een echte schoonmoeder

mama

een echte schoonmoeder

Berichtdoor mama » 02 jan 2008, 13:48

Ik weet het, ben niet origineel, het gaat veel over schoonmoeders maar ik wil gewoon eens stoom afblazen.

Het begon enkele jaren geleden...

Mijn man is enig kind thuis en werkt in de zaak van zijn vader. Zijn ma werkt niet meer en is huisvrouw. Vroeger waren we de beste vriendinnen tot het moment dat zijn ma onze huishoudregels begon te stellen. Zij hebben thuis aparte rekeningen en mijn man en ik (waren dan nog niet getrouwd maar woonden wel al 5j samen) hadden besloten om geld te storten op een huishoudrekening en daar ook kleren van te kopen. Zij kwam daar achter en ging daar niet mee akkoord omdat mijn man soms bv. eens een trui kreeg en ik dus eigenlijk daar dan ook de helft van kreeg omdat hij die dan niet moest kopen met ons geld. Voor de lieve vrede hebben we dan terug alleen dat geld van de gezamenlijke gebruikt om huishoud-dingen mee te kopen.

Nog veel erger kwam het toen we gingen trouwen. Bij ons thuis betalen ze de helft maar wij mogen zelf alles kiezen en beslissen. Zij wou alles kiezen omdat ze ook de helft ging betalen en ze wou een mega trouw waar iedereen ging van napraten! Alles moest 'MEGA' zijn. Ik ging daar niet mee akkoord omdat wij thuis met 3 zijn en het ergens stopt. Grote miserie. De voorbereidingen van onze trouw liep uit tot een grote catastrofe. Moest het aan mij gelegen hebben ging de trouw niet door maar mijn man wou het. Ik was op... Ze heeft mij tegenover mijn ouders een half uur aan de telefoon verweten en enkele dagen later 3 kwartier gebeld naar mij om mijn zaligheid te zeggen. voorbeeld: dat ik dom was, bijna 30 jaar en nog steeds geen huis. Ze gingen de zaak uitbreiden en daarboven een ap. bouwen voor ons. We gingen daar mogen wonen mits een kleine huur te betalen. Ik wou dat niet omdat we dan steeds afhankelijk gingen zijn van hen. Dat mijn man een groot huis gewoon was en dat wij dat niet gingen kunnen kopen en dat zijn liefde dan geen rozegeur en maneschijn meer ging zijn... Kortom alles deed ik verkeerd, zo ging ze drie kwartier aan een stuk door, non stop...

Mijn schoonvader werkt veel in zijn zaak want hij is niet graag thuis. Schoonmoeder heeft veel tijd om na te denken en zoekt achter alles iets. Bovendien komt ze met iedereen in discussie en heeft ze geen enkele vriendin buiten haar kuisvrouw. Ze is altijd de beste, de rijkste, ... Mooie dingen betaal je, ... Hoor je het al? Geld maakt macht, dat is haar leuze.

Mijn man is daar overgevoelig voor. Ze belooft hem dure cadeaus, ze had hem al eens een auto beloofd, ook een huis etc. Maar omdat ik meer naar mijn familie ga geeft ze dat nu niet. Ze wil erkentelijkheid, dat begrijp ik wel maar ik heb niet de tijd en de zin om daar elke dag te zitten. Ik heb veel kenissen, familie,... dus ik wil die relaties ook onderhouden.

Nu hebben we een baby van 4 maanden. Mijn man is thuis nooit opgevoed geweest, hoe meer hij wegwas, hoe liever. Ze waren 26j toen ze hem hadden en vonden dat ze hun leven niet moesten opgeven voor een kind. Mijn man was enorm veel in een ander gezin, weekend inclus. Toen hadden ze nog vrienden en fuifden veel. Ondertussen liggen ze met iedereen van die bende in ruzie.

