Pagina 1 van 1

prei

Geplaatst: 08 jan 2008, 13:51
door e.
hoi

kan je prei op verschillende manieren klaarmaken?
ik stoom mijn prei altijd en doe die dan in de witte saus maar zou graag prei eens opp een andere manier willen klaarmaken.
wie kan me hierbij helpen ?

alvast bedankt
groetjes

RE: prei

Geplaatst: 08 jan 2008, 13:53
door H.
Ik stoof dat gewoon in de pan, en voeg dan een eetlepel graanmosterd toe !!

Groetjes

RE: prei

Geplaatst: 08 jan 2008, 15:29
door Gast
prei gebruik ik in de soep, in vispannetje,in de wok

RE: prei

Geplaatst: 08 jan 2008, 16:35
door Gast
Onder de aardappelen stoempen, dan heb je heerlijke preistoemp. Erg lekker bij stukje vis.

RE: prei

Geplaatst: 11 jan 2008, 08:10
door Gast
prei stoven en dan een klein potje mascarpone erbij. Gerookte zalm in reppjes snijden en bij de prei opwarmen. Daarbij dan pasta (tagliatelli, ...) serveren.

Of in plaats van de gerookte zalm kan je ook zalmnoten geven (maar dan afzonderlijk klaargemaakt)


RE: prei

Geplaatst: 11 jan 2008, 08:11
door Gast
"zalmmoot" dus (te rap willen zijn)

RE: prei

Geplaatst: 11 jan 2008, 08:18
door Pippi Langkous
In de oven met prei ipv witloof: prei stoven en hesp omwikkelen. Bechamelsaus maken en in ovenschaal leggen. Kaas overheen strooien en in oven.
Mijn lievelingsgerecht!

RE: prei

Geplaatst: 11 jan 2008, 08:58
door Gast
Prei met tomatensaus.

RE: prei

Geplaatst: 11 jan 2008, 10:41
door Gast
- bij pasta met kaassaus en ham, fijngesneden preiwit stoven en dan aan de kaassaus toevoegen
- preistoemp: prei fijnsnijden, aardappelen in kleine blokjes, samen in de pan aanstoven in een klont boter, melk overgieten en 20 minuten laten koken. Stampen, kruiden met peper en zout en dan een goede soeplepel graantjesmosterd eronder roeren

RE: prei

Geplaatst: 11 jan 2008, 12:28
door Gast
groententaart mee maken, zoals quiche. Is lekker met gebakken spekstukjes in.

RE: prei

Geplaatst: 11 jan 2008, 14:59
door Gast
Fijngesnipperde prei met hamblokjes en boursin cuisine tuinkruiden (al dan niet light). Echt héééélijk, zowel met pasta als met puree.

RE: prei

Geplaatst: 11 jan 2008, 15:07
door Gast
Sorry voor deze uiterst domme vraag, maar stoven, hoe gaat dat juist in zijn gang? Is dat een piepklein beetje water erbij doen en dan zachtjes laten koken met deksel op, zonder vetstof?

RE: prei

Geplaatst: 11 jan 2008, 18:17
door Gast
Neen, prei stoven = boter laten smelten, stukjes prei er bij en zachtjes laten bakken, daarna doe je daar een bodempje water bij en laat je de prei onder deksel mals stoven.

RE: prei

Geplaatst: 11 jan 2008, 19:57
door Gast
Dan heb ik al altijd verkeerd gestoofd. Als ik bvb paprika, wortel en championnetjes stoof voor de pastasaus, snij ik die gewoon in stukjes en doe dan een beetje water in de casserole. Vanaf nu dus ook wat boter. Thanks!

RE: prei

Geplaatst: 12 jan 2008, 07:52
door Gast
Als het in de spaghettisaus is neem je beter olijfolie ipv boter, veel lekkerder

RE: prei

Geplaatst: 12 jan 2008, 10:07
door Gast
prei stoven (zeker geen water bijvoegen, er komt al genoeg vocht uit de prei) flink kruiden en boven vis leggen. Deksel erop en na tien minuutjes is de vis gaar. Lekker met puree.

RE: prei

Geplaatst: 12 jan 2008, 10:08
door Gast
vis bovenop prei leggen natuurlijk. ook weer te rap willen zijn.