Borstkanker na pilgebruik??????

Jeanne

Borstkanker na pilgebruik??????

Berichtdoor Jeanne » 13 apr 2007, 19:05

Ik ben erg benieuwd of degene op dit forum die borstkanker hebben of gehad hebben de pil slikte en zoja hoelang al en welk merk enz.
Moet je ook stoppen met de pil als er borstkanker is ontdekt???

Heeft borstvoeding geven ook invloed op borstkanker??? Ik geef zelf nog borstvoeding en bij mijn andere 2 kinderen heb ik dat ook tot een jaar gedaan.
Alle keren heb ik eigenlijk wel een fikse borstontsteking gehad, kan zoiets ook kwaadaardig worden? Want een borstontsteking geeft altijd een litteken in de borst.

kris (mama van 5)

RE: Borstkanker na pilgebruik??????

Berichtdoor kris (mama van 5) » 14 apr 2007, 17:58

Hoi Jeanne,

IKzelf heb de pil genomen, hoelang juist, dat weet ik niet. Na ons vijfde kindje,heb ik een spiraal laten plaatsen. De gyn zegt dat er geen verband is tussen pilgebruik en borstkanker.

I.v.m. borstvoeding, kan ik alleen mijn eigen verhaal vertellen. Al mijn kinderen hebben borstvoeding gekregen , variërend van 5 maanden tot 9 maanden. En ik dacht ook dat dat een goede bescherming was, maar blijkbaar heeft het voor mij anders uitgepakt.

Vriendelijke groetjes van Kris

Gast

RE: Borstkanker na pilgebruik??????

Berichtdoor Gast » 17 apr 2007, 09:21

Meer en meer wetenschappers zijn ervan overtuigd dat er wel degelijk een verband is tussen het slikken van de pil en het ontstaan van borstkanker.


Dit stond onlangs op de website van Ron Fonteine :

44% meer kans op borstkanker voor de menopauze door de pil

Uit een nieuwe meta-analyse van 34 studies in de oktober uitgave van de bekende Mayo Clinic Proceedings mbt de kans op borstkanker door orale voorbehoedsmiddelen (de pil) blijkt opnieuw dat vrouwen een verhoogde kans op borstkanker hebben, met name de vrouwen die al voor het eerste kind de pil slikten hebben meer kans om borstkanker te krijgen voor de menopause. Het percentage is zelfs 44%

De wereldgezondheidsorganisatie zetten al in 2005 orale voorbehoedsmiddelen op de lijst van klasse 1 kankerverwekkende stoffen. De onderzoekers geloven dan ook dat artsen hun patiënten hierover moeten inlichten omdat de patiënt recht op deze informatie heeft.

http://www.eurekalert.org/pub_releases/2006-10/mc-oci103006.php

Ilse

RE: Borstkanker na pilgebruik??????

Berichtdoor Ilse » 18 apr 2007, 10:23

Mijn gyneacoloog heeft me verteld dat er vooral een verhoogd risico is op borstkanker voor vrouwen met een familiale belasting die de pil gebruiken. Zij zouden zo'n 40% meer kans hebben op borstkanker. Om die reden ben ik dan ook gestopt met de pil.

Gast

RE: Borstkanker na pilgebruik??????

Berichtdoor Gast » 18 apr 2007, 18:08

Met alle respect, maar uw gynecoloog praat de farma-industrie na.
Er is wel degelijk een verband tussen pilgebruik en borstkanker !
Dus niet enkel bij mensen met familiale belasting.
Hoelang laten we ons nog voor de gek houden ????
De schadeclaims in Amerika zijn al in gang gezet...


Terug naar “Borstkankerforum”