adoptie uit Kazachstan?

Gast

adoptie uit Kazachstan?

Berichtdoor Gast » 03 feb 2007, 15:50

Wie heeft er reeds een kindje uit Kazachstan geadopteerd (via het Kleine Mirakel)? Hoe zit het met de verblijfsperiode daar (7 tot 9 weken)? Moet dit gebeuren door beide kandidaatadoptie-ouders of kan alleen de mamakandidaatadoptie-ouder gaan? Wat als dit onmogelijk is omwille van je beroep? Wij hebben ons juist ingeschreven en wachten nog op antwoord (via Kind en Gezin). Wat was jullie totale kost van de adoptie?

Gast

RE: adoptie uit Kazachstan?

Berichtdoor Gast » 03 feb 2007, 16:21

het kleine mirakel mag nu blijkbaar hun proefdossiers opsturen, dus is er nog niemand die via hun een kindje heeft geadopteerd

Gast

RE: adoptie uit Kazachstan?

Berichtdoor Gast » 03 feb 2007, 17:56

De wet ginder blijft hetzelde als enkele jaren geleden hoor. De verblijfsperiode is juist maar kan in twee keer gebeuren.
De eerste keer moeten bijde ouders, indien gehuwd, aanwezig zijn in het weeshuis en op de rechtbank. Na ongeveer 3 weken kan je dan naar huis komen. Na nog een week of 3 kan één van de ouders het kindje gaan ophalen. Die blijft dan een goeie week daar.

de kosten kunnen misschien veranderd zijn. Wij betaalden terplekke 12 000 dollar, 20 dollar per dag voor hotel, 10 dollar voor eten, twee personen vliegen voor 2000 euro. Hotel en eten hangt wel af van in welke stad je verblijft.

Gast

RE: adoptie uit Kazachstan?

Berichtdoor Gast » 04 feb 2007, 09:15

Het totale bedrag komt nu op ongeveer 15 000 ¿ . Als je het in twee keer doet zullen er nog extra vliegkosten bijkomen .

Gast

RE: adoptie uit Kazachstan?

Berichtdoor Gast » 04 feb 2007, 13:54

Eén van beide partijen kan na de rechtbank huiswaarts keren.
Is niet aan te moedigen (of er moet iemand anders afrijzen om de mama te vergezellen) maar alleen in een vreemd land met een "vreemd kindje"????

Veel succes!

Gast

RE: adoptie uit Kazachstan?

Berichtdoor Gast » 04 feb 2007, 17:24

Ja kan ook allebei naar huis komen en iemand alleen kan later het kindje gaan ophalen. Dat gebeurt dan toch in Almaty wat een wereldstad is.

Gast

RE: adoptie uit Kazachstan?

Berichtdoor Gast » 05 feb 2007, 10:10

Dit laatste is toch niet altijd mogelijk. In sommige regio's moet je beiden terugkomen omdat er nog een handtekening moet gezet worden (dit was bij ons toch het geval en een volmacht geven ging toen niet). Ook het kindje naar Almaty brengen wordt zeker niet in alle regio's gedaan.

Gast

RE: adoptie uit Kazachstan?

Berichtdoor Gast » 05 feb 2007, 11:05

Het (papierwerk) zal nu trouwens in Astana gebeuren (hoofdstad), omdat daar de nieuwe Belgische ambassade is. Indien het ook maar enigzins mogelijk is (werk, financieel) is een lang verblijf daar met z'n tweeën en met het kindje aan te bevelen. Dat is echt een fantastische tijd waar je met je hele gezin samen bent en (buiten de adoptie) geen andere beslommeringen hebt. Je moet nog je hele leven werken dus op die 7-8 weken komt het eigenlijk ook niet aan.

Gast

RE: adoptie uit Kazachstan?

Berichtdoor Gast » 05 feb 2007, 11:35

Het visum zal toch momenteel toch nog altijd in Almaty moeten dus niet alles in Astana.

hope

RE: adoptie uit Kazachstan?

Berichtdoor hope » 06 feb 2007, 09:08

Wij zijn wachtende op ons MO en hebben nog niet definitief beslist uit welk land wij hopen te adopteren. Wij zouden graag wat meer weten over het land Kazachstan zelf. Weet iemand waar ik goede informatie kan vinden ? Bedankt !

Gast

RE: adoptie uit Kazachstan?

Berichtdoor Gast » 06 feb 2007, 09:35

Hoi Hope,
Kijk een op de site www.lowel.be .Daar staat heel wat info op en een heleboel links naar websites van vrije adopties in kazachstan.Op sommige van die websites vind je heel veel uitleg over Kazachstan.
Op de site van het Kleine Mirakel vind je ook uitleg over de procedure : www.hetkleinemirakel.be
Ik hoop dat je hier mee verder kunt !
Groetjes en nog veel succes.


Terug naar “Andere onderwerpen”