crea ideekes gezocht!

Piepeloekes

crea ideekes gezocht!

Berichtdoor Piepeloekes » 11 jan 2008, 06:52

hellokes

ik ben werkzaam bij mensen met een lichte verstandelijke handicap en die een psychiatrisch verleden hebben.en zoek voor hun jaarlijkse marktje nog zefmaakideekes. Liefst dat het toch verkoopbaar is tegen democratische prijzen. collega is bezig met breien en haken, maar aangezien ik daar zelf geen held in ben zoek ik andere crea ideeen waar ik me nuttig in kan maken. Maar niet te moeilijk dat onze mensen ook mee bezig kunnen zijn dacht evt aan kaartjes(maar inspiratie vene kwijt), kookseltjes (goede receptjes?), andere ideekes... alles is welkom! aangezien ook verschillende mensen met kinderen op bezoek komen mogen het ook ideekes heiromtrent zijn... ( patroon gehaakte/gebreide knuffelbeertjes?)Alvast bedankt!

Gast

RE: crea ideekes gezocht!

Berichtdoor Gast » 11 jan 2008, 10:01

Bakje (ijsdoos) vullen met zand, met je handen er een beetje uithalen (kuiltje maken, mag grillig van vorm zijn), een wiek erin en gesmolten kaarsvet in gieten. Zorg ervoor dat de bodem een beetje vlak is, dan blijft de kaars mooi staan. Gesmolten kaarsvet kan je kleuren met wasco's die je mee laat smelten.

Met een tandenborstel en een spatraampje verf spatten op stevig papier en er kaartjes van maken, evt. in een passe-partout.

Kaartjes kan je ook maken van stevig papier waarop je een dikke drup verf laat vallen en die dan uit mekaar blaast met een rietje.

Nog kaarsjes: glazen bokalen aan de buitenkant beplakken met zijdepapier en er theelichtjes inzetten.Eventueel rond de hals/bovenkant van kleine glazen yoghurtpotjes een ijzerdraadje binden en verschillende potjes op ongelijke hoogte ophangen. Staat binnenkort (?) kleurrijk mooi op een zomers terras.

Fotokadertjes van stevig karton beschilderen en vernissen. Of kadertjes van 4 houten latjes. Aan de achterzijde een stuk karton met drie zijden vastkleven zodat de foto er gewoon ingeschoven moet worden.

Een pennenhouder van zoutdeeg of klei: dikke bol maken, evt. wat afplatten aan de bovenkant en er met een dikke pen of een stokje gaten in maken, schilderen en vernissen.

Hopelijk ben je al een beetje geholpen, ik zal nog eens verder nadenken...
Laat je even weten wat het geworden is?

Veel succes!

Gast

RE: crea ideekes gezocht!

Berichtdoor Gast » 11 jan 2008, 10:03

Nog eentje: presse-papier maken van een dikke kei waarop je een lieveheersbeestje schildert, of een naam, of een boodschap,...

sara

RE: crea ideekes gezocht!

Berichtdoor sara » 11 jan 2008, 11:33

* Schalen uit papier-maché
* van die parel-blinkertjes op een houten plankje mozaïeken rond een spiegeltje of op een houten kadertje, of iets met echte mozaïek met scherven (vb. bloempotje, kadertjes)
* inderdaad kadertje schilderen (glitterverf is heel leuk)
* marsepein (zelfgemaakte of gewoon witte gekochte) kleuren en figuurtjes mee maken
* magneetfiguurtjes of wandfiguurtjes uit brooddeeg
* handgeschept papier maken (zeer mooi met zilverdraadjes in)
* tassen, kommetjes, bordjes (bij ikea ooit gekocht voor 25cent stuk) beschilderen (met keramiekverf) of bloempotjes beschilderen
* van die glazen theelichthoudertjes op een of andere manier versieren
* gewoon koekjes of cakejes of wafels
* gedichtjes schrijven, versieren, copiëren en bundelen
* muziekinstrumentjes maken
* kussenslopen (ikea), tafellopers, stoffen servietten bestempelen met textielverf, eventueel met gedicht (met textielstiften)
* snoepbrochettes
* iets van juwelen maken?

Veel plezier en succes!


sara

RE: crea ideekes gezocht!

Berichtdoor sara » 11 jan 2008, 11:41

Oeps, is blijkbaar iets misgelopen...
De eerste twee waren
- schalen uit papier-maché
- van die parels-blinkertjes op een houten plankje mozaïeken, eventueel rondom een spiegeltje of op een houten kadertje, of iets met echte mozaïek met scherven (vb. op een bloempot of een kadertje)
Over dat theelichthoudertje: dit kan ook met een brede lage bokaal en dan langs de buitenkant (met behangerslijm) verschillende kleuren snippers zijdepapier kleven, evntueel nog afwerken met glitters (geeft echt een supermooi resultaat)

sara

RE: crea ideekes gezocht!

Berichtdoor sara » 11 jan 2008, 11:43

Ja, sorry had niet gelezen dat dat er al stond van dat kaarsenpotje.

piepeloekes

RE: crea ideekes gezocht!

Berichtdoor piepeloekes » 11 jan 2008, 19:04

allereerst allemaal al bedankt voor jullie reacties... er zitten er wel leuke tussen. en die realiseerbaar zijn. wat ook belangrijk is e. maar er zijn natuurlijk nog altijd iedeekes welkom e ....
groetjes

Gast

RE: crea ideekes gezocht!

Berichtdoor Gast » 11 jan 2008, 19:40

Heel mooi resultaat, niet veel werk en zeker niet moeilijk.

Spaar eerst veel van de houdertjes van theelichtjes (aluminium zonder kaarsvet of wiek). Vouw de twee uiteinden naar het midden toe en rol hierover met een deegrol of glazen fles, zo krijg je 'blaadjes'. Neem de achterkant van een oud cd'tje en kleef de platgerolde houdertjes rond het midden. Kleef daarbovenop een nieuwe cirkel blaadjes, zodat je een soort lelie bekomt. In het midden plaats je nu een theelichtje en klaar is kees. Mooi resultaat, maar echt geen werk aan.


Terug naar “Creatief is in”