Ik ben in verlof tot in maart. Nu passeert ze elke dag aan mijn ouders hun huis om te kijken als ik daar sta. Het is toch normaal dat je meer naar je eigen ouders gaat, dat doen zij trouwens ook, want met de andere kant (van haar man) ligt ze in ruzie. Vorige week was ze ziek. Kerstavond hadden we nog samen gevierd. Zaterdag moest ik naar de schoonheidsspecialiste en belde haar om te vragen of ze volledig genezen was. Ze zei van niet waarop ik zei dat ik weg moest maar omdat ze nog niet volledig genezen was ik de klein ging meenemen. Ik de namiddag ging ik naar mijn ouders en mijn ma zei dat ik hem daar mocht laten als ik naar de sch. moest. Het mooiste volgt nu: ik kwam aan bij de sch. en zei reed daar. Het was al donker maar ze had geen geluk, ik herkende haar auto. Ze deed haar raam open en riep: oe, is hij toch niet mee dé! Daarna deed ze onmiddellijk haar raam dicht en reed weg. Ik stond perplex, zoiets kan dr bij mij niet meer door.

Mijn man en ik hebben nooit woorden alleen als het over zijn ma gaat. Ik weet het, iedereen zegt het: zijn ma niet zwart maken t.o.v. hem want het is en blijft zijn ma maar ik kan het niet laten. Hijzelf durft thuis nooit iets zeggen omdat hij in de zaak van zijn vader werkt en hij zegt dat je zijn ma toch niet kan tegenspreken omdat ze furieus zou worden en dat ze altijd denkt dat ze gelijk heeft.

Wat moet ik nu verder doen? Ze hangt ook steeds het slachtoffer uit t.o.v. haar zoon en man en ouders. Ze begint dan te huilen omdat ze steeds alleen zit,... Ik moet wel zeggen dat ik elke week een bezoek breng met de klein, voor mij wel een hele prestatie na alles wat zij al gedaan heeft met mij.

Alvast bedankt voor de reacties!


Gast

RE: een echte schoonmoeder

Berichtdoor Gast » 02 jan 2008, 13:55

gewoon afknallen

Gast

RE: een echte schoonmoeder

Berichtdoor Gast » 02 jan 2008, 14:24

Is gemakkelijker gezegd dan gedaan, heb al veel zin gehad!

kk

RE: een echte schoonmoeder

Berichtdoor kk » 02 jan 2008, 14:26

hier ook zo...
vreselijk
zij wil onze kinderen hebben
m'n man gaat iedere dag langs,
ze vind dat ik haar zoon heb afgepakt, zo lijkt het toch
dat onze kinderen liever naar de jeugdbeweging gaan dan naar hen vind ze schandalig en een slechte opvoeding
mij vindt ze te stil
de kinderen moeten van haar s'zondags naar de kerk gaan
pffft, en m'n man durft nooit iets tegen z'n ouders inbrengen
hij knikt maar en doet wat ze vragen, bah

Gast

RE: een echte schoonmoeder

Berichtdoor Gast » 02 jan 2008, 14:37

Eens een openhartig gesprek hebben met je schoonmoeder en zeggen dat je haar gedrag opdringerig vindt en haar inmenging in jouw privé niet kan appreciëren. Dat haar zoon niet langer bij haar thuis woont en zij hem niet langer haar wet te spellen heeft.
Zal wel vonken geven, maar dan is jouw mening tenminste duidelijk.

Gast

RE: een echte schoonmoeder

Berichtdoor Gast » 02 jan 2008, 14:54

ach wat ze niet wilt horen, zal ze ook niet horen
het ene oor in, het andere uit
alé, zo is dat hier toch
ik denk vaak dat ik beter m'n mond hou,
m'n schouders ervoor ophaal
en gewoon m'n ding doen

