chinese fondue tips ?

ikke

chinese fondue tips ?

Berichtdoor ikke » 18 dec 2007, 07:20

we gaan op nieuwjaarsavond chinese fondue doen
daar we dit nog nooit hebben gedaan zijn alle tips welkom
we zouden als voorgerecht chinese tomatensoep nemen
en na als dessert nog geen flauw idee
dus laat de tips maar komen

lekkerbek

RE: chinese fondue tips ?

Berichtdoor lekkerbek » 18 dec 2007, 09:12

Maak warme pindasaus erbij, die je warmhoudt op een rechaud. Kun je denk ik wel kant-en-klaar krijgen bij Delhaize.
Zoetzure saus is lekker, kerriesaus, hoisinsaus, sojasaus. Misschien wat rode peper fijnsnijden voor mensen die hun saus pikant willen maken, of wasabi om door de sojasaus te doen?
Sojascheuten om mee in de bouillon te doen is lekker.
Of reepjes chinese kool misschien?

kerriesaus: 2 dl room, 1 dl kokosmelk, 1 grote banaan, 1/2 el mild kerriepoeder, 2 el vissaus, 1/2 el gembersiroop
Breng alle ingrediënten aan de kook, kook 10' en mix het geheel.

Ik heb het ook nog nooit gedaan, maar het lijkt me heel lekker.
Vertel je hoe het geweest is?
En welke pan je er voor gebruikt?



Gast

RE: chinese fondue tips ?

Berichtdoor Gast » 18 dec 2007, 11:13

ik ga het in gewone fondeupotjes doen wel 2 eentje voor vlees en eentje voor vis
kan je al de ingredienten in delhaize krijgen
want wij waren van plan om daar voor naar antwerpen te rijden naar china town
en nog een vraagje zou de vis uit de diepvries mogen komen of moet deze vers zijn ?
alvast bedankt van de reactie

lekkerbek

RE: chinese fondue tips ?

Berichtdoor lekkerbek » 18 dec 2007, 11:59

Ga je dan bouillon gebruiken?
Zijn het fonduepotjes die al gebruikt zijn?
Het lijkt mij dat je dan toch de oliesmaak doorheen de bouillon zult proeven.
Heb je toevallig een rijstkoker?
Die kun je ook gebruiken.
Of als je toevallig een 1-pits elektrisch fornuisje hebt, gewoon een pan met bouillon op zetten.
Of aangezien je vlees en vis apart gaat doen, kun je ook een 2pits fornuisje gebruiken. Wij hebben wel zo'n 2pitter in de kelder staan, maar daar heb je niks aan, want we zijn van bij Brussel. Anders mocht je hem gerust lenen.
Heb je dan ook die metalen schepmandjes voor chinees fondue?
Die kun je in de SunWah anders wel kopen.
Als je je bouilon een aziatische toets wilt geven, kun je er wat teentjes look in smijten, een stukje gember in schijfjes snijden en erin doen, een of twee stengels citroengras overdwars snijden en kneuzen. (kontje afsnijden, bovenste 5 a 10 cm verwijderen en buitenste blad verwijderen)
Dit alles gewoon in de bouillon laten terwijl je bezig bent hoor.

Wat misschien ook lekker is, bij het rayon thaise producten een potje thaise rode curry kopen, bijvoorbeeld X.O. Per blik kokosmelk (van 400 ml) een lepel currypasta toevoegen (of even proeven) en even doorkoken.
Als je dan ook bijvoorbeeld rode peperringetjes, fijngehakte koriander, partjes limoen en (diagonaal gesneden, voor een aziatische toets) ringetjes lente-ui op tafel zet, geeft dat een lekker sausje. Dan kan men zelf die kruiden naar smaak toevoegen.

Die wasabi, gembersiroop en pindasaus zul je daar zeker wel vinden.
Wat ik ook heel lekker vind, is Sriracha, een pikante saus in een plastic doorzichtige fles met een groene dop. Deze staat veelal in vietnamese restaurants op tafel.
GoldLabel red chili saus is minder pikant en heeft een lekkere gerookte smaak, precies een soort bbqsaus. Dit is een glazen fles met een witte dop.

Ik denk dat je van groenten ook heel goed schijfjes courgetten, al dan niet gedroogde champignons kunt doen.

Ontdooide vis lijkt mij geen probleem hoor.

Als ik nog iets bedenk zal ik het er bij zetten!

lekkerbek

RE: chinese fondue tips ?

