Klompvoet

Gast

Klompvoet

Berichtdoor Gast » 23 feb 2005, 12:12

Graag zou ik reacties horen van mensen met een kindje met een klompvoet of die zelf een klompvoet hebben gehad.

Ons zoontje van 7 maanden is sinds zijn geboorte hiervoor in behandeling (kinesiste en kinetech).


d

Klompvoet

Berichtdoor d » 26 feb 2005, 23:04

Hoi,
Mijn zoontje(8 maand)is geboren met twee klompvoetjes graad vier,hij krijgt elke dag kinesist en gaat één keer per week op de kinétech.De oorzaak is bij ons onbekend,ken niemand in de familie met klompvoeten en had genoeg vruchtwater.In juli zal hij geopereerd worden.Het is toch wel een vermoeiende periode hé,ik zal blij zijn wanneer hij zijn eerste pasjes zal kunnen zetten.

groetjes,d

Marleen

Klompvoet

Berichtdoor Marleen » 28 feb 2005, 14:26

Beste,

Mijn zoontje is nu 2j.4m. en had bij de geboorte ook twee klompvoetjes. Na 5 dagen moest hij in de gips met beiden voetjes en dit voor de volgende 3 maanden. Iedere week moest ik naar de kliniek om de gipsen te vernieuwen.
Toen hij 3,5 maand was, werd hij geopereerd aan de achillespees. Na deze operatie stonden zijn voetjes perfect recht. Hij moest vanaf toen ook dagelijks naar de kinesist...idd. een zeer vermoeiende periode, en ik was dan ook blij dat deze achter de rug was...en dag en nacht dragen van apparaatjes (speciale schoentjes op een beugel), en dit tot bijna de leeftijd van 2 jaar.
Hij was 15,5 maanden wanneer hij zijn eerste stapjes alleen heeft gezet, en nu stapt, loopt, springt en huppelt hij in het rond als de beste.

D, wat bedoel je met graad 4 ??

Nog veel moed en het komt allemaal wel goed.

Groetjes...Marleen


Petra

Klompvoet

Berichtdoor Petra » 01 mar 2005, 14:36

Hallo,

Alvast bedankt voor jullie reactie.
Onze zoon heeft het alleen aan zijn linkervoetje en hij heeft een graad 3. Hij zal op 16 maart een botox inspuiting krijgen om zo zijn hieltje te laten zakken. (ze hopen zo een operatie te vermijden) en dan zeker al 14 dagen gips. Zijn voorvoet is op dit ogenblik in orde.
Indien de botox toch niet zou lukken, moet hij natuurlijk rond 9-10 maanden geopereerd worden en dan zal zijn achilepees moeten verlengd worden.


Het is wel een heel vermoeiende periode en wij zullen ook blij zijn dat deze achter de rug is.

Je hoorde wel altijd van in het begin, je kindje zal normaal kunnen lopen, ... . Maar het is toch altijd beter om dit te horen van mensen die het zelf hebben meegemaakt.


Ine

Klompvoet

Berichtdoor Ine » 03 mar 2005, 22:25

Hoi,

Mijn dochtertje, bijna 8 maanden, heeft ook een klompvoetje. Sinds de geboorte zijn we elke dag bezig met kine (geen kinetech voorlopig) en wordt haar voetje elke dag getaped. Ze wordt opgevolgd in pellenberg.
Vermits ze laatst op de foto's gezien hebben dat de stand van de beentjes in haar voetje niet goedkomt, zal ze op 12 april geopereerd worden: zowel verlenging van achillespees, en verplaatsing van de beentjes in de juiste stand.

Pfff... Ik weet wel dat we er door moeten, en dat kindjes met klompvoetjes uiteindelijk zo goed als alles kunnen (turnen, sporten,...), maar ze zijn toch nog zo klein hé!

Weet je wat ik wel raar vind? De behandeling van klompvoetjes verschilt zo fel. Hier dus nog geen gipsjes gehad, enkel de taping. Ik vind het vreemd dat hier geen vast patroon voor gevolgd wordt...Dan twijfel ik soms wel, of we zeker met de juiste dingen bezigzijn...

