Hopeloos

Gast

Hopeloos

Berichtdoor Gast » 20 feb 2007, 17:13

Ik vroeg mij af of er nog KA's zijn die al heel lang ,te beginnen met het niet uitkomen van hun kinderwens tot en met einde MO ook zo radeloos zijn als wij .Wij zijn eerlijk gezegd heel pessimistisch over het uitkomen van onze kinderwens,hoeveel jaren zal dat nog duren eer we een kindje bij ons thuis zullen hebben,ons kindje.Er zijn nu al zoveel jaren over gegaan en je kan nog geen datum of periode koppelen aan het einde van die procedure.Zijn er mensen die onder het nieuwe regime adopteren die ook zo radeloos zijn?

Gast

RE: Hopeloos

Berichtdoor Gast » 20 feb 2007, 17:29

in welk stadium van de procedure zit je

Evita

RE: Hopeloos

Berichtdoor Evita » 20 feb 2007, 17:38

wij doen het rustig aan hoor!
wij wachten momenteel op het resultaat van de MO.

Gast

RE: Hopeloos

Berichtdoor Gast » 20 feb 2007, 18:45

Waarom dat pessimisme ? Misschien te lang in de medische mallemolen blijven steken ? Destijds hebben wij ook enkele ivf-pogingen gedaan, maar na ca. een jaar proberen (enkele pogingen) hebben wij al gauw voor adoptie gekozen. Cursus gevolgd etc ... maar tegelijk ook een dossier vrije adoptie ingediend (Kazachstan), dat was nog voor 1 sept 2005 toen dat nog kon. Ongeveer 9 maanden na opsturen van ons dossier stonden we terug thuis met ons kindje. Het kan (kon) dus ook anders. Maar dat kan ook nu nog : de procedure is nu relatief transparant en je kan zeggen dat je ca. een jaar (soms minder) na inschrijving/aanmelding (met vervolgens cursus, indienen van je verzoekschrift, MO, advies en in het beste geval geschiktheidsvonnis) naar een adoptiebureau kan stappen. Je kan je bij elk bureau informeren over hoe snel het gaat en wat de wachtlijsten zijn. Hangt ook af van je eigen verwachtingen. Als je bv. een ouder kindje (tussen 2 en 4) wil adopteren zal je sneller kunnen vertrekken dan wanneer je een jonger kindje wil adopteren. Zoals het er nu naar uitziet zou bv. Kazachstan opnieuw zo snel kunnen gaan als vroeger, als tenminste de proefdossiers waar men blijkbaar nu mee bezig is vooruitgaan. Essentieel tijdens zo'n wachttijd is informatie, daar ontbreekt het bij sommige bureaus wel eens aan. Kop op, veel moed en succes !

Gast

RE: Hopeloos

Berichtdoor Gast » 21 feb 2007, 09:54

hey hopeloosje,

Ik besefte daarnet dat het volgende maand zes of zeven jaar geleden is dat ik de pil liet (wil het eigenlijk niet exact weten). Op een bepaald moment deden wij gewoon verder met IVF omdat ik niet het gevoel wou hebben om weer bij nul te beginnen als we aan adoptie begonnen.

Uiteindelijk zijn we dan toch in de zomer van 2005 begonnen aan de adoptieprocedure. Vermits we onze cursus pas in november 2005 konden volgen zaten we dus ook reeds onder de nieuwe wetgeving, met alle kinderziektes van een nieuwe procedure.

Uiteindelijk hadden we na een jaar onze beginseltoestemming (zomer 2006) en vertrekken we binnen een kleine twee maand naar ethiopië om onze zoon op te halen.

Het verschil tussen wachten tijdens de medische molen en wachten tijdens de adoptieprocedure is dat je eens je stapje van de adoptieprocedure hebt afgerond, het niet meer terugkomt. Terwijl je bij herhaaldelijk mislukte IVF's telkens weer opnieuw moet beginnen.

