kleding voor prematuurtjes

Gast

kleding voor prematuurtjes

Berichtdoor Gast » 26 jan 2007, 10:19

Hoi

Mijn schoonzusje is vandaag prematuur bevallen
omdat ze natuurlijk absoluut geen voorzieningen heeft zou ik graag kleedjes gaan kopen voor het kindje (dat het overigens gelukkig heel goed maakt)
weet er iemand waar ik babykledij kan vinden maar 44 - ,,,

Gast

RE: kleding voor prematuurtjes

Berichtdoor Gast » 26 jan 2007, 10:44

H&M, Premaman, C&A enz....

Je moet wel uitkijken want in sommige ziekenhuizen mogen ze in de couveuse niks als natuurlijk een pamper.

Als de kleintjes uit de couveuse mogen is het inderdaad wel fijn om ze mooi te kleden.

Tip : babymutsje gewoon kleiner maken door aan de binnenkant een steekje te zetten en zo het mutsje een beetje dubbel te vouwen.

Gast

RE: kleding voor prematuurtjes

Berichtdoor Gast » 26 jan 2007, 10:48

Bij C&A hebben ze normaal gezien echt wel redelijk veel en mooie premature pakjes! Ons dochtertje was ook te vroeg geboren en toen ben ik daar een paar pakjes gaan halen. Opgepast, koop er niet te veel! Premature kindjes groeien snel en kunnen al vlug in de grotere (normale) maten!!

Proficiat aan je zus!

Gast

RE: kleding voor prematuurtjes

Berichtdoor Gast » 26 jan 2007, 10:59

auchan in frankrijk als je bv tegen de grens zou wonen.
In babyzaken ook soms maatje 46.

Gast

RE: kleding voor prematuurtjes

Berichtdoor Gast » 26 jan 2007, 11:14

"Opgepast, koop er niet te veel! Premature kindjes groeien snel en kunnen al vlug in de grotere (normale) maten!!"

wie ben jij om dat te zeggen? Mijn dochter heeft 4 maanden maat 46 gedragen!

Gast

RE: kleding voor prematuurtjes

Berichtdoor Gast » 26 jan 2007, 12:04

Hoi,

Ik hoop dat ondanks de premature bevalling alles goed gaat met het kindje en je zus.
Kijk eens op de site www.prematuur.nl daar kan je ook vanuit België toffe kleding bestellen voor die kleine lieve kindjes.

Groetjes

Gast

RE: kleding voor prematuurtjes

Berichtdoor Gast » 31 jan 2007, 20:20

Hallo,

via internet kan je kleedjes bestellen (weet het adres niet meer, maar dat weten ze vast op de neonatal wel). Ook prénatal in nederland en vooral C&A bij ons. Een hemdje maat 40 was voor mijn dochter een heus kleed en daar heeft ze 4 maanden in gepast!! Weet wel dat je moedermelk er nooit meer uit krijgt.

Gast

RE: kleding voor prematuurtjes

Berichtdoor Gast » 31 jan 2007, 20:53

hier ook enkele pakjes bij de c&a en ook bij premaman. Daar hadden ze zo echte prematuren setjes met mutje enzo bij. Eens ze in een verwarmd bedje lag had ze meteen een mutsje dat haar paste!
Waar is ze bevallen? In Leuven mogen ze echt zo snel als ze kunnen kleedjes aan. Ze 'promoten' dat ook. Mijn dochter droeg veel body's en dat heeft ze nadien toch nodig dus das geen miskoop. Eigenlijk vind ik geen enkele van mijn kleedjes een miskoop. Sommige heeft ze wat langer gedragen dan andere maar als ze zo klein zijn is het toch belangrijk dat het redelijk goed past. Ze zijn anders zo snel overkleed...
Veel sterkte en succes voor je zus, je fam en haar wonder

Gast

RE: kleding voor prematuurtjes

Berichtdoor Gast » 31 jan 2007, 23:47

Hey, ook ik was in UZ Leuven. Wogen 1kg bij geboorte. In de Cora heb ik de kleinste body'yjes gevonden. Maatje 42. Zijn mooi en niet te duur (vind een pakje van 50 EURO) eigenliijk veel geld voor zo'n klein beetje stof! Ik zou zeggen, vergelijk de maatjes. Pijama Petit Bateau maat 50 was even groot als een ander merk maat 46! Die van Prémaman waren ook groot in vergelijking.
Is idd beter om kleedjes op maat te hebben omdat ze anders geen beweginsvrijheid meer hebben. Pakjes uit 2 delen zijn ook het gemakkelijkst.
Een dikke proficiat aan je zus en zeg haar maar massa's foto's te nemen, je vergeet zo snel hoe klein ze waren...

sandra

RE: kleding voor prematuurtjes

Berichtdoor sandra » 01 feb 2007, 16:10

Allereerst proficiat met? U heeft niet vermeld of het een jongen of meisje is. Zelf heb ik vrienden die 3 jaar een prematuurtje hadden gekregen. Toen was er nog niet veel keuze in prematuurkleding. Om die reden had ik mij er meer in verdiept en omdat ik 2 kleine webwinkeltjes bezit ben ik ook prematuurkleding en fopspeentjes gaan verkopen. (zondag 4 februari) komt een nieuwe update prematuur. (ik ben woonachtig in Nederland) Heeft u verder vragen mail gerust!

U kunt mijn winkeltjes bekijken: [URL]http://www.meeseman.nl[/URL] (speciaal voor jongens. En [URL]http://www.sterrebel.nl[/URL] speciaal voor meisjes.

Prematuur is ook te koop bij V&D maar ik weet niet of de die ook in België hebben. Veel succes!!


Attachment : DSCF0207.JPG

san

RE: kleding voor prematuurtjes

Berichtdoor san » 02 feb 2007, 11:48

toen mijn zoontje op 30weken geboren was en na een tijdje kleedjes aan mocht, hebben we bodies gevonden bij c&a. verder kocht ik gewoon de allerkleinste kleertjes en wastte die eens duchtig te warm en dan de droogkast in en ze waren toch ook al een pakje kleiner. verder vind je soms heel mooie, kleine poppen-en berenkleertjes...raar idee misschien maar niemand die het weet!

Gast

RE: kleding voor prematuurtjes

Berichtdoor Gast » 02 feb 2007, 20:03

als je in c&a niks vindt, moet je een verkoopster aanspreken. zij kunnen ervoor zorgen dat je snel toch de kleinste maatjes kan verkrijgen.

Gast

RE: kleding voor prematuurtjes

Berichtdoor Gast » 03 feb 2007, 19:35

Voor mijn zoontje kocht ik het meeste bij c&a. Maar hij heeft ook poppekleertjes aangedaan van de pop van grote zus. Echt schattig was dat.
Want eigenlijk waren die maatjes 42 nog véél te groot(hij was 35 cm bij de geboorte).


Terug naar “Prematuurtjes”