Afin, als iemand zin heeft om er nog wat meer over te praten (of gewoon wat te "zeuren" over al het geloop, want ik besef maar al te goed dat we het moeten relativeren in vergelijking met allelei erge dingen!!, maar toch weegt het soms door...), of als je zin hebt om onze prutskes gewoon samen op te volgen, let me know! Lotgenootjes zeer zeker welkom!

Groetjes, en dikke knuffel voor de babietjes!
Ine

Petra

Klompvoet

Berichtdoor Petra » 04 mar 2005, 14:45

Dag Ine en natuurlijk ook de rest,

Ons zoontje wordt ook opgevolgd in Pellenberg (Dr. Moens en Van Campenhout) en natuurlijk Annie en Lieve.

Je hebt gelijk dat wat onze kindjes hebben eigenlijk iets klein is tegenover sommige anderen en dat hebben wij al dikwijls tegen elkaar gezegd. Maar je moet toch zien dat je elke dag naar de kinesiste gaat, 1 dag per week naar pellenberg kinetec halen( wij nemen hem voor het weekend mee naar huis). Enz.

Ik ben wel blij dat hij 16 maart zijn botox inspuiting krijgt en dan is het nog 2 weken gips om het zo in de juiste stand te houden. Dit is dan 2 weken niet naar kinesiste gaan, ... even een korte pauze.


Marleen

Klompvoet

Berichtdoor Marleen » 04 mar 2005, 15:26

Dag Ine en co.,

Ons dochtertje (nu 11 weken oud) is ook geboren met een klompvoetje rechts. Dit was tijdens zwangerschap al ontdekt dus we hadden tijd om er aan te wennen en al wat informatie op te zoeken. Ze is na de geboorte op ons verzoek al vrij vlug ingegipst (orthopedist die er bijgeroepen was sprak over ¿dwangstand¿ en alleen te masseren).

De dag na thuiskomst uit het ziekenhuis zijn we dan ook direct naar een kindorthopedist gegaan die vertrouwd is met de behandeling van klompvoetjes (Dr. Puylaert ¿ zit in Paola kinderziekenhuis en UZA Edegem). Hij spreekt van een klompvoetje graad 1 ¿ dus een vrij soepel voetje. Met foto¿s is ondertussen ook al bevestigd dat de beentjes in haar voetje recht staan en dat ook het sprongbeen in de hiel goed staat. Ook is er een echo heup gebeurd, omdat klompvoetjes soms ook kunnen voorkomen tesamen met een heupluxatie. Gelukkig bleek dit bij haar niet het geval te zijn.

Bij het verwijderen van de gips (die op de materniteit was aangelegd door de bijgeroepen orthopedist) bleek dat ons dochtertje een wonde in haar been had door het schuren van de gips. Dit verklaarde meteen ook waarom ze de eerste nacht thuis heel de nacht had liggen wenen. Ze is in het begin dan ook behandeld door middel van kiné tot het wondje genezen was. Daarna is ze ingegipst. De gips moest om de 2 weken vervangen worden. Nu zit ze in een gipsvrije periode en krijgt ze 3x per week kiné en moet ze een apparaatje dragen dag en nacht (schoentjes met een staafje ertussen). Volgende week moet ze terug op controle gaan. Ben benieuwd of ze terug moet gegipst worden of mag verderdoen met apparaatje. Ik hou jullie op de hoogte.

Ik kan iedereen, vanuit onze eigen ervaring, alleen maar aanraden om zo vlug mogelijk contact te nemen met een kinderorthopedist die vertrouwd is met de behandeling van klompvoetjes.
In het begin is het inderdaad schrikken maar we zijn al blij dat ze het in een zo lichte vorm heeft, dus we zijn er van overtuigd dat het allemaal dik in orde komt! En, inderdaad, je leert al vlug te relativeren, er zijn immers ouders die slechter nieuws over hun baby te horen krijgen.