Berichtdoor lekkerbek » 18 dec 2007, 12:01

Als je echt lekkere kerriepoeder zoekt, wel pikant hoor, curry madras in van die plastic zakjes bij het rayon gedroogde kruiden in zakjes, is heel lekker.

lekkerbek

RE: chinese fondue tips ?

Berichtdoor lekkerbek » 18 dec 2007, 12:06

Gedroogde champignons zullen misschien een te sterke smaak afgeven aan de bouillon. Niet iedereen houdt daarvan.

Gast

RE: chinese fondue tips ?

Berichtdoor Gast » 18 dec 2007, 20:05

whaw wat een leuke tips
ik ga bouillon zelf maken van kip en eentje van vis en daar dan de tips van jou bijvoegen
helaas moet ik het wel in de fonduepotjes doen want ik heb niks anders ik ga ze wel goed uitwassen en anders koop ik een nieuw
rijstkoker jammer genoeg niet in huis ik kook mijn rijst normaal gezien altijd gewoon in de kookpot sunwah in dat in antwerpen ? want ik moet die schepnetjes nog kopen
en al die andere ingredienten is dat in de delhaize ?
ik ga er ook mie en eiernoedels bij serveren
maar nu las ik op internet dat je de rijst best 2à3 uur op voorhand moet klaarmaken omdat deze goed koud moet zijn
is dit echt nodig ? want ik eet deze liefst warm
jammer dat je van brussel bent he
jij hebt er precies wel al wat ervaring mee
nog eens bedankt van jouw toffe tips
ik ga ze zeker gebruiken en laat ook weten hoe het geweest is
grtjs

lekkerbek

RE: chinese fondue tips ?

Berichtdoor lekkerbek » 19 dec 2007, 08:08

Dit is het adres van de Sun Wah: Van Wesenbekestraat 16-18 2060 Antwerpen
Als jij liever warme rijst hebt, zou ik dat gewoon doen hoor.
Ik zou eerst eens in de Sunwah kijken wat ze daar allemaal hebben.
Bij Delhaize hebben ze misschien ook wel dingen maar is vaak een pak duurder daar, en minder authentiek.
Ik heb wel een rijstkoker staan, maar kook eigenlijk ook altijd de rijst in een pot.
Probeer eens pandanrijst, die ruikt zo lekker en plakt een beetje, wat meer aziatisch is dan droogkokende rijst.
Nou, ervaring heb ik niet hoor, maar ik heb aziatische roots, dus vandaar.

In ieder geval heel veel plezier en smakelijk he, en fijne feesten!

Gast

RE: chinese fondue tips ?

Berichtdoor Gast » 20 dec 2007, 08:22

nog ies bedankt he
we zijn van plan om er volgende week eens naar toe te gaan
en dan onze inkopen al te doen
we gaan met zijn allen (degenen die komen eten)
en maken er een leuke daguitstap van naar antwerpen
zijn er nog leuke tips ?
we doen speciaal chinese fondue omdat mijn man zijn beste vriend zijn grote liefde in china heeft gevonden
en hij is net terug vandaar en hebben erveel goeds over gehoord
enzo heeft hij hopelijk ook hier de sfeer vandaar
grtjs

lekkerbek

RE: chinese fondue tips ?

Berichtdoor lekkerbek » 20 dec 2007, 12:05

Wel, dan mogen zeker de chopsticks niet ontbreken he! ;-)
Neem houten, plastic is te glad.
Je kunt er ook zo krijgen die van plastic zijn en aan elkaar vast zitten, ik weet even niet meer zo snel waar ik die vandaan heb. Misschien kun je ze zelfs in de Delhaize vinden.
Mijn kinderen vinden die zo leuk om mee te eten.
Je kunt in de SunWah vast ook wel leuke versieringen vinden, om je tafel mee op te vrolijken. Een papieren draak bijvoorbeeld, erg toepasselijk voor oud en nieuw.
Wat ook lekker is, als je van die kleine gastendoekjes hebt, ze natmaken (evt cintroensap bij) en in de magnetron doen (staat vast wel ergens op internet hoe lang), zo heb je van die lekkere warme doekjes als bij de chinees om lekker mee op te frissen.
Als ik nog iets bedenk zal ik het zeker zeggen!
Veel plezier!!

Leen @opstarster

RE: chinese fondue tips ?

Berichtdoor Leen @opstarster » 20 dec 2007, 14:05

Ik weet niet van waar je bent maar in Hasselt hebben ze ook zo'n grote chinese supermarkt. Kan je ook alles vinden. Ligt dicht bij de TT wijk en de Maastrichterstraat of Maastrichtersteenweg (binnen de kleine ring in ieder geval)

Gast

RE: chinese fondue tips ?

