Leuke streek in Frankrijk?

Mama van 2

Leuke streek in Frankrijk?

Berichtdoor Mama van 2 » 14 jan 2008, 11:49

Hallo,

Welke streek in Frankrijk is leuk voor een vakantie met 2 kindjes (2 en 4)? Hoeft niet per se aan de kust te zijn. Graag een omgeving met wat activitieten bvb dierentuin, zwemmeer, leuke stadjes, speeltuinen,....
Wij gaan misschien met Eurocamp maar weet echt niet welke streek kiezen.

Erg bedankt.

Gast

RE: Leuke streek in Frankrijk?

Berichtdoor Gast » 14 jan 2008, 20:27

Wij vinden de Dordogne wel leuk. Je kan er op 1 dag naartoe rijden (700 à 800 km), je hebt al veel kans op mooi weer, er zijn veel kastelen te zien (dat vinden onze jongens toch leuk...). Vorig jaar bezochten we een 'dinopark' en er zijn nog wel een aantal themaparken te vinden.

Gast

RE: Leuke streek in Frankrijk?

Berichtdoor Gast » 14 jan 2008, 22:41

Wij gaan dit jaar met onze 2 jongens naar de Languedoc-Roussillon, alias 'Katharenland'. We gaan er de Katharenburchten bezoeken, Carcassonne, Perpignan, (korte) wandelingen in de Pyreneëen maken, een keertje de grens over naar Spanje, dagje naar de kust, grotten bezoeken, museum van de prehistorie, dino-museum, Aqualand .. en tussenin met zijn allen aan het zwembad op het vakantiedomein waar we een huisje gehuurd hebben.

Hilde

RE: Leuke streek in Frankrijk?

Berichtdoor Hilde » 15 jan 2008, 06:53

Wij zijn echte francofielen, gaan al 16 jaar bijna elk jaar zomer en winter naar Frankrijk en voor ons staat met stip bovenaan de Ardeche. 900km rijden, veel te doen en redelijk zonzeker. Sommige plaatsen zijn zeer toeristisch en druk maar je vindt er gemakkelijk rustige plaatsen ook.

Gast

RE: Leuke streek in Frankrijk?

Berichtdoor Gast » 15 jan 2008, 07:50

Al heel erg bedankt voor de info. Wij dachten ook aan de dordogne of de Ardèche maar zijn er nog nooit geweest.

Nog iemand info?

Gast

RE: Leuke streek in Frankrijk?

Berichtdoor Gast » 15 jan 2008, 08:34

De Provence! Rechts onderaan Frankrijk,warm en toch draaglijk weer. Gorges de Verdon, Monaco, St. Paul de Vence, grens over en je bent in Italië (San Remo). Heel mooie streek!

leentje

RE: Leuke streek in Frankrijk?

Berichtdoor leentje » 15 jan 2008, 11:29

Hallo,

Had dezelfde vraag en bij uit uitkijken naar huisjes vonden we een domein niet ver van Sisteron. Kent iemand deze streek?


Terug naar “Praktisch”