Groetjes,

Ine

Klompvoet

Berichtdoor Ine » 04 mar 2005, 22:20

Hoi,

Petra, jij hebt dat dan toch ook, zo'n gevoel van "opluchting" als je eens een weekje niet naar de kine moet... Kaatje had onlangs de wijnpokken, en omdat ze ook blaasjes op haart beentje/voetje had, hebben we het ook een week overgeslagen. Dat was dan een weekje zonder rondgehos en geregel... Je went er wel aan natuurlijk, maar het blijft toch een hele opgave hé: wij hebben afgesproken dat één van ons twee naar de kine gaat (meestal om 19u) en de andere maakt dan het eten klaar en doet de afwas al, tegen de tijd dat de kine-persoon terugkomt (meestal tussen 19u45 en 20u). Dan kunnen we tegen 20u toch onmiddellijk eten.
Kaat wordt trouwens ook opgevolgd door Dr Moens. Over kinetech heeft hij wel al gesproken (alée, hij vraagt dan: "gaan jullie ook naar de kinetech?" maar hij zegt niet dat we dat moeten doen... Dan wordt het plots zo vaag...Ik snap het soms niet zo goed... Hoe lang moet je zoontje aan het kinetech-apparaat? Duurt dat niet een paar uur?

Marleen, oh, ze hebben het bij jou reeds op de echo gezien... Dan kan je inderdaad heel vlug reageren na de geboorte hé! Was dat tijdens een gewone echo, of zo'n gespecialiseerde uitgebreide echo? Bij Kaat hebben ze haar heupje de eerste 2 maanden ook extra gevolgd, er is even sprake geweest van een spreidbroekje, maar dit bleek uiteindelijk niet nodig.

Is het jullie eerste kindje? Wij hebben nog een zoontje van 2 jaar en 4maanden, dus als ik eens een avondje weg moet (of weg ga), moet Andy altijd hem ook mee naar de kine nemen (gelukkig vindt de kinesist het niet erg, maar ja, ze zijn al de ganse dag bij de onthaalmoeder, en dan doe je ze 's avonds niet graag opnieuw weg hé!)

Hebben ze bij iemand eigenlijk een oorzaak kunnen geven? Blijkbaar is er toch nog niet zoveel geweten over mogelijke oorzaken hé... Het zou volgens de dokter hoofdzakelijk erfelijk zijn, maar ook de ligging in de baarmoeder zou een rol kunnen spelen. Tja...

Marleen, succes met de controle volgende week! Wij moeten volgende week ook terug naar Leuven, preoperatieve controle, en nogmaals bij Dr Moens, ter bevestiging van de operatie.

PS: Worden de voetjes/onderbeentjes van jullie kindjes ook ingetaped na de kinesessie?

Groetjes,
Ine

Marleen

Klompvoet

Berichtdoor Marleen » 05 mar 2005, 13:05

Dag Ine,
Om op je vraag te antwoorden ivm. de echo : onze gynaecoloog had het als eerste opgemerkt op een gewone echocontrole. In je zwangerschap moet je ook eens een "uitgebreide" echo laten nemen. De gynaecoloog heeft ons hiervoor doorverwezen naar Dr.Loquet, Centrum voor perinatale Diagnose in het St. Augustinus ziekenhuis. Deze heeft de diagnose van het klompvoetje bevestigd + ook nog een andere kleine afwijking gevonden, nl. ovariële cyste.
Het is inderdaad ons eerste kindje. Nu ik nog thuis ben kan ik het kinébezoek nog goed combineren, terwijl ze de kiné van mijn dochtertje doen deed ik dan mijn postnatale oefeningen. Maar ik kan me inderdaad voorstellen dat wanneer ik terug aan het werk ben het wat moeilijker te plannen en organiseren zal zijn.
Een oorzaak is bij ons niet gegeven, ik denk dat het gewoon pech is.In sommige families komt het inderdaad meer voor, doch in onze familie is het de eerste maal.
Na de kiné worden de voetjes bij ons niet ingetapet, want zij moet een apparaatje dragen (schoenen met beugeltje ertussen).

Petra

Klompvoet

Berichtdoor Petra » 06 mar 2005, 18:46

Hallo allemaal,

Ine als je volgende week naar dr. Moens gaat zou ik toch even meer informatie vragen ivm. de kinetech. Ik vind het raar dat jullie dochtertje er niet moet aanleggen, zij had toch ook een graad 3?
Normaal moeten de kindjes er 4 uur aan liggen, als je ginder zelf blijft om aan de kinetech te liggen duurt het ongeveer 4 uur. Maar omdat wij hem in het weekend mee naar huis nemen, leggen wij onze Lukas er 's nachts aan. Dus, als hij gaat slapen leggen wij hem aan het machientje en als hij terug wakker wordt (soms nog 's nachts, anders 's morgens) nemen wij hem er terug af (waardoor het meestal langer is dan 4 uur). Omdat we dit al doen sinds hij ongeveer 1 maand was, is hij dit al gewoon en slaapt hij gewoon door.

