Pagina 1 van 1

fine champagne saus

Geplaatst: 07 jan 2008, 14:15
door trees
Hallo, weet iemand hoe je deze saus klaarmaakt ? Vind ze superlekker maar vind nergens een recept

RE: fine champagne saus

Geplaatst: 07 jan 2008, 14:32
door Gast
Zoals je elke saus maakt. Vlees aanbakken en daarna uit de pan. Aanbaksels blussen met champagne en eventueel nog wat vleesbouillon bijvoegen. Goed laten inkoken en monteren met stukjes ijskoude boter.

RE: fine champagne saus

Geplaatst: 07 jan 2008, 15:29
door Gast
wordt er geen room aan toegevoegd ?

RE: fine champagne saus

Geplaatst: 07 jan 2008, 15:32
door Gast
dat mag en kan

RE: fine champagne saus

Geplaatst: 07 jan 2008, 20:10
door Gast
Fine champagne saus (je hebt er trouwens zelfs helemaal geen champagne voor nodig)

1/2 sjalot en dezelfde hoeveelheid knolselder
1dl vleesfond
2dl room
2 eetlepels cognac
2 eetlepels porto
Peper en zout

RE: fine champagne saus

Geplaatst: 08 jan 2008, 05:53
door mama van Nimai
heerlijk met een fezantje

je vlees goed aanbraden en in de oven verder laten garen

vlees uit de pan warm houden en laten rusten

overtollig vet weg kappen

schotel of pot op vuur

blussen met water op 2 fezantborsten bv. 1 dl water eventueel wildfon maar niet noodzakelijk

flinke scheut cogniac 4 eetlepels is goed en laten inkoken tot de helft

wat room er ibj en oznde rkoken laten dikken

afwerken met klontje boter

bak afzonderlijk eerst wat boschampignions in wat boter en laat ze uitlekken voeg toe aan de saus als je dat wil


RE: fine champagne saus

Geplaatst: 08 jan 2008, 17:01
door Gast
Mama van Nimai, je kan nog slechter koken dan diene onnozele pipo waar je mee samen bent. Trouwens leer schrijven:
het is FAZANT en niet fEzant
het is WILDFOND en niet wildfoN
het is COGNAC en niet cognIac
het zijn CHAMPIGNONS en geen champigNIONS

Daarenboven hoe kan je nu in godsnaam room of een saus laten indikken ZONDER te koken.

Ik stel voor dat je hier enkel komt lezen en leren en je terdege ONTHOUDT van enige commentaar of receptuur.