vliegen en oorontsteking

K

vliegen en oorontsteking

Berichtdoor K » 10 mei 2007, 13:16

Dag iedereen

Ons zoontje (20 mnd) heeft al verschillende ooronstekingen gehad (nov tot op heden 8), maar specialist raadde ons af om buisjes te laten plaatsen. (Nu willen we na onze vakantie een 2e opinie vragen bij een andere arts, want in mijn omgeving hoor ik verhalen van kindjes met buisjes die amper 1 a 2 oorontstekingen gehad hebben. )
We vertrekken begin volgende maand op vakantie en nemen hierbij het vliegtuig. Nu is mijn vraag of het gevaarlijk is als mijn zoontje op dat moment met een oorontsteking zou zitten? Kan ik preventief iets ondernemen?
Het is niet onze eerste vliegreis dus weet dat je de kinderen het best laat drinken (of zuigen) tijdens het opstijgen en landen, maar weet niet hoe het zit met kindjes en oorontstekingen.

Alvast bedankt
K

Lyntje

RE: vliegen en oorontsteking

Berichtdoor Lyntje » 10 mei 2007, 14:06

Ik meen mij te herinneren dat onze KA vorig jaar gezegd heeft dat je met een oorontsteking niet mag vliegen (ivm opvoeren druk trommelvlies of zo...). Maar als de ontsteking zodanig is dat het kind er niet veel last van heeft en jullie het dus ook niet opmerken, dan denk ik dat het wel zal meevallen zeker. Best eens bij de KA navragen toch.

Gast

RE: vliegen en oorontsteking

Berichtdoor Gast » 10 mei 2007, 21:20

idd, je mag niet vliegen

Gast

RE: vliegen en oorontsteking

Berichtdoor Gast » 10 mei 2007, 21:39

wij zijn terug gekeerd van vakantie met onze dochter van 10 jaar die een ooronsteking had en ik kan je verzekeren ze heeft heel veel pijn gehad . ze kreeg reeds 3 dagen anti-biotica en pijnstillers maar toch

K

RE: vliegen en oorontsteking

Berichtdoor K » 11 mei 2007, 06:36

Bedankt voor de informatie, we gaan zeker volgende week nog eens bij de huisarts passeren om daar te informeren wat wij het beste kunnen doen.

Groetjes
K

Gast

RE: vliegen en oorontsteking

Berichtdoor Gast » 11 mei 2007, 14:46

IK ZAT EENS OP DE VLIEGER EN NAAST MIJ ZATEN MENSEN MET EEN KINDJE VAN IK DENK EEN JAAR OF TWEE DIE OOK EEN OORONTSTEKING HAD. ZIJ HADDEN EEN PROP WATTEN NAT GEMAAKT EN DAT IN PLASTIEK BEKERTJES GESTOKEN EN DAT TIJDENS HET OPSTIJGEN EN DALEN OVER DE OREN VAN HUN BABY GEZET. EEN BELACHELIJK ZICHT. MAAR DAT KINDJE HEEFT GEEN KIK GEGEVEN ... IK WEET NIET OF HET ECHT WERKT EN MEDISCH BEWEZEN IS, MAAR HUN KA HAD DAT AANGERADEN. MISSCHIEN KAN JE HET EENS AAN JULLIE KA NAVRAGEN...

marieke

RE: vliegen en oorontsteking

Berichtdoor marieke » 14 mei 2007, 19:21

ik ben 5 dagen langer in het buitenland moeten blijven omdat mijn zoontje een oorontsteking had en hij niet op het vliegtuig mocht, gevaarlijk voor scheuren en heel, heel pijnlijk bij stijgen en dalen

Gast

RE: vliegen en oorontsteking

Berichtdoor Gast » 15 mei 2007, 12:14

ivm plastic bekertje e nwatten
heb dit zelf meegemaakt en is een belachelijk zicht maar helpt 100 %
je hebt totaal geen last

groetjes
krisje


Terug naar “Praktisch”