Ook wij wisten het niet voor zijn geboorte, bij ons hadden ze nooit niets gezien op de echo, dus het was wel even schrikken. Langs de ene kant waren wij wel content dat wij het niet op voorhand wisten omdat wij het niet kende. En dan ga je je zorgen maken om niets en kan je ook niet meer genieten van de zwangerschap.

Wat de oorzaak is??? Ze hebben ook tegen ons gezegd erfelijk, te lang in stuit gelegen, ... .

Wij hebben ook een beurtrol voor de kinesiste afgesproken, anders is het bijna niet te doen. In het begin toen ik nog thuis was, ging ik in de dag. M

Petra

Klompvoet

Berichtdoor Petra » 06 mar 2005, 18:58

(per ongeluk te vroeg op versturen gedrukt)

Hallo allemaal,

Ine als je volgende week naar dr. Moens gaat zou ik toch even meer informatie vragen ivm. de kinetech. Ik vind het raar dat jullie dochtertje er niet moet aanliggen, zij had toch ook een graad 3?
Normaal moeten de kindjes er 4 uur aan liggen, als je ginder zelf blijft om aan de kinetech te liggen duurt het ongeveer 4 uur. Maar omdat wij hem in het weekend mee naar huis nemen, leggen wij onze Lukas er 's nachts aan. Dus, als hij gaat slapen leggen wij hem aan het machientje en als hij terug wakker wordt (soms nog 's nachts, anders 's morgens) nemen wij hem er terug af (waardoor het meestal langer is dan 4 uur). Omdat we dit al doen sinds hij ongeveer 1 maand was, is hij dit al gewoon en slaapt hij gewoon door.

Omdat ik in Gasthuisberg ben bevallen en van de streek van Leuven zijn, hebben zij ons doorverwezen naar Pellenberg. De kinesiste die wij in Gasthuisberg gezien hebben, heeft mij toen dadelijk het nummer gegeven van Annie en Lieve (bij deze 2 moeten wij elke week zijn voor de kinetec). En zij spraken aan de telefoon voor de eerste keer over een machientje (later bleek dit dus de kinetec te zijn). Donderdags was ik ontslagen uit het ziekenhuis en vrijdags stonden wij voor de eerste keer in Pellenberg voor aan de kinetec te liggen.

Ook wij wisten het niet voor zijn geboorte, bij ons hadden ze nooit niets gezien op de echo, dus het was wel even schrikken. Langs de ene kant waren wij wel content dat wij het niet op voorhand wisten omdat wij het niet kende. En dan ga je je zorgen maken om niets en kan je ook niet meer genieten van de zwangerschap.

Wat de oorzaak is??? Ze hebben ook tegen ons gezegd erfelijk, te lang in stuit gelegen, ... .

Wij hebben ook een beurtrol voor de kinesiste afgesproken, anders is het bijna niet te doen. In het begin toen ik nog thuis was, ging ik in de dag. Maar sinds ik terug aan het werk ben is het ieder om de dag.

Ja, en ook bij ons wordt na het manipuleren van het voetje zijn voetje en onderbeen ingetaped.

Zo was er in december een avondsessie over klompvoetjes in Gasthuisberg, normaal gezien voor toekomstige en huidige kinesisten. Maar Annie en Lieve (de kinesisten van Pellenberg) hadden alle ouders die bij hun in behandeling zijn hiervan verwittigd en wij waren daar ook welkom.
Moest je de kans krijgen om naar zijn infosessie te gaan, zou ik zeggen zeker doen. Het was soms niet altijd duidelijk met al die latijnse namen enzo. maar wel heel interessant.

Tot de volgende keer.Dana

Klompvoet

Berichtdoor Dana » 06 mar 2005, 22:11

Hoi allemaal,

Awel ik ben kontent dat er zoveel reactie is gekomen op dit berichtje.

