Pagina 1 van 1

BROOD BAKKEN

Geplaatst: 04 jan 2008, 21:11
door Greet
ik heb een probleemtje dat mijn rozijnebrood altijd een bruine korst heeft.
ik bak met een bakmachine en de korst staat op light dus licht gebakken
maar verder is mijn brood lekker ,maar de korst te donker.
wat kan ik eraan doen ?

RE: BROOD BAKKEN

Geplaatst: 04 jan 2008, 21:45
door karlijn
zelfde probleem hier. zou te maken hebben met de suiker in het brood (in gewoon brood geen suiker, dus ook geen probleem)

RE: BROOD BAKKEN

Geplaatst: 09 jan 2008, 18:46
door Katleen @karlijn
In gewoon brood doe je met de broodmaker ook suiker, dus daar kan het volgens mij niet aan liggen.

Ik doe altijd een kleine hoeveelheid bruin meel bij mijn rozijnenbrood en dan heb ik het probleem van bruine korst niet.

RE: BROOD BAKKEN

Geplaatst: 09 jan 2008, 18:57
door Greet@Karlijn
Bruin meel is dat dan bruine suiker ?


RE: BROOD BAKKEN

Geplaatst: 09 jan 2008, 20:46
door angie
doen jullie suiker in gewoon brood? Dat is toch voor niks nodig. Ik doe dat nooit. Bij mij is rozijnbroodje ook altijd donkerder afgebakken. Probeer eens een korter bakprogramma. Succes

RE: BROOD BAKKEN

Geplaatst: 11 jan 2008, 17:40
door Gast
Suiker zorgt snel voor verbranding

RE: BROOD BAKKEN

Geplaatst: 12 jan 2008, 16:48
door Gast
Ik gebruik honing inplaats van suiker, ook heel lekker en vind de korst niet te donker, trouwens heb liever dat mijn brood naar de oven smaakt dan naar bloem, wil zeggen, goed gebakken.

RE: BROOD BAKKEN

Geplaatst: 12 jan 2008, 20:56
door Gast
Ik heb ook een probleem, mijn brood is precies zo licht, als ik een sneetje vastpak dan valt de korst er bijna af, en als ik het smeer met choco dan 'trek' ik het kapot. Wat doe ik verkeerd?

RE: BROOD BAKKEN

Geplaatst: 13 jan 2008, 10:54
door Geke
Denk iets teveel gist, of vloeistof, je deeg mag na een tiental minuten niet te plakkerig zijn, eens voelen en dan kan je nog altijd wat bloem toevoegen.
Groetjes