Pagina 1 van 1

tortellini ricotta-spinazie : welke saus

Geplaatst: 07 jan 2008, 10:38
door charlotte
hoi,

ik heb onlangs een pakje tortellini met ricotta-spinazievulling gekocht, maar heb eigenlijk geen idee welke saus daar het beste bij smaakt?

Iemand een idee?

Bedankt!

RE: tortellini ricotta-spinazie : welke saus

Geplaatst: 07 jan 2008, 12:32
door Gast
ik maak het met een sausje van ajuin, tomaten, hesp en room, simpel en lekker. Maar je had misschien iets specialers in gedachten?

RE: tortellini ricotta-spinazie : welke saus

Geplaatst: 07 jan 2008, 12:38
door charlotte
tja, eigenlijk liefst iets zonder tomaten, 'k zag daarnet in de winkel de 4-kazen saus van buitoni staan, iemand dit al geprobeerd?

RE: tortellini ricotta-spinazie : welke saus

Geplaatst: 07 jan 2008, 14:30
door Gast
inderdaad die saus met 4-kazen is lekker of ook de pesto saus van buitoni!
Met een slaatje en wat kip ... mm lekker smullen!!

RE: tortellini ricotta-spinazie : welke saus

Geplaatst: 12 jan 2008, 21:06
door Gast
Van Sacla: peperoni melanzane (paprika en aubergine).

RE: tortellini ricotta-spinazie : welke saus

Geplaatst: 12 jan 2008, 21:18
door vi
Potje Boursin cuisine en beetje verdunnen met melk.

RE: tortellini ricotta-spinazie : welke saus

Geplaatst: 13 jan 2008, 03:57
door pina
lamzakken Boursin is ne te frette behalve voor zappymoekes natuurlijk

leer koken

maak zelf een heerlijk sausje op basis van bv. gorgonzola of paprika

RE: tortellini ricotta-spinazie : welke saus

Geplaatst: 13 jan 2008, 07:15
door Gast
Pina, leer jij misschien eerst eens schrijven voor je commentaar wil geven. Boursin Cuisine is een handige en snelle oplossing!

RE: tortellini ricotta-spinazie : welke saus

Geplaatst: 13 jan 2008, 19:38
door Gast
OK, ik weet dat het calorifiek is, maar gorgonzola, mascarpone, en room mengen in de pan. Gekookte tortellini toevoegen. Nog wat parmigiano erover. Voorzichtig husselen, et voilĂ .
Maar zoals gezegd, mijn heupen zijn het levende bewijs van mijn foodie-zijn.

RE: tortellini ricotta-spinazie : welke saus

Geplaatst: 13 jan 2008, 22:34
door vi@pina
Denk niet dat gij mij nog iets kunt leren.

Ik wou idd een snelle oplossing geven.

Ben een zappymoeke met een zoon van 26 jaar dus ...

RE: tortellini ricotta-spinazie : welke saus

Geplaatst: 14 jan 2008, 06:34
door Gast
ik maak daar gewoon een vegetarisch tomatensausje bij, met verse kruiden en pureer het dan. Is eens iets anders en smaakt heel lekker!

RE: tortellini ricotta-spinazie : welke saus

Geplaatst: 15 jan 2008, 07:49
door Gast
Als je het een stuk caloriearmer wil houden:

Kook de pasta, giet ze af en hou warm in het vergiet

Plens in de pan een goeie scheut olijfolie
Laat er wat fijngesneden sjalot en look in fruiten (niet te lang)
Kruid met zeezout en zwarte peper

Laat pijnboompitten kleuren (pan zonder vetstof)

Hak basilicum fijn

Menk alles onder de pastan dien op en strooi er nog wat versgeraspte parmezaan over

Lekker hoor, en zonder de vettige saus.