Dilemma voor het kiezen van de peter

Mama_M's
Berichten: 1
Lid geworden op: 20 jan 2021, 08:09

Dilemma voor het kiezen van de peter

Berichtdoor Mama_M's » 20 jan 2021, 08:20

Hallo,

wijn zijn ondertussen 17 weken zwanger van ons derde wondertje en hebben sinds gisteren een dilemma over het kiezen van de toekomstige peter...
Voor onze eerste 2 kids hebben we telkens gekozen voor mensen van onze leeftijd, die we onze kids kunnen toevertrouwen. Mensen van wie we overtuigd zijn dat ze goede raad zouden geven indien nodig. Dit is telkens onze gedachte gang geweest. En ja, voor ons eerste kindje is dit mijn schoonbroer geworden en voor het tweede kozen we mijn schoonzus als meter.
Oorspronkelijk dachten we aan mijn mans halfbroertje voor ons derde kindje, hoeweel die 10 jaar jonger is dan ons. Sinds de start van de zwangerschap echter, hoorden we van mijn schoonouders allerlei onprettige dingen over hem : geen respect naar zijn ouders, geen verantwoordelijkheidszin, letterlijk de boel afbreken indien hij zijn zin niet krijgt (met politie interventie als gevolg), ook zijn vriendin is alles behalve volwassen te noemen. In het kort : ze leven beide op de kap van mijn schoonouders en terroriseren daar de boel.
Op basis van hun verhaal hebben we besloten hem niet als peter te gaan vragen, omdat zijn gedrag totaal niet overeenkomt met de redenen waarom we een peter of meter kiezen.
Mijn man had al iemand anders in gedachten die veel beter in het gedachtenconcept zou gaan passen.

Echter krijgen we nu te horen van mijn schoonouders dat mijn man's halfbroer nu plots zou veranderd zijn en dat hij dat toch zo goed zou doen als peter.

Nu is het dilemma natuurlijk : toch bij ons gedacht blijven en iemand anders de vraag stellen, of mijn schoonouders een plezier doen...
Ons gevoel neigt naar de eerste optie, maar dan nemen we natuurlijk het risico onze schoonouders teleur te stellen ...

Wat zouden jullie doen ?

Mvg,

Mama_M

Terug naar “Doopbelofte peter/meter”