Berichtdoor Gast » 24 dec 2007, 06:09

wij zijn van sint-niklaas

Gast

RE: chinese fondue tips ?

Berichtdoor Gast » 01 jan 2008, 07:07

zoals beloofd ging ik komen vertellen hoe het was
awel het was ongelooflijk goed
wel veel teveel eten in huis gehaald maar da is niks he
ik vind dit veel beter dan gewone fondue
we hadden eerst hapjes
dan zelfgemaakte chinese tomatensoep
lekker zoet met een pikant kantje aan
de eerste keer dat ik de soep maakte en iedereen vond ze heerlijk en wilden de overschot meedoen naar huis
dan de chinese fondue met vlees en vis zowel voor fruit als verse groenten gezorgd
met rijst mihoe en noedels en kroepoek
zodat iedereen kon kiezen wat hij wou
daarna sake warm gedronken
en dan een ijs met verse bosvruchten en opgeklopte room met een straffe koffie en een pous cafe'ke
zalig zo een avond onder vrienden
was wel meer werk aan dan verwacht qua voorbereiding omdat we alles zelf en vers hebben gemaakt
kortweg een geslaagde avond die voor herhaling vatbaar is
nogmaals bedankt van de tips
en onze beste wensen voor 2008

Gast

RE: chinese fondue tips ?

Berichtdoor Gast » 01 jan 2008, 07:09

nog vergeten zeggen
we hebben met zijn allen met stokjes gegeten

Gast

RE: chinese fondue tips ?

Berichtdoor Gast » 01 jan 2008, 16:44

das nog een ideetje voor volgend jaar;)
en wat is de kostprijs per persoon als ik vragen mag?
Het zag er in elk geval lekker uit mmmm
nog een gelukkig gezond 2008!!

Gast

RE: chinese fondue tips ?

Berichtdoor Gast » 01 jan 2008, 19:54

wij doen wel vaker Chines fondue maar dan heel eenvoudig.
Ik maak gewoon sterke bouillon van poeder, snij heel veel groentjes zoals prei, wortel, brocolli, sojascheuten etc zeer fijn en bestel zeer fijn gesneden vlees

heerlijk luchtig en gezond

lekkerbekje@ikke

RE: chinese fondue tips ?

Berichtdoor lekkerbekje@ikke » 02 jan 2008, 12:01

Jij ook nog de beste wensen voor 2008, het jaar van de Rat!
Tof om te horen dat het zo geslaagd was. Je hebt een mooi menu samengesteld.
Een goed voornemen voor het nieuwe jaar zou inderdaad kunnen zijn, eens wat meer genieten van de eenvoudige dingen in het leven, zoals een gezellige avond onder vrienden. Al was het wel veel werk aan voor de gastvrouw ;-) , echt tof dat iedereen zo genoten heeft.
Ik had wel een vlieg aan de muur willen zijn, iedereen met zijn stokjes willen zien eten, bravo hoor.
Ik ben wel benieuwd naar jouw receptje voor die tomatensoep.
Dat heb ik eigenlijk nog nooit gemaakt, chinese tomatensoep, terwijl het zo lekker is.

Gast

RE: chinese fondue tips ?

Berichtdoor Gast » 04 jan 2008, 07:10

mijn chinese tomatensoep
eerst bouillion gemaakt van kipfilet en van kippebouten
daar nog een bouillinblokje bijgedaan
de kip uit de bouillon nemen en in stuljes snijden
je kan ook een ui en een paar teentjes look in de bouiillin laten meekoken
er dan wel terug uitnemen
in een potje 4spl suiker 2spl ketjap eventueel sambal ook dan is ze wel wat pikanter
en een blikje tomatenpuree
meng dit en doe deze in de soep
voeg er de kip in stukjes bij en aandikken met maizena
en op het laatse 1mespuntje vetsin
om ze extra zacht te maken heb ik er wat appelmoes bijgedaan
en een goed handvol mihoen
kruiden naar eigen smaak
en smullen maar

Gast

RE: chinese fondue tips ?

Berichtdoor Gast » 04 jan 2008, 18:22

toevallig geen foto's genomen van het eten?

Gast

RE: chinese fondue tips ?

Berichtdoor Gast » 04 jan 2008, 19:13

het fototoestel lag klaar
maar we hadden ons zo goed dat we het vergeten zijn

lekkerbek

RE: chinese fondue tips ?

Berichtdoor lekkerbek » 06 jan 2008, 09:28

Bedankt voor het recept!


Terug naar “Eten”