ik word hier ziek

Letterlijk alle soorten gezinnen. Klik door voor Pleegouders, Gescheiden ouders, Nieuw samengestelde gezinnen, Eenoudergezinnen, Tienermoeders, Multiculturele gezinnen en Holebi ouders
skanl

ik word hier ziek

Berichtdoor skanl » 28 dec 2007, 07:59

Ik snap dit hier niet.Ik ben ook een samgesteld gezin.Hij 1 zoon uit een vorig huwelijk.En ik een zoon en een dochter uit een vorig huwelijk.We proberen nu om samen een kindje te krijgen.Wat ik hier allemaal lees van stiefouders naar de kinderen toe da is toch niet normaal.Waarom blijven jullie dan in godsnaam samen om jullie leven en die van de kids te vergooien ofwa.Zo kan je toch nooit gelukkig zijn.Dan denk ik dnek dan eens goed na over jullie leven.Want het is niet gedaan om voor de kinderen te zorgen als ze 18 zijn he.De kinderen zullen er altijd zijn.

Gast

RE: ik word hier ziek

Berichtdoor Gast » 28 dec 2007, 08:19

Lees nog maar een tijdje mee.

En denk dan nog maar twee keer na over samen nog een kind te maken. Dat is ineens een wereld van verschil en niet alleen voor jou !!!!!

skanl

RE: ik word hier ziek

Berichtdoor skanl » 28 dec 2007, 09:28

ik ben nu 8 jaar samen met mijn man.het zal toch wel lukken zeker.hoe bedoel je wat voor verschil.

Gast

RE: ik word hier ziek

Berichtdoor Gast » 28 dec 2007, 10:13

Het verschil zal zijn dat jij en je man ineens een kindje van jullie beiden gaan hebben.
Als je hier wat vaker leest zou je wel al gemerkt hebben dat daar de miserie meestal begint.

Omdat de exen (en dan vaak ook de kinderen, al dan niet opgestookt door die exen) dat niet kunnen verdragen. En jaloezie is een lelijk beest.

@opstartster

RE: ik word hier ziek

Berichtdoor @opstartster » 28 dec 2007, 10:50

Ik begrijp je heel goed. Word hier ook vaak mottig van wat ik hier allemaal lees. Wij zijn al 10 jaar een NSG en mijn man en ik hebben ook een zoon samen. Iedereen doet zijn best, ook de ex-partners - en het lukt allemaal prima. Als er ooit al sprake geweest is van jaloezie dan is die allang van de baan. Sommige mensen zijn blijkbaar vastberaden om - na een mislukt huwelijk - het leven van zichzelf en dat van anderen te blijven vergallen. Heel erg jammer is dat voor hen maar vooral voor de kinderen.

Gast

RE: ik word hier ziek

Berichtdoor Gast » 28 dec 2007, 12:26

Awel, ik droom van de dag dat die jaloezie over is. En er is een tijd geweest dat er helemaal geen sprake was van jaloezie. Tot de kindjes geboren werden. Vanaf toen werd ons de oorlog verklaard, en met grof geschut, geloof mij.

Ik heb zelf nooit begrepen waarom dat ineens anders was.

En de jaloezie kwem wel niet van onze kant hé !!!!

Gast

RE: ik word hier ziek

Berichtdoor Gast » 28 dec 2007, 13:01

Jaloezie van exen kan idd ook een probleem zijn maar het niet kunnen verdragen van 'het kind uit de vorige relatie' door de stiefouder lijkt me nog een veel groter probleem, dat nog escaleert als er dan eigen kinderen komen. Hoe je het ook draait of keert, de kids uit het 'oorspronkelijke' koppel gaan vaak door de hel. Zij kunnen er toch niet aan doen dat ze bestaan?? Als je weet dat je dat kind geen vriendschap gaat kunnen geven of niet kan luchten begin dan ook niets met zijn of haar ouder!

Gast

RE: ik word hier ziek

Berichtdoor Gast » 28 dec 2007, 13:14

Denk na voor ge aan kinderen begint..... En blijf bij elkaar!!
Kindjes zijn er niet om de relatie te redden als ze moeilijk gaat, integendeel...
En de kinderen zijn altijd het slachtoffer!!!

Gast

RE: ik word hier ziek

Berichtdoor Gast » 28 dec 2007, 13:37

Oh, maar alles was koek en ei hoor, in het begin.
Ik kreeg zelfs ook kaartjes met moederdag en met mijn verjaardag van het kind ! En een kadootje als het op reis geweest was.
En ik ben nog op een Tupperwareparty bij de mama geweest !

Dus dat ik het kind zogezegd niet kon luchten is dikke flauwekul.

Overigens, ik schiet beter op met mijn stiefkind dan de vader, die stoort zich nog véél meer dan ik aan het rotgedrag, die zal eerder beginnen te roepen dan ik. En als ik iets vraag gebeurt dat ook zonder al te veel smoelen trekken. Bij papa is het zuchten en steunen en met hangende schouders, intussen mompelend van 'ouwe zak, doe het zelf ipv uwe slaaf te zoeken'.

