tortellini ricotta-spinazie : welke saus

charlotte

tortellini ricotta-spinazie : welke saus

Berichtdoor charlotte » 07 jan 2008, 10:38

hoi,

ik heb onlangs een pakje tortellini met ricotta-spinazievulling gekocht, maar heb eigenlijk geen idee welke saus daar het beste bij smaakt?

Iemand een idee?

Bedankt!

Gast

RE: tortellini ricotta-spinazie : welke saus

Berichtdoor Gast » 07 jan 2008, 12:32

ik maak het met een sausje van ajuin, tomaten, hesp en room, simpel en lekker. Maar je had misschien iets specialers in gedachten?

charlotte

RE: tortellini ricotta-spinazie : welke saus

Berichtdoor charlotte » 07 jan 2008, 12:38

tja, eigenlijk liefst iets zonder tomaten, 'k zag daarnet in de winkel de 4-kazen saus van buitoni staan, iemand dit al geprobeerd?

Gast

RE: tortellini ricotta-spinazie : welke saus

Berichtdoor Gast » 07 jan 2008, 14:30

inderdaad die saus met 4-kazen is lekker of ook de pesto saus van buitoni!
Met een slaatje en wat kip ... mm lekker smullen!!

Gast

RE: tortellini ricotta-spinazie : welke saus

Berichtdoor Gast » 12 jan 2008, 21:06

Van Sacla: peperoni melanzane (paprika en aubergine).

vi

RE: tortellini ricotta-spinazie : welke saus

Berichtdoor vi » 12 jan 2008, 21:18

Potje Boursin cuisine en beetje verdunnen met melk.

pina

RE: tortellini ricotta-spinazie : welke saus

Berichtdoor pina » 13 jan 2008, 03:57

lamzakken Boursin is ne te frette behalve voor zappymoekes natuurlijk

leer koken

maak zelf een heerlijk sausje op basis van bv. gorgonzola of paprika

Gast

RE: tortellini ricotta-spinazie : welke saus

Berichtdoor Gast » 13 jan 2008, 07:15

Pina, leer jij misschien eerst eens schrijven voor je commentaar wil geven. Boursin Cuisine is een handige en snelle oplossing!

Gast

RE: tortellini ricotta-spinazie : welke saus

Berichtdoor Gast » 13 jan 2008, 19:38

OK, ik weet dat het calorifiek is, maar gorgonzola, mascarpone, en room mengen in de pan. Gekookte tortellini toevoegen. Nog wat parmigiano erover. Voorzichtig husselen, et voilà.
Maar zoals gezegd, mijn heupen zijn het levende bewijs van mijn foodie-zijn.

vi@pina

RE: tortellini ricotta-spinazie : welke saus

Berichtdoor vi@pina » 13 jan 2008, 22:34

Denk niet dat gij mij nog iets kunt leren.

Ik wou idd een snelle oplossing geven.

Ben een zappymoeke met een zoon van 26 jaar dus ...

Gast

RE: tortellini ricotta-spinazie : welke saus

Berichtdoor Gast » 14 jan 2008, 06:34

ik maak daar gewoon een vegetarisch tomatensausje bij, met verse kruiden en pureer het dan. Is eens iets anders en smaakt heel lekker!

Gast

RE: tortellini ricotta-spinazie : welke saus

Berichtdoor Gast » 15 jan 2008, 07:49

Als je het een stuk caloriearmer wil houden:

Kook de pasta, giet ze af en hou warm in het vergiet

Plens in de pan een goeie scheut olijfolie
Laat er wat fijngesneden sjalot en look in fruiten (niet te lang)
Kruid met zeezout en zwarte peper

Laat pijnboompitten kleuren (pan zonder vetstof)

Hak basilicum fijn

Menk alles onder de pastan dien op en strooi er nog wat versgeraspte parmezaan over

Lekker hoor, en zonder de vettige saus.


Terug naar “Voeding”