Deel je ervaringen: solidariteit binnen gezinnen

Letterlijk alle soorten gezinnen. Klik door voor Pleegouders, Gescheiden ouders, Nieuw samengestelde gezinnen, Eenoudergezinnen, Tienermoeders, Multiculturele gezinnen en Holebi ouders
Leila_Van Imschoot
Berichten: 1
Lid geworden op: 27 sep 2021, 11:07

Deel je ervaringen: solidariteit binnen gezinnen

Berichtdoor Leila_Van Imschoot » 27 sep 2021, 11:10

De tijd dat de term “gezin” enkel en alleen staat voor een moeder en vader met hun kinderen ligt al lang achter ons. Hoewel er in onze huidige samenleving talrijke combinaties van partnerschap en ouderschap mogelijk zijn, heeft de meerderheid van het wetenschappelijk onderzoek heel lang enkel gefocust op traditionele kerngezinnen.
Ons onderzoek (Universiteit Gent - Family Lab)t probeert hier verandering in te brengen en streeft er naar de dynamieken en processen binnen de brede waaier aan diverse gezinsvormen te onderzoeken.
Hiervoor zijn we op zoek naar gezinnen in alle vormen waarvan er drie of vier gezinsleden (2 generaties) bereid zijn om deel te nemen aan het onderzoek.
Het is belangrijk dat deze gezinsleden allemaal betrokken worden, zodat we ieders perspectief in kaart kunnen brengen. Uiteraard mag het gezin bestaan uit meer dan vier leden, maar enkel deze vier zullen gevraagd worden om de vragenlijsten in te vullen. De deelnemende kinderen moeten tussen 11 en 21 jaar oud zijn en nog (deeltijds) thuis wonen.
We hopen hiermee informatie te verzamelen die ons meer inzicht verschaft in belangrijke kenmerken, dynamieken en processen binnen gezinnen. Daarnaast willen we deze verkregen inzichten ook vertalen naar het werkveld, met als doel professionals bij te staan in het werken met gezinnen.

Als je wilt deelnemen of graag meer informatie wilt, kan je een berichtje sturen naar leila.vanimschoot@ugent.be

Terug naar “Alle soorten gezinnen, oud en nieuw”