Maar waar ik mij vooral druk over kan maken is het feit dat de papa zich nog altijd door zijn ex laat doen, uit schrik dat zij weer iets zal ondernemen tegen hem. En zij weet dat en het kind ook. En zo trek ik altijd aan het kortste eind.

Deze week georganiseerde kerstreunie bij mijn familie, stiefzoon zou uiteraard aanwezig zijn, zo verzekerde de papa mij wel 100 x (want ik begin het zo'n beetje te kenne, die wijzigingen op het laatste moment).

Mooi niet dus, kind kondigde doodleuk op kerstavond aan dat het de volgende dag bij zijn mama ging (in onze week), en ik kon ontploffen, en mijn familie dus ook.

En papa gaf maar weer eens toe ipv op zijn strepen te gaan staan.

En dit is maar één voorbeeld van de duizend pesterijen. Misschien zijn ze wel gericht tegen de papa en niet zozeer tegen mij ? Best mogelijk, maar ik zie er toch ook vanaf. En mijn kindjes ook, want wij kunnen nooit eens iets regelen of organiseren, altijd verandert er ineens weer eens iets. En altijd moeten wij toegeven.

Ach, jullie weten nog geen duizendste van het verhaal

Gast

RE: ik word hier ziek

Berichtdoor Gast » 28 dec 2007, 19:11

Dan had je maar slimmer moeten zijn.
Eens gescheiden is het heeeeel moeilijk om terug te beginnen, geloof me.
Amper 10% slaagt erin terug iets serieus op te bouwen, meestal dan wel de kortgehuwden. En vooral grotere kinderen 'overnemen' geeft het meeste gezeik.

Gast

RE: ik word hier ziek

Berichtdoor Gast » 28 dec 2007, 19:11

Hier verandert er ook regelmatig eens iets. Is niet erg, beetje soepel zijn he. Om die reden wonen mijn ex en ik zo dicht bij elkaar. Zo kan onze zoon snel nog iets komen halen als hij iets vergeten is, bij de vriendjes uit de buurt gaan spelen ook al is hij die dag bij de andere ouder, naar dezelfde jeugdbeweging gaan, even naar de andere partij als hij papa, mama of één van zijn halfbroertjes mist, een avond familiefeest bij de ene en toch bij de andere komen slapen, ... 't Moet toch allemaal niet zo strikt en stroef. Natuurlijk komen daar problemen van.

Gast

RE: ik word hier ziek

Berichtdoor Gast » 29 dec 2007, 07:38

@ 14.37: als jij iets geplant hebt met je kindjes dan doe je dat gewoon! Laat de papa er maar voor opdraaien. Hier was dat ook zo, hij liet zich nog altijd doen erdoor en wij waren de dupe. Tot ik er genoeg van had, ik zei tegen de papa dat hij moest thuisblijven voor zijn zoon als hij weer niet eens op tijd was of er veranderde weer iets. Het was rap gedaan toen hij de dingen moest missen in plaats van wij!

Gast

RE: ik word hier ziek

Berichtdoor Gast » 29 dec 2007, 08:17

Had ik slimmer moeten zijn ?
Eens gescheiden ?

Ik ben nooit getrouwd geweest, zelfs nu niet.
En de papa was ook nooit getrouwd. Hij en de mama van zijn kind zijn uiteen gegaan (lees: hij werd buitengegooid) toen het kind nog geen anderhalf was !

Dus kortgehuwd zijn we al geen van beiden geweest.....

En met twee kleine kindjes is het wel moeilijk om dan maar alleen iets te doen. Ik kan niet in mijn eentje naar het zwembad met een peuter en een kleuter hé, daarvoor moet je toch echt wel met z'n tweeën zijn.


@ 20.11h

RE: ik word hier ziek

Berichtdoor @ 20.11h » 29 dec 2007, 16:45

Zeg, 'strikt en stroef', daar zegt ze toch niks van ?

Zou gij graag blijven zitten met uw kerstdiner misschien ? Zoiets doet ge toch niet ?

Gast

RE: ik word hier ziek

Berichtdoor Gast » 29 dec 2007, 17:31

Als er 1 kind niet komt dan blijf je nog altijd niet 'zitten met uw kerstdiner' he... Hier is het ook nog niet zeker of mijn zoon op nieuwjaarsdag meegaat naar mijn ouders. Niemand maakt daar een probleem van. Hij is welkom als hij komt maar ze weten dat hij soms door omstandigheden een 'variabele' is. Het kind heeft er - eveneens door omstandigheden - 2 paar grootouders en x-aantal tantes, nonkels, neefjes en nichtjes bijgekregen. Dat is fijn maar met de feestdagen is dat nogal wat hoor om iedereen content te houden...

Gast

RE: ik word hier ziek

Berichtdoor Gast » 29 dec 2007, 17:39

17:45 om dat één kind niet komt blijf je zitten met je Kerstdiner??

Gast

RE: ik word hier ziek

Berichtdoor Gast » 29 dec 2007, 18:46

Misschien niet zozeer met dat kerstdiner, nee, maar de andere neefjes van die leeftijd die erop rekenden wel !