opstartster

RE: een echte schoonmoeder

Berichtdoor opstartster » 02 jan 2008, 16:01

inderdaad, ze hoort alleen maar wat ze wil horen. Alles wat je zegt gebruikt ze tegen je. Probleem vind ik gewoon dat mijn man haar nooit eens durft op haar plaats zetten. Zij mag altijd alles zeggen, ik nooit iets. Zaterdag vond ik echt dat de emmer overliep: nu begint ze me te controleren. Hoe meer ik eraan denk hoe bozer ik word. Ik krijg het ook op mijn heupen van dat geld. Gisteren moesten we gaan eten. Ahja, zo zei ze, t is een speciale visschotel. Ze had in de viswinkel gezegd: ik wil de mooiste en duurste vis op die schotel, t beste van t beste: belachelijk gewoon. Ahja, t is van alles zo, zei ze: mooi en goed betaal je!

Gast

RE: een echte schoonmoeder

Berichtdoor Gast » 02 jan 2008, 16:04

wij spreken niet meer tegen elkaar
en mijn man doet daar ook niets aan
durft geen partij te kiezen

opstartster

RE: een echte schoonmoeder

Berichtdoor opstartster » 02 jan 2008, 16:33

Mijn schoonmoeder dreigt altijd met de zaak. Mijn man werkt daar en hij werkt daar heel graag. Ze zegt dan dat ze de zaak zullen verkopen en hij gelooft dat.

Gast

RE: een echte schoonmoeder

Berichtdoor Gast » 02 jan 2008, 18:30

wat een trut!!!! ze lijkt op mijn ex-schoonmoeder, ben ik BLIJ dat ik daarvan af ben!

Ze lachte voortdurend met mensen die minder geld hadden dan zij, ze ging zelfs eens naar de aldi, niet om iets te kopen, maar om met de mensen die daar kopen te lachen! haar zoon was even erg, hij zei ooit tegen me "als jij in een rijhuis had gewoond in plaats van in een villa, had ik nooit met je beginnen verkeren". En hij begreep niet dat ik dat erg vond! Dan zei hij daarop "tis de wieg die telt" BAH Hautaine familie. En maar lachen met de minder bedeelden. "trieftje-traftje" noemden ze andere mensen, voor hen een synoniem voor marginalen. Ik heb hem dan verlaten en leerde mij huidige vent kennen die toen in die tijd in een sociale woning woonde met zijn ouders. Ondertussen is hij ook zelfstandig en wonen we in een heel mooi huis, maar zelfs al was het in een caravan, wat zijn we gelukkig!

Die ex was trouwens ook toevallig een zoon van een zelfstandige die bij zijn papa werkte in de zaak. Ik ken nog twee andere gasten in dezelfde situatie en die zijn ook precies zo. en hoeveel je het ook aan hun verstand wil brengen, het is er echt niet in te kloppen.


Gast

RE: een echte schoonmoeder

Berichtdoor Gast » 02 jan 2008, 19:10

Het ergst van al zijn de moeders van enige zoontjes. Heb ondertussen al zo'n 2 schoonmoeder from hell versleten en ben blij dat ik vanaf ben! Nooit meer! Als ik nu nog eens iemand leer kennen zal mijn eerste vraag zijn: "Ge zijt toch geen enig kind, hé??" en als hij positief antwoord zal de volgde vraag zijn "Leeft uw moeder nog?" Indien ja: maken dat ik wegkom!!!!

Eva

RE: een echte schoonmoeder

Berichtdoor Eva » 02 jan 2008, 20:37

20.10


hahaha die is echt grappig. Ja we weten hoe ze zijn he, ma ja ge kunt er toch nix aan veranderen.

Gast

RE: een echte schoonmoeder

Berichtdoor Gast » 03 jan 2008, 00:24

Mijn schoonmoeder ligt op sterven... Het was ook geen ideale schoonmoeder, maar wel de moeder van de man van mijn leven én de oma van mijn kinderen. Ondanks de ergernissen ga ik ze missen...