Petra,ik ben ook in behandeling in pellenberg bij van campenhout,en onze Milan gaat s'woensdag op de kinétec bij Annie of Lieve.
Zou het kunnen dat jij morgen ook een nachtje moet blijven slapen met Lukas,ik heb daar Lieve iets van horen zeggen,oftewel is het nog nen andere Lukas.Indien van wel ga jij ons daar misschien ook tegenkomen,want het was voorzien dat ik ook een nachtje bleef slapen.
De vrijdag die door is zijn we op consultatie gegaan bij van campenhout,nu vond ze dat de kinétec bij onze Milan niet veel meer uithaalt ,omdat ze niet echt veel verbetering ziet en zijn achiilepees wel heel stijf aan het worden is,dus stelde zij voor om hem direct in de gips te leggen en die elke week te vervangen tot in april,dan een achillepeesverlenging te doen,om daarna terug voor drie weken in de gips te leggen,en dan zien hoever we staan.Ik schrok wel eerst,maarja alst voor onze Milan zen goed was dan moest het maar.Het ingipsen op zich gaf weinig problemen MAAR éénmaal thuisgekomen wilde hij niet meer eten ,slapen was hij heel lastig en zijn er heel wat tranen gelaten,wat ik van onze Milan niet gewend ben.Op zaterdagavond hebben we zijn gips eraf geweekt en uitgedaan en ik kreeg direct terug een ander ventje,nu zagen zijn voetjes heel erg rood,misschien voor de eerste keer overgecorrigeerd,ik weet het niet.Iga morgenvroeg direct bellen om te zien wat er verder moet gebeuren,terug gips of niet?
Blijven slapen zoals voorzien of niet?
Van campenhout heeft het met ons de consultatie ervoor ook eens over een botoxbehandeling gehad,ik ga eens vragen of dat geen andere optie is,word Lukas daarna dan een maand ingegipst?
Het voordeel is dat je effe geen kinesist en kinetec hoeft,en ik heb al van een andere mama gehoord dat het toch goede resultaten geeft.

Ine,bij jullie Kaatje gaan ze dus ook een achillepeesverlenging doen.Ondanks dat onzeMilan graad vier heeft staan zijn botjes redelijk goed. Wij hebben het nadeel gehad dat ze pas 3 maanden na zijn geboorte met alles kunnen startten zijn omdat hij heel prematuur geboren is(op 27 weken,730gr),en dat zijn juist de belangrijkste eerste maanden om veel soepelheid te winnen.Maarja we pakken zoals het komt hé,stapje per stapje,en natuurlijk besef ik ook wel dat aan dit alles wel een einde aan komt,maar tis toch een zware periode,werken gaan kan ik op dit momment nog niet aan.

Marleen,je dochtertje heeft graad één,dan zal ze waarschijnlijk niet geopereerd moeten worden.Doen ze iets speciaal onder die gips om geen wondjes te krijgen of was het omdat het verkeerd ingegipst was,is ze nu rustiger?

Marleen2,het doet wel deugd om jouw verhaal te lezen,en om te weten dat je zoontje kan mee ravotten zoals andere kindjes.Moet je nu nog soms op controle gaan?

Dag dames,tot later ik zal mijn bedje eens gaan opzoeken want morgen ist weer nen drukke dag,
groetjes Dana

Petra

Klompvoet

Berichtdoor Petra » 07 mar 2005, 07:33

Hallo allemaal,

Dana, neen ik ga vandaag niet slapen in Pellenberg ben over een paar weken al geweest. Dit is hoogstwaarschijnlijk het ander Lucasje (er zijn er 2). Toen ik ben blijven slapen was dit samen met Toby en het is wel gezelliger met zijn viertjes (mama's en kindjes) op de kamer, dan alleen.

Ik denk dat ik weet wie je bent, ik heb je alleszins al eens gezien of toch de naam van je kindje komt bekend voor. Want het is dikwijls dat je de namen wel hoort, maar de mama's er bij kleven is soms moeilijk.

Ik vind het ook wel positief al die reacties, het is wel eens leuk om de andere mensen hun ervaring te horen.


Voor de ouders die niet met hun kindje in Pellenberg in behandeling zijn, jullie kinesiste/dokter/... heeft jullie toch verteld dat jullie kindje in aanmerking komt voor verhoogde kinderbijslag. Annie/Lieve heeft dit dadelijk tegen ons gezegd en hebben hiervoor dan direct naar de kinderbijslag gebeld, je moet gewoon door de dokter papieren laten invullen, na enkele maanden mag je dan eens op controle gaan en nog enkele maanden wachten en je hoort normaal gezien dan dat je deze krijgt.

