hond nemen of niet?

Elisheba

hond nemen of niet?

Berichtdoor Elisheba » 09 jan 2007, 09:53

Hallo,

Allereerst mijn allerbeste wensen voor 2007!
Ik wens jullie veel mooie momenten, veel geluk, liefde, en dat al jullie dromen mogen uitkomen!

Ikzelf heb een grote droom die ik zou willen verwezenlijken in 2007, maar ik geraak er maar niet uit...
Ik ben gek van honden en zou dan ook een hond willen zo ongeveer rond september. Mijn vorige hond is gestorven in oktober 2005, net toen ik 7 maand zwanger was van mijn eerste kindje. Ze is geboren op 13 december en ondertussen is ze al het jaar gepasseerd. Het is een bloem van een dochtertje en we hebben enorm veel plezier samen, maar ik mis ook wat tijd voor mezelf en die tijd zou ik dolgraag invullen met wandelen met mijn hond...
Alleen heb ik wat schrik dat mijn dochtertje te jong is (tegen september is ze 1 jaar en 9 maand). Gaat een pup niet te heftig zijn, dan met die scherpe (melk)tandjes.
Maar ik smacht er echt naar om terug een hond te hebben. Dat was vroeger mijn enige hobby en nu heb ik niets meer. Ik heb al vanalles geprobeerd (spinning, lopen, fietsen, ...) maar er is niets dat mij datzelfde goede gevoel geeft als een hond. Misschien zal dat allemaal wel goed gaan omdat ze samen opgroeien en de hond misschien héél goed met haar zou omgaan. Misschien maak ik me zorgen voor niets?

En dan is er nog iets. We denken eraan om eind 2007 voor een 2de kindje te gaan. Neem ik dan beter de hond als de 2 kinderen er zijn of zou dat niet veel maken?

Ik weet echt niet wat ik moet doen en hoop op wat positieve ervaringen van jullie.

Alvast hartelijk bedankt!

Gast

RE: hond nemen of niet?

Berichtdoor Gast » 09 jan 2007, 19:25

hallo
ook de beste wensen voor 2007.

als ik jou zou zijn dan zou ik niet twijfellen.
zelf had ik een zoon van 1 jaar en dan hebben we een grote duitse herdershond bij ons thuis in genomen en alles is mee gavallen.
je moet geen schrik hebben .
welke hond zou je graag hebben?
wij heb nu een berner sennen hond en is heel braaf mijn zoon was dan 5 jaar .
een labrador is ook heel lief voor kinderen .

Gast

RE: hond nemen of niet?

Berichtdoor Gast » 09 jan 2007, 20:32

Beste, ik zou toch wachten om een hond te nemen, er is een wezenlijk verschil qua tijdsbesteding tussen 1 of 2 kinderen, en als je dan nog de kommer en kwel van een hond erbij moet nemen kan het misschien een beetje te veel worden.
Neem een wijze beslissing !

Mvg van een hondenliefhebber

Elisheba

RE: hond nemen of niet?

Berichtdoor Elisheba » 10 jan 2007, 11:47

Bedankt voor je positieve ervaring. Spijtig genoeg ben je tot nu de eerste die positief reageert... Iedereen reageert van "oeioei, pas toch op". Ook moet ik vaak horen "je hebt je dochter toch, is dat niet genoeg". Ik ben dol op haar, maar moet ik daarom mijn eigen hobby volledig opzij schuiven? Ik wil zeker niet dat haar iets overkomt, daarom dat ik ook zeker wil zijn van een hond met een kindvriendelijk karakter.
Dat een hond veel werk meebrengt is iets wat ik ook al veel moeten horen heb, maar ik hou van honden en zie de verzorging en opvoeding totaal niet als een last! Bij honden kom ik tot rust, valt alles van me af en vergeet ik eventjes de hele wereld. Dus zal ik ook met veel plezier de kommer en kwel erbij nemen. Ik heb al een hond gehad en weet dus perfect wat er bij komt zien. Ik ben elke dag met hem gaan wandelen, het mocht regenen, sneeuwen, vriezen, ...
Natuurlijk had ik toen mijn dochtertje nog niet, maar binnenkort kan ze stappen en kunnen wij samen gaan wandelen. Ze kan trouwens ook in haar buggy steeds meegaan.

Ik geef de voorkeur aan een hond die weinig of geen haar verliest. Ik dacht aan een Riesenschnauzer.

Heb jij dan geen problemen gehad met de pup, dat hij in je zoontje zijn handjes ging bijten al spelen of zo?
Of andere ongemakken?
Gast

RE: hond nemen of niet?

Berichtdoor Gast » 10 jan 2007, 14:17

Hoi Elisheba,

Wat ik heel positief vind is dat je er toch goed over nadenkt ...

Zelf ben ik beroepsmatig jarenlang bezig geweest met honden, daarbovenop ben ik mama van 2 kleintjes dus wil ik je best wel wat "wijze" raad meegeven.

Allereerst hebben alle mensen wel een beetje gelijk ... met honden en kinderen samen moet je ALTIJD heel goed opletten maar dat wil niet zeggen dat het niet mogelijk is hé, zelf heb ik zoals reeds gezegd 2 kleine kindjes onder de 3 jaar en daar bovenop heb ik nog 4 honden.

Alhoewel mijn honden goed opgevoed zijn en ik ze heel goed vertrouw zal ik ze echter nooit alleen laten met mijn kinderen .... waarom??? Ik kan mijn kindjes (nog) niet vertrouwen, ze lezen geen honden- lichaamstaal en mijn honden begrijpen het on-consequente gedrag van mijn kinderen niet.