Mieke

RE: een echte schoonmoeder

Berichtdoor Mieke » 03 jan 2008, 10:50

ja, hallo zeg... je mag geen kleren kopen van de gemeenschappelijke rekening omdat je man dan misschien een trui meer of minder zou kopen of betalen??? En jullie gaan daarop in? En wat als jij dan twee sneetjes kaas op je brood legt, en hij maar eentje? Zou je dan ook niet de kaas maar apart gaan kopen?

Leef je eigen leven, en laat het niet door een ander leiden... neem wat afstand, is het niet fysiek, dan toch minstens in je hoofd...

Mieke

opstartster

RE: een echte schoonmoeder

Berichtdoor opstartster » 03 jan 2008, 11:38

@ Mieke

Inderdaad, je hebt gelijk. 't Zou opnieuw moeten gebeuren, dat zou ik niet meer pikken. Probleem: ik durfde toen nog niet. Mijn schoonmoeder sprak en ik knikte. Ondertussen is zoveel gebeurd dat ik niet meer kon knikken.
Dat zei ik ook (zie kaas). Ik eet geen biefstuk, ik eet liever worst. Moest ik dan eens beginnen rekenen, mijn man eet dubbel zoveel als ik.
Leef je eigen leven: is wel moeilijk hoor. Ik zou dat wel doen maar mijn man wordt in de zaak telkens aangesproken door zijn vader: je ma is niet goed,..., voelt haar alleen,... Mijn man heeft dan medelijden met zijn ma. Ze belt hem ook op in de zaak als ik er niet bij ben.
Ik denk, moesten er veel zijn die zo'n dingen meemaken met hun schoonmoeder,dat ze nooit meer uitkijken ernaar. Probleem is: als ik niet meer uitkijk, ik mijn man ook op mijn dak heb, het is en blijft zijn moeder!
Zijn vaders moeder pleegde indertijd zelfmoord. Zijn pa is bang dat ze dat ook zal doen. Eigenlijk heeft zijn vader daar ook schuld aan: hij is nooit thuis bij zijn vrouw, hij werkt liever! Hoe zou dat komen?

Gast

RE: een echte schoonmoeder

Berichtdoor Gast » 03 jan 2008, 12:17

schoonmoeders: 't is een ras apart
ik kan het ni anders uitleggen
die van mij zij ooit tegen mij: tja als je dochter trouwt, heb je een zoon bij maar als je zoon trouwt ben je een kind kwijt
schoon compliment!!!

@ hierboven

RE: een echte schoonmoeder

Berichtdoor @ hierboven » 03 jan 2008, 13:20

Wat "schoon compliment"?
Alle schoonmoedertopics hier al eens goed gelezen? Ze heeft verdikke groot gelijk.
De vrouwen die hun schoonmoeder als volwaardige oma (evenwaardig als hun eigen moeder) behandelen, zijn hier zéér dun bezaaid!

Mama J

RE: een echte schoonmoeder

Berichtdoor Mama J » 03 jan 2008, 14:05

Wel, mijn schoonmoeder ziet ons meer dan mijn familie, we doen ook meer voor haar dan voor mijn familie, allee ik doe meer voor haar, en toch zegt ze dat ik haar zoon heb afgepakt ipv dat ze er een dochter bij heeft. Het is geen slecht mens, zeker niet, en ze is eenzaam, dat begrijp ik, maar het zal nooit goed zijn voor haar. Ik heb me erbij neergelegd, als ze iets zegt luister ik, maar ik doe gewoon mijn ding.

Groetjes.

opstartster

RE: een echte schoonmoeder

Berichtdoor opstartster » 03 jan 2008, 14:21

@14:20

Inderdaad, je hebt gelijk. Ik zou mijn schoonmoeder wel evenwaardig als mijn eigen ma willen behandelen maar dan moet zij mij ook eerst anders behandelen.
Ik ben geen klein kind meer en haar zoon is met mij getrouwd. Wij hebben een eigen gezin en zij t hare. Je kan eens je eigen mening zeggen van iets maar voortdurend gemoei is teveel. Ze heeft teveel tijd om na te denken en met een ander gezin bezig te zijn.