Moest je dit nog niet hebben aangevraagd, zou ik het zeker doen (het is met terugwerkende kracht).


Marleen E.

Klompvoet

Berichtdoor Marleen E. » 07 mar 2005, 12:31

Dag Dana,
Ons dochtertje had een wonde aan de onderkant van haar bil op de overgang tussen gips en been. Was gegipst tot boven de knie, als beentje plooide waarschijnlijk ruwe rand van gips tegen haar huid geschuurd met als gevolg wonde. Was ook andere gips dan hetgeen nu wordt aangelegd. Nu is het met een soort kous onder gips die men bovenaan omplooit, dus geen ruwe randjes meer ! Ze heeft er nadien dan ook niks last meer van gehad.

Marleen E.

Klompvoet

Berichtdoor Marleen E. » 07 mar 2005, 20:22

Dana,

Vraagje ivm verhoogde kinderbijslag. Enig idee aan welke voorwaarden men moet voldoen om in aanmerking te komen ? want kinesist, orthopedist hebben er inderdaad niks van gezegd, dus ik weet niet of ik wel in aanmerking kom.
Alle info is welkom

Ine

Klompvoet

Berichtdoor Ine » 07 mar 2005, 22:06

Hoi,

Ik heb nog niet alles kunnen bijlezen, maar even voor Marleen,

Ik heb naar de kinderbijslag instelling gebeld, en zij hebben me dande papieren opgestuurd. Er zit o.a. een medisch papier bij, dat de dokter moet invullen, en een vragenlijst die je zelf moet invullen. Dat moet dan allemaal teruggestuurd worden in een envelop die ze erbij voegen. Ik heb ook de kinesist een papier laten opstellen en erbij gevoegd. Mijn dossier is nog maar enkele dagen weg, maar naar het schijnt worden niet alle klompvoet-dossiers goedgekeurd voor een verhoging.
Ik zou het toch zeker proberen!

Groetjes,
Ine

Ine

Klompvoet

Berichtdoor Ine » 07 mar 2005, 22:18

Hier ben ik weer, ik heb net even bijgelezen. Ik vind het ook tof dat er hier zoveel reactie komt, het doet deugd als je toch eens tegen iemand kan zeuren over het geloop, de behandeling,...

Wij moeten woensdag terug naar Pellenberg: preoperatieve controle en dan naar dr. Moens. Gewoon ter bevestiging dat de operatie nog steeds nodig is, en dat het niet plots spectaculair verbeterd zou zijn...
De vorige keer hadden wij ook een afspraak met hem en dr van Campenhout, speciaal op een vrijdag omdat zij er dan ook was, maar we hebben haar niet gezien... Tja... Dr. Moens zei nochtans dat zij de klompvoetjes zou overnemen.

Petra, ik ga zeker eens informeren naar de kinetech, en ook naar de graad,want dat hebben ze eigenlijk nooit gezegd...
Ik ga toch ook eens informeren naar die botoxbehandeling, is dat iets nieuw?

Amai Dana, 730 gr, dan komen jullie ook van ver hé! Dat zullen wel bange momenten geweest zijn... Hoe doet hij het nu? Hoe oud is hij nu precies?

Waarom moeten jullie blijven slapen in Pellenberg? Maakt dat deel uit van de kinetech ofzo?

Marleen, fijn om een verhaal te horen van iemand die alzoveel verder staat! Blij te horen dat hij gewoon rondspringt enzo...

Groetjes, ik ga nu m'n bedje in, want ben stikkapot.
Tot later!

Bijlage: (poging tot) fotootje van Kaat en haar
voetje bij de geboorte.

Ine

Petra

Klompvoet

Berichtdoor Petra » 08 mar 2005, 09:32

Kinderbijslag: het is inderdaad zoals Ine zegt gewoon even bellen naar kinderbijslag en vragen achter formulieren voor de verhoogde kinderbijslag. Zij sturen alles op en laten je ook bericht wanneer je op controle moet gaan.

Ik heb dit dadelijk gedaan na de geboorte (= begin augustus), ben pas eind november op controle mogen gaan en in januari hebben wij bericht gekregen dat we boven de gewone kinderbijslag er 160 euro bijkrijgen. Dus het is zeker de moeite om er achter te horen.

