tienermoeder als pleegmoeder ?

peggy

tienermoeder als pleegmoeder ?

Berichtdoor peggy » 07 dec 2007, 13:48

Aan school van mijn kleinste is iemand die een pleegkind heeft en onlangs gescheiden is .
Nu heeft hij een nieuwe vriendin een meisje van amper 19 jaar en zelf tienermoeder !
Kan dit zomaar allemaal bij pleegzorg ?
het is toch de bedoeling dat kinderen niet in een visieuse cirkel terecht komen van geweld , mishandeling en tienermoeders ,...
Ik stel me hier toch vragen bij !

Gast

RE: tienermoeder als pleegmoeder ?

Berichtdoor Gast » 07 dec 2007, 15:25

Je mag je vragen stellen... maar ik vind wel dat je een eigenaardige lijn doortrekt van tienermoeders naar geweld en mishandeling. Een moeder van 19 is niet noodzakelijk een slechte moeder toch?

Gast

RE: tienermoeder als pleegmoeder ?

Berichtdoor Gast » 07 dec 2007, 18:39

Ik vind het toch ook wel vergezocht, geweld en mishandeling. De begeleid(st)er van de pleegdienst zal wellicht op de hoogte zijn van de nieuwe relatie van de man. Als het een probleem zou zijn, ben ik ervan overtuigd dat ze een andere en betere oplossing zullen vinden voor dat pleegkind!

Gast

RE: tienermoeder als pleegmoeder ?

Berichtdoor Gast » 08 dec 2007, 09:05

sorry, maar zonder haar echt te kennen zou ik haar niet beoordelen hoor!
ikzelf was op 18 mama, nu ben ik sinds men 23 pleegmama, heb ondertussen al 6 pleegkindjes gehad die hier volgens mij hier heel goed hadden!
veroordeel niet te snel!
en de dienst zal wel controleren!
het feit dat die jonge mama er steeds is aan de schoolpoort en het kind dat er niet ongelukkig uitziet kan je misschien een andere conclusie trekken?
en anders doe je je bedenking uit de doeken bij de pleegdienst of wijkagent, die zullen het nodige doen!
Ben jij zelf ook pleegmama als ik mag vragen?

ik opstarter

RE: tienermoeder als pleegmoeder ?

Berichtdoor ik opstarter » 08 dec 2007, 11:09

het kind in kwestie is erg veranderd hij is beginnen bijten en slaan naar andere kinderen toe !
bij zijn eerste pleegmama liep het kind er steeds netjes bij en nu heeft hij vaak vuile kleren aan .
onze kinderen komen naar huis met weer een set tandafdrukken in hun arm of weer eens een kras of een blauw oog !
de nieuwe vriendin komt maar af en toe mee het kindje ophalen van school ( op 1 jaar heeft de man zo 2 meisjes meegebracht !)
als de diensten zo'n toestanden tolereren stel ik mij toch wel veel te vraag hoor !
het meisje in kwestie komt uit een relatie waar mishandeling vrij normaal was en daar lopen ze nog mee te koop ook nog !
en neen de pleegdienst is niet op de hoogte en dit weten we van de achtergeburen van de man ( die zijn ook pleegouder )
wij zijn zelf geen pleegouder en hebben weinig notie van hoe het hele systeem werkt maar als een kind van een braaf naar een ( agressief ) kind gaat stellen we ons daar toch vragen bij als ouder .

Gast

RE: tienermoeder als pleegmoeder ?

Berichtdoor Gast » 08 dec 2007, 15:14

dan zou ik , als ik van jou was dit zeker melden aan bevoegde instantie's.
zoals comite of wijkagent, of er proberen achter te komen welke pleegdienst het is, en zeker melden dit kan inderdaad niet.Eventueel die achterburen om raad vragen?
ik moet zeggen mijn pleegzoontje had in de eerste weken op school ook 2 kindjes gebeten, en de school zelf was het direct gaan melden aan de assistente van de jeugrechtbank, (hier is het een klein gemeenteschoolken)
dat vond ik persoonlijk overdreven want nu is hij nog hevig op't school maar hij luistert dus wel heel goed!

mvg

Gast

RE: tienermoeder als pleegmoeder ?

