergisch van is en toch moet dat in haar pap.. om in te dikken... pff... ze is wel een stuk rustiger maar ik vind toch niet dat ze is zoals zou moeten.. ze huilt zo vaak.. en echt van de pijn.. zo zielig..

Ik begin mij ook meer en meer te ergeren aan mensen... ze weten ALLES beter. pff.. ze nemen haar ook vaak af als ze aan het wenen isbij mij.. allé afnemen... alsof ik ze nie kan troosten... echt gek word ik er soms van... Tis ons eerste kindje.. maar durf niet goed iets te zeggen want dan zijn ze misschien beledigd en ik heb geen zin in ruzie. Verder schommelen mijn hormonen heel erg.. kan zo blij zijn het ene moment maar iemand hoeft maar iets heel stoms te zeggen en dan slaat de bui helemaal om...

En al die goedbedoelde adviezen... grr... ook soms als ze weent dan: ja ze zal da wel hebben... alsof ik dat zelf nie weet.. of als ze ontroostbaar is dan zeggen ze zo van: misschien heeft ze koud... probeer eens een dekentje, probeer eens rond te wandelen... ALSOF ik da zelf al nie geprobeerd heb... Soms voel ik mij zo dom... iedereen behandelt mij alsof ik niks weet.. zo komt dat over!!! Het zal wel beter gaan met de tijd zeker???

Groetjes en succes aan iedereen.

Rosine

RE: maart-mama's (ex-zwangerschap)

Berichtdoor Rosine » 30 mar 2007, 20:14

@ Sophie : ken je frustratie! Kylie is ons 3e kindje en ik heb ook 3 keer geprobeert om borstvoeding te geven. Hoewel ik zelf ook een flessekindje ben (en met mij ook alles oké zenne :) ) had ik ook iets van, ik moet dat proberen want da's het beste voor mijn kindje. Dus, 1e kindje had in het ziekenhuis al niet voldoende aan mijn borst, reactie van verpleging "flesje bijgeven" met als gevolg dat na 14 dagen mijn borsten totaal uitgedroogd waren (niet genoeg aangelegd!) en ik noodgedwongen wel flesje moest geven. Bij kindje nr 2 was ik eens zo vastberaden maar hier had ons ventje "het geel" en dus veel te veel slapen en met geen stokken wakker te krijgen om genoeg te eten. Dus weer, na 10 dagen deze keer, geen melk meer en ook verplicht overschakelen op flesje. Bij onze laatste uk, nu dus, hebben ze in de kliniek alles gedaan om mijn borstvoeding in gang te krijgen, afkolven nadat ze tot een uur aan een borst had gehangen,... enfin, ons meisje was te lui om te drinken en na 4 dagen had ik borstontsteking, kloven, mentaal er onderdoor, enfin, heel de rimram en moest ik de keuze maken tussen flesvoeding of alleen afkolven en ze zo de moedermelk te geven. De keuze was hard maar eigenlijk heel makkelijk. Om af te kolven moet je rustig zijn en ik heb dus al 2 bengels rondlopen, dus nu maar flesje. En wederom eigenlijk geen enkel probleem... dus moest er nu toch nog een 4e komen, sorry moeder natuur, maar ik geef de borstvoeding op, het is mij blijkbaar toch niet gegeven. Ik vind het knap van jou dat jij toch hebt doorgezet. Misschien als ze me bij de 1e keer beter geholpen hadden dat het toch was gelukt.. ach, ik zal het wel nooit weten.

@ Rebekka: wel, ik heb van vandaag geprobeerd met die nr 2 en het werkte bij ons precies wel. Ze had nu maar 15 min nodig ipv 30 om haar flesje leeg te drinken en ze heeft zich minder verslikt. Ik denk dat zij zich vooral verslikte omdat ze zoveel moeite moest doen om te zuigen. Ze is nogal lui daarin (zie boven) ;)
Wat betreft die goede raad, probeer je daar niet te veel van aan te trekken. Is allemaal goed bedoeld en mensen denken echt dat ze je daarmee helpen. Bij mijn 3e is het nu net omgekeerd, niemand durft nog iets te zeggen terwijl ik nu zoiets heb van, oké, het is mijn derde, maar ik ben niet perfect en het is al wat jaartjes geleden eer ik nog een babietje gehad heb dus soms wil ik wel eens wat hulp en goede raad krijgen. 't Zit toch allemaal gek in elkaar hé.

mama van 3

RE: maart-mama's (ex-zwangerschap)

