Bedankt omdat jij 'jij' bent... Oproep!

Op algemene aanvraag: tv.
Griet JBHH
Berichten: 1
Lid geworden op: 28 okt 2013, 12:07

Bedankt omdat jij 'jij' bent... Oproep!

Berichtdoor Griet JBHH » 28 okt 2013, 12:15

Hoi!

Voor een nieuw miniprogramma zoekt VTM mooie verhalen over mensen die 'iets' doen wat door de personen rondom hen wordt gezien als een leuk lichtpuntje in de dag.

Enkele voorbeelden:

- Een collega die creatief is aangelegd, tekent elke week een ludiek stripverhaaltje over zijn collega's op het centrale mededelingsbord. Het is elke week weer uitkijken naar wat er deze keer uit zijn brein is voortgevloeid.

- Een buschauffeur doet al jaren hetzelfde traject. Ondertussen kent hij zo goed als alle passagiers bij naam en wenst hij hen persoonlijk een goeiemorgen. Ook weet hij dat Anouk vandaag toets Frans heeft (en wenst haar 'bonne chance') en dat Suzanne net oma is geworden van haar eerste kleinkind, waar hij graag naar informeert. Zonder het misschien te weten, tovert hij bij de passagiers een glimlach op het gezicht en bezorgt hij hen een mooi begin van de dag.

- Een vrouw is gek van bloemen, dus zaait ze niet alleen haar hele tuin vol, maar heeft ze ook de berm van een braakliggend stuk grond opgefleurd met zonnebloemen. Gewoon, omdat ze dat mooi vindt. Maar tegelijkertijd genieten ook alle buren en wandelaars van deze bloemenpracht. Eigenlijk doet deze dame onbewust de hele buurt opfleuren.

- Een man experimenteert graag in de keuken. Elk weekend bakt hij een andere taart. Omdat zijn vrouw geen zoetebek is, brengt hij de lekkernijen mee naar het werk. Maandag staat voor de collega's ondertussen gelijk aan 'taartendag'.

- Een meisje speelt al jarenlang piano. Wanneer het mooi weer is, zet ze de ramen van haar slaapkamer open en kunnen alle buren meegenieten van haar prachtige muziek.

Voor al deze mensen is wat ze doen vanzelfsprekend, een soort 'traditie'. Ook hun omgeving zou bijna vergeten hoe speciaal dit is. Maar nu is het dus tijd om de rollen om te keren en deze persoon te bedanken voor wat hij doet of gewoon voor wie hij is. Let wel op: voor deze personen moet het een verrassing blijven!

Bij de verhalen die we brengen, focussen we ons niet op menselijk leed, georganiseerde events of op het typische vrijwilligerswerk, maar kiezen we ervoor om echte feelgood-verhalen te brengen over kleinere dingen die het leven aangenamer maken.

Ken je zo iemand? Laat me zeker iets weten op Griet.Wils@vmma.be !

Terug naar “TV”