Gast

RE: een echte schoonmoeder

Berichtdoor Gast » 03 jan 2008, 14:40

Misschien eerst eens met je schoonvader praten om te horen hoe het met de zaak zit en dan haar gewoon je gedacht zeggen en haar duidelijk maken dat dreigen niet helpt.

appelflap

RE: een echte schoonmoeder

Berichtdoor appelflap » 04 jan 2008, 07:10

ZUCHT....
Dit is miserie die je zelf zoekt.
Stel je man voor de keuze: verhuis op minstens 50 km van haar deur of je vertrek zelf en laat je man achter.
Het leven kan simpel zijn.
Een man die je niet steunt, is het niet waard om mee samen te zijn!
Neem het heft in eigen handen en laat je niet leven door anderen!

@3 jan 14u20 (en aan opstartster)

RE: een echte schoonmoeder

Berichtdoor @3 jan 14u20 (en aan opstartster) » 04 jan 2008, 11:56

ik ben die 'hierboven'
met dat 'schoon compliment' wou ik helemaal niets slecht bedoelen tov de opstartster
ik bedoelde (sarcastisch) dat ik daarmee toen een schoon compliment heb gekregen
wat het verhaal van de opstartster betreft: ik begrijp haar ergernis
ik heb ook een rasechte schoonmoeder
ze doet andere dingen dan die van de opstartster maar dat 'compliment' dat ze me toen gaf is maar 1 van de 1000-en voorbeelden
'k wou dat ik de opstartster een gouden tip kon geven maar jammer genoeg kan ik dat niet

@ hierboven

RE: een echte schoonmoeder

Berichtdoor @ hierboven » 04 jan 2008, 13:08

Ja en dan?
Ik blijf bij mijn standpunt hoor. Als ik hier op Zappy lees hoe schoondochters over hun schoonmoeders denken en hoe weinig ze van hen kunnen verdragen, dan kan ik best begrijpen dat schoonmoeders zeggen dat ze een zoon kwijt zijn.

Gast

RE: een echte schoonmoeder

Berichtdoor Gast » 04 jan 2008, 13:21

probleem is dat schoonmoeders met schoondochters hun zoon niet kunnen loslaten, en wanneer dochters met een man thuiskomen en werk hebben moeders tevreden zijn, terwijl ze bij hun zonen meestal niet tevreden zijn als ze met een meisje thuiskomen (concurrentie). Vandaar de problemen tussen schoonmoeders en schoondochters.
Ik heb een schoonmoeder die haar zoon ook niet los kan laten. Onze kinderen zijn nog klein, en ik merk toch ook dat wanneer ze volwassen zullen zijn, dat ik mijn dochter beter zal kunnen lossen dan mijn zoon

"hierboven"

RE: een echte schoonmoeder

Berichtdoor "hierboven" » 04 jan 2008, 14:14

voila zo is het!!
er zijn maar weinig schoonmoeders die iets goeds kunnen zien in hun schoondochter
en ik mag dan al blij zijn dat mijn man enkel een broer (die nog single is) heeft en geen zus
anders zou het nog erger zijn
toen ik 2 jaar geleden van mijn dochter beviel zei ze dat ze al 30 jaar wachte op een meisje
dat was ook weer heel sympathiek van haar tov haar 2 zoons en haar kleinzoon (onze oudste)
en daarna zei ze tegen mijn zus dat ons dochter wel veel mooier was dan haar zoontje (die op dat moment 2 weken was)
dat zeg je toch niet!!!!
enfin, 't is een dom mens, ik kan het niet anders uitleggen
ik kan echt 1000-en voorbeelden geven maar 'k ga er jullie niet mee vervelen
1 ding weet ik zeker
iedereen die haar kent begrijpt mij en snapt me omdat ze haar zelf niet graag hebben
dat is toch een beetje een troost voor mezelf

aan de opstartster kan ik enkel mijn medeleven betuigen


Terug naar “Partners, familie & vrienden”