Pagina 1 van 1

adoptie China,hoe je je tijd kan winnen?

Geplaatst: 11 jan 2007, 14:08
door Lan
Hallo

Ik ben Lan en Ik ben Chinese.Ik moet zeggen dat mijn taal niet zo goed als jullie(zeker beter dan jullie Chinese denk ik?:) ) Ik vind dat jullie mensen hier die een chinese kindje een thuis geven; zijn echt goede mensen en zeker een warme hart heeft.dus mijn bedoeling is om jullie zo mogelijk te helpen!maar vroeger heb ik klaag gekregen over mijn taal .zo klaag hier niet.aub.als je niet begrijpt; vraag nog eens.ok;hier onder de mogelijkheid dat je je tijd een beetje wil winnen :

je mag een aanvraagbrief schrijven en aandienen als je je tijd een beetje wil winnen met 6 condities.(een is genoeg van de zes)normaal kan je tot 6-9 maanden winnen.dan zet je in 'VIP' kanaal.
1(一)je wil een speciaal need kindje adopteren。
  (二)je ben jonger dan 45 en wil een kindje oudere dan 3 (gezonde) adopteren。
  (三)je bent oudere dan 45 en wil een kindje oudere dan 6 (gezonde) adopteren。
  (四)je neem de kindje dat CCAA speciaal aangeraad heeft (normaal specaal need kindje)。
  (五)een van de koppel is chinese of alle twee。
  (六)je werkt of studeert in China meer dan een jaar(niet zeker bedenkt nu of vroeger?moet nog eens vragen)。

hier boven de informatie is vertaald van originaal article van Chinese overheid web.hopelijk kan jullie een beetje helpen.

groetjes

...

RE: adoptie China,hoe je je tijd kan winnen?

Geplaatst: 11 jan 2007, 14:45
door lisa
Dag Lan,

we hadden er eigenlijk nog niet over gesproken, mijn vriend en ik, maar denk wel dat een chinees kindje adopteren een van onze volgende stappen zal zijn.
We proberen al een tijd zelf een baby te krijgen, maar het wil maar niet lukken. Ik ben gek op kinderen en kan me een leven zonder niet voorstellen.
Mijn partner is zelf van Chinese afkomst, en ik studeer wat Chinees in avondonderwijs zodoende...
Ik heb niet goed begrepen waar we die aanvraagbrief moeten heen sturen, en met VIP kanaal, bedoel je dat we dan een VIP behandeling krijgen?
Verder bedankt voor de tip.

groetjes..

RE: adoptie China,hoe je je tijd kan winnen?

Geplaatst: 11 jan 2007, 15:44
door Lan
hallo lisa

inderdaad kan je VIP worden en zeker sneller dan andere mensen die dezelfde tijd inloggen bij ccaa.dwz dat jullie kunnen 9 maanden tijd winnen dan anderen.(soms meer bvb ook sommige documenten van je man kan direct in Chinese gebruiken dus geen tijd verloren om te vertalen)
je kan de brief (aanvragenbrief iets zoals solicitatiebrief )samen met je andere documenten aan adoptiedienst geven.met zulke brief word je 'priority" behandeld.
samen met je andere documenten;CCAA onmiddelijk kan wetten of alles waar is.als ja ;dus zetten jullie automaatlijk in een andere groepje die als VIP.

hoe je zulke brief schrijf, heb CCAA ook speciaal vereisen.wat je daar moet melden..blabla...in CCAA web heb ik die in Chinese gelezen.misschien kan je daar ook in Engels vinden?

groetjes
Lan

RE: adoptie China,hoe je je tijd kan winnen?

Geplaatst: 11 jan 2007, 17:59
door Karolien
Hey Lan,

Ik wou maar even zeggen dat ik het heel tof vind dat je hier nuttige tips geeft! En trek het je niet aan als mensen klagen over je taal .. ik vind dat je het meer dan goed doet. Het is zoals je zelf zegt .. Jouw Nederlands is waarschijnlijk veel beter dan het Chinees van de klagers ;)

Groetjes,
Karolien

RE: adoptie China,hoe je je tijd kan winnen?

Geplaatst: 11 jan 2007, 21:01
door Gast
is dat alleen voor mensen die nog niet ingelogd zijn?

RE: adoptie China,hoe je je tijd kan winnen?

Geplaatst: 11 jan 2007, 21:49
door Leen
Beste Lan,

Wij willen een chinees meisje adopteren van een jaar of 4, als we dat melden aan het adoptiebureau krijgen wij dan een kortere wachttijd zoals je hierboven schrijft? En weten die mensen van het adoptiebureau dat?

Groetjes,
Leen.

RE: adoptie China,hoe je je tijd kan winnen?

Geplaatst: 12 jan 2007, 07:36
door Gast
Ons heeft het adoptiebureau gezegd dat het niet mogelijk meer is om uit China een ouder kind te adopteren....