Berichtdoor Gast » 09 dec 2007, 07:14

Ik denk net hetzelfde, als je je echt zorgen maakt, meldt het dan gewoon. Het wordt zeker onderzocht dan!

Gast

RE: tienermoeder als pleegmoeder ?

Berichtdoor Gast » 14 dec 2007, 21:08

Stel je niet teveel voor van die pleegdiensten. Die stellen geen eisen aan de pleeggezinnen. Die zijn al lang blij als ze een pleegkind kunnen plaatsen, zodat zij extra subsidies krijgen! En kom hier nu weer verdomme niet allemaal zeggen dat dat niet waar is, want dat is wel zo!

Gast

RE: tienermoeder als pleegmoeder ?

Berichtdoor Gast » 14 dec 2007, 23:44

Toch niet, toch niet...
Waarschijnlijk ben je zelf om één of andere reden gefrustreerd in pleegzorg; onlangs heb je ook al eens zo'n topic geopend (of er in ieder geval in gereageerd) met als doel pleeggezinnen in het algemeen zwart te maken.
De enige dienst is de andere niet, maar ik durf stellen dat er bij de fatsoenlijke diensten een zeer zware selectie is, en dat lang niet iedereen wordt geselcteerd als pleeggezin (lees in dit forum maar eens het verhaal van een gezin dat helemaal op het einde van het STAP-traject niet werd weerhouden). Er zijn wel degelijk eisen, maar dit zijn misschien niet meteen JOUW eisen of hetgeen wat jij VINDT dat belangrijk is. Als we zo subjectief gaan beginnen is pleegzorg geen haalbare kaart meer hé... Bovendien worden kinderen in een pleeggezin niet enkel opgevolgd door de Dienst voor Pleegzorg, maar ook nog eens door de plaatsende instantie (CBJ, Jeugdrechtbank of Kind&Gezin). Denk jij nu echt dat die doorverwijzers het goed vinden dat een kind zomaar waar terecht komt? Vergeet het!!! Ik weet niet wat jij wil bereiken met dit iedere keer weer terug op te rakelen... Je eigen kinderen geplaatst? Zelf problemen? Zelf niet weerhouden als kandidaat? Zoek dan hulp, maar maak geen mensen zwart die het wel goed voorhebben!!!

Kathy @00.44

RE: tienermoeder als pleegmoeder ?

Berichtdoor Kathy @00.44 » 15 dec 2007, 15:28

Wel, ik ben het VOLLEDIG en VOOR 100% eens met bovenstaande reactie! Ik ben zelf geen pleegmama, dus ik praat niet voor mezelf, maar ik heb enorm veel bewondering voor mensen die het toch maar doen... dag na dag, 24u/24u kinderen opvangen en opvoeden die niet het geluk hebben op te kunnen groeien in een normale thuissituatie. Chapeau, lieve mensen, goed dat er mensen als jullie zijn, of de situatie zou er voor veel kinderen heel wat minder rooskleurig uitzien! En ja, in iedere mand zit wel eens een rotte appel, maar is dat niet overal zo?? In scholen zijn ook niet alle leerkachten even bekwaam, laat staan alle verpleegkundigen/artsen enz... Mensen onderuit halen is gemakkelijk, het ZELF doen, dat is iets anders!! Ik nodig die van 2 posts hierboven eens uit om het te proberen... Waarschijnlijk komt er nu spoedig een brutale reactie waar ze met een grote mond komt uitspuwen dat ZIJ het wel kan, want ja, mevrouwtje denkt duidelijk perfect te zijn. Wel, eerst zien en dan geloven. Succes ermee, en het is vooral heel leuk om door de hele omgeving (buurt, familie, betweters zoals uzelf enz.) "gevolgd" te worden. Hopelijk mag je dat dan ook eens ondervinden!

Gast

RE: tienermoeder als pleegmoeder ?

Berichtdoor Gast » 15 dec 2007, 16:54

ze heeft het weer eens over kaos, ons ondankbaar gefrustreerd mens, ik wil er hier voor tekenen dat zij een van die domme zappy kiekens is dat alles negatief in ziet, kheb medelijden met u....... en moest je een man of kinderen hebben amai hoor.....
aan 00.44 en aan kathy jullie woorden zeggen alles.....
aja ik word begeleid door kaos en we hebben meerdere pleegkinderen gehad en ik fier op onze kinderen!!