Ik vond eerlijk dat de procedure bij ons ontzettend snel vooruit gegaan is. Tijdens dat eerste jaar ga je van stap naar stap, nooit is er meer dan een tweetal maand tussen. En eens je goedgekeurd bent, dan kan je als je wil al heel concreet beginnen plannen (de kinderkamer, eventueel inentingen, een fotoboek.....).
Uit onze cursusgroep en bij mensen die ongeveer op hetzelfde moment ergens anders de cursus volgden hebben bijna alle koppels die voor ethiopië kozen (ja, hebben vooral met onze mede-ethiopië adoptieouders contact) ondertussen een toewijzing of staan ze ergens heel vooraan de wachtlijst. Het hoeft dus echt niet oneindig lang te duren

Gast

RE: Hopeloos

Berichtdoor Gast » 21 feb 2007, 10:03

bedankt vorige voor de bemoedigende woorden,wij hebben ook een dossier gestart voor vrije adoptie voor september 2005,maar de pech was dat het dossier in hey land van herkomst was geregistreerd maar nog geen toewijzing,dit gebeurde in augustus 2005 en op de valreep is dus alles in 't water gevallen omdat we nog geen toewijzing hadden.We zijn dan maar gestart met opniuew alle stappen uit te voeren cursus,MO,wachtren op resultaat MO,maar daar is weer 15 maanden over gegaan,wij worden er ook niet jonger op ,maar als Kazachstan een succesvol kanaal blijkt te zijn dan is er misschien nog wel wat hoop.Ik weet daty hkm nu met proefdossiers bezig is maar dat is een heel kritieke periode want je weet nooit wat de onderhandlingen tussen de ooff.instanties van Belgie en Kazachstan zullen geven ,want nu meer dan vroeger bij vrije adoptie is er veel meer politiek bij gemoeid,Belgie is niet het enige land dat met Kazachstan wil werken,dus... Alleszins veel succes met juliie kindje.

minder geluk

RE: Hopeloos

Berichtdoor minder geluk » 21 feb 2007, 10:08

bij ons groep (ook november cursus) zijn er mensen die pas sinds november op een wachtlijst staan omdat zij langer hebben moeten wachten op hun mo en nog eens het jaarlijk reces van de rechtbank hadden

je wachttijd tussen cursus en op een wachtlijst staan hangt heel veel af van de rechtbank en de caw dat je hebt en nog eens van de periode, want als je mo in juni is gedaan moet je in de meeste rechtbanken twee tot drie maanden wachten eer je kan verschijnen

Gast

RE: Hopeloos

Berichtdoor Gast » 21 feb 2007, 12:11

wat hierboven geschreven wordt klopt! Veel hangt af van de provincie waar je voor de rechtbank komt en waar je mo doorgaat.
Maar, de periode hoeft niet altijd een probleem te zijn.

Ons verslag lag eind juni op de rechtbank, we zijn midden juli kunnen voorkomen en omdat het zo rustig was hebben we ons vonnis dezelfde dag nog uitgesproken gekregen. Zo konden we begin augustus ons al gaan inschrijven en lag begin oktober ons dossier in het herkomstland

(dit was allemaal in Gent)

Gast

RE: Hopeloos

Berichtdoor Gast » 21 feb 2007, 13:12

Weet er iemand of de CAW's tijdens de zomervakantie gewoon doorwerken of hebben zij ook een soort "vakantiestop"?

Gast

RE: Hopeloos

Berichtdoor Gast » 21 feb 2007, 13:25

werken door, zal wel een soort vakantieregeling zijn maar ze hebben geen collectief verlof ofzo...
rechtbanken hebben 1 zitting in juli, en 1 in augustus

Gast

RE: Hopeloos

Berichtdoor Gast » 21 feb 2007, 14:20

niet alle rechtbanken hebben 1 zitting in julie en 1 in aug, leuven vb. had vorig jaar er 2 in juli en geen in aug

Gast

RE: Hopeloos

Berichtdoor Gast » 21 feb 2007, 16:06

En Antwerpen geen één


Terug naar “Andere onderwerpen”