Pagina 1 van 1

katten

Geplaatst: 09 jan 2008, 09:39
door Gast
Mn vriend en ik zouden heel graag zwanger worden dit jaar maar nu heb ik een vraagje ivm onze katten. Hoe kan ik ervoor zorgen dat onze katten niet in het parkje komen? Want ik ben er een beetje bang voor dat ze op de baby zouden gaan liggen.

RE: katten

Geplaatst: 09 jan 2008, 18:26
door Gast
Wij hebben ook een poes en ik was daar ook wat bang voor, ten onrechte bleek later.
We hebben het park wel ruim op voorhand gezet zodat ze er kon aan wennen. Verder ook telkens NEE geroepen zodra ze iets te nieuwgierig werd. Ze wist dus goed dat dit niet voor haar was.
Wanneer ik niet thuis was lag er zilverpapier in't park, in geval ze toch zou proberen er in te springen dan zou ze wel hevig schrikken.
Hopelijk heb je iets aan deze tips, en succes met je zwangerschap!

RE: katten

Geplaatst: 10 jan 2008, 11:43
door Gast
buiten

RE: katten

Geplaatst: 10 jan 2008, 14:46
door ****
Ik herken het probleem volledig en ging een jaar geleden ook op zoek naar een antwoord... Zilverpapier was het eerste dat ik uitprobeerde... nadien hoorde ik nog dat ballonnen ook een effect hebben dus werd het ballonnen en zilverpapier in het park dat ik al goed op tijd had klaarstaan om onze kat eraan te laten wennen.weken keek ze er niet naar om, en ineens hoorde ik iets... ze lag netjes in de hoek van het park op het zilverpapier en met de ballonnen weggeduwd! Daar ging mijn idee dus nam ik contact op met de dierenarts. Die had het over een spot te richten op het park (wat ik geen goed idee vond want als mijn babytje erin zou liggen zou ik de spot er toch niet meer op kunnen zetten) en dubbelzijdige kleefband op papier plakken en erin liggen maar aangezien we een langharige kat hebben was dit ook geen optie. Uiteindelijk werd ons kindje geboren en zorgde ik er altijd voor dat ik in de buurt was, of de kat wegzette als ik het park niet in het oog kon houden, zodat ze er niet naast kon gaan liggen. Nu weent onze baby soms zo hard dat de poes zover mogelijk weg kruipt, nu ze weet dat onze baby soms enkele decibels kan produceren is ze helemaal niet meer geinteresseerd in het park. Eind goed al goed dus!
Nog een klein detail: de bekleding van het park deed ik er wel onmiddellijk af want zo zag ik van ver of er geen ongewenst bezoek naast ons babytje lag :)

Succes!