2 kindjes maken ook een heel groot verschil in je dagelijkse routine hoor, je zal er nog versteld van staan.
Zelf zou ik je willen aanraden om te wachten tot je 2 de kindje geboren is en toch op zijn minst een maand of 6 oud is.
In het begin moet je echt alle tijd kunnen maken voor je nieuwe pupje ... zindelijk maken, overal mee naartoe nemen, de eerste 8 maanden zou ik je toch echt aanraden om naar een deftige hondenschool te gaan waar je hondje toch ten volle gesocialiseerd kan worden.

Dat is allemaal niet evident als je net bevallen bent en als iedereen je deur platloopt om je baby te bewonderen (vaak leert zo'n massa van bezoek enkel maar slechte dingen aan je pup) laat staan dat je eventueel BV zou geven en vergeet de invloed van je hormoontjes ook niet hé ... een jonge hond heeft echt nood aan standvastigheid en zal nooit kunnen begrijpen dat je af en toe eens van je roze wolk naar beneden valt ;)

Dat wil niet zeggen dat je dit kleine jaar van "wachten" onbenut moet laten, zoek ondertussen een goede betrouwbare fokker, ga een paar keer langs en bouw een goede band op met deze mensen, reserveer al een pupje (vaak moet je een jaar wachten) en ga AUB niet naar een broodfokker of grote winkelketen, spaar liever een beetje langer en spendeer een beetje meer bij iemand die met hart en ziel voor zijn kennel zorgt, iemand die garanties geeft, die zorgvuldig zijn fokdieren selecteerd, je zal het je niet beklagen.

Sta ook eens stil bij de keuze tussen reu of teef ... persoonlijk zou ik je momenteel een teefje aanraden (deze betwisten iets minder frequent hun dominantie binnen de roedel - uitzonderingen bestaan hoor)

Ook zou je nog eens moeten nadenken over het ras ... met 2 kleine kindjes opteer je best voor een ras dat "zacht in de mond" is: dit wil zeggen dat ze hun beet heel goed kunnen doseren, een retriever brengt de jager een hele eend terug .... als een rottweiler dit moest doen .... tja, dan zou je bijna eendenmousse kunnen serveren .... en een terrier, die verscheurt het beestje nog net iets verder moest het nog een beetje bewegen en piepen.

Alle retrievers hebben een zachte mond: hieronder kun je nog een grote keuze maken: Labrador retriever, Golden retriever, Curly coated retriever, Duck tolling retrievers (toch een beetje mijn favoriet onder de retrievers), Flatcoated retriever, Chesapeak Bay retriever ..... Ze hebben allemaal een ander soort vacht en andere karaktertrekjes.

Ik zou je echter absoluut niets van de terriergroep (noch de Snauzers) willen adviseren, dat wil niet zeggen dat het nooit zou kunnen he .... ik ben nu gewoon een beetje advocaat van de duivel aan het spelen. Ik ken ook hele lieve terriers (ik heb er zelf eentje 13 jaar lang gehad) en snauzers.

Naar dat haar zou ik toch niet TE veel kijken, ten slotte leef je vooral samen met het karakter van je hond. Met de juiste voedingssuplementen en de juiste vachtverzorging kun je alle vachttypes de juiste behandeling geven, dat haarverlies kun je onder controle houden hoor.

Wat je ooit ook beslist, laat je kinderen nooit echt alleen met je hond ... wees voorzichtig en lang leve de kinderhekjes :)

Alvast veel plezier!


Als je nog vragen zou hebben .... shoot .... ik kom hier nog wel eens kijken.

By the way ... aan alle muggenzifters onder de zappy'ers, ik heb mijn tekst niet nagelezen op fouten, haal je rode stift dus maar boven :hihi


bianca

RE: hond nemen of niet?

Berichtdoor bianca » 19 jan 2007, 11:46

hai wij hebben een puppy gekocht toen ik een maand of 5/6 zwanger was de pup was toen ongeveer3 maanden oud.. als je ziet hoe makkelijk die hond is met de kids ik heb er nl 2 nu..

de kids zijn helemaal dol op de hond en de hond is gek op de kids ik heb me toen ook afgevraagd of we niet meosten wachten maar ik heb met verloskundige en dierenarts en dierenwinkeleigenaar gesproken en die zeiden allemaal je kanbeter een pup nemen als je zwanger ben dan kan je hem/ haar al proberen beejte manieren bij te brengen voor de baby er is..

en alvast een tip als je toch de hond koopt voor de baby er is zet de baby gewon in het autostoeltje op de grond ga er bij zitten en laat de hond snuffelen wel opletten dat hij niet met depoten erop wil gaan staan natuurlijk maar dit hebben wij ook als tip meegekregen en hij is zo lief voor de kids terwijl het toch ech geen kleine hond is...

Attachment : 30122006485.jpg

Silvie

RE: hond nemen of niet?

Berichtdoor Silvie » 20 jan 2007, 13:34

Hallo Bianca

Is jouw hond een Rhodesian Ridgeback?

Wij hadden een Rhodesian twee jaar geleden die we jammer genoeg hebben moeten laten inslapen wegens kanker.

Ze was enorm lief met de kinderen en zo zacht. Kort haar en niet te veel haar verliezen.

Je moet wel veel tijd hebben als je een hond neemt. Een van de redenen waarom ik er (momenteel) geen meer neem. Zou het beestje niet de hele dag alleen willen laten zitten.


Terug naar “Tijd voor jezelf!”