Ikke weer

RE: tienermoeder als pleegmoeder ?

Berichtdoor Ikke weer » 18 dec 2007, 18:19

Ja, ik ben heeeeeeel gefrustreerd. Over dat verschillende kinderen uit mijn klas reeds geplaatst zijn en echt wel van de regen in de drop zijn geraakt.
X is niet meer welkom bij zijn echte mama en de papa is uit de ouderlijke macht gezet. X zit nu in een pleeggezin, waarvan de "mama" verdomme ZAT op mijn ouderavond was.
D. en V. zijn tijdelijk thuis weg omdat mama de huur niet meer kan betalen (en andere problemen) en zitten nu ook in een pleeggezin. Vuile kleren een ganse week en nooit fatsoendelijk eten bij!
En toen ik dan maar eens ging informeren bij KAOS om te kijken wat eigenlijk de voorwaarden waren (ja, ik overwoog het ook) kwam ik tot de verschrikkelijke constatatie dat er GEEN voorwaarden waren. En die man zei dan ook nog: "Ge moet geen schrik hebben dat we uw huis komen controleren"
Ja, dus, proficiat aan alle goede pleeggezinnen, zo zouden ze allemaal moeten zijn. Maar kom me niet vertellen dat het systeem perfect is, want dan word ik nog gefrustreerder!!!!

Gast

RE: tienermoeder als pleegmoeder ?

Berichtdoor Gast » 19 dec 2007, 22:52

Kaos is een pijnpunt binnen de pleegzorg, dat is door velen geweten en tegen die dienst zou de overheid dringend stappen moeten ondernemen, maar daarom moet je niet het hele systeem over één kam scheren. De meeste diensten werken WEL degelijk!

Gast

RE: tienermoeder als pleegmoeder ?

Berichtdoor Gast » 20 dec 2007, 12:49

ja jongens, weet je wat , dien klacht in tegen kaos, misschien zal je dan blij zijn
op den duur ga je beginnen zeggen dat alle pleegouders onder kaos zo zijn.
er zijn altijd zo een gevallen jammer genoeg, maar daar zoooo over doordrammen, we weten het ondertussen al hoor dat jullie niks goed over kaos kunnen zeggen.
mijn pleegkind ging vorige week naar school, na de middag , (ze komen hier onder de middag naar huis eten.)
en aan zijn oortje hing spagetti saus, ben ik dan zoooo slecht dat ik dat niet gezien had? aja want hij was zoo vuil!
ik doe wel de moeite om iedere middag te koken en zijn mond te reinigen maar ja die spagetti saus, zal ik toch moeten melden aan bevoegde instantie's denk ik.
jullie zien niet alles he , probeer zelf maar eens pleegouder te zijn , gelijk bij welke dienst!(al is het kaos)
eens benieuwd hoe jullie het er vanaf brengen, maar ja liever hier effen wat komen zagen maar iets ondernemen of doen??????
een fiere pleegmama onder kaos

@13.49

RE: tienermoeder als pleegmoeder ?

Berichtdoor @13.49 » 22 dec 2007, 10:53

Kijk, de reacties liegen er niet om. Er zijn vanuit VELE kanalen (niet alleen appy) heel wat kritieken op Kaos. Dat zijn géén kritieken op de mensen die onder Kaos aan pleegzorg doen, want ik merk dat je je persoonlijk aangevallen voelt. Als jij als pleegouders capabel bent, dan zal je het goed doen, of dat nu onder Kaos, Oikonde, De Mutsaard, Open Thuis op welke dienst ook is... Het probleem zit 'm echter bij de SELECTIE. Kaos hanteert een zeer vrij selectiesysteem, waardoor de kans veel groter is dat ook totaal incapabele mensen pleegkinderen toegewezen. Dit wil geenszins zeggen dat alle pleegouders onder Kaos incapabel zijn, maar ze moeten dringend hun selectiebeleid en -criteria eens onder de loep nemen, en ook de gezinnen beter opvolgen zodra er kinderen geplaatst zijn. Je huis wordt bij de meeste andere diensten ook niet 'gekeurd', daar gaat het helemaal niet om, maar je mag niet vergeten dat pleegkinderen per definitie kinderen zijn die sowieso al een verlieservaring moeten verwerken. Het is dan ook niet verantwoord zo lichtzinnig met een plaatsing om te springen, want als het wéér misloopt, zal dit het trauma voor het kind enkel groter maken!

