Pagina 1 van 1

Angst tijdens 2de zwangerschap

Geplaatst: 16 feb 2007, 07:41
door Veerle,mama van Ilona*
Hallo iedereen,

We hebben ons Engeltje Ilona* moeten afgeven aan de misschien erfelijke ziekte "Schimke" (de wetenschap weet er weinig over omdat er maar 30 patiëntjes zijn over de hele wereld) ons hele verhaal hierover kan je lezen op www.ilona.be

Enkele maangen geleden heb ik hier mijn vraag geplaatst of het risico voor een tweede zwangerschap te nemen is. Jullie vroegen om jullie op de hoogte te houden.

Nu na enkele maanden mag ik jullie vertellen dat we nu 15 weken in blijde verwachting zijn.
Tot nu toe gaat alles goed maar de angst komt toch stillentjes naar boven omdat we de spannende periode van 18 tot 24 weken stillaan bereiken. en als ik de komende weken een bloeding krijg, zal ons kindje opnieuw de ziekte hebben.

Hadden jullie dat ook dat steeds die herinneringen van de vorige zwangerschap naar boven kwamen?

Liefs
Veerle,Leon en Ilona*

RE: Angst tijdens 2de zwangerschap

Geplaatst: 16 feb 2007, 14:01
door mama van 2bengeltjes en 1 engeltje
hallo veerle,alvast proficiat met je zwangerschap.ik ben mama van een dochter van 3j en een zoon van 10maanden,en nog een zoontje die overleden is op 7 maand zwangerschap.met mn laatste zwangerschap heb ik echt niet kunnen genieten,altijd ongerust,ik belde voor het minste naar bevallingskwartier,en de gyne.gelukkig stelden ze mij steeds gerust.ik wil eigenlijk zelf nog een kindje maar kan de zwangerschap zelf niet meer aan,42 weken ongerust zijn. ik hoop dat je er toch ergens kan van genieten van deze nieuwe zwangerschap,zo'n klein wezentje meedragen is telkens weer een wonder.

RE: Angst tijdens 2de zwangerschap

Geplaatst: 16 feb 2007, 18:52
door E
Hallo Veerle,

Tips kan ik je jammer genoeg niet geven. Wel wil ik je een hele dikke proficiat wensen.
Hoe kom je dit door? Ik weet het niet, ben momenteel 19 weken zwanger, mama van 2 engeltjes (is nu mijn 3de zwangerschap). Met momenten gaat het goed, maar momenten kruip ik van ongerustheid aan de muren op.
Ik probeer positief te blijven en mezelf in te prenten dat het deze keer wel gaat lukken, maar dat lukt me niet elke dag. Ik kijk niet meer echt vooruit, bekijk het dag per dag. Ik luister heel erg naar mijn lichaam. Maar aan sommige dingen kan je gewoon niets doen, dit zijn dingen die je niet zelf in de hand hebt.

Nog veel succes!!!!

RE: Angst tijdens 2de zwangerschap

Geplaatst: 19 feb 2007, 03:28
door Gast


Misschien een vlokkentest?? of een punctie???

RE: Angst tijdens 2de zwangerschap

Geplaatst: 23 feb 2007, 09:02
door saskia mama van Ruben* & Ruth
hey veerle,

die angst die zal blijven tot je baby veilig en wel in je armen ligt.
éénmaal je jou babytje gaat beginnen voelen zal dat wel minderen omdat je dan wel weet dat alles goed is ermee.
ik had het geluk dat Ruth een zeer beweeglijke baby was in mijn buik en dat stelde me in zekere mate toch wel gerust hoor!
maar de echte ontspanning krijg je éénmaal het babytje geboren is hè!
dan kan je echt genieten...
ik wens je veel succes met je zwnagerschap en ik duim zeker mee met jou dat alles deze keer goed zal aflopen.
laat ons iets weten hè?
ik kom niet zo veel meer kijken hier op het topic overlijden maar nu en dan wel nog eens.

groetjes saskia mama van Ruben° & Ruth

RE: Angst tijdens 2de zwangerschap

Geplaatst: 23 feb 2007, 12:23
door Saartje
Lieve Veerle,

wat eens schitterend nieuws dat jij terug zwanger bent en dat je het toch aangedurfd hebt. Jouw verhaal is altijd door mijn hoofd blijven spoken. Ik had jouw vraag hier ook op het forum gelezen, maar ik vond die zo moeilijk dat ik het echt niet aandurfde om er op te antwoorden... Ik heb er geen idee van of ik in jullie geval opnieuw zou durven proberen of niet. Maar ik ben echt blij dat je die stap dus toch gezet hebt.
Ook ik kan je geen tips geven om die angst weg te nemen. Het feit dat hier zoveel mensen schreven dat ze een engeltje, maar daarna ook een gezond kindje hadden, gaf mij vooral moed. En je moet proberen er echt in te geloven, al weet ik dat dat erg moeilijk is. Ik duim, net als vele anderen hier voor jou mee en ik weet zeker dat lieve Ilona° over jullie waakt opdat jullie dit verdriet geen 2e keer hoeven mee te maken.
Succes en hou ons op de hoogte,

liefs, Saartje, mama van Simon° en Merlijn

RE: Angst tijdens 2de zwangerschap

Geplaatst: 24 feb 2007, 18:23
door Niekie
Dag Veerle,

Van harte gefeliciteerd met je zwangerschap!
Ikzelf ben nu bijna 36 weken zwanger van ons tweede spruitje; ons eerste kindje - een zoontje - overleed op 29 weken ten gevolge van een knoop in de navelstreng. Uit ervaring weet ik dat de komende periode niet gemakkelijk zal zijn voor jou en je ventje: ons viel het niet alleen zwaar toen ik opnieuw 29 weken zwanger was, maar natuurlijk ook toen de "verjaardag" van ons zoontje ons pad kruiste. Toch overheerste bij ons niet zozeer de onzekerheid en de angst, maar vooral het immense verdriet dat we ons eerste kindje niet hebben mogen houden.
Eens we die periode voorbij waren, groeide bij ons de overtuiging dat ons tweede spruitje een beter lot wacht. Ondertussen tellen we af naar de (ingeleide) bevallingsdatum; hoewel de onzekerheid nu weer toeneemt, houden we vooral vast aan die overtuiging dat deze keer alles in orde zal komen - de ene dag lukt dat al beter dan de andere, maar we doen ons best...
Ik wens jou en je ventje dan ook van harte dezelfde overtuiging toe en hoop dat ook jullie mogen leren om het verdriet om Ilona hand in hand te laten gaan met de vreugde om jullie nieuwe kindje.
Heel veel geluk,
Niekie.

RE: Angst tijdens 2de zwangerschap

Geplaatst: 26 feb 2007, 11:04
door Veerle, mama van Ilona*
Hallo iedereen,

Bedankt voor jullie lieve woorden, tot op hede is nog alles in orde.

We wensen ook voor jullie allemaal het allerbeste.

Liefs
Veerle,Leon en Ilona*