Wat betreft het slapen in Pellenberg, dit is voor de hospitalisatieverzekering. Wij krijgen nu al 3/4 terug van de ziekenkas (door die E-pathologie ofzo) (kosten kinesiste, ...) om de rest terug te krijgen van de hospitalisatieverzekering moet er een dagopname geweest zijn. Wanneer wij naar pellenber gaan om daar aan de kinetech te liggen (= 4 uur in de dag), dan wordt dat niet door pellenberg als een daghospitalisatie aangerekend, waardoor ze ons aanraden om eens te komen slapen met ons kindje zodat er een opname geweest is voor de hospitalisatieverzekering en wij de rest van de kosten (kinesiste, ...) van de verzekering kunnen terugkrijgen.


Petra

Klompvoet

Berichtdoor Petra » 08 mar 2005, 12:23

Ine je mag fier zijn op je dochtertje. Het is een heel mooi kindje.
Het linkervoetje van ons zoontje Lukas stond iets minder ver naar binnen. Het is wel als je die foto's van de kinderen van in het begin terug bekijkt en foto's van nu. Dan zie je pas wat voor een grote weg ze al hebben afgelegd. Ik verschiet elke keer hoever zijn voet wel naar binnen stond. Nu staat hij zo goed als recht, buiten de hiel die niet wil zakken.

Inderdaad de botoxinspuiting is iets nieuw, hier zijn ze sinds kort mee bezig wat betreft de behandeling van de klompvoetjes. Ze hebben er al enkele gedaan met een goed resultaat, maar het is niet zo dat ze kunnen zeggen op zoveel zijn er zoveel gelukt. Hiervoor is het nog te pril allemaal.
We hopen dat het lukt, anders zal het ook nog opereren worden (achillepeesverlenging).


Marleen, mama van de al rondspringende kleuter

Klompvoet

Berichtdoor Marleen, mama van de al rondspringende kleuter » 08 mar 2005, 13:44

Merde merde...ik had daarnet een hele tekst ingetypt, blijkbaar op het verkeerde knopke gedrukt want ik ben alles kwijt.

Hierbij nog een fotootje (gevonden op de computer, ik zit op mijn werk) van mijn zoontje met de gipsjes, twee weken na zijn geboorte.
Het nadeel van die gipsjes is wel dat de huid na verloop van tijd begint te schilferen en te vervellen...en te stinken, nog erger dan kazetenen, BAH !!


Ine

Klompvoet

Berichtdoor Ine » 08 mar 2005, 21:14

Hoi,

Petra, ik merk ook al een heel verschil wat de stand van haar voetje betreft tov de geboorte, maar toch gaat het weer heel fel naar binnen staan als het om de één of andere reden enkele dagen niet getaped wordt. Morgen terug naar Pellenberg, ik ben eens benieuwd.

Marleen, je fotootje zat er niet bij, als je nog eens de kans hebt, probeer zeker nog een keertje! Is altijd leuk om te zien hé!

Groetjes
Ine

Marleen

Klompvoet

Berichtdoor Marleen » 10 mar 2005, 07:43

Ik zal nog eens een poging ondernemen.

Marleen

Klompvoet

Berichtdoor Marleen » 10 mar 2005, 08:09

Dames,
Derde keer goede keer (heb ondertussen ontdekt waarom het niet lukte!)
Hier mijn zoontje (+/- 2-3 weken na de geboorte in nov. 2002)mijn dochter en ik dus.

Ik zal nog ne keer zoeken tussen mijn foto's thuis, van net na de operatie en van zijn speciale schoentjes die hij toen dag en nacht moest dragen.

Groetjes,
Marleen en Stig (zoontje)

Marleen

Klompvoet

Berichtdoor Marleen » 10 mar 2005, 11:09

Dames,

Dit is wel een foto van het internet (omdat ik destijds geen specificieke foto van zijn voetjes heb genomen), en zo was ook de stand van Stig zijn voetjes (heb onlangs nog wel eens de rontgenfoto's gezien, en schrok mij eigenlijk wel ne bult, omdat ik er echt geen idee meer van had)Marleen

Klompvoet

Berichtdoor Marleen » 10 mar 2005, 11:09

Achterzijde...


Terug naar “Gezondheid”