chocoladefondue

Gast

chocoladefondue

Berichtdoor Gast » 14 jan 2008, 09:52

smelt je eerst de chocolade in een pannetje apart of laat je dat gewoon in het fonduepotje smelten? Welke drank voegen jullie daaraan toe?

S

RE: chocoladefondue

Berichtdoor S » 14 jan 2008, 19:21

Ingrediënten voor 6 tot 8 personen:
250-300 gram chocolade, puur, melk of wit
1-2 deciliter (slag)room (of Blue Band Finesse voor Koken)
2 eetlepels cognac of ander likeur bijvoorbeeld: Chocoladefondue Sinaasappel
diverse fruitsoorten:aarbeien, banaan, ananas, meloen,appel, peer,perik
marshmallows
koekjes
lange vingers
cake
partjes sinaasappel
abrikozen (vers of gedroogd)
partjes mango
bitterkoekjes
botertongen of krakelingen
met slagroom gevulde soesje
Bereidingswijze
Chocolade in stukjes breken en met de slagroom in een kleine pan.
Voorzichtig en rustig (Au-bain-marie) onder voortdurend roeren verwarmen, tot alles gesmolten is.
Cognac toevoegen
chocolade overdoen in fonduepan of andere kleine vuurvaste schaal. Deze warm houden boven waxinelichtje(s) of warmhoudplaat.
Fondue serveren met frui, koekjes, marshmallows enzovoorts.
Voor 6-8 personen maken het een klein nagerecht. Met zijn vieren is het ook weg te krijgen.

Dit gerecht is ook een prachtige smeerboel voor een kinderfeestje, alleen heb ik nog geen idee van de hoeveelheden die je dan nodig hebt. Ik hoor het graag. Uiteraard laat je dan de alcohol weg.



Terug naar “Eten”