Berichtdoor mama van 3 » 31 mar 2007, 11:25

hoi allemaal,

@rebekka
Ik begrijp je volledig, als je het hebt over al die "goede adviezen" van de andere mensen. hier was het net zo, zeker bij de eerste, die een huilbaby was, kreeg ik ook vaak de reactie "krijgt die wel eten, wanneer heeft die nog geten", hem uit men handen nemen met dan de uitleg "zal ik hem eens troosten", als kersverse moeder denk je dan echt dat je het niet goed doet. laat je niet ontmoedigen daardoor, doe wat je denkt dat goed is voor je kindje, blijf desnoods uit de buurt van de mensen met goede adviezen, laat het bezoek maar wat wachten, tot je ingesteld bent op je kleintje.

ondertussen ben ik deze maand voor de 3e keer mama geworden van een superbrave meid (we zijn dat niet gewoon!) en zelfs ik moet nog wat zoeken en ondervinden wat ons kleintje bedoeld als ze weent. na een tijdje weet je het wel, dat is een zintuig dat alleen maar mamas hebben denk ik, je voelt het gewoon aan.

aan alle anderen die ook van die kleine probleempjes hebben, geniet ervan, knuffel ze, vertroetel ze, babys voelen dat aan hoor. er zit nu eenmaal geen gebruiksaanwijzign bij he, het is met schade en schande ondervinden (of hoe zeggen ze dat?).

proficiat en veel succes met jullie kleintjes

mama van 3

Gast

RE: maart-mama's (ex-zwangerschap)

Berichtdoor Gast » 01 apr 2007, 12:54

Bedankt Rosine voor je bemoedigende woorden! Ondertussen zitten we hier er weer onderdoor. Te vroeg victorie gekraaid. Ben er in geslaagd om een ganse dag/ nacht vlot borstvoeding te geven en plots begon het terug minder goed te gaan. Om toch wat nachtrust te hebben, stond mijn partner er op om haar eerste nachtvoeding met een flesje te geven alleen was het speentje verstopt. Ik dus wakker om het probleem op te lossen, maar waarschijnlijk door de stress/ onzekerheid/ ... bleek een tweede speentje ook niet meer te werken. Uiteindelijk haar aan de borst gelegd en na een relatief kort 'gevecht' is ze toch beginnen drinken. Sindsdien zijn die 'gevechten' terug langer en erger geworden. Mijn rechter borst (haar lievelingsborst!) doet ondertussen ook pijn, ziet er rood uit en geeft precies bij het afkolven al minder melk. Ik word er zot van! Heb ook steeds minder energie om er uren mee bezig te zijn. Momenteel ziet het er dus naar uit dat ik ga stoppen. Eigenlijk zou ik nu aan het afkolven moeten zijn, maar met die pijnlijke borst kijk ik er echt tegenop.
Vanavond bel ik de vroedvrouw en dan zien we wel, maar vrees dat het ook hier wat te laat gaat zijn om de melkproductie terug vlot te krijgen.
Ben best wel bang om volledig op flessenvoeding over te schakelen. Merk dat ze veel sneller overgeeft van de flessenvoeding en als ik dat dan allemaal lees van allergieën en welke fopspenen... Nu hebben we echt the best of both worlds, he. Ik kan haar moedermelk geven, maar papflesjes kunnen in nood ook dienst doen. Alleen voor mama is het een marteling.

@ Rebecca:
Niet gemakkelijk he zo'n nieuwe baby en bezoek. Door heel die hetse met de voeding, heb ik op een bepaald moment beslist om niemand meer te ontvangen (behalve de grootouders), maar nu vrees ik dat bepaalde mensen mij dit kwalijk gaan nemen.

Sophie, mama van Mette

RE: maart-mama's (ex-zwangerschap)

Berichtdoor Sophie, mama van Mette » 01 apr 2007, 12:55

Vorig berichtje was uiteraard van Sophie, mama van Mette

Sophie, mama van Mette

RE: maart-mama's (ex-zwangerschap)

Berichtdoor Sophie, mama van Mette » 02 apr 2007, 04:24

Onmogelijk uur maar zit hier met dochter die wat last heeft van maag. Hebben jullie ook deervaring dat papvoeding moeilijk te verteren is en je extra voorzichtigmoet zijn of ze geven over. Borst is trouwens ontstoken (naar dokter van wacht mogen crossen) dus we bouwen de borstvoeding met heel veel spijt af.


Terug naar “De kindjes van 2007”