@ 09:17

RE: ik word hier ziek

Berichtdoor @ 09:17 » 29 dec 2007, 22:47

als onbewust alleenstaande mam met 3 kleuters is het ook moeilijk om alleen dingen te doen. En toch moet je ze doen hoor en als je er zelf voor WILT gaan lukt dit echt wel, zelfs gaan zwemmen met 2peuters en een kleuter (ALLEEN) kan - er bestaat zoiets als peuterzitjes, trouwens heel fijn voor dekleintjes hoor. Moet er echter zelf wel voor open staan !!!

Gast

RE: ik word hier ziek

Berichtdoor Gast » 30 dec 2007, 07:26

Klein verschil:
Ik ben géén alleenstaande mama, ik ben een samenwonende mama en dus vind ik het maar normaal dat ik op mijn vent kan rekenen.

Zij rekenen ook op mij wat betreft het huis schoonmaken, de was en strijk doen, boodschappen doen en elke dag vers koken.

Als ik daarin ook maar één week totaal onvoorspelbaar zou zijn, dan loopt de hele boel hier in het honderd, heeft niemand nog schone kleren om aan te trekken en hebben ze niks te eten.

@08:26

RE: ik word hier ziek

Berichtdoor @08:26 » 30 dec 2007, 10:01

ik vrees dat je zou kunnen verschieten
arm dutsje - en de andere helft doet NIX? -- slecht opgevoedt ?!!

Gast

RE: ik word hier ziek

Berichtdoor Gast » 30 dec 2007, 11:03

Slecht opgevoeD misschien wel ja, maar daar heb ik dan wel geen aandeel in gehad hé.

Spijtig genoeg kan mijn wederhelft inderdaad met moeite foutloos een pot water laten koken, ja.
Maar hij is dan wel weer een kei wat betreft kamers verbouwen, schilderen, fietsen repareren enz... dus je hoort mij niet klagen op dat gebied.

Overigens, niet onbelangrijk detail. Toen ik hem 7 jaar geleden ontmoette kwam de kleine slechts 2 dagen per 2 weken bij hem. Pas toen ik een half jaar later bij hem introk stelde de ex zélf voor om het kind week om week te laten komen. Nu werd er tenminste gekookt, gewassen, én er was altijd iemand thuis om 16h als kind van school kwam.

Het feit dat het kind hier dus nu in co-ouderschap is heeft papalief dus wel aan mijn aanwezigheid te danken !

@12:03

RE: ik word hier ziek

Berichtdoor @12:03 » 30 dec 2007, 12:05

wat n gedacht
in een woord waarschijnlijk ONMISBAAR
blijf daar vooral in geloven en je zal heel ver geraken !!!

@12:03

RE: ik word hier ziek

Berichtdoor @12:03 » 30 dec 2007, 13:13

Op 7 jaar kan je een man ook al heel wat 'huishoudelijk' bijbrengen hoor en dat bedoel ik dan met slecht opgevoeD en niet de opvoeding van thuis uit, want inderdaad daar kan je bij n volwassen man niet meer veel aan doen.
Maar jij bent blijkbaar in een woor ONMISBAAR ? - blijf bij die gedachte en je zal ver komen !!!
Uw 'aanwezigheid' ja dat zal wel zeker, misschien dat de moeder gewoon eens dacht van ... nu de 'kleine' wat ouder is kan de papa er misschien ook wat meer en eenvoudiger voor zorgen en heeft ze ook tussendoor eens wat meer tijd voor haar zelf. Maar nee, waarschijnlijk zal het volgens jou zo zeker niet gegeaan zijn, he !!

Gast

RE: ik word hier ziek

Berichtdoor Gast » 30 dec 2007, 14:26

Dat jij hierboven niet onmisbaar bent, dat blijkt wel, ja

Al ingeruild voor een ander exemplaar zeker ?

Laat mij eens raden: Jonger, knapper, en vast en zeker ook ietsje minder zuurpruim.

skanl

RE: ik word hier ziek

Berichtdoor skanl » 30 dec 2007, 14:42

het si dat he.je moet alles goed regelen en ook met de exen.maar ik heb er altijd van uitgegaan.ik voed mijn kinderen en stiefkinderen hetzelfde op.en dat lukt heel goed.en jaloezie is er bij ons niet zij heeft nog 2 kinderen met haar nieuwe vriend gekregen en waarom daarop jaloers zijn.zij moet er voor zorgen niet wij.en andersom ja da trek ik me niet aan als ze maar normaal doen en dat is zo.en we zijn nu al bij al zoveel jaar verder en willen zelf een kindje ik denk niet dat da voor mij iets verandert.ik heb onthaalkindjes en mijn eigen kinderen en mijn stiefzoontje.en ik zie iedereen graag op mijn eigen manier.waarom zou een kindje van ons samen zoveel anders zijn;ik hoop zelfs dat dat kindje beetje op mijn stiefzoontje lijkt want het is echt een schat.


Terug naar “Alle soorten gezinnen, oud en nieuw”