Vanessa

RE: tienermoeder als pleegmoeder ?

Berichtdoor Vanessa » 23 dec 2007, 18:30

Ja, maar toch weel typisch dat ze zich zo aangevallen voelt. Waar rook is, is vuur, zeg ik maar.

ik opstarter

RE: tienermoeder als pleegmoeder ?

Berichtdoor ik opstarter » 24 dec 2007, 08:42

van 1 keer eens wat vuil op de kleertjes of spagetti in het gezicht dat is niet zo erg .
maar als je een heel groot verschil ziet van voor de pleegmama er was en na de pleegmama vertrokken was dan moet je toch iets in vraag stellen !
even opsommen ( de pleegmama was er )
-kind was vrolijk
-kind was wat achter op leeftijd maar pleegmama heeft hem op 4 maand deftiger leren praten , hij kende enkel hond , auto en bad !!
-kon op normale basis omgaan met andere kinderen ,.....

( na pleegmama )
-kind loopt steeds vuil rond en ruikt sommige dagen
-van een vrolijk kind is een gefrustreed kind overgebleven
-bijt , schopt naar andere kinderen
-en van vocabulair is hij ook achteruit gegaan

dit zijn enkel een paar dingen die wij zien als ouder en horen van onze kindjes .

wij hebben nu al een tijdje contakt opgenomen met de pleegdienst ( we hebben het adres gekregen van school ) en daar ript NIEMAND !!
ik vind het heel erg voor dat kind want uiteindelijk heeft hij ook recht op een gelukkige toekomst !
en wij ouders praten ook tegen elkaar en het had beter voor het kind in kwestie geweest dat hij met de pleegmama was meegegaan want een man alleen en dan het voorbije jaar samen met 3 tienermeisjes als " pleegmama " daar stellen wij ons ten zeerste vragen bij !

maar blijkt in pleegzorg dan toch niet alles op een rijtje te lopen !
want op onze klachten word nog geen eens gereageerd !

Gast

RE: tienermoeder als pleegmoeder ?

Berichtdoor Gast » 24 dec 2007, 22:18

vanessa, ben jij pleegouder???

ja ik ben inderdaad onder begeleiding bij kaos, maar als ik anderen hoor over een andere dienst zijn ze soms veel te streng, lees maar het andere verhaal , en dat verhaal vind ik schandalig!!
tis echt te hopen dat die mevrouw dan wel meer geluk heeft bij kaos!!
hoeveel zijn er niet bij kaos?
en ik ben ook zeker dat er onder andere diensten ook problemen zijn hoor!
welliswaar minder en minder uitgesmeerd maar ze zijn er!
en dan nog maar daar over de vriendjes gezwegen!
en is het gezegt dat dat geval van die tienerpleegmoeder onder kaos valt??
kan je me daarop een antwoord geven, een antwoord dat je 200 procent zeker weet!!
en nog een vraagje, waarom is die vroegere pleegmama er niet meer, ik zou mijn pleegkind niet achter laten bij zo een man!
ik vind het raar dat die pleegmama dat zomaar laat gebeuren, waarom is ze er dan ooit aan begonnen? pleegzorg moet ja afmaken ook he , niet halverwege stoppen!
en het wordt misschien onderzocht en geloof mij die onderzoeken kunnen duren hoor! echt frustrerend, maar meestal ligt het aan hoger hand!
pleegouder wordt je met je hart en voor 24/24 7 op 7, kijk maar naar het uur ik hier tip, mijn kindjes liggen allemaal ziek int bed .
kerst avond was hier droogjes(taost enzo) want ze hebben allemaal de buikgriep dan zijn wij natuurlijk solidair en eten wij ook niks speciaal, zo zullen er niet veel zijn denk ik.
maar mijn kindjes komen hier eerst, altijd!
ook al zijn ze niet voor altijd van ons
mvg groeten en wees een beetje verdraagzamer, niet zo snel met die giftige negatieve commentaren!
hou eerst je hand boven je hoofd en zoek bij jezelf je gebreken, want pleegouder zijn en worden is niet zo vanzelfsprekend zelfs onder kaos of gelijk welke dienst!! probeer maar......


Terug naar “Tienermoeders”