wakkere tijd baby

Lore007

wakkere tijd baby

Berichtdoor Lore007 » 01 jan 2008, 16:12

Volgens het vaak gebruikte en bejubelde boek 'Regelmaat en inbakeren' kan een baby van 7 tot 12 weken slechts 60 à 70 minuten wakker zijn, en is het dan moe en zou het te slapen moeten gelegd worden (zie http://www.inbakeren.nl/slaappatroon.htm).
Ons zoontje van 8 weken is overdag vaak uren (soms zelfs 5 uur) aan elkaar wakker. Als hij zo lang wakker is, is hij zelfs niet perse slecht gezind, en begint veel te lachen zolang we ermee bezig zijn. Pogingen om hem vroeger in bedje te leggen mislukken (begint dan te wenen tot we hem er weer uitnemen). Is het normaal dat zo'n kleine baby al zolang kan wakker blijven? Of raakt hij zo oververmoeid raakt, en moeten we volharden en hem toch vroeger in bedje leggen?

S

RE: wakkere tijd baby

Berichtdoor S » 07 jan 2008, 15:33

Vind ik ook moeilijk. Niemand reactie?

Gast

RE: wakkere tijd baby

Berichtdoor Gast » 09 jan 2008, 06:43

geen idee eigenlijk, ieder kind is ook anders. Mijn kindje ligt wakker in zijn park te spelen en wordt na een uurtje terug zagerig en valt dan in slaap als ik zijn tutje een paar keer ga geven.

Lore-04

RE: wakkere tijd baby

Berichtdoor Lore-04 » 12 jan 2008, 16:55

Onze dochter was ook nooit een "schone slaapster", eigenlijk al vanaf de geboorte. Tegen alle regels en boekjes in, die zeiden dat ze zeker 18 tot 22 u per dag zou moeten slapen in het begin, haalde ze soms maar 14 uurtjes. Ze kon inderdaad ook uren aan een stuk wakker zijn, zonder te slapen. Toen ik dat aan de KA zei, maakte die er geen probleem van en zei dat er nu eenmaal slapertjes zijn en wakkere kindjes... Wij hebben dus een wakkere, nog steeds.
Zolang je kindje niet de indruk geeft oververmoeid te zijn en niet zelf in slaap te geraken, kan het geen kwaad. Wij proberen wel als ze echt duidelijk tekenen geeft van moeheid (in oogjes wrijven bij ons), ze in bed te leggen (ook al volgt er dan 5 minuten protest).


Terug naar “Gezondheid”